Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Abdullah ibni sebe gerçekten yaşamışmıdır? Şii fırkasını omu kurmuştur

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Abdullah ibni sebe gerçekten yaşamışmıdır? Şii fırkasını omu kurmuştur

[quote author=sveydi link=topic=43.msg145108#msg145108 date=1332220562]
    benim için önemli bir konu ve tartışılması gerekli. özellikle şia kaynaklarından olan "fırak şia" adlı kitabın bu kişiden bahsetmesi nedeniyle. fırak şia kitabına göre bu ilk gulat fırkasının kurucusu....
    [/quote]

ilk önce neye inandığına bir bak.doğru olup olmadığına kanaat getir.kafandaki şüpheleri at,sonlandır.sonra gulatçı kimmiş hangi fırka
    imiş araştırırsın.inandığın şey ne ise zaten diğerini kabul etmemişsin demektir.kabul etmediğin bir konu üzerinde ahkam kesmenin,
    yorumda bulunmanın doğru olmadığını sende biliyorsun.eğer doğruyu bulma adına bu işleri yapıyorsan ne ala.ama amaç başka ise
    ne bileyim diğer inancı küçümseme,batıl olduğuna ispata çalışma vs. zaten eninde sonunda terkedeceğin aşikar.bunun tersi olmadı çünkü.şunu unutma,imamet karşıtı bir fikrin önemi yoktur şia'da ve şia olana.her şeyi bitirdin gulatçılarmı kaldı elini atmadığın.asıl tartışılması gereken bir konu varsa ki şudur, kendi inancınızı kendi aranızda tartışın.konuşabilecek birini bulursan tabi ki.

İmamet inancı öyle birşeydir ki,olmadığında kişinin tatmin,memnun,huzurlu,emin,şüpheden uzak olması mümkün değildir.
    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=Aşk Kervanı link=topic=43.msg145092#msg145092 date=1332190052]
      Yahudilere Benziyormuşuz :
      http://www.mumsema.com/dini-guzel-ya...nziyorlar.html
      http://www.dinlertarihi.net/islamiye...-benziyor.html
      http://www.ekolforum.net/islam-ve-di...-benziyor.html
      http://www.islamseli.net/soru-ve-cev...-hakkinda.html[/quote]

iddalar hakkındaki cevaplar için linke bakınız: http://velayet.wordpress.com/2011/05...pik-yalanlari/

nasibiler ve yahudiler arasındaki benzerlikleri ise linkden öğrene bilirsiniz:

akidevi benzerlikleri: http://www.velayet.com/index.php/top...html#msg134894 (linke tıklayarak bekleyin, karşınızda çıkan mesajın sonlarını okuyun.)
      fıkhi benzerlikleri: http://velayet.wordpress.com/categor...benzerlikleri/

Yorum

[quote author=huge link=topic=43.msg145110#msg145110 date=1332227583]

ilk önce neye inandığına bir bak.doğru olup olmadığına kanaat getir.kafandaki şüpheleri at,sonlandır.sonra gulatçı kimmiş hangi fırka
        imiş araştırırsın.inandığın şey ne ise zaten diğerini kabul etmemişsin demektir.kabul etmediğin bir konu üzerinde ahkam kesmenin,
        yorumda bulunmanın doğru olmadığını sende biliyorsun.eğer doğruyu bulma adına bu işleri yapıyorsan ne ala.ama amaç başka ise
        ne bileyim diğer inancı küçümseme,batıl olduğuna ispata çalışma vs. zaten eninde sonunda terkedeceğin aşikar.bunun tersi olmadı çünkü.şunu unutma,imamet karşıtı bir fikrin önemi yoktur şia'da ve şia olana.her şeyi bitirdin gulatçılarmı kaldı elini atmadığın.asıl tartışılması gereken bir konu varsa ki şudur, kendi inancınızı kendi aranızda tartışın.konuşabilecek birini bulursan tabi ki.

İmamet inancı öyle birşeydir ki,olmadığında kişinin tatmin,memnun,huzurlu,emin,şüpheden uzak olması mümkün değildir.

[/quote]

sorun o değil huge kardeşim. ben netim... burada değinmek istediğim fırak şia isimli kitabın bahsettiği Abdullah bin Sebedir. bu gün biz sünnilere ne kadar böyle biri yok desekte fırak şia kitabı onun varlığından bahsediyor. ilginç olan ise gulat denilen düşüncenin kurucu olarak gösteriliyor. peki madem burada bu kitabın yazarı yanılmış yada yanlış bilgi vermiş verdiği diğer bilgilerin durumu ne olur? çünkü o kitaba göre bazı imamların sahabeleri de gulatlık la yada küfürle suçlanıyor.

