Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şia'ya Bediüzzaman Işığıyla Bakmak

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şia'ya Bediüzzaman Işığıyla Bakmak

içeriğe bakana kadar 5-6 ayrı konu var. bir konu değildi hepsi aynı konu ama farklı başlıklarla açmışsınız. Konu aynı ama her zamanki gibi sunnilere saldırıyonuz... Şia mektebinden değilim... Çünkü Şia değilim...

Yorum

[quote author=MEMOLİ link=topic=20138.msg122217#msg122217 date=1302330043]
      içeriğe bakana kadar 5-6 ayrı konu var. bir konu değildi hepsi aynı konu ama farklı başlıklarla açmışsınız. Konu aynı ama her zamanki gibi sunnilere saldırıyonuz... Şia mektebinden değilim... Çünkü Şia değilim...
      [/quote]
      memoli kardes sia deyilim diyorsunuz ama sia sitesinde sialarin dusuncesini elestiriyorsunuz, sizin buraya gelme amaciniz ne?

Yorum

Qom_u_aşk isimli kullanıncının Saygı gösterdiğimiz inançlara karşı yalan ve iftira dolu ihtamlarda bulunup bunları sunnilere yollamsı... bn bu iddaaların yalan olduğunu söylemeye geldim ama o her fırsatta konuyu başka yöne çekiyor ya da tıkandığında fetva var diyor ama fetvayı göster diyince gizli olmaz diyor... Fetva gizlenmez açıklanır... Ehl-i beyti ve İmamlarınızı kullanarak kin,haset ortamı yaratıyor ben bunu eleştirmeye geldim....

Yorum

hoş geldin de.. bizi anlayacak kapasite göremiyorum ki sende.. Fetvalarımız şiiler için, eğlence için değil ki.. Uygulamayacağın fetvayı sana dalga geçesin diye mi göstereceğim..

Şiiysen buyur bunu açıkla değilsen bizim fetvamız ve Said Nursiyle ilgili değerlendirmemizden sana ne? Çünkü bizim sistemimiz farklı sizinki farklı sizin alim dediğinize alim deseydik neden şii olalım. Sen bizim alimlerimize alim gözüyle bakıyor musun ki.. Eğer sence Said Nursi büyük bir alimse ve bunu bize kabul ettirmek istiyorsan buyur bizim alimlerimizden veya kaynaklarımızdan buna dair delilleri paylaş..

bunu kaç kez dedik.. ama iftira attığımızı iddia ediyorsun.. seninle kaynak ve yöntem konusunda anlaşamadan sorulara geçmenin ne anlamı olacak. sen futbol kurallarına göre oynayacaksın ben basket böyle karşılaşma olur mu?..

Yorum

Ben Hakiki imamlara alimlere inanırım.. sizden olan birçok alime inanırım. siz sizden çıkan ama sizden farklı çıkan alimlere de saygınız yokkiii Sunni alimlere saygı bekleyeyim... Şia kaynaklarından ispatlamı istiyorsun sen son imamlarınızın kaç risalesini ya da lahikasını okudun da olmadığını iddaa ediyorsun....

Yorum

bize şia imamları kim sayar mısın inadığın imamlar kim?

Yorum

şuanda bildiğim irandaki Ayetullah bakamındakiler, Iraktaki şii Mukteda el-Sadr bu alimlerinize inanırım ve imam olarak gördüğünüz 12 imamın gelmiş 11 imama da inanırım... onun dışında türkiye, kuveyt, bahreyndeki şii liderleri tanımam bilmemde.. diğer bölgelerdeki şii liderleri de tanımam...

Yorum

İrandaki ayetullahlardan hangi kitapları okudun? Ya Mukteda Es Sadr'dan? Peki 11 imamdan hangi kitapları okudun onları nasıl tanıyorsun?

Yorum

kitaplarını okumadım. sadece inanıyorum dedim... ama İran'dan birçok fetvayı da okudum, Mukteda el sadr'ın netten de takipçisiyim. bunların hiçbirinin sizin gibi düşünceleri yok.... Hakiki şia onlar...

Yorum

Mukteda es sadr'ın inanç esasları neler, ibadetleri hangi fıkha göre onu yaz.. sünni mi şii mi? Sünni değilse niçin değil? Ve onun uyduğu hadislerde sünniler ve sünni alimler hakkında neler buyruluyor onları da açıkla...

Yorum

hoş geldin de.. bizi anlayacak kapasite göremiyorum ki sende.. Fetvalarımız şiiler için, eğlence için değil ki.. Uygulamayacağın fetvayı sana dalga geçesin diye mi göstereceğim..
                        Eğer onlara sert davransaydın etrafından dağılır giderlerdi mealindeki ayeti kerime sizi bağlamıyor mu Qumu aşk kardeşim. Sizi anlayacak kapasite göremiyorsun öyle mi? Öyle ya, bizler zeka özürlü olduğumuz için Qumu aşk kardeşimiz bizleri, kendilerini anlayamayacaklar kategorisinde görüyor. Fetvayı biz de merak ediyoruz. Ancak Rehberiyet Makamından çıkan fetvalar genel olduğu için yine insanların kendi yapılarına göre yorumlama ihtimalleri mevcuttur. Ki, öyle anlıyoruz ki, kardeşlerimiz de öyle yapıyorlardır.

Biz her zaman söyledik ve söylüyoruz ki, bizim tartıştığımız vaka, Şia değil, şiilerin şia algılarıdır. Velayeti Fakihe aykırı gördüğümüz her şii algısını Hattı İmam Humeyni çizgisi ile değerlendirmeye devam edeceğiz. Mektebi İmam Humeyniye aykırı ise kabul etmeyeceğiz.
                        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

İmam Humeyni çizgisi ile değerlendirmeye devam edeceğiz.

şianın tek alimi ayetullah hamanei değildir ki sadece imam hamanei çizgisinde değerlendirebilesin...

Yorum

ufukalp diğer alimleri pek sevmiyor ayetullah hoi ve ayetullah şeriatmedari hakkındaki olumsuz ifadelerini okumuştum.
                            HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=kurtulus link=topic=20138.msg122412#msg122412 date=1302526618]
                              İmam Humeyni çizgisi ile değerlendirmeye devam edeceğiz.

şianın tek alimi ayetullah hamanei değildir ki sadece imam hamanei çizgisinde değerlendirebilesin...
                              [/quote]

Şianın çok alimi vardır amenna, olmalıdır da. Ancak o bütün alimler bilmektedirler ki, İmam Ali Hamanein Rehberiyet makamının zıddına, ona muhalif, onun karşısında görüşleri olursa bu merduttur.
                              Farklı fıkhi sonuçları kasdetmiyorum. Kastettiğim, hangi şii alim İmam Ali Hamaneiye isyan ederse merduttur. Bütün alimlerin ona biat ve itaat etme zorunluluğu vardır.
                              Değil şii alimler, bütün sünni alimlerinde ona itaat etmeleri gerekir.
                              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

bütüm alimlerin saadece imam mehdiye itaaat etmesi farzdır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X