Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHLİ-İ SÜNNET VE'L- CEMAAT'İN ÖNCÜLERİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Sadece merak ettiğim için soruyorum değerli bir üstadtan bir bilgi duymuştum ana kaynağından okumadım daha. Şeyh Saduk'un Hz Zubeyr bin Avvam hakkında görüşü nedir?
    EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=lokman25 link=topic=5088.msg115538#msg115538 date=1295448991]
      selamun aleyküm kardeşim sizin bu siteye yeni üye oldum.
      üye olmakdaki gayemde tüm iman etmiş kardeşlerimi tanımaya çalışmak ve sizlerin görüşlerinden faydalanmak içindir.
      üzülerek görüyorumki burdada taraftarlık duyguları hakim
      müslümanların kanı akıtılırken namusu kirletilirken zalimlerin zülmü altında inim inim inlerken siz kardeşlerimizin şiilermi ehli sünnet mi üstün?onlarmı bizmi hak üzereyiz? allahınızı seversenız bugune kadar çözülemeyen bu hususları kaşımak hangi müslümanın yararına olacakdır.hz.ebu bekir haz.ömer hakkındaki görüşlerinizle ümmetin birliği nasıl sağlanacak?
      anlamıyorum anlayamıyorum bu ayrılık nıye ilmi bir kariyerim yok ondanmı ben sadece bir fayanscıyım ama ilmim olup müslümanların ayrı düşmesine tek söz söylemekdense fayanscı kalıp tüm ehli imanın bir olup tek yürek olup izzetiyele yaşaması için dua etmeyi tercih ederim.
      tüm iman edenlere selam olsun.
      selam ve dua ile
      [/quote]

aleyküm selam lokman25 kardeşim. burada yapılan şey aslında özü itibariyla yanlış olmayıp bilgiye ulaşmak isteyenlere bilgiyi sahih kaynaklardan sunmaktır.

ama senin kastettiğin şeyin ne olduğunu çok iyi bildiğimden ve bu siteye üye olduğumdan beri aynı mevzuyu (vahdeti) savuduğumdan dolayı, şunu söyleyebilirim yanlış olan bazen kullanılan üsluptur. hangi doğru olursa olsun insanların kalbine nüfuz edecek şekilde değilde onları karşı tarafına alacak ve suçlayacak şekilde hele hele mezhebi olarak ayrıştıracak ve taraflaşmaya çalışacak şekilde sunulursa hiçbir etkisi olmaz. bu o doğrunun yapacağı etkiyi sıfıra indirir.

bizler Ehl-i beytin çizdiği yolda onların diğer müslümanlara karşı takındığı tavrı kendimize şiar edinerek diğer müslümanlarla ilişki kurmalı ve asıl düşmana vurgu yapmalıyız. bütün doğrularımızı bu yönde kullanmalı ve bu yöne bütün enerjimizi aktarmalıyız. Velayet-i Fakih makamının yüce İmamı İmam Hamaney'in benimsediği yaklaşım ve tutum bizim içinde örnek olmalı ve başkalarınca kutsal addedilen değerlere karşı daha dikkatli yaklaşmalıyız.

bunları burada daha önce çok tartıştık. kimi arkadaş bizleri haklı buldu, kimi bildiği yol üzere gitmekte ısrarcı oldu. bu yüzden tekrar aynı tartışmaya girmek istemiyorum. ama şunu belirteyim ki siz fayansçı olarak ümmetin birliğinin öneminin farkına varmış, bu zamanda bunun ne kadar zaruri olduğunu, bunca zulme karşı şiisiyle, sünnisiyle birlik olup hareket etmek gerektiğini kavramışsanız hele birde bu vahdetin Velayet-i fakih İmam Hamaney'in gösterdiği doğrultuda olması gerektiğini idrak etmişseniz tek kelimyle şunu söyleyeyim "keşke bizde fayansçı olsaydık"
      KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

hatt-ı imam kardeşim ahhha da benim arzuladığım şeyler tamda sizin söylediğiniz hususlardır.
        inşaallah hep beraber ümmetin tek yürek tek bilek olduğu günleri görürüz.
        bu kardeşini onure etdiyin o hasletlere ulaşa bilmem için lütven dua ediniz.
        tüm ehli imana selam olsun.