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
        أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
        Ebu Nevves

Yorum

tabi tabi aynı cevaplar...........sevsen gulatcısın sevmesen kafir.kimin ne dediğinden sanane ,banane.onun için akıl var,terazisini kur işte.
          benim imamım var Allah'a şükür.neyde netsin onuda söyle bilelim.Yanlış davranmayalım kimseye.
          Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=huge link=topic=43.msg145126#msg145126 date=1332256291]
            tabi tabi aynı cevaplar...........sevsen gulatcısın sevmesen kafir.kimin ne dediğinden sanane ,banane.onun için akıl var,terazisini kur işte.
            benim imamım var Allah'a şükür.neyde netsin onuda söyle bilelim.Yanlış davranmayalım kimseye.

[/quote]

kimin ne düşündüğü beni ilgilendirmez ama birileri çıkıpta bana yada inancıma, sapıklık, gulat itikadı, küfür diyorsa ben doğal olarak bu kişilerle tartışırım. tartışmamın sebebi o kişiye yada birilerine bir şey kanıtlamak değildir. benim düşüncemin burada önemi yok önemli olan bu kişinin var olduğuna inan bir kesim var bu yüzden bu tartışılıyor ve tartışılması gerek. ayrıca bu mesajlarına da anlam veremedim.. daha açık konuşmanı beklerim...

neyde mi netim: Abdullah bin sebe konusunda netim... taberinin yada kummi veya nevbahtinin dediklerine güvenerek değil...

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
            أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
            Ebu Nevves

Yorum

ben mezheplere karşı değilim ama hiç kimseyi de Mezhebime davet etmem ve Mezhepçilik de yapmam..
              Benim Davetim Allaha ve Dini İslamadır..

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=43.msg145127#msg145127 date=1332257203]
                kimin ne düşündüğü beni ilgilendirmez ama birileri çıkıpta bana yada inancıma, sapıklık, gulat itikadı, küfür diyorsa ben doğal olarak bu kişilerle tartışırım. tartışmamın sebebi o kişiye yada birilerine bir şey kanıtlamak değildir. benim düşüncemin burada önemi yok önemli olan bu kişinin var olduğuna inan bir kesim var bu yüzden bu tartışılıyor ve tartışılması gerek. ayrıca bu mesajlarına da anlam veremedim.. daha açık konuşmanı beklerim...

neyde mi netim: Abdullah bin sebe konusunda netim... taberinin yada kummi veya nevbahtinin dediklerine güvenerek değil...

öyle birisi ve gulatçılar var diyorsun yani? doğrumu anlıyorum ?
                [/quote]

Yorum

[quote author=movsar link=topic=43.msg145130#msg145130 date=1332261969]
                  ben mezheplere karşı değilim ama hiç kimseyi de Mezhebime davet etmem ve Mezhepçilik de yapmam..
                  Benim Davetim Allaha ve Dini İslamadır..
                  [/quote]

Bu daveti Allah'ın Resulu Hz.Muhammed (s.a.a) yaptı zaten.
                  Resulullah'a (s.a.a) biat etmeyip islamı seçmeyenlere ne gibi sözleriniz var ki Allah'a ve islama davetinizi kabul etsin ?
                  merak ettim............

Yorum

Allah resulunden sonra bu davet durduruldumu yani?
                    bende bunu merak ettim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=43.msg145192#msg145192 date=1332357072]
                      Allah resulunden sonra bu davet durduruldumu yani?
                      bende bunu merak ettim
                      [/quote]

selamün aleyküm,
                      hüccet devam ediyor,devam edecek.imamet bizden sonraki alemlerdede devam edecek.bizden önceki 1 milyon alemde olduğu gibi.
                      ben davetinin nasıl olduğunu merak ettim,onun yerine siz cevap verin.

