Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ynt: WELAYET.COM CEZA SİSTEMİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Esselâmu âleyküm

Tüm bu uyarı merhalelerini ve onun getirilerini anladımda...Anlayamadığım bir durum var. Neden bu uyarılar aleni yapılıyor? Aleni yapılması islam adabına tezat değil mi?

[quote author=SECCAD_ link=topic=7085.msg64499#msg64499 date=1260354164]
    Esselâmu âleyküm

Tüm bu uyarı merhalelerini ve onun getirilerini anladımda...Anlayamadığım bir durum var. Neden bu uyarılar aleni yapılıyor? Aleni yapılması islam adabına tezat değil mi?

[/quote]

Aleni değil, ilk önce "edit" ile başlıyor olay. Daha sonra uslübunun düzeltilmesi rica ediliyor. Belki özel mesaj bile atıyor olabilirler. Daha sonra olumlu yönde bir değişim söz konusu olmazsa ve üyelerden şikayet artarsa belirli bir süre yasaklanıyor.
    "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Ynt: Ynt: WELAYET.COM CEZA SİSTEMİ

değerli seccad kardeşim biz işlenen fiili aleni olarak yazmamaya gayret ediyoruz.sarfedilen sözleri ise zaten ed,tleyip bir daha gündeme taşımıyoruz.
      Ama üyenin aldığı her uyarıyıda "1 nolu uyarıyı almıştır" "2 nolu uyarıyı almıştır" gibisinden yayınlıyoruz.Bunun bir sebebi bu konuda şeffaf olmamız diğer sebebide yönetimin bu yönde karar vermesindendir malumunuz bu kararların hepsi yönetimin istişaresi ve oybirliği ile alınıyor.
      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
      İmam Ali (a.s)

Yorum

Bende fiili değil, ikaz ve uyarıyı kast ettim mikdat gardaş

Sadece admn ve moderatörlerin görebileceği bir mekân tahsis edilerek bu konuyu yönetimdekiler kendi aralarında muzakere ve istişare edebilirler...

Tüm form üyelerine anons yapılmasındaki ve teşhir edilmelerindeki maksadı idrak edebilmiş değilim?

Yorum

[quote author=SECCAD_ link=topic=10252.msg64530#msg64530 date=1260366411]

Sadece admn ve moderatörlerin görebileceği bir mekân tahsis edilerek bu konuyu yönetimdekiler kendi aralarında muzakere ve istişare edebilirler...

Tüm form üyelerine anons yapılmasındaki ve teşhir edilmelerindeki maksadı idrak edebilmiş değilim?
          [/quote]

Değerli seccad kardeşim zaten uyarı verilecek yada diğer cezai işlem yapılacak üyelerin durumunu admin ve mod özel bölümlerinde istişare ediyoruz ve sadece kararı aleni duyuruyoruz buda gene yönetimin istişare ile aldığı karardır.
          İmam Ali (a.s)

Yorum

Muhterem mikdat gardas peki sorumu kısaltarak ( bu sefer anlaşılmak ve net bir yanıt almak umudu ile) yineliyeyim inş. Bu istişare edilmiş karar forma neden duyuruluyor?

"....ve lâ tecessesû..." HUCURÂT - 12

Doğrudur, bu şahıslar form kurallarına aykırı ahval içerisinde bulumuşlardır. Uyarılmışlar, uzaklaştırılmışlar vs. Mamafih forma duyuru yapmak neden?

Yorum

[quote author=SECCAD_ link=topic=10252.msg64715#msg64715 date=1260456904]
              Muhterem mikdat gardas peki sorumu kısaltarak ( bu sefer anlaşılmak ve net bir yanıt almak umudu ile) yineliyeyim inş. Bu istişare edilmiş karar forma neden duyuruluyor?

"....ve lâ tecessesû..." HUCURÂT - 12

Doğrudur, bu şahıslar form kurallarına aykırı ahval içerisinde bulumuşlardır. Uyarılmışlar, uzaklaştırılmışlar vs. Mamafih forma duyuru yapmak neden?

[/quote]

azizim sayki adamı sessiz sedasız banladın,kimsenin olaydan haberi yok.
              Millet banlanan kişi niye foruma gelmiyor?
              Niye yazmıyor?
              Bu adam nerede? diye düşünmez mi?
              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=10252.msg64711#msg64711 date=1260456065]
                [quote author=SECCAD_ link=topic=10252.msg64530#msg64530 date=1260366411]

[/quote]

