Ynt: EHLİ-İ SÜNNET VE'L- CEMAAT'İN ÖNCÜLERİ
[quote author=İbni Arabi link=topic=5088.msg136336#msg136336 date=1322729802]
yazdığın her isimden ALLAH razı olsun,,,
bu isimlere düşmanlık beslemek islamı kavrayamıyanların işidir
Resulluh sav den sonra bu ümmetin en üstünü hz.ebubekirdir (Radiyallahu Ahh)
[/quote]
o zaman sen Ehlibeyte inanmıyorsun ibn arabi
çünkü:
Ali a.s. sahabe Ebubekir sahabe
Ali a.s. halife Ebubekir halife
Ali a.s. Peygambere akraba Ebubekir daha az akraba, yani Ali a.s. onun amcaoğlu ve yanında büyüttüğü kişi
Ali a.s.'ın cahiliye dönemi yok Ebubekirin var (bağışlanmadı demiyorum ama Ali a.s.'ın hiç yok diyorum)
Ali a.s. ilk müslümanlardan Ebubekir de ilk müslümanlardan
buraya kadar eşitler diyelim. bunlar size göre doğru.. eğer size göre Ehlibeyt ya da Peygamberin Âl'inden olmak (ailesi) bir makamsa o zaman Ali a.s. Ehlibeytten ama Ebubekir Ehlibeytten değil. bu durumda size göre de Ali a.s. Ebubekirden faziletli olmalı değil mi?
hala faziletli değil diyorsanız o zaman size göre Ali a.s.'ın Ehlibeytten olması ona hiç bir değer katmıyor mu? katıyorsa ne kadar katıyor? ve bu değer Ebubekirden üstün olmasına yetmiyor mu?
Peygamber kardeşlik eşleştirmesinde kimi kendine seçti, ve Ebubekiri kimle kardeş ilan etti? ve niçin?
[quote author=İbni Arabi link=topic=5088.msg136336#msg136336 date=1322729802]
yazdığın her isimden ALLAH razı olsun,,,
bu isimlere düşmanlık beslemek islamı kavrayamıyanların işidir
Resulluh sav den sonra bu ümmetin en üstünü hz.ebubekirdir (Radiyallahu Ahh)
[/quote]
o zaman sen Ehlibeyte inanmıyorsun ibn arabi
çünkü:
Ali a.s. sahabe Ebubekir sahabe
Ali a.s. halife Ebubekir halife
Ali a.s. Peygambere akraba Ebubekir daha az akraba, yani Ali a.s. onun amcaoğlu ve yanında büyüttüğü kişi
Ali a.s.'ın cahiliye dönemi yok Ebubekirin var (bağışlanmadı demiyorum ama Ali a.s.'ın hiç yok diyorum)
Ali a.s. ilk müslümanlardan Ebubekir de ilk müslümanlardan
buraya kadar eşitler diyelim. bunlar size göre doğru.. eğer size göre Ehlibeyt ya da Peygamberin Âl'inden olmak (ailesi) bir makamsa o zaman Ali a.s. Ehlibeytten ama Ebubekir Ehlibeytten değil. bu durumda size göre de Ali a.s. Ebubekirden faziletli olmalı değil mi?
hala faziletli değil diyorsanız o zaman size göre Ali a.s.'ın Ehlibeytten olması ona hiç bir değer katmıyor mu? katıyorsa ne kadar katıyor? ve bu değer Ebubekirden üstün olmasına yetmiyor mu?
Peygamber kardeşlik eşleştirmesinde kimi kendine seçti, ve Ebubekiri kimle kardeş ilan etti? ve niçin?
Yorum