Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Üyeliğimin Silinmesini istiyorum.

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Üyeliğimin Silinmesini istiyorum.

Sayın sevay571;

Bir konuyu üstadımın dediği gibi ortadan alınırsa yanlış düşünce ve cevaplar çıkabilir. O konunun tamamı okunduğu zaman böyle bir durum ortadan kalkar.

Sitede açtığınız konuyu takip ve cevap vermesi için Elmeddin ve Qom_u_aşk yöneticilerini ben yönlendirdim. Ayrıca konuya katılan Mehmet Ufukalp Üyemizin konuya katıldı bilerek ses çıkartmadım. Mehmet Ufukalp Geçmiş yazılarına baktığımız zaman bilgili olduğu anlaşılıyor. Seccad üstadım iyi niyetini bildirdiği için mesajını silmedim. Gözden kaçanlar olabiliyor yoğunluğumuzdan ötürü. Musavi üyemiz yurt dışında eğitim alıyor şuan biraz asabidir kendisi ama uysaldır. Konuşma tarzı biraz değişik olduğu için yanlış anlaşılabiliyor. Herkes dört dörtlük beklenmemeli. Bu sitede hatasını farkeden herkes özür dilemesini bilir şii veya sünni farketmiyor. Konunuzdan sildiğim bazi mesajlar mevcuttu. Bunu devam ettirecektim nitekim vaktim yetmiyor artık bugunde şehir dışına gidiyorum resmi işlemler derken vaktim yetersiz kalıyor o yüzden silmem gereken bazı mesajlar kaldı.

İlk geldiğnizde ve konuyu açtığınız zaman Qom_u_aşk üstadımla özelden konuştuk, sizin öğrenmeye ve ileri gitmeye çalıştığınız farkettik. Size faydalı olabilmek için bahse konu olan 2 yönetici üstadlarımı size yönlendirdim. Bu 2 kişi yönetim ekibinin en bilgili kişileridir.

Bizde sizleri seviyoruz şüpheniz olmasın

Eğer ileri gitmek gibi bir düşünceniz varsa sabırlı olmanızı tavsiye ederim.

Beni anladığınızı ümit ediyorum. İyi Günler.

Serkan A.

Yorum

sevay kardeşim, ben sizden sitede kalmanızı rica ediyorum. sizin müdahil olduğunuz tüm başlıklarda delil ve belgeye dayanmayan, boş sözler içeren tüm yazıları sileceğim. hakaret ve s. de aynı şekilde. sizin müdahil olduğunuz başlıklar da yönetimi bizzat kendim üstleniyorum. kabul edeceğinizi ümid ediyorum.

Yorum

en bilgili iki kişi nitelemesini kabul etmiyorum. bu sitede benden çok bilgili saygı duyduğum bir çok kardeşim var. ben boş teneke gibi gün yüzüne çıkıyorum o kadar yoksa çok bildiğimden değil..

ayrıca buradan giden kendisi için gider kalan kendisi için. Ehlibeyt mektebinin hiç kimseye ihtiyacı yoktur. bizim bu mektebe ihtiyacımız vardır.

biz kardeşimizin kalması ve sitemizdeki ilim ve hikmet dolu bilgilerden Ehlibeytin hidayet edici olarak aktarılmış bilgilerinden yararlanmasını isteriz. bunun için ısrar da ederiz. ancak o da herkes de bilmeli ki pire için yorgan yakılmaz, insanlara kızarak faydalardan uzaklaşılmaz..

Yorum

[quote author=sevay571 link=topic=22194.msg135725#msg135725 date=1321574769]

arami adlı üyeden alıntı
          Okuduğum bir çok eserde ehli sünnet vel cemaat kavramının ilk ne zaman ortaya çıktığını,bu ismi ilk kimin kullandığını bulamadım.tek bulduğum tarih kitaplarında geçen bazı ifadeler idi.
          Bu ifadelerde,Muaviyenin Hz Hasanın vefatından sonra devletin düzenini sağladığı ve huzuru tesis ettiğini ve o yıla "sünnet ve cemaat yılı" adını verdiği kayıtlıdır.

Hatta geçenlerde televizyonda sünni bir alim bu ifadelere atıfta bulunarak ehli sünnet vel cemaat itikadının temellerinin Muaviye dönemindeki sünnet ve cemaat yılına dayandığını söylemişti.
          Muaviye bin ebu süfyanın ehli sünnet için ne kadar değerli ve vazgeçilmez oluşuda bende bu mezhebin kurucusunun o olduğu tezlerini güçlendirdi.

Bu konuda siz değerli kardeşlerimin görüşlerini almak istiyorum.