Yorum

Allah yar ve yardımcınız olsun.
          KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

: EHLİ-İ SÜNNET VE'L- CEMAAT'İN ÖNCÜLERİ

Ayetullah Burucerdi, bir kitapta halifelere hakaret içerikli bir şiirin yer alması üzerine kitabın toplatılarak ortadan kaldırılması emrini vermişti.
            Ayetullah uzma Burucerdi (İmam Humeyni’nin üstatlığını da yapmış zamanın en büyük ve tek söz sahibi taklit mercisi) İslam dünyasının konumunu iyi kavrayarak, Müslümanların vahdetini tehlikeye düşürecek her türlü ortamın ortadan kaldırılması için çaba sarf ediyordu.
            “İran’da İslam’ın yirmi yıllık çabası” adlı kitabın 390’nıncı sayfasında şöyle bir paragraf yer almaktadır: “Kum ulemalarından biri iki ciltlik bir fıkıh kitabını yayınlattı, kitabın bir nüshasını Ayetullah Burucerdi’ye gönderdi. Kitapta halifelere hakaret içerikli bir şiir yer almıştı. Ayetullah Burucerdi sinirlenerek şöyle buyurdu: “Bu şartlarda bu tür lafların yeri mi? O da yazılı bir İslami eserde?” daha sonra Ayetullah Burucerdi’nin emriyle kitap toplatılarak, ortadan kaldırıldı. Daha sonra kitaptaki halifelere hakaret içerikli şiir silinerek yeniden Ayetullah Burucerdi’nin masraflarını üstlenmesiyle basıldı.
            İmam Humeyni’nin kitaplarından elde edilen bilgilere göre de bu tür fitne içerikli unsurların Bahailer tarafından yazıldığı ve bastırıldığı alenen anlaşılmaktadır.

Yorum

BASİRET,BASİRET,BASİRET.iŞTE iMAM'IN YOLU,ÇİZGİSİ VE YÖNTEMİ BUDUR.İŞ BÖYLE YAPILIR.BU YAKLAŞIM TARZIYLA DÜŞMAN DOST OLUR.
              Lübnanlı ünlü selefi Ömer Bikri el-Cezire’ye vermiş olduğu röportajda şunları söyledi: “Seyyid Hasan Nasrullah, ben İmam Hamaney’in fetvasına –ki fetvada müminlerin annelerine hakaret etmenin haram olduğu duyurulmuştu- tabiyim açıklamasını yaptıktan sonra Şia’ya karşı duyduğum düşmanlık zihnimden silindi.”
              El- Cezire kanalının ünlü programcısı Gassan b. Ceddev’un sunduğu Hivar-u Meftuh adlı programa konuk olarak katılan Ömer Bikri şunları söyledi: Ben yanlışlıkla Şiaları rafizi bilirdim ve öyle düşünüyordum ki onlar tüm sahabeleri tekfir ediyorlar, ancak imam Hamaney’in fetvasını duyduktan sonra Hizbullah’a ve hatta Lübnanlı Şialara karşı sürdürdüğüm saldırılarımı durdurdum ve bu konudaki düşüncelerimi değiştirdim.
              Ömer Bikri, Lübnan’ın tanınmış selefilerinden ve oldukça aşırı radikal biri olarak biliniyor. Yıllarca İngiltere’de yaşamış ve Şialara karşı aşırı sert tutumundan –onları rafizi olarak adlandırmakta- tanınıyor.
              Bilindiği üzere Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in yayınlamış olduğu fetvanın ardından ehli sünnet dünyasında çok güzel yansımaları olmuş ve bir çokları bu fetvanın etkisi altında kalmıştı. Bu fetvadan sonra mutaassıp vahabi ve Siyonistlerin fitnelerinin kökleri kazınmış ve Ömer Bikri gibi radikal kişiler bu şekilde etki altında kalmışlardır.

Yorum

BESİC, iki sorum var:

1- bilgi ile hakaret arasını ayıran çizgi ölçü nedir?

2- bu başlık altında hakaret olarak gördüğünüz, Peygamber s.a.a. eşlerine atılan iftira ve edilen hakaretler ya da Ayetullah Burucerdi'nin kızdığı şiir benzeri neler var?

