Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ismet inönü hakkında bilmediklerimiz...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

ismet inönü hakkında bilmediklerimiz...

lozan zafermi hezimetmi
    ismet inönü hain mi muzaffer bir komutan mı
    aslen zannedildiği gibi kürt mü yoksa ermeni mi ?
    buyurun :

http://www.kadirmisiroglu.com/index.php?pid=63

Ynt: ismet inönü hakkında bilmediklerimiz...

çok şey farketmez...

Ehlibeyte bağlı olmadıktan sonra..

birinin zina etmesini nasıl karşılıyorsunuz diye sordular bana ben de dedim ona serbest

onun ne günahı ne sevabı yazılır...

Yorum

çok şey farketmez...

Ehlibeyte bağlı olmadıktan sonra..

birinin zina etmesini nasıl karşılıyorsunuz diye sordular bana ben de dedim ona serbest

onun ne günahı ne sevabı yazılır...
      .

Bu baglılık meselesini anlamadım. Ben ehli şia degilim ama ehlibeyti her müslüman gibi seviyorum.

Kelimeler üzerinde esnetmeden net yazarmısınız. Ben gercekten müçadelesini sevdigim Ebu Hanefi'ye nisbet edilen mezheb üzere ibadetlerimi yerine getiren müslümanım.

İnançımın şekillerini , sorumluluklarımın boyutlarını okumaktan, anlamaya çalışıp hayatıma aktarmaya gayret ettiğim Kur'an ile saglamasını yapmaya çalışan, efendimizin siyerini ayrıntılı olarak okumaya çalışıp içselleştirmeye çalışan bir müslümanım.

Burada yazdıklarınıza bakınça sizin pek çok fikirlerinize katılmıyorum. Bu yazdıklarım çercevesinde ben ehlibeyt baglısı olmuyormuyum.

Bundan dolayıda benim günah ve sevaplarım yazılmıyormu.Hamd olsun müslüman oldugum için zina vb. islamın haram ettiği münkerleri de işlemiyorum. Yine altını çizeyim sizin özellikle sizin yazınız çok gözüme iliştiği için özelde de sizin pek çok fikirlerinize katılmıyorum.Bu beni sizin ifadenizin yada hükmünüzün içinemi sokar.

Siz ne kadar cesursunuz hayret ettim. Yoksa sizin haşa sümme haşa hükümde ortaklıgınızmı var.Bu cesareti nereden alıyorsunuz.

Net olarak egip bükmeden yazarsanız sevinirim.

Yorum

çok açık sözlü olarak sorduğunuz için hoşuma gtti yazdıklarınız.. gerçekten teşekkür ederim.. Rabbim hep böyle sizi hakikati sahibinden net olarak samimi olarak isteyenlerden kılsın...

35 yıl sünniydim. her mezhebi tanıdım yaşayan ve hak olması için hüccet olabilecek kadar yaygın olan.. yıllar yılı cevaplanmamış sorularımla döndüm dolandım durdum.. hani bi elbise ararsınız ya bedeni ölçütleri kalitesi bellidir. onu bulana kadar açık kalmayayım diye geçici bir şeyler alırsınız... benim durumum öyle oldu.. sünnilik alternatifsiz olduğu (ki bu da şiadan tamamen habersiz olmamdan kaynaklanıyordu) için orda kaldım. Ama hep Kur'an ve akıl süzgeciyle bana gelen sünniliği tarttım. dini inkar etmek zordu çünkü o zaman sünnilikte cevaplanmayan fıtrata uymayan bi sürü problemler hallolmadığı gibi daha da artmaktaydı..

neyse fazla uzatmayayım. sonunda bir zulme karşı çıkmakla Allah bana şia'yı alternatif olarak sundu. bir tane bile şiiyi tanımadan kaynaklardan araştırdım ve şianın günümüze bozmadan özenle taşıdığı Ehlibeyt güneşini gördüm..

tüm sorularımın cevaplanmasının ötesinde o bana sormam gereken başka soruları bile veriyor beklediğimi üzerinde sahihlik ve kanıt sunuyordu.. mesela ben hiç bir mezhebin tüm görüşlerini karşıtlarının delillerinden ispatlayabileceğini ne aklıma bir gereklilik olarak getirmiştim ne de bunun mümkün olduğunu düşünmüştüm. Şia böyle dedi: biz tüm delillerimizi muhaliflerin delillerinden ispatlıyoruz deyince bu kadar da olmaz dedim. ama beni buna inandırdı: Hak her yerde olacak ki Hakkı gönderen hüccetini (sorumluluğunu gidersin) nasıl ki Peygamber s.a.a. yahudilere ellerindeki tevratla haklı olduğunu ispatladı hristiyanlara da incille... imamlar da aynısını yaptılar.. biz de bu gün şianın tüm delillerini sünnilerin sahih dedikleri kitaplardan ispatlıyoruz...