[/quote]

değerli sevay571 ehlisünnetin mukaddesatına hakaret edidiğine delil gösterdiğiniz bikaç argümandan bir tanesine cevap vermek istiyorum.Çünkü bu alıntıladığınız bölüm şahsen benide ilgilendiriyor.
          arami adlı üye benim arkadaşımdır.kendisini yıllardan beri tanırım sünni olduğum dönemlerden beri onunla görüşürüm.Bu siteyede ben çağırdım.Kendisi ateist bir babanın çocuğudur ve hayatının ilk 25 yılı ateist olarak geçmiştir sonradan hristiyanlığı araştırmış ikna olmamış,islamı ve mezhebleri araştırmaya karar vermiştir bu mesajınıda islamı ve mezhebleri araştırdığı günlerde yazmıştır zaten bakarsanız tarihide eskidir mesajın ayrıca inanın araminin yazdığı mesajı onlarca defa okudum ve asla bir hakaret görmedim lütfen sizde okuyup söylermisiniz burada hakaret nerede?
          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
          İmam Ali (a.s)

Yorum

Forumdan silmenizi istiyorum

Anlamadım benim yazımda sert olan ne var?

Yorum

gumuaşk kardeşim
              ayrıca buradan giden kendisi için gider kalan kendisi için. Ehlibeyt mektebinin hiç kimseye ihtiyacı yoktur. bizim bu mektebe ihtiyacımız vardır.
              Ne kadar iticisiniz yahu. Böyle bir yaklaşım tebliğin şefkat, merhamet hikmet ve güzel öğüt ilkeleri ile ne kadar bağdaşıyor. Hakikati sivri ve itici dille aktarmak zorunda mısınız?
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Ufukalp abim;

"biz kardeşimizin kalması ve sitemizdeki ilim ve hikmet dolu bilgilerden Ehlibeytin hidayet edici olarak aktarılmış bilgilerinden yararlanmasını isteriz. bunun için ısrar da ederiz. ancak o da herkes de bilmeli ki pire için yorgan yakılmaz, insanlara kızarak faydalardan uzaklaşılmaz.. "

yazımın bu bölümünü neden görmüyorsunuz?

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=22194.msg135755#msg135755 date=1321608201]

inanın araminin yazdığı mesajı onlarca defa okudum ve asla bir hakaret görmedim lütfen sizde okuyup söylermisiniz burada hakaret nerede?

[/quote] araminin o mesajda hakaret olarak değilde, belki de Ehli sünnet vel cemaet mezhebini eleştiri konusu olarakta anlamış olabilir ve böylece ehli sünnetin eleştirilmesinden de rahatsız olabilir.bu da doğaldır. mesela tartışma konusu açmak için söylemiyorum ama ben şimdi sahabileri eleştirirsem bu çok kişiye hakaret gibi gelebilir. sanırım olay bundan ibaret
                  [center]
                  ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                  [center]
                  Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                  Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22194.msg135726#msg135726 date=1321574909]
                    Sabır kötü değildir. bir şey kabettirmez. eğer şeytan sizi sabırdan alıkoyuyorsa orada bilin ki onun çook büyük korkusu vardır..

[/quote] Qum_u aşk hocam bu sözünüzü okuyunca bir hadis aklıma geldi paylaşmak istedim.

Şahı velayet İmam Ali aleyhisselam şöyle buyuruyor: "Sabırlı insan; imanlı insandır. sabrı olmayanın imanıda yoktur."

İnşaallah Allah sizi bizi gerçekten sabırlı olanlardan karar versin. amin. ecmein
                    [center]
                    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                    [center]
                    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Ögrenmek icin gelip de bazi mesajlar yüzünden aradigini bulamadan gitmek gercekden üzücü bir durum.Özellikle bu duruma sebeb olanlar icin.
                      Oysa site ilk günlerinde hic böyle degildi.
                      Bir kac mesajda bir üyenin diger üyeyi "bu tavrinizla insalari siadan uzaklastirirsiniz" ihtarinin canli örnegi bu konu.
                      Ve Seccâd_'in önerisine katiliyorum.Bazi sorularin yanitlarini almak icin ksileri iyi secmek lazim.Hudeyfe kardesimizin, zamaninda baska bir forumdan bana da cok yardimi olmustu,Allah kendisinden razi olsun.
                      Burdaki bazi kisilerin o sevmedikleri sünnilerden (mezhepleri disinda) hic ayricaliklari da yok.Elestirdiklerinin aynisini kendileri yapiyorlar.
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Ögrenmek icin gelip de bazi mesajlar yüzünden aradigini bulamadan gitmek gercekden üzücü bir durum.
                        öyle, bunda bizim üslubumuzun da katkıı olduğu doğrudur fakat inanın bunda sünnilerin kendi payları da vardır. özellikle Şiileri çileden çıkaran ve sanki inadına yazdıkları şeyler. mesela birisi gelip te Ebu Sufyan, Muaviye ve bu gibi kişiler için Emevi kaynaklarından uydurmalar aktarması gerçekten bizi çileden çıkarmaktadır. çok merak ediyorum, bu kişiler gerizekalı mı yoksa bizi salak mı zannediyorlar? onlar Şia kaynaklarına inanmadıkları halde nasıl olurda bizim onların kaynaklarına inanmamızı beklerler? hele hele bu kaynakların içerisi nasibi, harici, emevi ve ehli kitaptan oluşuyor ise? onlar bunu gördükleri halde kendileri bu kaynakları redd etmelidirler, çünkü Hz. Ali sevgisi iddasındalar.