Yorum

Değerli kardeşim İmamiye şiası kendi hadis kaynaklarındaki tüm rivayetlerin sahih olduğuna inanmaz.Mesala Kuleyni'nin el-Kafi'sinde yer alan ahbarın tümü bilhassa Usulilere göre sahih kabul edilmez.Şii araştırmacıların tespitlerine göre el-Kafi'de yer alan 16.199 haberden 5072 haber sahih,144 haber hasen,1128 haber musavvak,302 haber kavi,9485 haber ise senet yönünden zayıftır.
                  Bizler karşıt grupların zaaflarını ,hadis kitaplarından veya tarih kitaplarından kendimizin işine gelen yerleri bilgi olarak sunmamız doğru değildir.
                  Onlar da o zaman bizim kitaplarımızda kendilerinin işine gelen sahih olmayan rivayetleri alıp bize karşı koz olarak kullanır.Bizler ortak noktalar üzerine yoğunlaşmalıyız.
                  Eğer Ehli sünnetin 12 büyük,değer verdikleri şahısları sünnet düşmanı veya lanetli insanlar gözü ile bakar,insafsızca eleştirir ve bunları onların kitaplarından örnekler vererek destekler isek doğru olmaz.
                  İmam Humeyni;-Emin olunuz ki amelleriniz Allah rızasından kaynaklanmaz ve İslami vahdetten çıkarsanız bütün itibarınızı yitirir, perişan olursunuz. diyor.

Yorum

El Kafi'nin Usul bölümünü okudum ve belirttiğiniz kadar kötü oran yok. Şianın temel kitaplarındaki furu bölümündeki hadislerin usul bölümüne göre çok daha güçlü olduğu bir gerçek olarak işaret edilmiştir. biz de Kafi için bu rakamları abartılı aşırı ve delilsiz biliyoruz..

bu bir

ikincisi, biz karşıt gurupların kitaplarından uydurmaları değil sahihleri seçerek eleştiri konusu yapmaktayız. Bu başlıktaki yazıda, Ömer'in Peygamberi sorgularcasına ya da vasiyetine engel olaracak şekilde çıkışını hangi sünni kabul etmiyor. burdaki eleştirilen konular sünnilerin reddettiği konular değil ki, ve bunlardan dolayı sünniler bize bir şey diyemiyor kızıp bağırıyorlar. onlar bu rivayetleri sıhhatçe reddetmiyor ki tersine tevil ediyorlar ki tevilleri de bozuk itikat ve inançlara dayalı oluyor. Mesela Peygamberin s.a.a. hatalı, Ömer ya da Ebubekirin tutarlı haklı doğru olduğunu kabul etmeden yukarıdaki Vasiyet engelleme rivayetini nasıl tevil edeceksiniz?

bunları dile getirmeyelim mi? İnsanlar dinlerini kimlerden alıyorlar anlatmayalım göstermeyelim mi?

diğer yandan buna karşılık sünniler şianın kabul ettiği sahih rivayetlerle şiayı eleştireceklerse buyursunlar eleştirsinler..

ben sizin iyi niyetli olmanız durumunva büyük bir çarpık bakış açısına sahip olduğunuza inanıyorum.. yoksa şu gerçeği görmekten nasıl gafil olursunuz:

sanki biz şiiler Ehlisünnetin büyüklerinin kendilerinin de kabul ettiği yanlışların, isyanların gündeme gelmesini sağlamasak, sanki sünniler ya da sünni görünenler şiaya iftaralardan, dikkat edin doğru eleştirilerden demiyorum, iftiralardan el mi çekecek.. nerede böyle bir anlaşma var? nerede böyle bir denge var siz buna şahit oldunuz mu. bir gezin bakalım neti şia kelimesini yazıp aratarak.. ne iftiralar var neden oralarda değilsiniz de bizim, sünnilerin sahih saydığı temel kitaplardan sahih görüp savunduğu rivayetlerle bilgilendirme yapmamızla uğraşıyorsunuz.. buyrun İmam'ın hedeflerine hizmet ediniz iftriaları engelleyiniz..

