Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Çeviri" bölümü açılsın.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

"Çeviri" bölümü açılsın.

Selamun aleykum, arkadaşlar. Biz bu site sayesinde çok şey öğrendik, mektebimizle ilgili. Ama bu denli ilmi kapasiteli bir sitede büyük bir eksiklik hissettim. Eğer üyelerimiz içinde çeviri yapabilecek kapasitede yabancı dili olan varsa, mektebimizi, bilimi, Kur'anı anlatan nice değerli makaleler, yazılar var yabancı dillerde, onları türkçeye kazandıralım. Arapca, farsca, ingilizce ve s. dillerden çeviri yapabilecek kapasitesi olan arkadaşlara Ehl-i Beyte hizmet etme adına süper bir fırsat olur.
    [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Ynt: "Çeviri" bölümü açılsın.

Aslında benimde çok arzu ettiğim bir konudur bu.değerli hocalarımızın ve diğer üye kardeşlerimizinde bu konudaki görüşlerini almak isterim.Nasıl olur?
    nasıl bir formatta yapılmalı?
    bu konuda görüşlerini paylaşmak isteyen değerli üyelerimizi dinlemek isteriz
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

Benim önerim şöyle, "Çeviri" isimli bir kategori altında 'Arapca', 'Farsca', 'ibranice', 'igilizce', 'Almanca' ve s. türden alt kategoriler açalım. Bu alt kategorilerde üyeler yabancı dillerden türkçeye kazandırılmasını makbul gördüğü dökumanları, videoları, mp3'leri falan paylaşsın, bilgili üyeler de çevirsin ve ilgili diğer kategorilere konu olarak açsın.

Yorum

çeviri çift taraflı olmalı. bizdeki nasıl şii oldum bölümü ilk kez burada olup hiç bir yerde bulunmayan orjianl bir bölüm. Bu bölümün diğer dillere çeviriyle tüm dünyaya yayılması hizmetlerin en büyüğü olacaktır. konu hakkında kanadada bulunan doktor zeydiye kardeş yardımcı olacaktı. ama siteden atıldı ve bu proje yaşam bulamadı. bu bölüm kitaplaşacaktı. biz bir an önce başlasın dedik. ama Mufazzal daha tamamlanmamış hikayeler var dedi ve öylece kaldı. bakın aradan belki 2 yıl geçti. o zaman istek vardı heyecan vardı destek vardı para vardı. şimdi bu istek söndü. vebali kime? bunu bir daha organize edecek kimse gerekir. başlık hala durur sitede. ben çok ısrar ettim. bir an önce nasıl şii oldum bölümü kitaplaşsın türkiyede her eve ulaşsın bedeva dağıtılsın diye teklif etmiştik sponsorları bile büyük oranda hazırdı. ama engelleyenler sonra engellediklerini de bu işin kendini de unutuyorlar.
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 03.08.2020, 19:14.

Yorum

Qom u aşk hocam, şu an site topluluğu olarak elimizde bulunan imkanı gözönünde tutarak bu teklifi yaptım. Gönül isterdi ki, sizin öneriniz de gerçekleşsin, ama bu imkanın şu an için, sizin de belirtmiş olduğunuz nedenlerden dolayı, elimizde olmadığı aşikardır. Ayrıca, çevirinin çift taraflı olması teklifini, üyelerimiz içinde dilbilgisi bakımından yeterli olmayanların olabileceği ihtimalini düşünerek vermedim. Henüz elimizdeki imkanlara göz atarak işe başlayalım derim. Biz Allahın dinine yardımedelim, Allah da, şüphesiz, bu çabamızı yardımsız bırakmaz.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23894.msg159829#msg159829 date=1346233699]
            çeviri çift taraflı olmalı. bizdeki nasıl şii oldum bölümü ilk kez burada olup hiç bir yerde bulunmayan orjianl bir bölüm. Bu bölümün diğer dillere çeviriyle tüm dünyaya yayılması hizmetlerin en büyüğü olacaktır. konu hakkında kanadada bulunan doktor zeydiye kardeş yardımcı olacaktı. ama siteden atıldı ve bu proje yaşam bulamadı. bu bölüm kitaplaşacaktı. biz bir an önce başlasın dedik. ama Mufazzal daha tamamlanmamış hikayeler var dedi ve öylece kaldı. bakın aradan belki 2 yıl geçti. o zaman istek vardı heyecan vardı destek vardı para vardı. şimdi bu istek söndü. vebali kime? bunu bir daha organize edecek kimse gerekir. başlık hala durur sitede. ben çok ısrar ettim. bir an önce nasıl şii oldum bölümü kitaplaşsın türkiyede her eve ulaşsın bedeva dağıtılsın diye teklif etmiştik sponsorları bile büyük oranda hazırdı. ama engelleyenler sonra engellediklerini de bu işin kendini de unutuyorlar.
            [/quote]

