Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kürt direnişçinin görüntüleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kürt direnişçinin görüntüleri

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23926.msg160834#msg160834 date=1347443861]
    Ben o dergiyi hem bulamam hem de 'sanırsamo dergideydi' dedi yani kesin bir şey söylemedi.
    [/quote]

Evet O dergide bende okumuştum böyle bir şey...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23926.msg160838#msg160838 date=1347445427]
      İNANAYIM MI?
      [/quote]
      İster inan ister inanma
      O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23926.msg160840#msg160840 date=1347445879]
        Evet O dergide bende okumuştum böyle bir şey...
        [/quote]
        Kum'un tarihi geçmisine bir söylediğim yok zaten. Orayı hz.Mehdi'nin yönettiğini ya da yönettirdiğini neye dayanarak iddia ediyorsunuz? Daha doğrusu sen böyle bir şey söylemedin. Aynı fikir de misin?

O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160815#msg160815 date=1347432633]
          yaşayamazsın demedim. yol ve yöntemini sordum?
          [/quote]
          Kuran ve hadis ile. Kendim çözümleyemediğim noktada da müçtehide başvururum.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23926.msg160852#msg160852 date=1347448438]
            İster inan ister inanma
            [/quote]

Hadi İnandım. (Şimdilik)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23926.msg160853#msg160853 date=1347448562]
              Orayı hz.Mehdi'nin yönettiğini ya da yönettirdiğini neye dayanarak iddia ediyorsunuz?[/quote]

İDDİA EDENE SOR.

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23926.msg160853#msg160853 date=1347448562]
              Aynı fikir de misin?[/quote]

SANA NE...

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23926.msg160885#msg160885 date=1347452440]
                SANA NE...
                [/quote]
                Aynı fikirde isen bu iddiayı kanıtlamanı isteyecektim.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23926.msg160886#msg160886 date=1347452545]
                  Aynı fikirde isen bu iddiayı kanıtlamanı isteyecektim.
                  [/quote]

DUA İLE...

Yorum

yazdıklarımı akıl süzgecinden geçir. düşün doğru olabilir mi diye. acizane hep akli deliller sunuyorum. tabi bunları kavrayabilmek için geniş bakış açısı ve çok geniş çevre gerekir. geniş çevreden kastım hem şu zamanda yaşayan sünni guruplardan çok tanıdığın olmalı hem de müslümanların geçmişine doğru geniş bir bilgi sahibi olmalısın.

mesela şu vahdet delili üzerine düşünmelisin:

insanların fikirleri değişiktir. eğer onları bir araya koyup tek merkezden eğitmezsen onlar parça parça olurlar. ama aynı bilgileri öğrenirlerse biraz birleştirmiş olursun. şayet bunlarn tepesine bir inanç koyar bununla alan çizer ve bu alanın dışına çıkmayacaksınız dersen o zaman onları daha da birleştirmiş olursun. Eğer onların başına inancın da ötesinde bir de canlı bir baş koyarsan o zaman onlar ebediyyen ayrılmazlar. eğer iki baş koyarsan iki grup olarak sürüp giderler.

Şia neden yüzyıllar boyunca yüzlerce grup fırka olmuyor da tek gurup halinde? bu gün başlarında tek masum olmayanların, yukarıda dediğimiz gibi yüzlerce gurup olduğu açık değil mi? neden şiada bu yok da sünnilikte var? bunu nasıl izah ediyorsun? neden necef ve kum dışında başka eğitim okulları yok şianın? standardı bunlar belirliyor. neden diğer iller oluşmamış. mesela kufe basra da ilim şehri. ama neden necef olmuş? neden meşhed veya tahran da gelişmemiş standart olacak seviyeye gelmemiş? Mısır'da Fatimiler yaşadı el ezheri kurdular. ezher uzun yıllar şii öğretilere yakın eğitimini sürdürdü. ama neden bir kum ya da necef olamadı kahire? bunun İmam Zaman a.f. 'ten başka açıklaması var mı? İktidarlar değişiyor devletler yıkılıyor başkentler taşınıyor değişiyor ama ilim havzaları değişmiyor. bu tam 1200 yıldır böyle. İlahi bir el olmasa buna güç yeter mi? 1200 yıl yaşayan başka ilim şehri var mı? ama aynı öğretileri taşıyacak 1200 yıldır aynı inançları ve ibadetleri savunacak..

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160902#msg160902 date=1347461302]
                      Şia neden yüzyıllar boyunca yüzlerce grup fırka olmuyor da tek gurup halinde? bu gün başlarında tek masum olmayanların, yukarıda dediğimiz gibi yüzlerce gurup olduğu açık değil mi? neden şiada bu yok da sünnilikte var? bunu nasıl izah ediyorsun? neden necef ve kum dışında başka eğitim okulları yok şianın? standardı bunlar belirliyor. neden diğer iller oluşmamış. mesela kufe basra da ilim şehri. ama neden necef olmuş? neden meşhed veya tahran da gelişmemiş standart olacak seviyeye gelmemiş? Mısır'da Fatimiler yaşadı el ezheri kurdular. ezher uzun yıllar şii öğretilere yakın eğitimini sürdürdü. ama neden bir kum ya da necef olamadı kahire? bunun İmam Zaman a.f. 'ten başka açıklaması var mı? İktidarlar değişiyor devletler yıkılıyor başkentler taşınıyor değişiyor ama ilim havzaları değişmiyor. bu tam 1200 yıldır böyle. İlahi bir el olmasa buna güç yeter mi? 1200 yıl yaşayan başka ilim şehri var mı? ama aynı öğretileri taşıyacak 1200 yıldır aynı inançları ve ibadetleri savunacak..
                      [/quote]
                      Zaten merkez olabilecek Irak ve İran hariç hiçbir yer yok. Çünkü başka yerlerde şiiler güvende olmaz ayrıca şii sayısı fazla değil.