Yorum

ve aleykum selam ve rahmetullah

benim, insanlara davet metodumu mu soruyorsunuz?
                        hakikatten taviz vermeksizin, hakikatimi dayatmaksizin, karsimdakinin dogrularini hakikat sandigini ve benim istegimin Allah'in taktirinin önüne gecemeyecegini unutmaksizin, herkesin hakikatte nasibi olamayacagi gercegini gözardi etmeksizin,

calinan malindan dolayi, serzenisi yüzünden, sucu hirsizin sucunu gecen adamin durumuna düsmeksizin

herseyden önce, Allahin bana bahsetmis oldugu bu nurlu yol nimetinin hakkini bitamam veremedigimi unutmaksizin

nurlu yolda yolumu sasirmalarima, sendelemelerime bakmadan, baskalarinin karanlikta düsmelerine gülme bedbahtligina düsmeksizin

lisani halim, keske cümlelerimden daha keskin, daha esasli olsaydi
                        ama biz insanlar malesef, kolay konusur, zor yapariz kardes!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Allahın mühürlediği kalplere kimse tesir edemez ve hiç birimiz de kendimizi bi halt sanmayalım..
                          Allah isterse İran İslam Milleti gibi bi Milletin başına İmam Humeyni gibi bi şahsiyeti koyar ve Putları devir Kafirlere Tuzak kurdurtur..
                          hepimiz önce kendimizi düzeltelim...
                          İnsanoğlu karnı doyarsa ya Irkçılığı ya Şehveti GALAYANA gelir derler...bu İranda da Türkiyede de kürdistanda da Böyledir ve Acıdır ama Gerçekler de acıdır bazen

Yorum

[quote author=movsar link=topic=43.msg145210#msg145210 date=1332391067]
                            Allahın mühürlediği kalplere kimse tesir edemez
                            [/quote]
                            bu cümleye sorularım:
                            1: kalpleri kilitlenmiş olan insanların Kalplerini Allah mı mühürledi?

2: yoksa insanlar mı kendi kalplerini mühürledi?

3: kalpleri kilitlenmemiş olan insanların kalplerini Allah mı kilitlemedi

ve hiç birimiz de kendimizi bi halt sanmayalım..
                            "halt" kelimesini kendiniz için kullanabilirsiniz.
                            "kendimizi" sözünüzden maksadınız nedir kimlerdir?

eğer "kendimizi" kelimesinden kastınız bu sitede ki kişiler ise sözünüzü geri almanız ve sitedeki herkesten özür dilemeniz gerekir. sitede alimlerimiz. kimse alimlerimize halt değiliz diyemez

İnsanoğlu karnı doyarsa ya Irkçılığı ya Şehveti GALAYANA gelir derler...bu İranda da Türkiyede de kürdistanda da Böyledir ve Acıdır ama Gerçekler de acıdır bazen
                            İranda öyle olduğunu nerden biliyorsunuz?
                            buna kendi gözlerinizle mi şahit oldunuz?
                            yoksa kulaktan duyma sözlerle mi söylüyorsunuz?

sizin ülkeniz Türkiyede öyle olabilir. birşey diyemem.

ama küsdüstanı tanımıyorum.
                            [center]
                            ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                            [center]
                            Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                            Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=43.msg145205#msg145205 date=1332366748]
                              ve aleykum selam ve rahmetullah

benim, insanlara davet metodumu mu soruyorsunuz?
                              hakikatten taviz vermeksizin, hakikatimi dayatmaksizin, karsimdakinin dogrularini hakikat sandigini ve benim istegimin Allah'in taktirinin önüne gecemeyecegini unutmaksizin, herkesin hakikatte nasibi olamayacagi gercegini gözardi etmeksizin,

calinan malindan dolayi, serzenisi yüzünden, sucu hirsizin sucunu gecen adamin durumuna düsmeksizin

herseyden önce, Allahin bana bahsetmis oldugu bu nurlu yol nimetinin hakkini bitamam veremedigimi unutmaksizin

nurlu yolda yolumu sasirmalarima, sendelemelerime bakmadan, baskalarinin karanlikta düsmelerine gülme bedbahtligina düsmeksizin

lisani halim, keske cümlelerimden daha keskin, daha esasli olsaydi
                              ama biz insanlar malesef, kolay konusur, zor yapariz kardes!
                              [/quote]

imalarda bulunuyorsun ne dediğini anlamadım.zaten zor biraz.böyle şeyler yüzyüze konuşulur diye düşünüyorum.
                              kimseden net cevap alamıyorum zaten.kolay gele.

Yorum

Kısaca şunu belirteyim,
                                içinde imamet olmayan tüm dini konulardaki fikirler boştur.kimse kendini kandırmasın.imamet olmadan din anlatılamaz.
                                velayet olmadan kimsenin kalbine tesir edemezsin.veşayeti kabul edenlere zaten hiç bir fikir tesir.çünkü nur kalbine işlemiştir.
                                Kendini şia olarak lanse edenlerin imamı var ve emre göre davranmaları gerekir.
                                bu da emirleri okuyarak ve itaat etmeliler.Allah ve islama davet imameti,velayeti anlatmadan olmaz,olamaz.
                                Allahümme salli ala Muhammedin ve Ali Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X