Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

özür diliyorum

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: özür diliyorum

sayın Mufazzal bey kendinizde dediğiniz gibi kimse hz.ALİ YE laf atmaz ha emevinin ilk döneminde hz.ALİ ye lanet okunmuştur hemde cuma hutbelerin xonunda bunu hiç kimse tasvip etmemiştir ha burda diktatörlükten dolayı kimse sesini açamamıştır dikkat ederseniz şia nın yükselişi de o dönemde olmuştur imam ebu hanifenin şehid edilmesindede bu yatmaktadır bu hutbelere karşı sahabeler tavrını koyup uyarmıştırlar en azından elinden geleni yapmıştır şimdi belki hz.muaviyeyi sevmeye bilirsiniz bizim hz. dememiz taasuptan değildir zaten zeydi liği ne sunniler nede şiiler ...

tanıdığım bazı şii arkadaşlar var onlarla da konuşuyorum kıble ehlini tekfir etmiyoruz küfrünü açıkça ilan etmedikçe

miktad abi kusura bakmayın inşALLAH yeni konu altında konuşabiliriz ama benim pek vaktim olmuyor yazın daha sık gelebilrim ozama uzun uzun konuşmalar olur zaten yazın düşündüğüm bişeyde var şii kaynaklarınıda temin ederim ondan sonra daha kaliteli olur diye düşünüyorum

Qumu aşk a da bir laf atayım siz küçükken ameikayı öğretmeninizin oğluda iranı tutardı sonra o çoçuk devrimden midir nedir imam ayetullah humeyninin ismini duvarlara yazayordu yanlış değil değil mi demek ozamandan tanıyordu(nuz)
    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 02.08.2020, 00:01.

Yorum

iranı islam devleti olarak tanıyor biliyor Allah'ın kanunlarını tercih eden bir siyasi düzen olduğu için seviyordum. ama onların şii olduğundan haberim bile yoktu. Çünkü radyoda şiadan hiç söz edilmezdi edilse de ben mezhep nedir bizim mezhebimiz nedir bilmezdim.

şu anda türkiyede sünni olup da irana sempati duyan ve İmam Humeyniyi anti emperyalist tutumundan dolayı çok seven onca insan var. bunlar şii mi değil, sünni mi evet.

sizin sahabe kutsaldır onlar eleştirilmemeli ve hz. denmeli şeklindeki inancınız Allah'ın belirttiği Resulünün ilan ettiği bir inanç değildir. Kur'an'da Allah sahabe kelimesini kafirler için de kullanıyor. ashabun nar cehennemlikler demek, ashabul cennet cennetlikler demek. Allah sahabe kelimesine kutsallık vermiyor da siz hangi hak ve delille bunu veriyor muaviye sahabe diye ona hz diyorsunuz?

yusuf a.s.ı gören ve Yusuf a.s.'ın zindanda arkadaşı olduklarından dolayı onlara sahabem diye hitap ettiği iki müşrik var. bunlara sahabe denir miydi şayet sizin sandığınız gibi sahabe kelimesinin kutsal bir anlamı ve fazileti olaydı?

Muaviye İmam Ali a.s.'a başkaldırmıştı. İmam Ali a.s. o dönemde mü'minlerin meşru halifesi ve emiri idi itaati Allah tarafından farz kılınmış biriydi. ona isyan eden Muaviyenin ne fazileti olabilir. üstelik bu isyanı REsul tarafından bağy (haddi aşmak) olarak bildirilmişken, üstelik şecerei melune yani lanetlenmiş soy (isra 60) olarak tanıtılmışken..

bu kadar kanıt varken, Peygamber s.a.a.'in benden sonra birbirinizin boynunu vuran mürtetler olmayın buyruğu ortadayken, Muaviyenin doğruluğu ve temizliği Allah'ın şahitliğiyle kanıtlanmış ehlibeyte baş kaldırması onları katletmesi, onları, Allah'ın kendilerine verdiği yönetimden uzaklaştırması, dini bidat ve hurafelerle yönetimi zorbalıklarla doldurması islamı bozması hiç mi önemli değil..

Allah'tan korkmuyor musunuz?

Yorum

yoruma bile gerek yok.
        Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Bir sünni müslüman, kendi hazreti dediklerine şii müslümanların da hazreti demesini beklememeli, bunu dayatmamalı, bunu islami vahdet için engel görmemeli, bunu farz olan ittihad için mazeret olarak ileri sürmemelidir.

Aynı şekilde şii müslümanlar da, sünnilerin kime hazreti diyeceklerine ve demeyeceklerine karışmamalı, onlar filana hazreti dedi diye, bunu islami vahdete engel bir tutum olarak görmemeli.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

size hz. demenin şart olduğunu söylemiyorumki eğer ki sevmiyorsanız bile bu sizin hakkınızdır illaki zorla birini sevmeye de itmiyoruz evet sevmeye bilirsiniz hz. de demeye bilirsiniz bu olmazsa olmaz değil sizi kafirde etmez ama sizde rencide edici kelimeler kullanmazsınız olur biter

Yorum

[quote author=birkul link=topic=22564.msg141510#msg141510 date=1327311229]
              size hz. demenin şart olduğunu söylemiyorumki eğer ki sevmiyorsanız bile bu sizin hakkınızdır illaki zorla birini sevmeye de itmiyoruz evet sevmeye bilirsiniz hz. de demeye bilirsiniz bu olmazsa olmaz değil sizi kafirde etmez ama sizde rencide edici kelimeler kullanmazsınız olur biter
              [/quote]

Haklısınız.
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

bir kul isimli kardeş. sizinle pek tanışma imkanımız olmadı.
                görüşleriniz ne olursa olsun sonuçta size aittir.

sitede sizin değerlerinize hakaret edildiği için alrılmak istediğinizi anlamaktayım.

size bir soru sormak istiyorum.

Biz (şiiler) kayıtlı olduğumuz sünni sitelerinde, bizim değerlerimize hakaret ediliyor diye ayrılıyor muyuz? tam aksine. deliller ile ınancımızın doğru olduğunu gösteriyoruz.

belki yeri geliyor kızıyoruz ateş püskürüyoruz ama birleştiğimiz anlaştığımız taraflarda yok değil.
                benim sünni sitesini terk ettiğimde birşey kazanmam,ama orda kaldığımda birşeyler kazanmam dersem yalan olur

Size sorum: Bu siteden ayrılmanız size ne kazandıracak veya ne kaybettirecek?

ayrılmadan önce bunu bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederim.
                [center]
                ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                [center]
                Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=birkul link=topic=22564.msg141510#msg141510 date=1327311229]
                  [/quote]

Evet. Katılıyorum.

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X