Yorum

bu kişiler gerizekalı mı yoksa bizi salak mı zannediyorlar?

bu sözü bir yönetiçi söylüyor.
                          Kimin için kendisi gibi düşünmeyen inanmayan başka müslümanlar için söylüyor.
                          Başka bir konuda bana güya noktalama yaparak açıkça sapık dediğini beyan etti bu şahıs.

Şu halde şayet forum kurallarında şia kaynakları dışında bir aktarım yapamazsınız kuralı var ve bunu ibraz ederseniz, bu kaynakları delil getiirenler için bile gerizekalı gibi ahlaki konumunu ortaya koyan bir hakaret kullanamazsınız.

Yönetiçi forum kurallarını uygulamak ve denetlemek için vardır. Hakaret edip çirkin sıfatlarla tahkir etmek için değil.

Lisanı beyan aynıyla insan der atalarımız. Bu lisanınız halinizi tasvir ediyor gibimi algışayalım.

Forum kuralları ve ceza sistemi sadece üyeler için mi m uygulanır.

Açıkça hakaret eden bu şahsı ve buna sessiz kalanları Rabbime havale ediyorum.

Yorum

Forumdan silin

Bende mi agresifim hilalnur

Yorum

bu kişiler gerizekalı mı yoksa bizi salak mı zannediyorlar?
                              bu sözü bir yönetiçi söylüyor.
                              tebrik ederim, burasını anlamışsınız.

Kimin için kendisi gibi düşünmeyen inanmayan başka müslümanlar için söylüyor.
                              bu defa sizi tebrik edemeyeceğim, çünkü anlamadınız. anlamanız içi örneği biraz daha kolaylaştırayım. bir hristiyan ile munazara edersiniz ve ona Hz. İsa a.s'ın ilah değil nebi olduğunu ıspat etmeğe çalışırsınız. ona karşı Kurandan delil getirdiğinizde sizin munazaranızı izleyenler sizin hakkınızda ne düşünr? adama demezler mi "yahu o senin kaynağını kabullense idi zaten müslüman olurdu daha hristiyan kalmazdı. sen ona onun kabullenmediği bir kaynaktan ne diye delil sunuyorsun? bunu anlamayacak kadar akılsız mısın? yoksa karşındakini salak mı zannediyorsun?"

umarım açıklayıcı oldu.

Şu halde şayet forum kurallarında şia kaynakları dışında bir aktarım yapamazsınız kuralı var ve bunu ibraz ederseniz, bu kaynakları delil getiirenler için bile gerizekalı gibi ahlaki konumunu ortaya koyan bir hakaret kullanamazsınız.
                              siz ve sizin gibi sözde modernistler sıradan cümleleri bile anlamadığınız halde Kuran-ı kendi aklınız ile anlamaya, tefsir etçeğe nasıl cüret ediyorsnuz? yani bu kadar sıradan bir kuralı anlayamıyor musunuz? forumda "ancak Şii kaynaklardan yazılmalıdır" diye bir kural yoktur, fakat munazaracı olan her taraf muhalifine muhalifin kabul ettiği kaynaklardan delil sunmalıdır. bizim sünnilere delil olması için sünni kaynaklardan yazdığımız gibi, onların yazdıklarının da bizim nezdimizde değeri olması için onlarda bizim kaynaklardan yazmalıdırlar. aksine halde bir anlam ifade etmez, bunu anlaya biliyor musunuz? malum, siz modernistler müslümanları -haşa- 1400 yıldır içerisinde bulundukları hurafeden kurtarmaya geldiniz, o halde hiç olmazsa önce normal kuralları öğrenin.