bunları gördükten sonra neden rahat olmayayım.. İmam Ali a.s.'ın : ben görmediğim Allaha mı inanırım dediğini biliyoruz. biz onun taraftarıyız onun izindeyiz. görmüş gibi inanıyoruz. kesin net.. sağlam.. çünkü deliller öyle..

sizin durumunuza gelince imamlar bunu net olarak açıklamış. öyle açıklama ki ne akıl ne Kur'an ne vicdan buna adaletsiz diyemiyor, burdan adaletsizlik çıkar diyemiyor:

Mustaz'af kavramı var. imanın hakikatleri kendine ulaşmamış kimse mazurdur. Ama inanç konusunda insnaların ihtilafa düştüğünü bilen bir kimse mustazaf olmaktan çıkıyor. artık ona imamet inancı olan hak inancı bulması şart oluyor yoksa hiç bir ibadetinin kabul olmayacağı hadislerde kesin ve net olarak belirtiliyor..

İmamet inancını örneğin namaza benzetebiliriz. Kur'anda namaz kılın der ama ayrıntısı yok. bu gün bunun ayrıntısı (rekatları örneğin) hiç bir ihtilafa mahal olmayacak şekilde tüm ekollerin kaynaklarında yazılı ya da uygulayarak gelmiştir. bunun inkarı (örneğin öğlenin farzının 3 rekat olduğunu iddia etmek delilsiz ve adamı ne yaparsa imamet de öyledir. Ayetlerde imam kelimesi ve imam seçilme konusu ve imamların bu dünya öteki dünyadaki konum ve görevleri açıkça belirtilmiş ama özet geçmiştir. Peygamber s.a.a. bunları bize hiç bir ihtilafa mahal olmayacak şekilde duyurmuştur.. hem de tüm ekollerin kitaplarında..

artık bundan sonra iman etmeyenlerin sorunu kendilerine aittir. Sanki peygamber s.a..a zamanında herkes iman etti mi! delil mi eksikti! hayır.. bu gün de öyledir...

eğer imametle iglili deliller nelerdir derseniz onları da konuşabilirz....

Yorum

Kardeş istersen uzatmayalım. Bakın ben bu site kuruldugundan beri takip ediyorum. Sadece müslümanların gündemini ve günlük yazışmalarını takip maksadıyla belli başlı bir kaç site takip ediyorum. Bir tanesi bu.

Bende yıllarca sünni gelenekten gelmeme ragmen yukarıda dediğim gibi mezheple aramdaki aidiyet ibadetlerin şekli ile ilgili.Anlaşılsın diye misal ben galatasaraylıydım yıllar öncesi şu an onun yengisi ve yenilgisi üzerinde pek duygusal tepkiler vermiyorum.

Ben kimliğimle ilgili olarakda özel bir aidiyetim yok. Hizbullahın sevinçi ve üzüntüsü daha fazla ilgilendiriyor, Bosnanın ,cecenistanın ,keşmirin kısaca İslam cografyasındaki tüm müslüman ve muztazafların halleri genel olarak ilgilendirirken mezheplerini sorgulamak inançının detaylarına bakmak sizin yaptıgınız gibi beni zerrece ilgilendirmiyor.

Şu an siz beni muztazaf konumunda tebliğe tutuyorsunuz ya bunu gecin, bende uzun yıllar bu camianın içindeyim, beni bir Mustafa İslamoglu kategorisinde degerlendirin. Kendimi muhterem hoca ile aynı seviyede gördüğüm için degil, mevzu netleşsin diye bu örnegi verdim. İhsan hoca, bayındır yada karaman hoca biliyorsunuzki sizin sayacagınız inanç içinde müslümanlar degil.

Konuyu bu baglamda detaylandırmadan yukarıdaki açık soruma cevap verirseniz sevinirim. Zira çok zamanı olan biri degilim. Bu saate kadarda haç sorgusu için kaldım yoksa fazla zamanı olan biri degilim. Keşke olsa sizin derin ilminizden istifade ederdik/mi, emin degilim bilmiyorum.

