Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

azerbaycandaki başörtüsü yasağına tepki eylemine davet

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

AZERBAYCAN'DAKİ BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI VE TUTUKLU MÜSLÜMANLARLA DAYANIŞMA AMACIYLA BİR ARAYA GELİYORUZ

AZERBAYCAN SON ZAMANLARDA SİYONİST İSRAİL İLE İLİŞKİLERİNİ GÜZELLEŞTİRİRKEN İSLAMIN MUKADDESATLARINA VE

MÜSLÜMANLARA SALDIRI BASKI VE ŞİDDETİNİ ARTIRDDI.

ÖNCE EZAN YASAĞIYLA BAŞLADI ARDINDAN CAMİ YIKMA VE MÜSLÜMANLARA SALDIRI VE ŞİDDETİNİ ARTIRDI.

ŞİMDİ İSE MÜSLÜMANLARIN BAŞÖRTÜSÜNE EL UZATMIŞTIR

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINA KARŞI DİRENEN, AÇIKLAMA YAPAN ÂLİMLER TUTUKLANIP ZİNDANLARA ATILDI

KİMİSİNDEN HABER ALINAMAZ HALE GELDİ.

MÜSLÜMANLARA KARŞI BASKI VE ŞİDDET ARTTI TOPLU GÖZ ALTILAR YAPILDI VE HALADA DEVAM ETMEKTEDİR.

Bizler de Türkiye'li müslümanlar olarak, İslam'ın hükümleri ve mukaddesatını, müslümanların hak ve özgürlüklerini savunma amacıyla yükseltilen bu kutlu hicab direnişini desteklediğimizi, haksız yere zindanlara atılan kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmak üzere, İstanbul Azerbaycan konsolosluğuna yürüyerek bir siyah çelenk bırakacak ve kitlesel bir basın açıklaması yapacağız.

İslam'ın şiarlarını ve müslümanların onurlarını savunma bilincinde olan tüm bacı ve kardeşlerimizi ümmet bilinci ve sorumluluğu ile bu protesto eylemine katılmaya davet ediyoruz.

16 Ocak Pazar Saat 14:00' de

Yer: Azerbaycan Konsolosluğu Önü (Levent Metro istasyonu arkası, Karanfil Sokak / Levent)

Buluşma Yeri: Levent Metrosu

Organizasyon: Azerbaycan'daki Müslüman Tutuklularla Dayanışma Komitesi

AZERBAYCAN'DAKİ MÜSLÜMAN TUTUKLULARLA DAYANIŞMA KOMİTESİ

velfecr
    --

"eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Daha türkiye'deki başörtüsünü halledememiş bir toplumdan yardım istemek , biraz garip geldi bana.
    http://www.ehli-beyt.net

http://www.kurancasozluk.com

http://www.kuranbilim.com

Yorum

katılmıyorum...

zulmün her çeşidi zulümdür. burda yanlış varsa bura da yanlıştır dışarda varsa orda da yanlıştır. biz beynimizi tağutların çizdikleri sun'i yapay sınırlarla bölmedik. tüm coğrafyalar bizimdir Allah'ın'dır Allah için kurtarılması ve üzerlerinde Allah'ın hükmünün hakim kılınması gereklidir.

biz zulmün her çeşidine ve her yerdekine karşıyız. nerede olursa olsun zulme karşı çıkmada tağuti yapay coğrafi sınırlar beynimizi şartlandıramaz ve bölemez..

azerbeycandaki benim yanımdaki kardeşim gibi kardeşimdir eğer orada zulüme karşı çıkıştan dolayı biri artı zulüm görmüşse ki şu an olan odur ben önce oradakine karşı çıkılması gerekir diye düşünürüm..

merak ediyorum kendi ülkesinde zulmü engelleyememişler bundan dolayı mı diğer yerlerdeki zulme karşı çıkmayacaklar ve karşı çıkmayacakları sırada kendi ülkelerindeki zulmü engellemek için napacaklar?

eğer kendi ülkelerindeki müslümanların böyle düşündüğünü ve bu kritik anlarda böyle konuştuklarını duysalar hem başka ülkelerin yezidleri hem kendi ülkelerinin tağutları onlara madalya takardı..

çünkü en hassas zamanda insanları kıyama kaldırmak ve toplamak mü'minin en basiretli, erdemli görevidir

yürekleri soğutmanın değil alevlemenin zamanıdır. Vicdanları küstürmenin değil onları rahatlatmak için eylem yapmanın zamanıdır.

Zulmü sun'i coğrafyalarla bölüp bir yere hapsedip orda onlara özgürlük ve hayat tanımanın zamanı değildir. kendimize zulüm karşısında görev sorumluluk iş çıkarma zamanıdır. Peygamberin s.a.a. dünyanın öteki tarafında bir mü'minin ayağını diken incitse öteki tarafındaki acı hissetmelidir (yaklaşık mealdeki) hadisiyle amel etmenin zamanıdır.

ve mazlum müslümanlar Azerbeycanda hapsedilmiş zulme uğramış işkenceler altında inletilmekte olan kardeşler için ayaklanma kıyam etme zamanıdır.. onları ve tüm destekçizi yezidileri lanetleme zamanıdır...

yarın inşaAllah ben de Leventteyim...

