Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Velayet.com üzerine düşüncem

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Velayet.com her geçen gün ehlibeyt'den uzaklaşmakta.....

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22541.msg141001#msg141001 date=1326870577]
    Aksine. Sizlerin bu yüzeysel yargılarınızdan bile anladığımız şu ki, Velayet.com iyi yolda. İnsanlarla ilişkiyi kesmekle, irtibatı koparmakla, Ehli Beyte, Şiaya Öz Muhammedi İslama yapılacak hakaretleri önlemiş mi olacağız.

Sizlerin bu tebliğde yargıç rolüne karşın, velayet.com un tabib rolünü üstlendiğini gösterir. Madem Ehlibeyt Mektebi İslamın Caddei Kübrasıdır, o halde en büyük sabır, çile, sorumluluk bu davayı omuzlayanların üzerine olacak demektir.
    [/quote]

Selamün Aleyküm,
    Niye anlamıyorsunuz,kimse önleyemez zaten onların yaptıklarını.niye burada yapılmasına izin veriliyor onu anlamıyorum ben ?
    hangi müçtehid olur verdi,kim destekliyor bu yapılanları.Nasıl tahammül ediyorsunuz? Biz ne ile imtihan ediliyoruz ?
    Nerde kaldı dosta dost,buğz edene buğz etmek.kim bunun doğru olduğuna karar veriyor?
    Ehlibeyt (a.s) hepsi şehit edildi kaldı ki uğradıkları hakaret yanında sönük kalıyor.Kim Kurban olduklarımın düşmanlarının
    taraftarlarını affetme yada onları hidayete çekme çalışmasına onay veriyor? Şia olmanın mantığı bu mu?
    Kimin yerine bu görevi üstleniyorsunuz anlamadım gitti.
    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=22541.msg141025#msg141025 date=1326882100]
      her gün yüzlerce insan google üzerinden aradığı konu vasıtasıyla velayet.com'a geliyor ve siteyi inceliyor bakın size googlede aranıpta bu vesile ile sitemize gelenlerin aradığı kelimelere bikaç örnek vermek istiyorum.imamet,kerbela,yezid,fedek,fedek hurmalığı,fedek arazisi,ebubekir ve fatıma,cemel,cemel savaşı,sıffin,resulullahın vasiyeti,kirtas hadisesi,rafızi,şii inançları,şia,şia inançları,muta nikahı, vs..... bu yüzlerce arama sonuçlarından sadece bikaç tanesi demekki gerçekten internet üzerinden müthiş bir araştırma yapılıyor.velayet.com bu noktada harkulade bir misyon üstlenmiş durumda.Bu konulara cevap vermek,münazaralara katılmak ve iftiraları aydınlatmak zorundayız.
      [/quote]

Selamün Aleyküm,
      istediğinizi yapabilirsiniz tabi ki,bu sözler üzerine anlıyorum ki hadislerin çoğunu okumamışsınız,bilmiyorsunuz yada görmezlikten geliyorsunuz.Müçtehidinize sorun,izin alın bunu yaparken.Siz müçtehid değilseniz tabi................
      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=22541.msg141062#msg141062 date=1326887669]
        sayın huge Hz. Hasan'a a.s söven bedeviyi bilirsiniz...

Ve Hz. Hasan'ın ve şiilerinin tavrını ...

Eğer her sövene sövgü ile karşılık verilse hak anlatılamaz kişilerin fikirleri kendilerini ilgilendirir. Ama biliyoruz ki fıtrat gereği herkes hakkı savunur ve güzeli ister... velayet.com üyeleri bu konuda sabır ve şecaatle taviz vermeden (ki verilmiş dahi olsa hatasının farkına vararak ve durumu düzülterek) Ehlibeyt. a.s ın yolunda hizmet etme çabasında...

Yaklaşımları suçlar bir tarzda değilde geniş bir perspektiften incelerseniz sizde doğru bir metod izlendiğini görürsünüz...