Yorum

İslamoğlu imamete uydurma inanç deyip şianın bu inancı kendi görüşleri doğrultusunda ayetlerden yanlış çıkarımda bulunduğunu söyleyen biri..

bu konu kişisel bağlamda ele alınmaz. İmamlarımız hiç bir zaman isim isim şu müslüman şu kafir konuşmasına girmediler. en net konularda isimler belli ama yine imamlarımız isim koymamışlar onun yerine falan ile fulan demişlerdir..

bu konuda size Usulu Kafi'den mustazaflarla ilgili hadislerden yazdım. artık kapsama kim girerse bu benim bileceğim iş değil..

"Ali a.s. Allah'ın açtığı bir kapıdır. o kapıdan giren mü'min çıkan kafirdir." Usulu kafi

"Ben ilmin şehriysem Ali onun kapısıdır" (hadis / Peygamberimiz)

Sana yeni ayları sorarlarsa de ki: Onlar, insanlara vakitlerini bildirir, hac zamanı da onlarla bilinir. Sonra hayır, evlere arka taraflarından girmek değildir. Hayır sahibi, Allah'tan çekinendir. Evlere kapılarından girin. Allah'tan sakının ki kurtulmuş kimselerden olup muradınıza eresiniz. Bakara 189

"Peygamber s.a.a. Ali a.s.'ın dışındaki mescide açılan tüm kapıları kapattı sadece onunkini açık bıraktı." Hadis.

bunlar kapı ile ilgili ayet ve hadisler..

şimdi ilk hadise bakacak olursak Ali a.s. imamların ilkidir. Allah bunu risaletten sonra açmıştır. ve Maide 67 ile de bunun tebliğini risalete denk tutmuş hatta tebliğ edilmediğinde risaletin boşa gideceğini ifade buyurmuştur. bu tebliğ en ince ve hassas şekilde zamanında eksiksiz yapılmış ve Ali a.s. ile imamet kapısı dini korumak için açılmıştır.

şayet bir şari (Allah) dinini kurmayı (Muhammed s.a.a. eliyle) gerçekleştiriyor ama onu baki tutmayı (imamet ile bunu ihdas etmiştir) planlayıp uygulamıyorsa burda hikmet aranmaz..

Peygamber s.a.a.'ten önce kitaplar değişmeden duruyor (tevrat) ama kelimelerin anlamlarını kaydıran (kendi reylerine ve çıkarlarına göre tevil eden) israiloğullarına Tevratın ilahi yorumunu öğretip aralarında ihtilaf ettikleri konuları açıklamak üzere çok sayıda ara vermeksizin (Musa a.s. ile İsa a.s. arasındaki peygamberler hep tevratla hükmetti) peygamber gönderiliyor..

İşte yeni kitapla gelmeyen resullerin işlevini Peygamberimiz s.a.a.'ten sonra imamlar üstlenmiştir. bunu kabul etmemek örneğin tevratı ve Musa a.s.'ı kabul edip sonradan tevili saptırılmış tevrata uymaya ama hakiki tevili aktaran resulleri kabul etmeye yanaşmamaktan farksızdır.

Peygamberimiz bu hususu şöyle ifade buyurmuştur:

Ey Ali ben Kur'an'ın nüzulü için savaştım sense tevili için savaşacaksın..

işte imamet bu anlamda mü'min oluşun şartıdır.. yoka insanların ibadetleri bireysel kalır toplumlaşma olmaz. oysa islam toplumsal siyasal düzenleme için gelmiştir. ki bu yolla adalet tesis edilsin yoksulların hakları iade edilsin. Yoksa Allah'ın bireysel ibadetlerimize sizin çıkacağını hacca ihtiyacı mı var.. Ama bu haccın toplumla irtibatı olursa (ki bu da ancak imamet inancıyla olur) ancak kabul olur.

bahsettiğiniz yerlerdeki mücadelelerin hepsinin temelinde imamet inancı vardır. ya da İmamet inancı gereği onlara yardım ve destek gitmektedir. bakın bakalım neden sünnilerden bu hareketlere destek gitmiyor? gidiyor mu , sürecek kadar mı gidiyor.

tr'den toplanan bir çok bağışlar filistinde abbasa ulaşmıştı.. ki ordan da israile ya da onun projelerine kaktı sağlamak üzere gtti canım paralar..

bu gün imamet inancından mahrum olanların, zulüm gören islami coğrafyaya yaptıkları yardımlar ve destekler gerek bireysel gerek kurumsal olsun, hedefini şaşırmakta yararından çok zarar verebilmekte ya da köklü çözüm getirmemektedir..

