Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kürt direnişçinin görüntüleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kürt direnişçinin görüntüleri

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23926.msg160938#msg160938 date=1347472008]

Kum şehrinin faziletini inkar etmedim ki. Orayı Hz.Mehdi'nin yönetip yönetmediğini konuşuyoruz.Orası tabiki faziletli bir şehirdir.
    [/quote]

İnkar ettiğini söylemedim. Sen Rahat ol. Konuşma arasına böyle bir iki Sözün serpilmesi güzel oluyor.

Yorum

İmamlarımızın Kum Şehrini seçip oraya en seçkin şiilerini göndermesi, orada bir ilim havzası oluşturmaları ve Son İmamımıza (a.f.) kadar da oranın sürekli denetlenmesi, şu an da oradaki ilim havzalarının bizzat İmam Zaman a.f. tarafından yönetildiğinin en güçlü delillerinden biridir. Çünkü Kum'un seçilme ve ilim havzası yapılma nedeni neyse şu an da aynı gerekçeler geçerlidir. İmam Zaman a.f.'in, İmametini kabul eden herkes bilir ki İmam Zaman a.f. bir şekilde bu İmamet görevini sürdürecektir. Nasıl peki? İlim meclisleri Müctehidler İlim kurumları olan medrese havzalarıyla yapmayacak da bunları Tağuti yapıların resmi eğitim kurumlarıyla mı yapacak? Her ekolün eğitim kurumunun zaruri olduğunu kimse inkar edemez. Şia'nın da eğitim kurumu vardır. Şianın başında İmam Zaman a.f.'in olduğuna inanıyorsan o halde bu eğitim kurumunun İmam Zaman a.f. tarafından yönetildiğini yönlendirildiğini denetlendiğini neden akılcı bulmuyorsun? tersine bu kaçınılmazdır. Eğer şianın Kum ve Neceften daha etkin bir ilim eğitim havzası varsa onu söyle. İmamlarımızdan birine soruyorlar diyorlar ki Kur'an'ın hangi kıraatını okuyalım ? İmam buyuruyor: yer yüzünde en yaygın kıraatle okuyun, çünkü Allah'ın koruduğu kıraat odur.

İşte şia için de aynısı geçerlidir. Eğitim kurumu şia için şart. En yaygın eğitim kurumları bu gün en meşhur eğitim kurumları bizzat İmam Zaman a.f. tarafında korunmakta yönlendirilmekte ve denetlenmektedir. Bu denetleme kritik anlardaki müdahalelerle olmaktadır. Bakın İran İslam İnkılabı İmam Humeyni r.a. 'ten sonra 25 yıldır aynı azamet ve yükselişle yoluna devam ediyor Elhamdulillah. Bunun nedeni nedir? İmam Hamenei sayesindedir. İmam Hamenei yerine bir başkası örneğin Munteziri olsaydı belki de İnkılabın yerinde şimdi yeller edecekti. İşte İmam Zaman a.f. öyle bir müdahale etti ki normal şartlarda Munteziri gelecekken, İmam Hamenei geldi. Elhamdulillah. İşte ilim medreseleri de böyle. İmam Zaman onların başına öyle insanlar getiriyor ki en etkinlerinin başına kendisine tam bağlı tam takva sahibi ve Şiayı koruyacak nitelikte..

Aksi halde de şianın yerinde değişmiş binlerce cemaatçik grupçuk olurdu. Sünnilikte her ölen şeyhten sonra sünniler bir kaç gruba ayrılmıyorlar mı? sonra bu ayrılık devam edip gitmiyor mu? Neden şiada bu böyle değil?

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160965#msg160965 date=1347475570]
        İmamlarımızın Kum Şehrini seçip oraya en seçkin şiilerini göndermesi, orada bir ilim havzası oluşturmaları ve Son İmamımıza (a.f.) kadar da oranın sürekli denetlenmesi, şu an da oradaki ilim havzalarının bizzat İmam Zaman a.f. tarafından yönetildiğinin en güçlü delillerinden biridir. Çünkü Kum'un seçilme ve ilim havzası yapılma nedeni neyse şu an da aynı gerekçeler geçerlidir. İmam Zaman a.f.'in, İmametini kabul eden herkes bilir ki İmam Zaman a.f. bir şekilde bu İmamet görevini sürdürecektir. Nasıl peki? İlim meclisleri Müctehidler İlim kurumları olan medrese havzalarıyla yapmayacak da bunları Tağuti yapıların resmi eğitim kurumlarıyla mı yapacak? Her ekolün eğitim kurumunun zaruri olduğunu kimse inkar edemez. Şia'nın da eğitim kurumu vardır. Şianın başında İmam Zaman a.f.'in olduğuna inanıyorsan o halde bu eğitim kurumunun İmam Zaman a.f. tarafından yönetildiğini yönlendirildiğini denetlendiğini neden akılcı bulmuyorsun? tersine bu kaçınılmazdır. Eğer şianın Kum ve Neceften daha etkin bir ilim eğitim havzası varsa onu söyle. İmamlarımızdan birine soruyorlar diyorlar ki Kur'an'ın hangi kıraatını okuyalım ? İmam buyuruyor: yer yüzünde en yaygın kıraatle okuyun, çünkü Allah'ın koruduğu kıraat odur.