Bunun dışında kimse kimseye hakaret edemez bizler heran net başında değiliz ve kaçırdığımız bir çok ileti olabiliyor bu durumda yöneticileri işlerini yapmadığını sanarak suçlamak yerine hatayı düzeltmek için yardımcı olursanız birbirine rıza-i İlahi için kenetlenen geniş bir aile oluşturabiliriz inş...
        [/quote]

Selamün Aleyküm,
        Sana bir soru tabii cevap vermek istersen.
        Bildiğin en büyük amel nedir?

Yorum

Selman Rüşdi tavrında hakaretlere izin vermezler. Verilmez zaten. Mesela hacı diye birisi tıpkı salamon rüşdi gibiydi ve gereği yapıldı.

Bunun ötesinde hiciv ve taassup kapsamındaki hakaret ama çirkin ve galiz olmayan türü ise kişinin içindekinin dışa yansımasıdır. Kişinin kendi zararınadır. Söylediğine bir zarar veremez.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

huge'nin dediklerine bazen hak veriyorum. iki anlamda:

1- fikri aşan, hakaret ve şiayı yanlış gösterecek başlıklara ve içeriklere izin veriliyor. Örnek: neden hep sapık gruplar şiadan çıkar, "masumiyetin reddi" gibi.. birinci başlıktan, şii site bilinerek girilen sitemizde şu anlaşılıyor: şiiler de kabul ediyor ki hep sapık gurupları üreten şia. demek şiada bir bozukluk var. ikinci başlıktan anlaşılan şu: demek şii site velayet.com da masumiyeti reddediyor. birinci başlık şu şekilde değiştirilmeli: şiaya tutunamayanlar, ikinci başlık da şu şekilde değiştirilmeli: masumiyete ve reddine dair delillerin tartışılması

2- bazı içerikler var ki onlar şia itikadına aykırı deliller iftiralar ve saptırmalar içeriyor. bunların bir çoğuna cevap veriliyor ama hiç cevap verilmeyenler de var. ve onlar kimsenin dikkatini çekmemiş öylece orada duruyor. burada cevaplanmamış her iftira ve delil, demek cevaplanamamış cevap verememişler anlamına gelir..

kontrol edilemeyecek kadar çok nitelikte aleyhte paylaşımlara izin verilmemeli. diyorum

ancak Huge kardeşe de bir sorum olacak:

Edit Serkan A.

Yorum

İmam Bakır a.s.'a ...edit...(haşa) diyen birine İmamın muamelesi ne oldu? imama ulaşmak zordu, neden ulaşmasına izin verildi, neden söylemesine izin verildi, hakareti sonunda ona hangi muamele edildi. yine aynı şekilde İmam'ın annesine haşa ...edit... de hangi muamele edildi?
              Bu düpedüz selman rüşdiliktir. Tabii ki müsamaha görmemeli.
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22541.msg141197#msg141197 date=1326966362]

Bu düpedüz selman rüşdiliktir. Tabii ki müsamaha görmemeli.
                [/quote]
                menim profilimdeki yazıyı yazmanın zamanı geldi çok şükür.

El ecel ya Höccetallah

el ecel begiyyetallah
                [center]
                ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                [center]
                Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Ama İmam a.s. çevresindekilern bu şahsa bile müdahalelerine izin vermiyor. ve cevap veriyor ben ...edit... değilim, bakırım (ilimleri yarıp filizlendiren) diyor.