Değerli seccad kardeşim zaten uyarı verilecek yada diğer cezai işlem yapılacak üyelerin durumunu admin ve mod özel bölümlerinde istişare ediyoruz ve sadece kararı aleni duyuruyoruz buda gene yönetimin istişare ile aldığı karardır.
                [/quote]

duyurmanıza duyuruyorsunuz da ama yaptığınız işin cevabını veremiyorsunuz. mütefekkir bana 2. uyarıyı vermiş, ben de öyle bir şey demediğimi ve bunun bir itham olduğunu söyledim ama cevap verme tenezzülünde bulunan olmadı, mütefekkir de öyle uygun gördüm uyarı verdim ve cevap vermek mecburiyetim yok dedi. Kusura bakmayın bu bir diktatörlüktür
                Şimdi verilen uyarılar haklı veya haksız, aylarca ve yıllarca orada mı kalacak?
                Şimdi bana uyarıyı görüş birliğiyle mi verdiniz?!!
                Seccad_ kardeşin sözlerine katılıyorum, bu yapılanlar İslami ahlak ve adaba aykırıdır.
                Başkalarını uyarıyor ve onları cezalandırabiliyorsunuz, aynı suçları sizler işleyince sizlere kimin uyarı vermesi ve cezalandırması gerekir?
                "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

Admnlere sorulur... Özellerden ve yanıt verilir. Ben hiç bir formda böyle bir uygulama görmedim.

Şimdi siz form olarak meseleye bakıyorsunuz. Ben ( islami) form sitelerini, form nazarı ile bakıp değerlendirmiyorum. Olaya sosyal münasebetler babında bakıyorum. Buraya gelen herkese nasıl ki "hoşgeldin" deniliyorsa çıkış kapısı gösterildiğinde o kapı siyaha boyanmamalı...

Burası günlük yaşamımızın bir parçası ise günlük yaşamımızda hata yapan birine nasıl davranmamız gerekiyorsa formdada öyle davranmalıyız.

İmam Zeynelabidin (as) yanına bir adam geldi ve İmam'ın duyabileceği şekilde ona sövdü saydı.Fakat imam ona hiç cevap vermedi.Adam çekip gidince İmam orada bulunanlara şöyle dedi:"Adamın dediklerini duydunuz,istiyorum ki,benimle gelseniz ta ki adama vereceğim cevabı sizde duyasınız."
                  Orada bulunanlar:"Geliriz"dediler.Bu olaya tanık olanlar dediler ki:"Biz İmam'ın adama bir şeyler söylemesini,sert çıkmasını istiyorduk.İmam ayakkabılarını giyip yürümeye başladı.Yürürken de şöyle diyordu:"Onlar ki öfkelerini yutkunurlar,insanları affederler ve Allah ihsan edenleri sever." O zaman anladık ki,İmam adama kırıcı bir şey söylemeyecektir.

Böylece adamın evine kadar yürüdü ve ona seslendi.Ardından:"Ona bu Ali bin Hüseyin deyin" dedi.Adam kavgaya hazır bir şekilde dışarı çıktı.O,İmam'ın kendisinin sarfettiği bazı sözlerle karşılık vermek üzere geldiğinden kuşku duymuyordu.Ali bin Hüseyin (as) adama şöyle dedi:"Ey kardeşim!Az önce yanıma geldin ve bana sövüp saydın.Eğer bende bulunan şeyler söylediysen,ben bunlardan dolayı Allah'tan bağışlanma diliyorum.Şayet söylediğin nitelikler bende yoksa Allah seni bağışlasın."

Bunun üzerine adam iki gözünün arasından öptü ve şöyle dedi:"Tam tersine,sende olmayan şeyler söyledim.O nitelikler senden çok bana layıktırlar".

Yorum

tmam da adam bana sövdü diyelim ki forumda buna gizli verilen ceza beni ya da beni okuyanları rahatlatır mı? neden had cezaları açıktan verilir?

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=10252.msg64776#msg64776 date=1260481991]
                      tmam da adam bana sövdü diyelim ki forumda buna gizli verilen ceza beni ya da beni okuyanları rahatlatır mı? neden had cezaları açıktan verilir?
                      [/quote]

Ehlibeytin_izinde gardaş hani rumuzunuz başka bir rumuz olsa size izahat yapacağımda...Seçtiğiniz rumuz size yanıtı verecektir biiznillah. Zira ben size ehlibeytin tavrını sundum. İmam Seccad (r.a) neden ahali ile birlikte gitti sizce? Bizler ehlibeytin izinde gidelim diye vesselâm...