İşte şia için de aynısı geçerlidir. Eğitim kurumu şia için şart. En yaygın eğitim kurumları bu gün en meşhur eğitim kurumları bizzat İmam Zaman a.f. tarafında korunmakta yönlendirilmekte ve denetlenmektedir. Bu denetleme kritik anlardaki müdahalelerle olmaktadır. Bakın İran İslam İnkılabı İmam Humeyni r.a. 'ten sonra 25 yıldır aynı azamet ve yükselişle yoluna devam ediyor Elhamdulillah. Bunun nedeni nedir? İmam Hamenei sayesindedir. İmam Hamenei yerine bir başkası örneğin Munteziri olsaydı belki de İnkılabın yerinde şimdi yeller edecekti. İşte İmam Zaman a.f. öyle bir müdahale etti ki normal şartlarda Munteziri gelecekken, İmam Hamenei geldi. Elhamdulillah. İşte ilim medreseleri de böyle. İmam Zaman onların başına öyle insanlar getiriyor ki en etkinlerinin başına kendisine tam bağlı tam takva sahibi ve Şiayı koruyacak nitelikte..

Aksi halde de şianın yerinde değişmiş binlerce cemaatçik grupçuk olurdu. Sünnilikte her ölen şeyhten sonra sünniler bir kaç gruba ayrılmıyorlar mı? sonra bu ayrılık devam edip gitmiyor mu? Neden şiada bu böyle değil?
        [/quote]
        Bana açık bir hadis getir Hz.Mehdi'nin orayı yönettiğine dair,ben daha fazla senin düşünce ürünlerini dinlemek istemiyorum.
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160965#msg160965 date=1347475570]
          İşte İmam Zaman a.f. öyle bir müdahale etti ki normal şartlarda Munteziri gelecekken, İmam Hamenei geldi. Elhamdulillah.
          [/quote]
          İmam Mehdi'nin müdahale ettiğini nerden biliyorsun? Ali Hamanei'nin böyle bir beyanatı mı var? Eğer yok ise bu iletime cevap verme yazacağın şeyi okumak istemem.
          O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23926.msg160979#msg160979 date=1347481711]
            Bana açık bir hadis getir Hz.Mehdi'nin orayı yönettiğine dair,ben daha fazla senin düşünce ürünlerini dinlemek istemiyorum.
            [/quote]
            Yanlış yazdım. Bunlar senin düşüncenin ürünü müdür bilemem.

Herhangi bir müçtehidin özellikle Ali Hamanei'nin bir beyanatı var mı 'Kum'u bizzat Hz.Mehdi yönetir' diye? Ya da Humeyni'nin?

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23926.msg160979#msg160979 date=1347481711]
              [/quote]
              neden? mantığınla başa çıkamıyorsun ve yazdıklarıma hak vermek zorunda kalmak zoruna gidiyor değil m? hadisler için Murtazaalinin açtığı tarihten günümüze Kum aldı başlığa bakabilirsin. Ancak bil ki delil isteyene delil çoktur. gözlerini kapayan da ancak kendi için kapar. Allah'ın: Kur'an'da ikide bir : " hiç düşünmeyecek misiniz" ayetleri düşünmeye sorgulamaya tutarlı düşünmeye düşünceyi de sorgulamaya davet eder. zaruri kılar. ancak sende sürekli kaçan bir taraf var ki bu senin hiç hayrına olmayacak. onca gösterilen delilleri elinin tersiyle itmen eğer daha iyi delil içine buyur biz de ona inanalım. yok eğer işine gelmiyorsa ki böyle görülüyor bizim yapabileceğimiz bir şey yok.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23926.msg160981#msg160981 date=1347481810]
                İmam Mehdi'nin müdahale ettiğini nerden biliyorsun? Ali Hamanei'nin böyle bir beyanatı mı var? Eğer yok ise bu iletime cevap verme yazacağın şeyi okumak istemem.
                [/quote]

kalbim kılıflı diyorsun..

Yorum

Sen İmam Humeyni ve İmam Hamenei'yi seviyor veya onların sözlerini huccet sayıyor musun ki?

