Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kevser-i Zehra'nın forumdan uzaklaştırılması

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kevser-i Zehra'nın forumdan uzaklaştırılması

KEVSERİZEHRA « Yanıtla #2 : 2013-08-06, 00:00:09 » "3 ve 4 nolu uyarıları tarafımca alarak Forumdan uzaklaştırılmıştır."
    Bunu görünce üzüldüm doğrusu, Kevser-i Zehra'nın bunu hakketmediğini düşünüyorum, banın kaldırılmasını rica ediyorum.
    عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Ynt: Kevser-i Zehra'nın forumdan uzaklaştırılması

üstad şahsım adına rican emirdir. yönetimde olsam bu emrini yerine getirmek için elimden geleni yaparım ama elimden bir şey gelmiyor.

ancak bu üye nehcül belağada olmayan bir ibareyi orada varmış gibi gösterdi arkadaşlarımız bu alıntının orijinalini kopyalayarak onun paylaşımındaki ibarenin iftira olduğunu ispatladılar. ben de kendisinden özür dileyip yanlışını kabul etmesini ısrarla istedim. bu fayda etmediği gibi hakaretlerine de devam etti.

kendisinin atılmasını ben de istemem, yönetim onu ısrarla takip edip kurallara aykırı paylaşımlarına izin verilmeyeceğini ona kesin olarak hissettirseydi, belki durum farklı olabilirdi. onunla en çok tartışanlardan biri de bendim. belki tartışmaların hararetiyle siteden uzaklaştırılmasına taraf olmuş olabilirim. hatırlamıyorum. ama yine de senin görüşlerin önemlidir. ve yönetimce ciddiye alınacağını umuyorum...

Yorum

Rica ederim, "nehcül belağada olmayan bir ibareyi orada varmış gibi gösterdi.." demişsiniz. Bu arkadaş o ibareyi hangi Nehc'ul-Belağa'dan aktarmış, onun incelenmesi gerekir. Zahmet olmazsa linkini bana verin..
      Son tartışılanların hemen hemen hepsini inceledim diyebilirim. Hz. Peygamber'in (s.a.a) resmi konusunda o arkadaşa haksızlık yapıldığını düşünüyorum. O gençlik resmi şu anda benim de masamın üzerinde vardır, İmam Humeyni'nin de bu resmi önemsediğini naklettiler. Resmin aslı Fransa müzesindeymiş..
      *
      "Ezanda 2 defa La ilahe ilallah denilmesi" bölümünde şu cümlelerle "yav sen gerizekalımısın yoksa şov olsu diyemi konuşuyorsun? bre gerizekalı" diyeilk hakaret ve tahrik eden ne yazık ki Elmeddin kardeş olmuş, daha sonra da karşılıklı olarak sataşmalar ve hakaretler devam etmiş..
      *"Osman b. Affan'ın öldürülmesi" bölümünde Elmeddin kardeş güzel tarihî bilgiler sunmuş ama yanlış netice alınmıştır. Sanki İmam Ali (a.s) Osman'ın öldürmüştür, oraya getirilmek istenmiştir, bence böyle bir netice almak yanlıştır. KevseriZehra kardeş de buna tepki göstermiş ama Osman'ı Emeviler öldürdü demesi de doğru değildir.. Onun öldürülmesi bir fitneydi, İmam Ali (a.s) oradayken orada toplananların onu yargısız infaz yapmaları doğru değildi.

Velhasıl; KEVSERİZEHRA'nın siteden daimi olarak uzaklaştırılması doğru bir karar değildir, eğer o siteden atılacaksa ondan önce çoklarının atılması gerekirdi.
      Allah sonumuzu hayır eylesin, bizi sırat-ı müstakimden ayırmasın..
      Bunların tenezzül edip cevap yazacaklarını da sanmıyorum..

Yorum

Böyle bir konu açılmışsa heral benimde vardır bir iki kelime yazma hakkım.

"vay arkadaş ya" diye bir konu açmıştım, orada kevserizehra ile biraz ters muhabbetimiz oldu. admin tarafından incelenmek üzere kaldırılmıştı konu. onun için link vermek isterdim ama maalesef. uzaklaştırılmasının etkin nedenlerinden bir tanesi de o konuya yazdıklarıdır bence. gerçi biz daha sonra özelden mesajlaşarak sıkıntılarımızı gidermiştik ama yinede ertesi gün uzaklaştırılmıştı..

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

Kevseri zehra forum kurallarini cok yogun bir sekilde ihlal etti. Edit yapip alttan almaktan yoruldum. Ayni sekilde yoneticimizede gereken yapildi. Ceza verildi. Hatta sözlü olarakda uyarıldı. Hocam bagislayin. Bu konuda bizi mazur gorun. Bir çok konuda forum kurallarını ihlal eden bir çok yazıyı silmek zorunda kaldım. Uyarımıza rağmen, şahsımıza saldırmayıda ihmal etmedi. Kevser-i Zehra, Foruma Yasaklanmıştır. Dualarınızı bizlerden esirgemeyin hocam...