...

neyse gene çok zamanınızı aldım. isterseniz size usulü kafiden imamet inancı olmayanların durumları ile ilgili hadisleri aktarabilirim..

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14070.msg84521#msg84521 date=1274945718]
              bu konuda size Usulu Kafi'den mustazaflarla ilgili hadislerden yazdım. artık kapsama kim girerse bu benim bileceğim iş değil..

[color=blue]"Ali a.s. Allah'ın açtığı bir kapıdır. o kapıdan giren mü'min çıkan kafirdir." Usulu kafi

"Ben ilmin şehriysem Ali onun kapısıdır" (hadis / Peygamberimiz)
              [/quote]

Hz.Ali kv, Makam'ül Velayettir... Velayet kapısından giren Mümindir, tahkiki imana erer...

Nübüvvet şehirdir, Velayet de o şehrin kapısıdır... Çünkü Velayetten geçmeden, Nübüvvete erilmez...
              ''Senin hakkında ne düşünüyorsam, Allah bana 10 mislini versin''

Yorum

çıkan da mü'minlikten çıkar

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14070.msg84543#msg84543 date=1274954373]
                  çıkan da mü'minlikten çıkar
                  [/quote]

Elbette çıkar...

Lakin nasıl girip - çıkacağız...? Velayet'in sahibi Allah'tır... O Allah ki, El-Veli'dir... Din Gününün Sahibidir...

Mülk Onun ise, Velayetin sahibi O ise, biz nasıl girip çıkacağız...?

Yorum

bu çıkma imameti inkardır. kabul ise velayeti imameti kabuldür..

Yorum

Velayete girmek nasıldır...? Nasıl Velayet Şehrine gireriz...? Velayet ne demektir...?

Musa as gibi nalınlarımızı (Variyetimizi) çıkartmadan girebilir miyiz...?

Siz girdiniz mi...? Girdiyseniz nasıl girdiniz...? Oraya Diri mi girilir, yoksa ''Mutu kable ente mutu'' hadisine mazhar olup yokluğa erdikten sonra mı girilir...?

Yorum

Yok velayete imamet inancını kabul edersiniz akıl ve kalbinizi buna inandırırsınız gerekli delilleri gördükten sonra.. ondan sonra Ehlibeytin yaşadığınız zamandaki imamına biat edersiniz.. onun emrinden dışarı çıkmayacağınıza dair sözleşme yaparsınız.

böylece tüm ibadetlerinizi ve hayat felsefenizi bütün imamet inancına sahip olanlarla birlikte organize imkanı yakalamış olursunuz.. tek merkezden vahdet içinde yönetilirsiniz..

tıpkı Peygamber zamanındaki gibi..

yoksa Peygamber s.a.a. zamanında mülüman nasıl olunuyordu.. Kur'an'ı alıp giden ve bir daha ne cihad ne emri bilmaruf ne tevella ne teberra işiyle hiç ilgilenmeyen bireysel müslümanlık var mıydı? adamlar bir cihad seferine katılmadı diye tüm mü'minler onlardan ilişkiyi kesti de dünya onlara dar geldi..

işte velayet böyle bir bütünlüğün bir parçası olarak zamanın imamına biat edip onun emrine tasarrufunda girmek o imamı anne baba nefis mal herşeyden daha sevimli ve yetki sahibi görmektir..

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14070.msg84634#msg84634 date=1274969797]
                          Yok velayete imamet inancını kabul edersiniz akıl ve kalbinizi buna inandırırsınız gerekli delilleri gördükten sonra.. ondan sonra Ehlibeytin yaşadığınız zamandaki imamına biat edersiniz.. onun emrinden dışarı çıkmayacağınıza dair sözleşme yaparsınız.

böylece tüm ibadetlerinizi ve hayat felsefenizi bütün imamet inancına sahip olanlarla birlikte organize imkanı yakalamış olursunuz.. tek merkezden vahdet içinde yönetilirsiniz..

tıpkı Peygamber zamanındaki gibi..

yoksa Peygamber s.a.a. zamanında mülüman nasıl olunuyordu.. Kur'an'ı alıp giden ve bir daha ne cihad ne emri bilmaruf ne tevella ne teberra işiyle hiç ilgilenmeyen bireysel müslümanlık var mıydı? adamlar bir cihad seferine katılmadı diye tüm mü'minler onlardan ilişkiyi kesti de dünya onlara dar geldi..

işte velayet böyle bir bütünlüğün bir parçası olarak zamanın imamına biat edip onun emrine tasarrufunda girmek o imamı anne baba nefis mal herşeyden daha sevimli ve yetki sahibi görmektir..
                          [/quote]

1 kişi mi bu İmam...?

