Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şia'ya Bediüzzaman Işığıyla Bakmak

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şia'ya Bediüzzaman Işığıyla Bakmak

Şİİ liderdir IRak'ın.. Şii liderin fıkıhını da size açıklayacak halim yok... ben sana netten takip ediyorum. son zamanlarda Irak'taki kaostan dolayı eserlerini okuyorum demedim... yazdıklarımı iyi oku iyi analiz et...

Yorum

[quote author=kurtulus link=topic=20138.msg122417#msg122417 date=1302527061]
      bütüm alimlerin saadece imam mehdiye itaaat etmesi farzdır.
      [/quote]

Bunu neye göre söylüyorsun.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=MEMOLİ link=topic=20138.msg122429#msg122429 date=1302528413]
        Şİİ liderdir IRak'ın.. Şii liderin fıkıhını da size açıklayacak halim yok... ben sana netten takip ediyorum. son zamanlarda Irak'taki kaostan dolayı eserlerini okuyorum demedim... yazdıklarımı iyi oku iyi analiz et...
        [/quote]

Mukteda es Sadr'ın sana şii lider olduunu kim söyledi? Bir insanın eserlerini okumadan onun hakkında medyada çıka bilgilerle mi bize anlatıyorsun?..

biz burda filim ve haber analizi yapmıyoruz Şia ve sünnilik sistemleri üzerinde konuşuyoruz. bunlar da her iki ekolün temel kaynaklarından bilgilerle yapılır..

Mukteda sadrın şii lider olduğunu hangi şiiden duydun? duymadınsa sünnilerden aldığın bilgilerle bize bir şey mi anlacağını sanıyorsun..

şia hakkında hiç bir şey bilmediğin belli..

Yorum

ben filmle haberle değil... İmam Hamaynen'in onayıyla Irak'ın şii lideridir. siz Musa Aydın'ı araştıracağınıza birazda Sadr'ı araştırın... sırf benim sözlermi çürükmek için Şiilere de saldırmayın...

Sen Sunni hakkında ne kadar biliyorsan bende en az o kadar biliyorum emin ol..

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=20138.msg122406#msg122406 date=1302525371]
            Eğer onlara sert davransaydın etrafından dağılır giderlerdi mealindeki ayeti kerime sizi bağlamıyor mu Qumu aşk kardeşim. Sizi anlayacak kapasite göremiyorsun öyle mi? Öyle ya, bizler zeka özürlü olduğumuz için Qumu aşk kardeşimiz bizleri, kendilerini anlayamayacaklar kategorisinde görüyor. Fetvayı biz de merak ediyoruz. Ancak Rehberiyet Makamından çıkan fetvalar genel olduğu için yine insanların kendi yapılarına göre yorumlama ihtimalleri mevcuttur. Ki, öyle anlıyoruz ki, kardeşlerimiz de öyle yapıyorlardır.

Biz her zaman söyledik ve söylüyoruz ki, bizim tartıştığımız vaka, Şia değil, şiilerin şia algılarıdır. Velayeti Fakihe aykırı gördüğümüz her şii algısını Hattı İmam Humeyni çizgisi ile değerlendirmeye devam edeceğiz. Mektebi İmam Humeyniye aykırı ise kabul etmeyeceğiz.

[/quote]

Mehmet abi bu arkadaşın bize yazdıklarını ve hakaretlerini incelediniz mi yoksa sadece bu mesajımızdan dolayı mı bunları yazdınız?

Yorum

[quote author=MEMOLİ link=topic=20138.msg122037#msg122037 date=1302156932]
              Muvasi Kardeşim Hz. Ali Diğer 3 Halifeye Biad Etmeseydi. Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin Gibi İhtilaflar çıkardı. Hz. Ebu Bekir'e biadı gecikti ve haklılık payıda var. Hz. Ali Alim ve Velilerin ile Şehitlerin piridir. Bunu Peygamber Efendimiz Haber Ediyor..... Hz. Ali Eğer Geri Adım atmışsa ki buda asla korkaklığından değil. Peygamber Efendimizin Sözlerinden dolayıdır. Aralarında Hilafet Konusundan birçok konuşma geçmiş ama çoğu Hz. Ali tarafından gizlenmiştir. Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'inde Hilafetlerinin Hak Olduğunu Peygamber Efendimiz Bize Zaten Bildirmiş. Hz. Ali'de İçindeki çatışmayı bitirince Biad Etmiştir. Hz. Ömerle Hz. Osman'a direk biad etmiştir. 3 Halife Döneminde de Hz. Ali'nin sözleri dinlenmiş hatta birçok karar ona göre aınmıştır. Hz. Ali'nin 4. halife olmasının sebebi de yaşından dolayıdır.
              [/quote]

Arkadaş ne yazdın hiç anlamadım. Hem diyorsun ki Hz. Ali velilerin piridir hem de hilafet konusunda iç çatışma yaşamış. Velilerin Pirinde, halifelik, baş olma, hakkı olmadığı bir şeyi isteme sevgisi olur mu hiç?

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X