Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Suriye Ulusal Konseyi'ne Hristiyan Bir Lider Seçildi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Suriye Ulusal Konseyi'ne Hristiyan Bir Lider Seçildi

Suriye Ulusal Konseyi Katar'ın başkenti Katar'da düzenlediği yeniden yapılanma kongresinde kendisine yeni liderini seçti 10 Kasım 2012 / 16:25 Reklam Eski Suriye Kominist Partisi lideri olan ve şimdilerde Sosyal Demokrat politik çizgiyi seçen George Sabra Suriye Ulusal Konseyi Başkanlığına seçilirken, seçildikten sonra yaptığı ilk açıklamada “bu gün Suriye halkının zaferidir ve bu zafer Suriyeliler gerçeğini bütün dünyaya ispat etmiştir” dedi.
    Sabra, “bu durumda uluslar arası toplumdan ne bekliyorsunuz?” şeklindeki soruya da üç kelimeyle yanıt veriyor: “silah, silah, silah.”
    Siyasal gözlemciler, Sabra'nın Suriye Ulusal Konseyi liderliğine seçilmesinin nedenini, “Batılılardaki Suriye muhalefetinde İslamcıların etkisi kaygısını gidermek” şeklinde tanımladı.
    Sabra yaptığı açıklamada, batılı ülkelerin kendilerine yüz milyonlarca dolar para yardımı ile silah yardımında bulunması gerektiğini belirtirken, Suriye Ulusal Konseyi'nin diğer muhalif gruplar bloğu ile görüşmelerini sürdürüyor.
    Görüşmelerde, bütün muhalif grupların birleşik bir yapı oluşturması hedefleniyor.
    Diğer muhalif gruplar bloğu adına açıklamada bulunan Riyad Seyf ise, “biz kendi adımıza sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz, aynı şekilde uluslar arası toplum da kendi sorumluluklarını yerine getirmelidir” diyerek Suriye muhaliflerine milyarlarca dolar yardım yapılması gerektiğini söyledi.
    Kudüshaber

Ynt: Suriye Ulusal Konseyi'ne Hristiyan Bir Lider Seçildi

Ğeeerli (hayırlı) olsin Salim. Artık bir fılleye itaat edeceksiniz. Gerçi böyük filleye (abd) çoktan itaat etmişsiniz de, uzakta olduğu için insanları kandırabiliyorsunuz.

Not: Fılle kürtçe hristiyan demektir.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=24255.msg163732#msg163732 date=1352632870]
      Ğeeerli (hayırlı) olsin Salim. Artık bir fılleye itaat edeceksiniz. Gerçi böyük filleye (abd) çoktan itaat etmişsiniz de, uzakta olduğu için insanları kandırabiliyorsunuz.

Not: Fılle kürtçe hristiyan demektir.
      [/quote]

elmeddin beni ozlemiş bende sizi ozlemiştim, ama benım ozleyişim konusacak duzgun insan bulamamaktandı...

Qmu aşk ile hiç anlaşamadım nedense, var bi iticilik onda..

------------------------------

kusura bakmayın ama daha dun nsrlh olen hristiyan için şehit diyordu ne cabuk unuttunuz ?

kürtçe bilmiyorum türk oldugum için, ama bilmek isterdim..

suriye muhalefeti denen soytarılar hriistiyanı secerek dış mudaheleyi hızlandırmaya çalışıyorlar akıllarınca, resullullah s.a.v dedigi gibi biz muşriklerden yardım almayız

.. o yuzden biz bu kişileri kendimizden gormuyoruz, muslumana savaşta sadece musluman yardım eder, elbet biz bilyoruz ki asıl savaş esad geberdikten sonradır.

http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

Biz tekrar hatırlatalım.

"Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez." (Maide 51)
        "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=24255.msg163736#msg163736 date=1352636003]
          Biz tekrar hatırlatalım.

"Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez." (Maide 51)
          [/quote]

esadın geberen ama nasılsa şehid hukmu verdiginiz hristiyan savunma bakanı ne oluyor diye sormazlarmı adama ?

adama birde utanmadan savunma bakanı vermiş, muslumanları koruyan hristiyan..

