Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İsrail’in 50 yıl Suriye'yle derdi kalmayacak!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İsrail’in 50 yıl Suriye'yle derdi kalmayacak!

Yurt Gazetesi, İngiliz istihbaratçılar tarafından Hatay’da bir restoranda unutulan belgelerde ilginç detaylara ulaştı. Belgelere göre isyancılara destek götürenler İngiliz istihbaratı tarafından yönlendiriliyor. Seyfülislam Kaddafi’nin Hampstead’deki evi de İngiltere’deki üs olarak kullanılıyor.

HATAY (Ömer ÖDEMİŞ)- İngiliz istihbaratçılar ‘Britanya Özgürlük Konvoyu’ adı altında Suriye’deki isyancılara insani yardım bahanesiyle Hatay’da cirit atıyor. Yemek yediğim restoranda mavi gözlü sportif yapılı İngilizce konuşan iki kişinin unuttuğu bir belgede çok ilginç detaylar göze çarpıyor.

Restorana ikinci gidişimde bu iki İngiliz’in hemen ardımdan restorana gelip “belgeleri gördünüz mü” diye garsonları ‘sorgu’ya çektiklerini öğreniyorum. Üzerine notlar alınmış belgelerde, yardım edenlerin ve gönüllülerin dünya görüşleri, psikolojik durumları da yer alıyor. Yardım malzemelerinin arasında sözde Özgür Suriye Ordusu adlı örgütün bayrağının da olması dikkat çekiyor.

KADDAFİ’NİN EVİ ÜS OLDU
    Belgeye göre, devrik Libya lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi’ye ait Hampstead’deki ev de ‘yardım konvoyu’ ve istihbaratçıların toplanma noktası olarak kulanılmış.

Belgedeki ifadeler aynen şöyle: “Seyfülislam Kaddafi'nin Hampstead'de bulunan eski evinde toplanıldı (Ev mermer, deri ağırlıklı döşenmiş ve LCD Televizyonlar var) Ev, bekçiler tarafından ödünç verildi. Birleşmiş Krallık'taki Libya komitesi kıyafet, ve para yardımında bulundu. Şoförler kendi masraflarını kendileri ödeyecekler.”

LİSTEDE İLGİNÇ DETAYLAR
    Suriye’ye gönderilen 9 araçlık konvoyda bulunan araçların nerede kimden Sterline alındığı, modelleri markaları da belgede yer alıyor. Ancak asıl ilginç olanı gönüllü olarak bu araçlara sürücülük yapan kişilerin Suriye’deki olaylara bakışı. Çoğu, Batı’nın Suriye’deki isyancılara yardım konusunda samimi olduğuna inanmıyor.

Suriye kökenli 63 yaşındaki Ömer Giounes, 1972'den beri yurtdışında yaşıyor ve 2006'dan beri de Londra'da ikamet ediyor. Belgeye göre, 1965'te ve 1975'te geri gittiğinde cezaevine girdi. İdlip'te 11 yakınını kaybetmiş: ''Utanıyorum. Ülkem için ve onların özgürlüğü için daha fazlasını yapmak istiyorum'. Batı, Suriye'ye, Araplara ve Müslümanlara karşı''. Bu ifadeler İngilizler’in belgelerinde
    açık bir biçimde yer alıyor.

İSRAİL RAHAT EDECEK
    İsyancılara maddi yardımda bulunan Muhammed el-Sami’nin Esad yıkılana kadar Suriye’nin harabeye döneceği ve İsrail’in 50 yıl toparlanmaya çalışacak Suriye ile ilgili derdinin kalmayacağını söylüyor.

Belgelerdeki görüşlerden anlaşılıyor ki, aslında isyana destek verenler de Batı’nın kendilerini ve Suriye’deki isyancıları kendi bölgesel planları doğrultusunda kullandıklarının farkındalar.

İŞTE UNUTULAN BELGE

[img width=486 height=600]http://www.yurtgazetesi.com.tr/images/upload/BELGE.jpg[/img]

Ynt: İsrail’in 50 yıl Suriye'yle derdi kalmayacak!

Muhaliflerin Türkiye kuyrukları bu haberi okudular mı acaba?

Yorum

ingilizce belgede ne yazıyor?

Yorum

maraş alevilerinden chp milletvekilinin sahibi olduğu yurt gazetesinin benzer itikada sahip olduğu nusayrileri savunmak adına uydurduğu haberlerden bir tanesi daha

bu haberlerle yine itikaden ortaklık ettiğiniz şiileri çok kolay kandırabilirsiniz ancak fasıktan gelen haberlere ehemmiyet vermeyen sünni müslümanlar bunu alır çöpe atar

Yorum

Gerçekler ortaya çıkınca nasıl da gocunuyorsun Ankara ilahiyat...

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X