Yorum

hocam önce nehcül belağa'dan ilgili sayfanın arkadaşlarca paylaşılan resminin linki:

http://www.velayet.com/Forum/mezhebi...25006.125.html
            http://www.velayet.com/Forum/mezhebi...25006.100.html

şimdi de kevserizehranın iftira çarpıtma paylaşımı:

http://www.velayet.com/Forum/mezhebi...8905#msg168905

bu üye ısrarla İmam Ali a.s'ın önceki halifelere vezir olduğunu hiç de şiilerin iddia ettiği gibi o halifelerle sorunlu olmadığını iddia ediyor delil olarak da bu çarpıtma metni gösteriyordu. Nehcül Belağa'ya uydurma sözcük ekleyerek kendi inançlarını, şii inancıymış gibi göstermekten daha tehlikeli ne olabilir üstad? Bu üye biz üzerine gidene kadar şii olduğunu iddia ediyordu. Müctehidlerimiz diyerek defalarca şii ağzıyla konuştu. şiayı bilmeyen bir sünninin, şiiymiş gibi kevserizehra'dan halifelerle İmam Ali a.s'ın ilişkisini bir de Nehcül Belağa'dan okuması ne kadar tehlikelidir varın siz düşünün.

İmam Ali a.s'ın Osman zamanından sonra halka: "size vezir olmam daha iyidir" demesiyle, önceki halifelere olduğu gibi size de vezir olmam daha iyidir demesi arasında dağlarca fark var. çünkü vezir yardımcı demektir. halka yardımcı olmakla yöneticiye vezir olmak aynı mıdır? İmam Ali a.s önceki üç halifeye vezir miydi! İmam Ali a.s'ın halka vezir olması yönetime muhalefeti temsil ederken halifelere vezir olması iktidarı ve onların İmamet karşıtı gasplarına onay olmuş ve İmametin inkarı olmuş olur. Ama kendisine bunları açıklamadım. çünkü arkadaşlar alıntıyı paylaştılar, Nehcül Belağa'da gerçek geçen şeklini o da gördü. Biz kendisine sizdeki metni burada paylaşın, olmadı sayfasını yayınevini söyleyin biz bakalım dediğiniz gibi mi diye sorduk. elindeki Nehcül Belağada inceleyelim dedik sizin dediğiniz gibi, ama o, iktap yanımda değil diyerek tetkike yanaşmadı ki! o zaman bize ne demek düşer! yanında olmayan kitaptan nasıl paylaşım yapıyorsun dedik! ve bu hatasını gördüğü halde düzeltmek varken yeni kopyala yapıştırlara devam etti. bu durumda kendisine nasıl güveneceğiz! ben de gördüğüm yerde bu iftirasını hatırlattım ve kopyaladıklarına cevap yerine attığı iftirayı düzeltmesini aksi halde paylaşımlarının iftiralar içerebileceği şüphesini barındıracağını ve güven sağlayamayacağını vurguladım.. o da hırçınlaştı.. benimle dalga geçti, cevap verememem iftirasını attı.

Yorum

Bende Ehl-i Beyt İmamlarının Siyasi Tutumları kitabı var.Size yardımcı olmak için fotoğrafını aşağıya bırakacam inşallah

Yorum

KAPAK

Yorum

Ya kevser yayınları kitabı çevirirken yanlış yapmış yada Mutahhari'nin elindeki Nehcül Belağa kitabında öyle geçiyor...

Yorum

kitabın fotoğrafını yapıştırıyorum ama gözükmüyor

Yorum

Mutahharinin kitabında öyle geçtiğini ben de söyledim. çünkü ben de gördüm. ama esas kaynak nehcül belağa, ve o kitapta bu ibare yok. anlamı gördüğünüz gibi öyle değiştiriyor ki! kevser de yapsa mutahhari de yapsa yanlış yanlıştır. kişiye yalancı olması için her duyduğunu rivayet etmesi yeter hadisi gereğince nehcül belağada olmayan bir ibareyi araştırmadan ikinci elden alarak var diye diretmesi, nehcül belağadan paylaşılan sayfayı görmesine rağmen hatasını itirafla özüre yanaşamaması onun işine gelen yerde nasıl tahrif yapabildiğine bir delildir. biz bu yüzden kızıyoruz. hepimiz hata yaparız. ama önemli olan onu görüp özür dileyebilmektir.