Bu İmamın sahte olmadığını nasıl bileceğiz...? İmama biat ettikten sonra bize ne gibi görevler verecek...?

Kuran dışında bir emir verirse, bu emri uygulayacak mıyız...?

Yorum

şiada imameti anlayabilmek için nübüvveti iyi anlamak gerekir. Şiada bireysel toplumsal islami konulara bakmak sünnilikten çok farklıdır. sünnilik sekülerizm olmuştur. artık bireysel olarak yaşanan bir din haline gelmiştir. ki bu da zalimlerin istediği bir şeydi..

imamet için sorduğunuz bütün soruları nübüvvet için de sormanız gerekir ve nübüvvet için aldığınız tüm cevaplar imamet için de geçerlidir.

nübüvveti doğur anladığınız zaman imameti anlarsınız..

nübüvveti de doğru anlamak için şianın (Allah'ın) Adalet anlayışını doğru anlamanız gerekir. eğer orda bir sorun varsa ki sünnilikle karşılaştırılsa baya sorun var sünni zihinler bunu anlamaya direkt hazır olmuyor bunun yerine hiç sünnilikten nasiplenip zihni (ölçüsü bulanmamış birisi daha iyi anlayabiliyor) daha iyi anlıyor bunları..

biz çok derinlerde olduğunu düşünmeden nübüvvetle ilgili noktadan başlalım..

ve yukarıdaki soruları aynen nübüvvet için örneğin Hz. Musa a.s. zamanında yaşayan bir insan için soralım. Musa a.s. zamanında yaşayan biri soruyor:

bir kişi mi bu Nebi? cevap evet.. çünkü Allah birden çok nebiyi (Allahtan aynı anda kitaba dönüşecek vahiy alan) görevlendirmemiştir. neden görevlendirsin ki. Amaç insanlara mesajı ulaştırmak bu bir kişi ile de olur.. çünkü çok olursa bu kez itaat sorunu doğar. her ne kadar başka coğrafyalarda başka peygamberler olması mümkün olsa da Musa a.s. zamanında bu toplumlar birbirlerinden kopuk bu günkü gibi iletişim yoktu. birden çok olsa itaat tek kişiye olması gerekir çünkü birlik gerekir. Örneğin Harun a.s. da Peygamber idi ama o da Musa a.s.'a tabi idi. o yokken Harun a.s. baş oluyordu. Çünkü kainatta her şey bir başa bağlıdır. hiç bir şeyin iki başı yoktur. iki başlı görünen varlıklarda bile bu iki başın tek başa bağlı olduğu tespit edilememiştir. bir yanılgı vardır orada...

bu nebi nasıl bilinecek? Mucizelerle şaşmaz ölçülerle, ve en önemlisi karşı tarafların (zıtlarının) kitapları ile daha önceki ilahi kitapların mücdesiyle..

Musa a.s. 'ın tevrat dışında bir emir vermesi mümkün müdür?

işte bu sorulara ve daha sorulabilecek çok sorulara da aynı cevaplar verilebileceği gibi daha çok sorular da sorulabilir.. ama şimdilik bunlar sorulmuş. Bu sorulara verdiğimiz cevaplar aynen imamlar için de geçerlidir. Ancak bir istisna Bunu peygamberimiz s.a.a mütevatir bir hadisle belirtmiştir: Benden sonra nübüvvet yok..

Yorum

İsmet İnönü yıllarca halkına zulmeden, din düşmanı lain biridir.
                              Onun devrinde kuran okumak, öğrenmek, öğretmek suç sayılmış insanlar mahkemelerde süründürülmüş, idam edilmişlerdir.
                              İsmet İnönüyü sevmek, övmek bir müslüman için büyük günahtır. O son devrin en büyük firavunlarından biridir.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X