Qom! O bölüm açıldığı andan itibaren düşüncem şu oldu ki o bölüm Kitaplaşsın. Konu Hakkında bir kaç Kez Kevserden alimlerimizle, Musa Aydın Hocamızla görüştük. Görüştüm. Musa Aydın Hocamızdan "EVET HALLEDELİM - BASALIM" diye net bir cevap almadım. O Dönemde söylediğim sözü yine, yineliyorum. Yarım kalan Hikayeler Mevcut. Kitap basılacak ise Organizeli olmalı. Para meselesi her halükarda aşılır. Siz onu dert etmeyin. Fakat yeter ki yarım kalanlar tamamlansın ve Yayın Evinde bulunan Saygı Değer alimlerimizin bu konuda görüşlerine tekrar baş vuralım.

Bazı Hikayelerde aşırı bir üslup kullanılmış, bu durumu Kitaba nasıl yansıtabiliriz? Veya Yazarın Müsadesini alıp oynayabiliriz mi? Yani demek istediğim çok geniş bir şekilde düşünülmeli...

O bölüm açıldığı anda bile İnşaallah O bölümde yazılanları Kitap olarak görmeyi Allah nasip eder dediğimi Allah ve Yönetici kardeşlerim bilir.
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 03.08.2020, 19:13.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=23894.msg159915#msg159915 date=1346328230]
              Bazı Hikayelerde aşırı bir üslup kullanılmış, bu durumu Kitaba nasıl yansıtabiliriz? Veya Yazarın Müsadesini alıp oynayabiliriz mi? Yani demek istediğim çok geniş bir şekilde düşünülmeli...

O bölüm açıldığı anda bile İnşaallah O bölümde yazılanları Kitap olarak görmeyi Allah nasip eder dediğimi Allah ve Yönetici kardeşlerim bilir.
              [/quote]
              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 03.08.2020, 19:13.

Yorum

Çeviri bölümü çok faydalı olur.. özellikle yabancı dillerdeki, makale, dinleti ve vidyolar Türkçeye kazandırılırsa..
                Çeviri bölümünde dillere göre alt başlıklar açılması da çok güzel bir öneri.. Projelerim bitince inşallah aktif rol almak isterim.
                Tabi yine siz bilirsiniz.. Selametle

Yorum

Hangi dil(ler)i biliyorsunuz Matemkar kardeşim?

Yorum

Sadece İngilizce.. Farsçaya yeni başladım

Yorum

Elde var ingilizce. Hiçten iyidir. Hadi ağalar, dil bilgisi olan arkadaşlar, hizmet zamanıdır.

Yorum

BİSMİHİ TEALA
                        HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
                        RABB'İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum kardeşim Matemkar;

Paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür ederim...

Allah'a emanet olun...

Yorum

aleyküm selam.. rica ederim..
                          ilgilenen varsa dediğim hala geçerli.. çeviri yapılırsa altyazı eklemesini yapabilirim..
                          selametle

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X