Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

esselam alykm

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

esselam alykm

kardeşler öncelikle herkese selam ve hürmetler.
    adım Muhammed ...ehli sünnet üzereyim..
    şia üzerinde de oldukça fikir çilesi çekiyorum...
    zamanla bazılarını burdan sizlerle paylaşırım inş.
    biraz damdan düşer gibi olacak ama , imamı zaman a.s.' a hacet için yazılıp suya bırakılan bir mektup.... okudum
    netten ama bir daha aynı yazıya ulaşmadım...bilgisi olanlar buradan veya link vermek suretiyle yardımcı olurlarsa sevinirim...
    ayrıca bilmenizi isterimki, siz kardeşlerimi asla İslam dışı görmüyorum, Rabbim aramızda olan ihtilafı İmamı Zamanı a.s. bir an evvel göndererek gidersin ve tümümüzü bir sancak altında toplasın..
    saygılarımla

Ynt: esselam alykm

ALEYKÜMSELAM.

HOŞGELDİNİZ.

KALBİNİZİN VAHDEDİ OLMASI BENİ SEVİNDİRDİ ÇÜNKÜ MÜSLÜMANLARIN ŞU AN İHTİYAÇ DUYDUKLARI EN BÜYÜK KAVRAM VAHDETTİR.

İMAM HUMEYN(as)

İslam ülkelerinde, kirli eller, Şiiler ve Sünniler arasında ihtilaf yaratıyorlar. Bunlar ne Şii nede Sünnidirler. Bunlar emperyalizmin elleridir. İslam üklelerini ellerimizden almak istiyorlar.[2]

“Müslümanların temel sorunu Kur’an ve İslam’dan uzak olmalarıdır. Eğer Müslümanlar Allah-u Teala’nın buyurduğu ‘Allah’ın ipine sımsıkı topluca sarılın bölünmeyin’ emrine göre bu bir tek emr ve nehye doğrultusunda bile hareket etselerdi bütün sorunları; siyasi, sosyal, iktisadi sorunlar hallolurdu. Hiçbir güç onlara karşı koyamazdı.”

Bilinçli olarak ileri gidin. Kur’an, İslam ve ülke için hizmet edin. Bütün İran ve İslam ülkeleri İslami bir topluluktur. Bundan dolayı hepimiz İslam için birlikte olmamız gerekir.

Yorum

hoş geldiniz kardeşim, inşaAllah en yakın bir sürede zaman kaybetmeden şii olursunuz da bu nurdan mahrum kalmazsınız daha fazla..

Rabbim bizi en doğru olana iletsin.. İmam Zaman a.f.'e imanınızn oluşu şia hakkında baya bi şeyler bildiğinizin göstergesi diyebilir miyiz?

her zaman emrinizdeyim özelden genelde her tür soru sorabilirsiniz yardım için elimizden geleni yaparız inşaAllah

Yorum

aleykum selam aramızada hoşgeldiniz inş.
        De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
        (Tevbe Suresi 105)

Yorum

cenabı hak , hak neredeyse bizi oraya yönlendirsin ve batılı batıl bilip ,ondan içtinab etmeyi nasib etsin..
          uzun süredir , yukarıda da arzettiğim gibi incelemelerde bulunuyor ve ciddi madana fikir çilesi çekiyorum..
          bunları Rabbimin rızası için yapıyorum (O biliyor-kafi)

ilgi ve alakanız için teşekkür ederim ama yukarıda bir şey sormuştum ...
          bilen kardeşlerden mümkünse o duayı paylaşmalarını rica ediyorum.
          saygılar

Yorum

Ben bu duayı ilk defa duydum... : :-\
            De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
            (Tevbe Suresi 105)

Yorum

var evet böyle bir dua var ve ben bu duayı arıyorum
              bakalım inş. bilen birileri olurda bizimle paylaşır.

Yorum

[quote author=ebelfezlem link=topic=13975.msg83864#msg83864 date=1274715497]
                kardeşler öncelikle herkese selam ve hürmetler.
                adım Muhammed ...ehli sünnet üzereyim..
                şia üzerinde de oldukça fikir çilesi çekiyorum...
                zamanla bazılarını burdan sizlerle paylaşırım inş.
                biraz damdan düşer gibi olacak ama , imamı zaman a.s.' a hacet için yazılıp suya bırakılan bir mektup.... okudum
                netten ama bir daha aynı yazıya ulaşmadım...bilgisi olanlar buradan veya link vermek suretiyle yardımcı olurlarsa sevinirim...
                ayrıca bilmenizi isterimki, siz kardeşlerimi asla İslam dışı görmüyorum, Rabbim aramızda olan ihtilafı İmamı Zamanı a.s. bir an evvel göndererek gidersin ve tümümüzü bir sancak altında toplasın..
                saygılarımla
                [/quote]

İmam-ı Zaman a.s aramızda zaten kardeşim...

Dolayısıyla ayrılık gayrılık yok...
                ''Senin hakkında ne düşünüyorsam, Allah bana 10 mislini versin''

Yorum

Sitemize hos geldiniz kardesim.

Yorum

sorunuz hakkında alimimiz şu açıklamayı yaptı:

"hacet için yazılıp suya bırakılan veya bir kuyuya atılan özel bir dua değildir
                    herkesin ne haceti olursa onu yazıp suya veya kuyuya atılması söylenmiştir
                    bunun için özel bir dua yok"

Yorum

hosgeldiniz kardes

ehlibeytinizinde kardesimizin dedigi gibi, benimde bildigim Hz. Ali a.s'in tavsiyesi olan bir uygulama vardir, muradin kagida yazilip, sabah namazi sonrasi suya birakilmasi....bunun haricinde bende özel bir dua duymadim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

ilgi ve alakanız için teşekkür ederim

Yorum

[quote author=segaleyn link=topic=13975.msg83889#msg83889 date=1274726763]
                          Sitemize hos geldiniz kardesim.
                          [/quote]

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=13975.msg83933#msg83933 date=1274738965]
                            hosgeldiniz kardes

ehlibeytinizinde kardesimizin dedigi gibi, benimde bildigim Hz. Ali a.s'in tavsiyesi olan bir uygulama vardir, muradin kagida yazilip, sabah namazi sonrasi suya birakilmasi....bunun haricinde bende özel bir dua duymadim
                            [/quote][quote author=gulistan_2 link=topic=13975.msg83933#msg83933 date=1274738965]
                            hosgeldiniz kardes

[/quote]
                            biraz daha detaylı yazarmısın kardeşim
                            saygılar

Yorum

[quote author=ebelfezlem link=topic=13975.msg83985#msg83985 date=1274781849]
                              [quote author=gulistan_2 link=topic=13975.msg83933#msg83933 date=1274738965]
                              hosgeldiniz kardes

[/quote][quote author=gulistan_2 link=topic=13975.msg83933#msg83933 date=1274738965]
                              hosgeldiniz kardes

[/quote]
                              biraz daha detaylı yazarmısın kardeşim
                              saygılar
                              [/quote]

Yani Hz.Ali k.v demek istiyor ki, hacetlerinizi ''Akıl Levhi'ne'' yazınız sonra da ''Gönül Suyuna'' bırakınız...

Nedir ''Gönül Suyu'' ? Zat Deryası olan Allah'ın İlmi'dir...

Yani sen bir iş bir hacet için elinden geleni yap (kağıda yaz); sonra da takdiri Allaha bırak (suya at)...
                              ''Senin hakkında ne düşünüyorsam, Allah bana 10 mislini versin''

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X