Yorum

ben huge kardesimize, foruma acilan her tartisma konusu hakkinda degilsede, misal olarak musluman-ol-yeter gibi bazi katilimcilarin, kopyalayip yapistirdiklari, dalgaci bir uslub ile, bir konu tartisilip sonuclandirilmadan, bir daha bir daha actiklari, forumda daha önce bir cok kez cevaplanmis, bir kismi daha öncekilerin ayni olan konulara müsamaha gösterilmesi hususunda katiliyorum

bu tip katilimcilarin mesajlari, acildigi an kaldirilmali, bir konuyu tartisip bitirmeden digerine izin verilmemeli, ve hatta daha önce tartisilmissa onlarin linki birakilarak, yeni acilan konu kaldirilmali

velayet.com'da gündeme gelmemis herhangi bir konu kaldigini sanmiyorum, kalmissada nadirdir, bazen yeni katilimcilar, özellikle de sii karsiti olan kasitli katilimcilar, diger konulara bakma geregi bile duymadan, sanki görülmemis duyulmamis yeni bir sey yazarmiscasina, adeta buna cevap bulamazlar edasi ile konu üstüne konu aciyorlar, velayet.com, mikdat kardesimizin de dedigi gibi cok büyüdü ve büyümeye devam ediyor, bazi meselelere kisitlamalar getirilmesi kacinilmaz gibi görünüyor

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

evt katılıyorum.

eski konulara bakıyorum da çok üst düzey ilmi disiplin ve usul ile paylaşımlar yapılmış. yeniler sığ çatışmacı ve çok politize..

yeni giren birisi eski konulara yönlendirilirse ilmi delillere daha rahat ulaşır. ama canlı yeni tartışmalara bakarsa çok şey kazanacağını düşünmüyorum..

Yorum

ama yine de bu başlık çok ağır. velayet.com Ehlibeytten niye ayrılsın. Ehlibeytten ayrılmak küfürdür. ancak bu gemiye binen boğulmaktan kurtulur. ayrılan helak our.

Ehlibeyt mesajını anlatmakta olan bu site için, sitenin şii üyelerinden birinin böyle acımasızca bir başlık açması beni çok üzdü..

bu başlık da, siteyi yıpratmaya çalışan vahhabiler gibi siteyi üyeler nezdinde düşürmekte ve değersiz kılmaktadır.

keşke velayet.com Ehlibeyt tavrını ne kadar sürdürebiliyor şeklinde sorgulayıc ve öz eleştiri niteliğinde olsaydı..

bu başlık çok ağır..

Yorum

İmam Bakır a.s.'a ...edit...(haşa) diyen birine İmamın muamelesi ne oldu? imama ulaşmak zordu, neden ulaşmasına izin verildi, neden söylemesine izin verildi, hakareti sonunda ona hangi muamele edildi. yine aynı şekilde İmam'ın ...edit... de hangi muamele edildi?

Selamün Aleyküm,
                          Benim bu olayı duymuşluğum var fakat tam içeriğini bilmiyorum.Yorum Yapamam,velhasılı böyle bir olayın gerçek olması halinde Masum imamlarımızın fıtrata ters haraket etmesi beklenemez ki İmam Ali ( a.s) katiline yapılan en büyük örnektir.İmamlarımıza karşı yapılan zulümlere verdikleri yanıtlar ve davranışlarından örnek almalıyız tabi ki ama onlara yapılan davranışlara verdikleri cevapların muhakemesi bize ait değildir.Masum imamlar Allah'ın emirleriyle haraket ettikleri için ve bizimde imam olamayacağımıza göre davranışlarımızda kıyas mümkün değildir.Masum imamlarımız masumdur,şiiliğin adı altında olan herhangi oluşumda onlara hakaret ve küfrün izin verilmesi affedilecek birşey değildir.Bunun vebali bence çok büyüktür,bırakın nerde yapacaklarsa yapsınlar ama bu veya buna benzer şii sitelerde
                          olmaması gerekir.Bu hoşgörünün temeli demokrasinin özgürlüğünde yatıyor.Ama unutmayın İmamlarımız demokrat veya siyasetci değiller.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22541.msg141245#msg141245 date=1327012519]
                            ama yine de bu başlık çok ağır. velayet.com Ehlibeytten niye ayrılsın. Ehlibeytten ayrılmak küfürdür. ancak bu gemiye binen boğulmaktan kurtulur. ayrılan helak our.