NUSAYRİ YALANI

Yorum

pardon unuttum ufukalpe gore şerefli hristiyan tanımı vardı nasıl oluyor bir turlu anlamadım gerci ama..

ornek gosterdigi hugo chavezi secimlerde obamaya oy verirdim demesininde sanırımı bizim anlamadıgımız bir yönu vardır herhalde..

NUSAYRİ YALANI

Yorum

[quote author=salim link=topic=24255.msg163740#msg163740 date=1352636690]
              pardon unuttum ufukalpe gore şerefli hristiyan tanımı vardı nasıl oluyor bir turlu anlamadım gerci ama..

ornek gosterdigi hugo chavezi secimlerde obamaya oy verirdim demesininde sanırımı bizim anlamadıgımız bir yönu vardır herhalde..
              [/quote]

Biz sözümüzün arkasındayız kardeş, Nasrullahın şehid dediği hristiyanlar Hizbullaha yardım ediyorlardı. ÖSO Teröristlerine başkan olan fıle hristiyan ise abd ye hizmet ediyor. Ebette İslami diernişe hizmet eden hristiyan şehittir. Amerikaya hizmet edip islami direniş cephesine düşmanlık eden saldıran müslüman da olsa münafıktır, alçaktır.

Bu yüzden Lübnanda ve Suriyede Hizbullahi direnişin yanında yer alan hristiyanlarda şeref var iken, abd ve israil uşaklığı ile Suriyeye İrana Hizbullaha düşman olan müslümanlarda zerre kadar şeref yoktur.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=salim link=topic=24255.msg163739#msg163739 date=1352636403]
                esadın geberen ama nasılsa şehid hukmu verdiginiz hristiyan savunma bakanı ne oluyor diye sormazlarmı adama ?
                adama birde utanmadan savunma bakanı vermiş, muslumanları koruyan hristiyan..
                [/quote]

Hristiyan zimmiler İslam adaleti altında gerekli yerlerde istihdam edilebilirler. Sadece müslümanlara reis olamazlar. Beşşar Esadın savunma bakanı diyorsunuz bakın, Beşşar Esad yerini ona bırakmamış ya.

Ayrıca Suriye muhalefeti dediklerinizi eleştiriyorsunuz. Peki salim kardeşim, siz kimsiniz? Suriye İhvanı mı? Suriye İhvanı tümden münafıklar tarafından kontrol ediliyor. 1982 de de İSLAMİ İRANA ihanet olsun diye yine suriyeyi yıkmaya yeltenmişlerdi. Allah onları cehennemden çıkarmasın inşallah. İslami direnişe çok zarar verdiler. Bu enerjilerini abd ve israile karşı kullasalardı israil biraz daha erken çökerdi.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=24255.msg163755#msg163755 date=1352650745]
                  Hristiyan zimmiler İslam adaleti altında gerekli yerlerde istihdam edilebilirler. Sadece müslümanlara reis olamazlar. Beşşar Esadın savunma bakanı diyorsunuz bakın, Beşşar Esad yerini ona bırakmamış ya.

Ayrıca Suriye muhalefeti dediklerinizi eleştiriyorsunuz. Peki salim kardeşim, siz kimsiniz? Suriye İhvanı mı? Suriye İhvanı tümden münafıklar tarafından kontrol ediliyor. 1982 de de İSLAMİ İRANA ihanet olsun diye yine suriyeyi yıkmaya yeltenmişlerdi. Allah onları cehennemden çıkarmasın inşallah. İslami direnişe çok zarar verdiler. Bu enerjilerini abd ve israile karşı kullasalardı israil biraz daha erken çökerdi.
                  [/quote]
                  [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=24255.msg163754#msg163754 date=1352650101]
                  Biz sözümüzün arkasındayız kardeş, Nasrullahın şehid dediği hristiyanlar Hizbullaha yardım ediyorlardı. ÖSO Teröristlerine başkan olan fıle hristiyan ise abd ye hizmet ediyor. Ebette İslami diernişe hizmet eden hristiyan şehittir. Amerikaya hizmet edip islami direniş cephesine düşmanlık eden saldıran müslüman da olsa münafıktır, alçaktır.

