Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Adem’in Çocuklarının Evliliği

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz. Adem’in Çocuklarının Evliliği

[quote author=sveydi link=topic=23409.msg153397#msg153397 date=1338046892]
    yalnız yukarıdaki bilgiler Kur'an la çelişmektedir....
    [/quote]
    Bende farklı rivayetler okumuştum onlar daha mantıklı gelmişti. Bi imamın 'kardeşlerin birbiriyle evlendiğini düşünmekten allaha sığınırım' diye bi rivayeti vardı. Gerçekten de bilimsel olarak kardeşler evlilik yaparsa doğacak çocuk çok yüksek ihtimalle sakat ve çok çirkin doğar.
    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23409.msg153400#msg153400 date=1338047181]
      Bende farklı rivayetler okumuştum onlar daha mantıklı gelmişti. Bi imam 'kardeşlerin birbiriyle evlendiğini düşünmekten allaha sığınırım' diyodu. Gerçekten de bilimsel olarak kardeşler evlilik yaparsa doğacak çocuk çok yüksek ihtimalle sakat ve çok çirkin doğar.
      [/quote]

yukarıda bu hadisleri paylaştım bunlardan başkasını okuduysanız da paylaşırsanız sevinirim

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
      أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
      Ebu Nevves

Yorum

Bu sitede okumuştum münazara bölümünde tabi 32 sayfadan konuyu bulmam çok zor
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

O halde ortaya şöyle bir paradoks çıkıyor. Bir şey Allahın emirlerine aykırı olunca mı kötüdür.
          Yoksa kötü olan şeyi mi Allah haram kılıyor.

Eğer 2. madde doğru ise buna aykırı bir çok olgu söz konusu.
          Mesela İsrail oğulları için Cumartesi günü çalışmak haramdı ama Rasulullahın şeriatinde helal. Eğer Cumartesi günü çalışmak kötü olsaydı bu Rasulullahın şeriatinde de devam etmesi gerekirdi? Öyle değil mi?
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23409.msg153403#msg153403 date=1338047552]
            O halde ortaya şöyle bir paradoks çıkıyor. Bir şey Allahın emirlerine aykırı olanlar mı kötüdür.
            Yoksa kötü olan şeyi mi Allah haram kılıyor.
            [/quote]
            İkiside

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23409.msg153402#msg153402 date=1338047416]
              Bu sitede okumuştum münazara bölümünde tabi 32 sayfadan konuyu bulmam çok zor
              [/quote]

http://www.velayet.com/index.php/top...html#msg148433

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
              أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
              Ebu Nevves

Yorum

sadece iki kişiden şimdiki genetik çeşitlilik çıkamazdı. ve aynı zamanda y kromozumun 4 çeşidi var insanda eğer sadece adem babadan gelinseydi tek kromozom olacaktı.
                Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

sveydi kardesin verdigi 2.linkte, f. Altan hocamizin, verdigi hadisi paylasmisim:

Bureyd b. Muaviye el İcli, Ebu Cafer’den (a.s) şöyle buyurduğunu nakletmektedir:

“Şüphesiz aziz ve celil olan Allah Adem’e cennetten bir huri indirdi. Adem onu oğullarından biriyle evlendirdi. Diğerini de cinden biriyle evlendirdi. Her ikisi de doğurdu. İnsanlarda varolan cemal ve huy güzelliği şüphesiz ki huridendir. İnsanlarda olan kötü huy ise cin kızındandır ve o oğlunu kızıyla evlendirmeyi hoş görmemişti.”

(İlel’uş Şerayi, 103/1)

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23409.msg153413#msg153413 date=1338050973]
                    sadece iki kişiden şimdiki genetik çeşitlilik çıkamazdı. ve aynı zamanda y kromozumun 4 çeşidi var insanda eğer sadece adem babadan gelinseydi tek kromozom olacaktı.
                    [/quote]
                    bu soruya gore Hz. Isa nasil dogdu

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23409.msg153387#msg153387 date=1338045675]
                      Kur'anda haram kıldığı birşeyin geçmiş peygamberlerin döneminde helal kılınmış olması velev ki bir defalığına ne kadar mantıklı????
                      [/quote]

Bu olayla alakalı kesinlikle demiyorum zira bilgim yoktur bu konuda, sadece bu sorunuza cevap olarak veriyorum Gayet mantıklı mesela yahudilere cumartesi avı yasak iken bize degil bu açıdan duşunmeniz lazım.
                      http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23409.msg154102#msg154102 date=1338363339]
                        bu soruya gore Hz. Isa nasil dogdu
                        [/quote]

Allah onu babasız özel yarattı. konu ile ilgisi ne ?
                        Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

onu ozel yaratan Allah Adem zamaninda gucsuz muydu?

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23409.msg154279#msg154279 date=1338404401]
                            onu ozel yaratan Allah Adem zamaninda gucsuz muydu?
                            [/quote]

biz ademi yaratamadı mı dedik ?

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23409.msg153413#msg153413 date=1338050973]
                              [/quote]

neden Isa a.s. ozel yarattigi gibi Ademin de ozel yaratildigini dusunmuyorsun?

Yorum

o dediğimde yaratamadı yazmıyor. insan iki kişiden gelmiş olamaz bu genetil çeşitliliği oluşturamaz.

imamlar ademin oğullarına huri indirildi diyor ki bu hem ensest olamdıgını gösteriyor hemde genetik çeşitliliği açıklıyor

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X