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160990#msg160990 date=1347482902]
                    Sen İmam Humeyni ve İmam Hamenei'yi seviyor veya onların sözlerini huccet sayıyor musun ki?
                    [/quote]
                    Açık soruyorum artık sen neden böyle kelime oyunları yapıyorsun ki? Rehber Humeyni ya da Hamanei'nin böyle bir beyanatı var mı açık açık cevap ver.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160989#msg160989 date=1347482791]
                      kalbim kılıflı diyorsun..
                      [/quote]
                      ALİ HAMANEİ'NİN BÖYLE BİR BEYANATI VAR MI? yok ise ben böyle bir şeye inanmıyorum ne alakası var kılıfla.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160988#msg160988 date=1347482742]
                        neden? mantığınla başa çıkamıyorsun ve yazdıklarıma hak vermek zorunda kalmak zoruna gidiyor değil m?
                        [/quote]
                        dalga mı geçiyorsun? Yoksa akıl okumak gibi insan-ötesi bir kabiliyetin mi var?
                        [quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160988#msg160988 date=1347482742]
                        neden? mantığınla başa çıkamıyorsun ve yazdıklarıma hak vermek zorunda kalmak zoruna gidiyor değil m? hadisler için Murtazaalinin açtığı tarihten günümüze Kum aldı başlığa bakabilirsin. Ancak bil ki delil isteyene delil çoktur. gözlerini kapayan da ancak kendi için kapar.
                        [/quote]
                        O konuyu okudum. Kum'un faziletlerinden ve imam'ın orayı seçmesinden bahsetmiş. Ben bunu inkar etmiyorum. İmam'ın orayı yönettiğine dair hadis var mı?

Yorum

akıl okumak insanötesi bir kabiliyet değil. sadece biraz psikoloji bilgisi yeterli. dalga geçmek için vaktim yok. amacım burda düşüncenin tıkanıklığına işaret etmek. ve seni düşünmekten alıkoyan etken ne onu bilebilmek.

İmam orayı seçmiş sonra bırakmış mı? biliyorsun ki zaruri kesin bilgi vardır. bu ilke fıkıhta da geçerlidir. bir iş son olarak hangi halde ise o hal üzere devam eder. bu ilmin de dinin de kesin olarak uyguladığı bir bilgidir. Örneğin isnan suçsuz olarak doğar ve suç işlediği ispatlanana kadar suçsuzdur. bir elbise temiz ise pis olduğuna kati delil görülene kadar temizdir. pis ise pisliği temizlendiğine dair bir delil görülene kadar pistir. yani örneğin abdesti ele alalım. öğlen saat 2de düşündün abdestim var mı yok mu diye? ne yapmalısın? Abdesti alıp almadığını düşünmelisin. çünkü önceki halin abdestsizdi. Abdesti aldığını hatırladın. Bu kez abdestini bozduğuna dair bir delil ararsın. bulamadınsa hatırlamıyorsan artık abdestlisindir. Yani ben abdest almıştım ama bozmadığına dair delil var mı diye bir soru sormak fıkhi kurallara uygun değildir. tersine bozduğuna dair delil aranır. çünkü son halin abdestli idin. artık abdestini bozduğuna dair yeni delil oluşana kadar abdestli halin geçerlidir.

Kum'un seçildiğine göre hadis varsa bu oranın artık seçilmişlik halinin sürdüğünü gösterir. Ta ki bu seçilmişlik artık bitmiştir artık Kum seçkin yer değildir diye hadis görene kadar. Sen böyle bir hadis gösterebilir misin? Seçimde geçerli olan etkenler neler idiyse bu gün de aynı etkenler geçerlidir sözünden kastımız buydu.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160997#msg160997 date=1347483832]
                            akıl okumak insanötesi bir kabiliyet değil. sadece biraz psikoloji bilgisi yeterli.
                            [/quote]
                            O zaman senin hiç psikoloji bilgin yok çünkü söylediğin şey yanlıştı. Böyle bir ithamda bulununca ve doğru olmayınca iftira atmış oluyorsun ve senle konuşasım gelmiyor. Güle güle.
                            amacım burda düşüncenin tıkanıklığına işaret etmek. ve seni düşünmekten alıkoyan etken ne onu bilebilmek.
                            [/quote]
                            İstediğin kadar düşün olmayan şeyi bilemezsin.
                            Kum'un seçildiğine göre hadis varsa bu oranın artık seçilmişlik halinin sürdüğünü gösterir. Ta ki bu seçilmişlik artık bitmiştir artık Kum seçkin yer değildir diye hadis görene kadar. Sen böyle bir hadis gösterebilir misin? Seçimde geçerli olan etkenler neler idiyse bu gün de aynı etkenler geçerlidir sözünden kastımız buydu.
                            [/quote]
                            Al işte yine saçma sapan bir yazı. Kum'un seçilmişliğini inkar mı ettim?

Hangi imam oranın başındaydı? Orayı yönetiyordu? Hiç birisi. Sen hz.Mehdi'nin yönettiğini iddia ediyorsun. O zaman bana hadis ver deyince de saçma sapan yazılar yazıyorsun 'akli delil' diyerek. Hadi hadis olması bana bir müçtehidin mesela Ali Hamanei'nin bir beyanatını ver diyorum yine sorduğum soruyla alakasız bir şeyler yazıyorsun. Benden bu kadar...

Yorum

Sağolasın

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X