Yorum

biri bana sormuştu: Allahın beni sevip sevmediğini nerden bilebilirim?
                        bu soruya cevap verebilmenin zorluundan çok, soru soranın ihlas ve takvası, yaşına oranla deha seviyesindeki aklı benim çok hoşuma gitmişti, ve ne gzl soru demiştim. sonra neden güzel diye sordum kendime? çünkü cümlede Allah sevgi ve Ben kelimeleri geçiyor hepsi de tek başına dip diri kelimeler ve bunların bir araya gelmeleri ve hatta bir ebedi yaşamla ilgili ameli bir bilgiyi soruşturmaları bana hikmetli gelmişti.. bu güzel bakışla daha önceden bilmediğim cevap kalbimde doğdu:

"Rabbinin seni hangi işte kullandığına bak, eğer seni, yaşamında sevdiği işlerde kullanıyorsa bil ki seviyordur..."

cahil nefsim ya da bilgisiz dostla fırsat arayan düşmanlar benim burda (az yukarda) yazdıklarımdan, F. Altan (Allah vücudunun bereketini aramızdan eksik etmesin) ile ters düştüğümü sanmasınlar..

bu Rabbimin izniyle asla olmaz. ben nasıl olur da Rabbimin Ehlibeyt a.s. ilmini yaymak gibi dünya hayatının bir insan için olabilecek en sevgiye değer işinde kullanılan alimler hakkında olumsuz, onlara aykırı fikir beyan ederim!. Allah ki onları sevgisinin nişanesi olarak ilim hem de Ehlibeyt a.s. ilmini yayma işinde kullanıyor yani onları çok seviyor..

ben kimim ki... bana düşen onların bilgileriyle Sahibuz zaman a.f. 'e ulaşmaktır...

Yorum

Alıntı sahibi: SECCAD_ üzerinde Bugün 01:53:58

Alıntı sahibi: ehlibeytin_izinde üzerinde Bugün 01:17:11

Ehlibeytin_izinde gardaş hani rumuzunuz başka bir rumuz olsa size izahat yapacağımda...Seçtiğiniz rumuz size yanıtı verecektir biiznillah. Zira ben size ehlibeytin tavrını sundum. İmam Seccad (r.a) neden ahali ile birlikte gitti sizce? Bizler ehlibeytin izinde gidelim diye vesselâm...

ben öğrenciyim. nickimi bu yolu öğrenmek için aldım göstermekten daha çok yanlış anlaşılmasın tabi ki bana izah edeceksiniz lütfen.

Yorum

konu istek üzerine yeniden değerlendirilecektir ve bu konudaki kararı adminler verecektir.
                            Hassasiyetiniz için teşekkür ederim.
                            F_altan hocam inanın konuya çok vakıf değilim bu konuyuda admin özel bölümüne taşıyorum inşallah
                            İmam Ali (a.s)

Yorum

Ehlibeytin_izinde size daha nasıl izahat yapayım? Siz dediniz had cezası olsun ki ve bana hata yapan afişe ve deşifre edilsinki ve cezali kişi orada lekeli olarak asılı durmaya devam etsinki ben ve form okuyucuları rahatlayalım yoksa biz rahatlamayız...Suphanallah...Suphanallah...Suphana llah... Bu ne öfke??? Ben size ne yazdım??? ALLAH, KUR'AN, EHLİBEYT aşkına İmam Seccad (r.a) ın hadisesini iyi okuyun.

Adam geliyor Habibullah (s.a.a)'ın torununa, Hz Hüseyn (r.a) in oğluna herkesin önünde küfür ve hakaret ediyor. O ne yapıyor??? Ahaliyi topluyor. Kelimetullah'ı okuyarak yola düşüyor ve o adama [color=red]:"Ey kardeşim!Az önce yanıma geldin ve bana sövüp saydın.Eğer bende bulunan şeyler söylediysen,ben bunlardan dolayı Allah'tan bağışlanma diliyorum.Şayet söylediğin nitelikler bende yoksa Allah seni bağışlasın." diyor :" Allahu Ekber...!

Sıra bizde şimdi. Adamın biri bize küfür ediyor hakaret ediyor. Bizim tavan yapmış nefsimiz bize neyi emrediyor. "Bırak ehlibeytin izinde gitmeyi...!"

Suphanallah...Suphanallah...Suphanallah...Bizim nefsimiz, onurumuz, gururumuz ehlibeyt imamından daha değerli ki had cezası ile deşifre edilmesini ve o ikazlara baka baka nefsimizi kabartıp iç geçirmeyi arzuluyoruz

* Bir hadise ile ibret alamayıpta detaylı izahat yapmak zorunda bırakıldığımız için ALLAH c.c bizleri af etsin... Rabbim bizleri nefsinden konuşanlardan eylemesin...

(İçinizde, hayra çağıran, marufu emreden ve münkeri nehyeden bir topluluk bulunsun. İşte bunlar, kurtuluşa erenlerdir.)
                              [Âl-i İmran 104]

İnsanlara iyiliği emreder de kendinizi unutur musunuz?
                              [Bakara 44]

Not; son mesajınızdaki alıntıları düzeltirseniz memnun olacağım inş. Zira sizin ve benim cümlelerim birbirine karışmış durumda. Kim kime ne demiş belli değil. Bir yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim inş.

Fi eminillah

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X