Kahire merkez olamadı çünkü selahaddin eyyubi oradan şiiliği söküp attı.
                      Tarihi bilirsen neden Kufe ve Basra olamayacağını bilirsin.

Bak aç İran haritasına ve İran üzerinde olan savaşları araştır. Kum şehrinde hiç savaş olmuş mu bir bak.İran'ın batı tarafı ve doğu tarafı (meşhed vs) hep risk altında İran savaş yapıyor çünkü.İran'ın en güvenli yeri kum olmuştur her zaman. 1200 yıldır merkez diyorsun. Orası en güvenli yerdi her zaman. Orası hariç her yer risk altındaydı. Irak'taki şiiler kum'a uzak olduğu için de Irak'da Necef merkez oldu.

Sünnilikte 1200 yıllık merkez yok çünkü hilafet nerdeyse merkez orasıydı o yüzden bir dönem İstanbul'du merkez.Bir dönem Arap yarımadasındaydı.

Ben sana akli delil diyeyim. Medreselerdeki ahbarileri ve yaptıklarını ben bile biliyorum artık sen de mutlaka biliyorsundur. O zaman hz.Mehdi neden yönettiği okuldan,sakıncalı davranış yapanları atmıyor? Onlar milletin humsunu yiyor yani para boşa gidiyor vs.

Yorum

Peygamber s.a.a. ile zamanıyla karşılaştır.. daha önce söyledik ne zamanki İmam Zaman a.f.'in bir hareketini merak etseniz şiayı merak etseniz Peygamber s.a.a zamanıyla karşılaştırn dedik. neden Peygamber s.aa. aşırıları ve münafıkları atmıyordu?

İşte Kum'un bu vasfını bilen İmam sadık a.s şiilerin orada rahat edeceğini bliyor bu yüzden orayı seçiyor. Bunda ilahi seçim yok da ne var? kim bir şehrin 1200 yıl süren bir ilim merkezi olabileceğini oradan petrol ya da başka maden çıkmayacağını oranın abad olmayacağını?

işte tüm bunlar Kum ve Necef'in mukaddes masum el tarafından seçildiğini ve yine o el tarafından korunduğunu göstermektedir.

Elhamdulillah

Yorum

Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: “Allah’ın selam ve rahmeti Kum halkına olsun. Yüce Allah onların ekinlerine rahmet yağmuru göndersin. Bereketini onların üzerine nazil etsin; günahları, sevaba dönüşsün. Onlar rükû, secde, huşû, namaz ve oruç ehlidirler. Bilgin alim ve fakih-tirler. Din, velayet ve ibadet ehlidirler. Allah’ın rahmet ve selamı üzerlerine olsun.”

Yorum

İmam Sadık (a.s) şöyle buyurur: "Yüce Allah Kum’u diğer şehirler için delil olarak gösterir. Kum halkını da doğudan batıya bütün insanlar için delil gösterir. Kum ve halkı dinlerinde zayıf değillerdir. Yüce Allah onlara başarı gücü vermiş ve onları onaylamıştır."

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23926.msg160922#msg160922 date=1347470696]
                              işte tüm bunlar Kum ve Necef'in mukaddes masum el tarafından seçildiğini ve yine o el tarafından korunduğunu göstermektedir.

Elhamdulillah
                              [/quote]
                              O el tarafından seçilip korunmuş olabilir. Orayı Hz.Mehdi'nin bizzat yönetip yönetmediğini konuşuyoruz.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23926.msg160925#msg160925 date=1347471365]
                                İmam Sadık (a.s) şöyle buyurur: "Yüce Allah Kum’u diğer şehirler için delil olarak gösterir. Kum halkını da doğudan batıya bütün insanlar için delil gösterir. Kum ve halkı dinlerinde zayıf değillerdir. Yüce Allah onlara başarı gücü vermiş ve onları onaylamıştır."
                                [/quote]
                                [quote author=Murtazaali link=topic=23926.msg160924#msg160924 date=1347471317]
                                Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: “Allah’ın selam ve rahmeti Kum halkına olsun. Yüce Allah onların ekinlerine rahmet yağmuru göndersin. Bereketini onların üzerine nazil etsin; günahları, sevaba dönüşsün. Onlar rükû, secde, huşû, namaz ve oruç ehlidirler. Bilgin alim ve fakih-tirler. Din, velayet ve ibadet ehlidirler. Allah’ın rahmet ve selamı üzerlerine olsun.”
                                [/quote]
                                Kum şehrinin faziletini inkar etmedim ki. Orayı Hz.Mehdi'nin yönetip yönetmediğini konuşuyoruz.Orası tabiki faziletli bir şehirdir.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X