Ynt: Atif hoca- necip fazil'dan
KERAMET
Atif hocanin uykusu uzun sürmüyor. Tahir hoca müdafaasini yazmakta devam ederken Atif hoca birden bire gözlerini aciyor. yüzünde harikulade derin ve ince bir tebessüm...
Tahir-ül mevlevinin gözleri hayretle ve alabildigine acik...sanki 24 saat icine sigacak büyük kerameti simdiden sezmistir:
- ne o, hocam, cabuk uyaniverdin?
Atif hoca gayet sakin:
-uykudan murad hasil oldu
-yani?
-yani, bekledigim rüyayi gördüm
tahir-ul mevlevi hasyet ve dehsetle ürperiyor:
-ne gördün?
Atif hoca yataginda dogrulmus ve madafaasini karaladigi kagitlari elinde büzmüstür:
-KAINATIN FAHRINI GÖRDÜM. BANA <<YANIMA GELMEK DURURKEN NE DIYE MÜDAFAA KARALAMAKLA UGRASIYORSUN? DEDI.
tahirul mevlevi kendinden gecmis gibidir:
- ne diyorsun?
- beni idam edecekler! Allahin sevgilisine kavusacagim
-rüyanin sadik olduguna hic süphem yok...Allah resulünün göründüyü rüyaya fesad karismaz..su var ki, müddei-yi umuminin 3 yil hapis istedigi bir davada idam karari cikmasina akil erdirmek imkansiz...kafam islemiyor!
-göreceksin ki, beni asacaklar! baska bir seye aklim ermez! ferman büyük kapidan geliyor!
-söyleyecek söz bulamiyorum
-dogru! zaten söze ne lüzum var! iste müdafaasi yirtiyorum!
-yapmayin! siz onu mahkemede okuyun da ne olursa olsun!
KERAMET
Atif hocanin uykusu uzun sürmüyor. Tahir hoca müdafaasini yazmakta devam ederken Atif hoca birden bire gözlerini aciyor. yüzünde harikulade derin ve ince bir tebessüm...
Tahir-ül mevlevinin gözleri hayretle ve alabildigine acik...sanki 24 saat icine sigacak büyük kerameti simdiden sezmistir:
- ne o, hocam, cabuk uyaniverdin?
Atif hoca gayet sakin:
-uykudan murad hasil oldu
-yani?
-yani, bekledigim rüyayi gördüm
tahir-ul mevlevi hasyet ve dehsetle ürperiyor:
-ne gördün?
Atif hoca yataginda dogrulmus ve madafaasini karaladigi kagitlari elinde büzmüstür:
-KAINATIN FAHRINI GÖRDÜM. BANA <<YANIMA GELMEK DURURKEN NE DIYE MÜDAFAA KARALAMAKLA UGRASIYORSUN? DEDI.
tahirul mevlevi kendinden gecmis gibidir:
- ne diyorsun?
- beni idam edecekler! Allahin sevgilisine kavusacagim
-rüyanin sadik olduguna hic süphem yok...Allah resulünün göründüyü rüyaya fesad karismaz..su var ki, müddei-yi umuminin 3 yil hapis istedigi bir davada idam karari cikmasina akil erdirmek imkansiz...kafam islemiyor!
-göreceksin ki, beni asacaklar! baska bir seye aklim ermez! ferman büyük kapidan geliyor!
-söyleyecek söz bulamiyorum
-dogru! zaten söze ne lüzum var! iste müdafaasi yirtiyorum!
-yapmayin! siz onu mahkemede okuyun da ne olursa olsun!
Yorum