Bu yüzden Lübnanda ve Suriyede Hizbullahi direnişin yanında yer alan hristiyanlarda şeref var iken, abd ve israil uşaklığı ile Suriyeye İrana Hizbullaha düşman olan müslümanlarda zerre kadar şeref yoktur.
                  [/quote]

savunma bakanı olmuş adam daha ne olsun, elbette eleştiricem muhalefeti o muhalefet denilen adamlar sizin bize yaftaladıgınız amerikancı vs damgaların bizzat muhattabıdır.

siz kimsiniz diyorsunuz ihvana zerre sempati beslemem zira onlar artık çzgiden çıkmışlardır, benim tek istedgim esadın defolması ve suriyede şeriat devleti kurulması DEMOKRASİ denen pislik sistem değil.

şimdi diceksin bunu kim kuracak bende derim ki o muhalefetin dısında orada asıl savaşan insanlar yani oranın halkı ve zamanında rusyaya amerikaya karşı savaşan ve ummet bilinci oldugundan şimdide suriye ye giden muslumanlardır.

size gore bunlar teroristtir, ama dedigim gibi bize gore de bunlar muslumandır, ben sizin dusuncelerinizi değiştiremem ama şuna inanın ben inanıyorum bir gün gerçeği anlayacaksınız inş.

ayrıca hristiyanın şehid olması ne şia ya ne de ehli sunnete gore mumkun degildir. nsrlh delili nerden bulmuş bılmıyorum, belki elmeddin yardımcı olabilir bize delil konusunda..

şeref konusuna gelince zaten o konuda uzlaşmadık uzlaşamayacagızda o yuzden siz fikrinizi belirtmişsiniz tekrardan bende aynı şeyleri soylememe gerek yok sanırsam.

NUSAYRİ YALANI

Yorum

ESAD'ın Aslanları bu lağım fareleri katilleri Rasul Ayn'a kadar kovaladı. hepsi türkiyeye sığındılar. Bir halt yiyemeyeceklerini ve abdnin onları sattığını biliyorlar. ne para koparırsak kârdır diye düşünüyorlardır.

Yorum

Salim kardeş, yeryüzünde bir tane islam devleti olur o da vardır zaten. Tevhidin gereği yeryüzünde müslümanların veliyyi emri, imamı, halifesi birdir. İki olmaz.

Suriyede şeriat devleti kurulsun istiyorsunuz. Ama hangi şeriat? Ehli sünnet 1200 yıldır ictihad kapısını kapatmış. Ehli sünnet şeriati bu güne hitap etmiyor. 1200 yıllık bir boşluk söz konusu. Ehli sünnet şeriatini Taliban uyguladı Afganistanda. Başta Afgan halkı İslamdan soğudu.

İrandaki Rehberiyyet Makamı bütün müslümanların veliyyiemridir. Hiç bir müslümanın Veliyyi emr ile ahdi anlaşması ittifakı olan bir ülkede karışıklık çıkarması caiz değildir. İmamın halifenin emrine aykırı olarak yapılacak cihad da cihad olmaz sadece fitne olur.

Eğer Suriye yönetimi kendini diğer uşak arap rejimleri gibi abd ye israile satmış olsaydı, böyle bir ejimin yıkılmasını herkesten önce biz isterdik. suriyedeki yönetim İslamın maslahatına abd ve israile karşı savaş veriyor ve islami direnişe yardım ediyorsa böyle bir yönetimi yıkmak islama zarar vermek için olur sadece.

Zaten suriyeyi yıkmak ve yıktırmak isteyenlerde suriyede bir islam devleti olması için değil, İran, Hizbullah Hamas bir müttefik kaybetsin diye uğraşmaktadırlar. Bunun içinde bir kaç ahmak müslümanı islam devleti kurmak bahanesi ile kandırabilmektedirler.

Peki ÖSO teröritlerinin masum insan cinayetleri midir şeriat, söyler misiniz.

Durumunuz gittikçe ilginçleşiyor, siz ihvanı da beğenmiyorsunuz. Peki suriyede başka kim varki, kimi destekliyorsunuz?

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=24255.msg163764#msg163764 date=1352659548]
                        Salim kardeş, yeryüzünde bir tane islam devleti olur o da vardır zaten. Tevhidin gereği yeryüzünde müslümanların veliyyi emri, imamı, halifesi birdir. İki olmaz.