"Bizler ortak noktalar üzerine yoğunlaşmalıyız."

o zaman hakikat nasıl ortaya çıkacak? bu dediğiniz fiili bir harp durumunda insanları birleştirmek için yapılabilir o da geçici olarka. yoksa siz sünnilerin hak olduğunu imamete inanmalarının gereksiz olduğunu, İmam Ali a.s.'ın diğer üç halifeyle hiç bir sorununun olmadığını Fatıma s.a.'nın güllük gülistanlık uykudayken vefat ettiğini mi savunuyorsunuz.. Sizin imamet inancınız var mı merak ediyorum..

Yorum

vasiyete engel olan ve tabiileri hak yoldan ayrılmıştır...

Yorum

Ynt: EHLİ-İ SÜNNET VE'L- CEMAAT'İN ÖNCÜLERİ

batı peygamberin getirdiklerini sele vermişken ve her gün sizi öldürüyorken bacılarınızın namusuna el uzatıyorken;siz peygamberin evini ve getirdiği mesajlarını ateşe atmışsınız.
                        birleşmeniz gereken yerde bir birinizi asırlarca suçlamaktan bıkmadınız mı , usanmadınız mı?

Yorum

Sözylediğiniz yerinde. Biz bıktık ancak siz isterseniz googlede şöyle ufacık bir gezinti yapın bakın saldırılar, karalamalar, iftiralar kimin tarafından başlatılmış. Eminim çarpıcı istatistikler göreceksiniz.

Yorum

[quote author=evren link=topic=5088.msg133286#msg133286 date=1318373205]
                            batı peygamberin getirdiklerini sele vermişken ve her gün sizi öldürüyorken bacılarınızın namusuna el uzatıyorken;siz peygamberin evini ve getirdiği mesajlarını ateşe atmışsınız.
                            birleşmeniz gereken yerde bir birinizi asırlarca suçlamaktan bıkmadınız mı , usanmadınız mı? [/quote]

hayır, elbette iş sadece forumlarda ilmi munazaralar ile sınırlı kalmıyor ve kalamazda. bir yandan hak ve hakikatleri belgeli bir şekilde aktarmak, hakkı duyurmak, diğer bir yandan da Cihad etmek gerekiyor. bakınız Allah c.c ne buyuruyor:

وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنفِرُواْ كَآفَّةً فَلَوْلاَ نَفَرَ مِن كُلِّ فِرْقَةٍ مِّنْهُمْ طَآئِفَةٌ لِّيَتَفَقَّهُواْ فِي الدِّينِ وَلِيُنذِرُواْ قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُواْ إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ

İnananların hepsinin savaşa gitmesi lâzım değil; bir kısmı savaşa gitmeli, bir topluluk da çekinmelerini sağlamak için kavimleri savaştan dönüp gelerek onlarla buluşunca onları korkutmak için dîni hükümleri iyice öğrenmeye çalışmalıdır.

Tevbe suresi 122-ci ayet

bir kısmımız gerçekleri, akaid ve ahkamı öğrenip tebliğ ederken, bir kısmımızda cihad meydanında olmalıyız. İslamda her kesin görevi vardır, kimisi ilim sahasında, kimisi cihad meydanıda. Hizbullah, Mehdi ordusu, Kdüs ve Bedir Tugayları, Dverim muhafızları ve s. cihad meydanında, Kum, Necef, Cebeli Amul ve diğer havzadakilerde ilim meydanında. bunların da uzantıları vardır, kimisi camide, kimisi sanalda. yoksa siz düşünün, dünün emperyalistlerine iman eden bir kavim nasıl irerleye bilir? Nebi s.a.a-yi gözleri ile gördükleri halde ona ihanet eden, Onun s.a.a vasisine yüz çeviren, mazlum haline sokan bir kavim nasıl irerleye bilir? siz Ali a.s-ın bu kavmi lanetlediğini biliyormusunuz? ya lanetin sebebini?

Yorum

yazdığın her isimden ALLAH razı olsun,,,
                              bu isimlere düşmanlık beslemek islamı kavrayamıyanların işidir
                              Resulluh sav den sonra bu ümmetin en üstünü hz.ebubekirdir (Radiyallahu Ahh)

Yorum

Ehli sunnetin onculeri

Ali as ile kimse karşılaştırılamaz ebubekir onun ayagının tozu olamaz

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X