Ehlibeyt mesajını anlatmakta olan bu site için, sitenin şii üyelerinden birinin böyle acımasızca bir başlık açması beni çok üzdü..

bu başlık da, siteyi yıpratmaya çalışan vahhabiler gibi siteyi üyeler nezdinde düşürmekte ve değersiz kılmaktadır.

keşke velayet.com Ehlibeyt tavrını ne kadar sürdürebiliyor şeklinde sorgulayıc ve öz eleştiri niteliğinde olsaydı..

bu başlık çok ağır..
                            [/quote]

Selamün Aleyküm,
                            Ben kimseye suçlamıyorum,yaptıklarını söylüyorum.Yapılan doğru ise sorun ne ? Yanlış ise sebebi ne?
                            Bunu öğrenmek istiyorum.Neden 14 masuma söylenen hakaretlere izin veriliyor ?
                            Daha dün öğrendim,çok sahih olduklarını söyledikleri buharinin kitabında yazılan (yezide biat etmeyen kafirdir) sözüne
                            rağmen hala gerçekleri görmeyene sen,ben ne anlatabiliriz.biliyorum ki buhariyi okudukları falanda yok.ilk önce kendimizi iyice eğitip varsa en yakındakilerimizi bilgilendirmek,uyarmak,
                            eğitmek varken yüzünü görmediğimizle niye tartışırız anlamam.Anlayamayacağım zaten bu gidişle.
                            Sana kolay gelsin,üzüleceğin birçok konu varken benim attığım başlığa üzülmene gerek yok.
                            Emeklerinizin heba olduğuna değil,yaptıklarınızın veya yapacaklarınızın size ne gibi sevap veya vebal kazandırır onu düşünün önce.
                            Allah'ın Rahmeti tüm Velayete inananların üzerine olsun.

Yorum

Başlığın değiştirilmesi ümidi ile

esselamun aleykum
                              [center]
                              ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                              [center]
                              Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                              Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Ynt: Velayet.com üzerine düşüncem

Velayet.com sitesi olarak bu güne kadar ilme önem veren, araştırmaları olan her insana saygıda kusur etmedik.
                                Velayet.com sitesi olarak bu güne kadar İlmi anlamda araştırma yapan üyelerimize, okuyucu olsun, yazıcı olsun Hoş görü ile yaklaştık.
                                Velayet.com sitesi olarak bu güne kadar Ceza verme özelliğimizi Sabrımızla en son safhaya bıraktık. Mecbur kalmadıkça kimsenin sitemizde banlanmasını istemedik.
                                Velayet.com sitesi olarak bu güne kadar hata yapan, Adminde olsa, Moderatörde olsa cezada ayrım yapmadık. Kendimizi bile uyardık, banladık. Örneğin ben bir-kaç kez Diğer arkadaşlarım tarafından uyarı almışımdır. Mod kardeşlerim bile uyarı verebilir...Hatta banlanma talebinde bulunabilir. Önemli olan Hizmettir.
                                velayet.com sitesi olarak bu güne kadar Ehl-i Sünnet kardeşlerimizle Hoş görü ve vahdet içinde olduk. Amacımız Tefrika ile değil ilmi değerler üzerinden vahdete zarar vermeden her şeyi konuşmak, tartışmaktır. Bunu büyük ölçüde başardık diye düşünüyoruz. Bize Rafizi diyenlere biz yine kardeş dedik demeyede devam edeceğiz. Çünkü biz Ehl-i Beytten bunu öğrendik. Rafizi diyene sen kafirsin demedik. Demeyizde...

Bize hakaret eden, Küfreden insanları ise vicdanları ile başbaşa bırakıyoruz.

Ahbari bir zihniyeti kabul etmiyoruz etmeyeceğizde. Bundan dolayı Usuli Ekol öğretileri içerisinde elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız inş.

Ves Selam...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X