Suriyede şeriat devleti kurulsun istiyorsunuz. Ama hangi şeriat? Ehli sünnet 1200 yıldır ictihad kapısını kapatmış. Ehli sünnet şeriati bu güne hitap etmiyor. 1200 yıllık bir boşluk söz konusu. Ehli sünnet şeriatini Taliban uyguladı Afganistanda. Başta Afgan halkı İslamdan soğudu.

İrandaki Rehberiyyet Makamı bütün müslümanların veliyyiemridir. Hiç bir müslümanın Veliyyi emr ile ahdi anlaşması ittifakı olan bir ülkede karışıklık çıkarması caiz değildir. İmamın halifenin emrine aykırı olarak yapılacak cihad da cihad olmaz sadece fitne olur.

Eğer Suriye yönetimi kendini diğer uşak arap rejimleri gibi abd ye israile satmış olsaydı, böyle bir ejimin yıkılmasını herkesten önce biz isterdik. suriyedeki yönetim İslamın maslahatına abd ve israile karşı savaş veriyor ve islami direnişe yardım ediyorsa böyle bir yönetimi yıkmak islama zarar vermek için olur sadece.

Zaten suriyeyi yıkmak ve yıktırmak isteyenlerde suriyede bir islam devleti olması için değil, İran, Hizbullah Hamas bir müttefik kaybetsin diye uğraşmaktadırlar. Bunun içinde bir kaç ahmak müslümanı islam devleti kurmak bahanesi ile kandırabilmektedirler.

Peki ÖSO teröritlerinin masum insan cinayetleri midir şeriat, söyler misiniz.

Durumunuz gittikçe ilginçleşiyor, siz ihvanı da beğenmiyorsunuz. Peki suriyede başka kim varki, kimi destekliyorsunuz?
                        [/quote]

bu sizin iddianız bu tamamen farklı bir konu.

din tamamlanmıştır ekstradan hukum koyulacak bir şey yoktur, trafik kurallarını koymak içinde muctehide gerek yoktur.

talibanın uygulamada yaptıgı hata kendını baglar dini degil, ben hiç zannetmiyorum iran halkı kendı yasalarından cok mutlu olduklarını.

Öso degil babam masum insan oldurse bu gene cinayettir, insanların yapmış oldukları şeriata mal edilemez.

evet ihvanı begenmıyorum, suriyede o kadar cok grup var ki, zira sadece oso olsaydı amerika coktan mudahele ederdi, amerika bazı şeyleri kestiremedigi icin mudahele etmiyor, bu katardaki goruşmeler vs. hep amerikanın talimatı dogrultusunda kuklaların hareketleridir, siz sanıyorsunuz ki sadece oso var ihvan var, orda oso nun korktugu gruplar var, bunlarda inş esad gittikten sonra şahit olacaksınız kim olduklarına, siz gecen hafta tr de 300 musluman gencin suriye yuzunden içeri alındıgını bılıyormusunuz ? hayır cunku hic bir gazete yazmaz, cevremizdeki insanlar birer birer alındı, sebeb ise amerikanın talimatı dogrultusunda istediklerini basa gecirmek, diger grubklara akıllı olun demek istediler, ve şunu da soyleyeyim sana en dogrusunu Allah bilir, benim acizane ongorum ise en az 20 yıl bitmez bu şamda ki savaş, omur olursa şayet sizde bizde goruruz, artık su ısındı şam ile alakalı hadisler zuhur ediyor, artık bu dunya kolay kolay dikiş tutmaz..

NUSAYRİ YALANI

Yorum

o gruplar hangi silah ve halk desteğiyle yıkacaklar ESAD'ı?

Yorum

[quote author=cundep link=topic=24255.msg163786#msg163786 date=1352666042]
                            o gruplar hangi silah ve halk desteğiyle yıkacaklar ESAD'ı?
                            [/quote]

esad mı esad yok artık, şu an ondan sonrası konuşuluyor unuttunmu..

NUSAYRİ YALANI

Yorum

[quote author=salim link=topic=24255.msg163787#msg163787 date=1352666329]

esad mı esad yok artık, şu an ondan sonrası konuşuluyor unuttunmu..
                              [/quote]

hahahahaha 2 sene önce de bu rüyayı görüyordu birileri. Bu işler rüyayla yürümüyor, hele temennilerle hiç. ABD'nin ajandasına göre konuşuyorsunuz.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X