Yorum

Gidin toplanın biraz pankart biraz slogan , sonra ne olacak hiçbir şey , biraz vicdanlarınız rahatlar çok hayırlı bir iş yaptık diye..

Bu ülkede siz daha başörütüsü sorununu mu çözüdünüzde Azeybeycan'ınkini çözeceksiniz ,
        Bu senin boğazına kadar borcun varken başkasına borç para vermene benzer ...

Bu ülkedeki başörtülüler için ne yaptınız ???
        Gidip orada burada pankart açıp , slogan atmakla bu işler olmuyor...

Görüyorum müslüman okumuş çocukları üniversite mezunlarını , okumamış yada okuyamamış başörtülü kızları beğenmiyorlar ,
        kendileri gibi okumuş kızlar istiyorlar , ne oluyor peki ? Dini için okumamış kızlar evde kalıyor , hor hakir görünüyor .
        Ama O'nlar çok güzel slogan atıyorlar ...

Boşverin bunları icraat adamı olmak lazım ,

Oylarınızla , desteklerinizle , cemeatlerinizle , liderlerinizle ne yaptınız başörtülüler için ???
        Para mı sorun cemeatlerde zibil gibi para var , siyasi güç mü oda var , eee neden hiçbirşey yok ...
        NEdeni belli ama ben söylemeyeceğim...

Sİz ancak benim gibilere burada çatarsınız , yok tağutmuşda , yok yezidi zihniyetmişde ..
        Bir siz mi biliyorsunuz , ne demek istediğimi anlamadan , polimiğe girmekten Allah'a sığınma gerek ...

Sonra baltayı sert bir taşa çarparsınızda ahiretiniz gidiverir...

Zulme her zaman karşı çıkacaksın , ama sen kerbeladayken MEkke MEdinekine yardım edemezsin önce en yakınından başlayacaksın ...

Bu milletin ne kadar bilinçli ne kadar değerlerine sahip çıkan ne kadar şeceat ehli olduğunu hepimiz biliyoruz ...
        Nasreddin hocanın fil misali gibidir.. bu işler ...

vesselam ..

Yorum

selamun aleykum
          hakullbeyan kades Boşverin bunları icraat adamı olmak lazım ,
          bu konuda bir öneride buluna bilirmisiniz? nasil icrat yapilmasi gerek? biraz daha aciklarmisiniz.

Yorum

Hakkulbeyan kardeş sizi anlamakta gerçekten zorlanıyorum.kullandığınız üslüp gerçektende çok lakayt ve pervasızca olmuş.
            Siz milletin vicdanını nasıl tahakküm altına alırsınız?nereden biliyorsunuz milletin vicdanında olanları.
            Bugün azerbaycandaki başörtüsü zulmüne tapki için ayağa kalkan bu vicdan sahibi gayret ehli kardeşler, geçmiştede türkiyedeki zulümler için meydanlardaydı...
            ne yapmalıyız yani?burada zulüm var diğe başka coğrafyalardaki din kardeşlerimize karşı dayatılan zulümlere kulakmı tıkamalıyız!gözlerimizimi kapamalıyız!boş ve anlamsız çekişmelere gerek yok kardeşim,ister tepki için meydanlara inersiniz ister evinizde oturur keyfinize bakarsınız..kimsenin kimseye birşey diyeceyi yok ama lütfen sözlerimizi tartarak söyleyelim....vesselam

Yorum

.......

Yorum

hakkulbeyanın açıklamalarına katılmıyorum ve yarın Allah rızası için bu protestoya katılacağım inşaAllah.. çünkü, bir yerde açık zulüm var eğer burdaki zulme karşı bir şey yapılmıyorsa bunun sorumlusu biz değiliz. nitekim buradaki için de bir şeyler yapıldı zamanında.. her şey sıcağındayken başarılı olur. burda hala bu protestolar devam da ediyor.. ama ciddi bir yaptırımı olmadığı için hukumet üzerinde etki etmiyor. Ciddi halk desteği yok. herkes hakkulbeyan gibi düşünüyor..

eğer hakkulbeyan burdaki zulme zamanında karşı çıksaydı şimdi yarınki eyleme de katılabilirdi.. çünkü o durumda ben burdakini engelleyemedim hiç olmazsa azerbaycandakine karşı çıkayım. belki orda güzel bir muhalefet ve islami bilinç vardır belki direnebilecek şerefli müslümanlar vardır onlara hem destek olur hem moral olur derdi..

diğer yandan bu sayede Allah belki bizim de yüzümüze güler ver türkiyede dini değerler için bir araya gelen bir şeyler yapan insanların tükenmediğini gösterir ve bunları geliştirir derdi..

bu arada bir dostumla görüştüğüm bu konudaki msn sohbetini buraya aktarmak istiyorum..

Yorum

Kum abi benimle yaptığın sohbetse lütfen kalsın. Yarın Inşallah ben de geliyorum.
                  Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
                  Hz.Peygamber (saa)

Yorum

EVT sizinle ilgili..

kardeşimin isteği üzerine bu sohbeti yayınlamıyorum.. Ama kendisinin gelme düşüncesi yokken kararını değiştirmesinin beni memnun ettiğin ifade etmek istiyorum...

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X