Yorum

Hocam; halkalı rumuzlu arkadaşın Kevser yayını kitabından eklediği kopyaya baktığımızda KEVSERİZEHRA kardeşin İmam Ali'nin (a.s) sözlerini çarpıtmadığını görüyoruz. Demek o kitabı tercüme edenler yanlış tercüme etmişler. Ama nerden aldığını söyleseydi daha iyi olurdu, o da demek nerden aldığını unutmuştur..
                        KEVSERİZEHRA'nın Sünni olduğu halde kendisini şii olarak göstermesi benim de canımı sıktı, hatırladığım kadarıyla bir ara şii olduğunu söylemişti.. O kendisini şii olarak görebilir ama bize göre Şii olmanın bir takım şartları vardır, o şartlar olmayınca Şii sayılmaz. Erdoğan da ben Aleviyim diyor, oysa Alevilikle hiçbir alakası yoktur..
                        Her şeye rağmen KEVSERİZEHRA ve onun gibi düşünen kardeşler Velayet-i fakihi ve İran İSlam cumhiriyetini bazı şiilerden daha çok savunmaktalar.. İmam Humeyni ve İmam Hamaneî'nin sözlerine baktığımızda bu arkadaşlar onların sözlerini birçoğumuzdan daha çok önemsemekte ve onlara göre hareket etmekteler.. Halifelere açıkta lanet etmek, onları tekfir etmeye çalışmak rehbere ve İmama göre fitne çıkarmaktır, bu da haramdır ama bazı arkadaşlar bu konuda onları dinlemezler..
                        Bütü bunlara rağmen böyle arkadaşların forumdan kovulması çok ayıptır, yıllarca bizimle birlikte İran cumhuriyetini ve velayeti fakihi, rehberi ,İmam Humeyniyi savunmuşlar, onların siyasetini desteklemişler, onları küstürmek ve siteden dışarı atmak ahlaken doğru değildir..
                        Adamın saygı duyduğu halifelere, kendisine hakaret etmişler, o da buna tepki göstermiş ve bazılarına hakaret etmiştir. Ama admine yaptığı hakaret cezayı hakkediyor. Onu da bir haftalığına veya bir ay siteye yasaklıyabilirlerdi ama bunu yapmadılar, en iyisi ondan kurtulalım demişler..
                        Allah sonumuzu hayır eylesin..

Yorum

Bir düzeltme:
                          Üste şöyle bir cümle kullanmışım: "KEVSERİZEHRA'nın Sünni olduğu halde kendisini şii olarak göstermesi benim de canımı sıktı, hatırladığım kadarıyla bir ara şii olduğunu söylemişti.. "
                          Forumda hatt-ı imam nickini görünce, bir ara Şii olduğunu söyleyenin Kevserizehra değil hatt-ı imam olduğunu farkettim. Bundan dolayı kusura bakmasınlar..

Yorum

Hocam Hattı İmam Kardeşimizi yakinen tanıyorum. Kendisini, Memleketinde Ziyaret ettim. Kendisi bir Şii'dir. Allah çalışmalarında kendisini muvaffak etsin. Çok güzel çalışma ve emekleri mevcuttur.

Yorum

Üstad haklısın. onun temelli kovulduğunu bilmiyordum. bu bence de iyi olmamış. bir haftalık ceza daha uygun görüşüne katılıyorum. Bu arkadaşların Velayeti Fakihi savunduklarına da seviniyorum. bizim yanımızda olmalılar. ama bu kardeşlerimizin, Şia adına Velayeti Fakih adına (vahdet kaygısıyla bile olsa) ahkam kesmelerine müsade etmemek gerekir diye düşünüyorum.

Kevserizehra yazıyı kevserin İmamların siyasi tutumları adlı Mutahharinin kitabından ve Nehcül Belağa'dan aldığını yazdı. ben hemen kevserden çıkan İmamların Siyasi Tutumları kitabından bakıp alıntıyı doğruladım. Ancak aynı şekilde ibare yanlış olduğuna dair içimde yakin olduğu için Nehcül Belağa'ya baktım orada bu ifadenin olmadığını gördüm. Ve kevserizehradan kaynak olarak verdiği nehcül belağa'dan bu paylaştığı alıntının yayınevi ve tam sayfasını yazmasını rica ettim. ama kendisi o kitap şimdi yanımda değil dedi. bu arada arkadaşlar Nehcül Belağa'dan o sayfanın resmini paylaştılar ve kevserizehranın paylaşımının iftira olduğunu ortaya koydular. Kevserizehra bunu gördü ama hatasından geri dönmedi. sorun burada. geri dönemezdi çünkü sarıldığı bir bu kelimeler vardı.

Sizce üstadım, İmam Ali a.s öncekilere vezir olmuştur ibaresi hafife alınacak bir ibare midir. İmam Ali a.s.'ın önceki halifelerle gayet iyi geçinip onlara vezirlik yaptığını, hem de şii olduğunu söyleye söyleye belirtmek tehlikesiz midir?

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X