Yönetiçi forum kurallarını uygulamak ve denetlemek için vardır. Hakaret edip çirkin sıfatlarla tahkir etmek için değil.
                              ben kural ihlali yapmış değilim, yaptığım zamanda cezalarım verildi. ama siz birde şu dünya hayatını, dünya, sanal alem kurallarını değil her şeyi gören Allah c.c-ı düşünün. nasıl oluyorda F. Gülen gibi ABD uşağına karşı yazılınca kaynak sorar, Ehli Beyt sevdasını şart arar oluyorsunuzda, iyi anlıyorsunuzda iş Şiilere gelince şartları unutur, güzelce eleştirir ve s. yaparsınız?

siz bana formumuzda "zeydiyye" nicki ile yazan, Şiilik iddasında olup nasibiliğin alasını sergileyen kişiyi hatırlatıyorsunuz.

Yorum

Bu forumunuzun kuralı.

3- Özellikle dini konularda, konu içi dahi olsa, karşılıklı görüşenlerin, tenkit çerçevesinde mazur görülemeyecek derecede birbirine hakareti ve birbirini küçümsemesi, forum kuralları çatısı altında gerekli uyarı ve müeyyideye tabi tutulur. Not: Tenkit çerçevesi şu olabilir: "Anlamıyorsunuz, görmüyorsunuz, yanılıyorsunuz, kaynaksızsınız, kaynağı yanlış aksettiriyorsunuz, çarpıtıyorsunuz, vb."

-Hakaret ve aşağılama şunlar olabilir: "Hadi oradan, sen kimsin, iftiracısın, cahilsin, ne anlarsın, ne bilirsin, uşaksın (maşa anlamında), kafan basmıyor, senin aklın ermez, çocuksun, önce şunları yap da gel, hadi oyun parkına, bir çuval ekmek ye de gel, zalim, zalimlerin uşağı, nankör, aptal, budala, fitneci, nâdân, hikaye anlatıyorsun, vb."

................

Bunlarda şahsın çirkin ifadeleri:

Bu forumunuzun kuralı.

3- Özellikle dini konularda, konu içi dahi olsa, karşılıklı görüşenlerin, tenkit çerçevesinde mazur görülemeyecek derecede birbirine hakareti ve birbirini küçümsemesi, forum kuralları çatısı altında gerekli uyarı ve müeyyideye tabi tutulur. Not: Tenkit çerçevesi şu olabilir: "Anlamıyorsunuz, görmüyorsunuz, yanılıyorsunuz, kaynaksızsınız, kaynağı yanlış aksettiriyorsunuz, çarpıtıyorsunuz, vb."

-Hakaret ve aşağılama şunlar olabilir: "Hadi oradan, sen kimsin, iftiracısın, cahilsin, ne anlarsın, ne bilirsin, uşaksın (maşa anlamında), kafan basmıyor, senin aklın ermez, çocuksun, önce şunları yap da gel, hadi oyun parkına, bir çuval ekmek ye de gel, zalim, zalimlerin uşağı, nankör, aptal, budala, fitneci, nâdân, hikaye anlatıyorsun, vb."

................

Bunlarda şahsın çirkin ifadeleri:

bu kişiler gerizekalı mı yoksa......

bunu anlamayacak kadar akılsız mısın? yoksa karşındakini salak mı zannediyorsun?"

.....

siz ve sizin gibi modernistler......(bu modernist nitelemesi benim beyanım değil kendisinin çirkin hakareti, yalanı, iftirasıdır)

F. Gülen gibi ABD uşağına.....

siz bana formumuzda "zeydiyye" nicki ile yazan, Şiilik iddasında olup nasibiliğin alasını sergileyen kişiyi hatırlatıyorsunuz.

......

Bakın bu nitelemelerin her biri açık hakaret ve nitelemelerdir.
                                Siz nasıl sınırsızca kaynak devşirip aktarma hakkına sahipseniz aynı hak herkesde olması gerekir.
                                Kimse kimseye bu konuda kısıtlama getiremez, hesap soramaz, hakaret edemez.
                                Tıpkı benim asla bir mürüdi yada müdafisi olmadığım Fethullah Gülen hakkında yazılan bir yazıda yazan hakkında bilgi isteme hakkıma dil uzatamayaçağınız gibi.
                                Zira sorduğum soru sonrası yazacaklarım hakkında belge niteliğindedir. Buradan yola çıkarak kimse kimseye modernist.... deme hakkına sahip değildir.
                                Heleki bunu yönetiçi sıfatı ile en son yapaçak kişi sensin ve yapıldığında sadece adalet üzere muamele yapmak üzere yönetiçisin forumu tahrik ve provake etmek için değil.

En son çümleniz yönetiçi olarak ne kadar vasıfsız, niteliksiz ve kifayetsiz oldugunun belgesi. Burada olmayan bir üye hakkında kullandığın çümle bile nasıl bir ahlaki donanıma sahip oldugunun belgesi.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X