TİCANİ'NİN "ZİKİR EHLİNE SORUN" KİTABINDAN ALINTI
Hıristiyan doktor yeniden söze başlayarak bu söylediklerini en güvenilir kitaplar olan Sahih-i Buhari ve Sahih-i Müslim' den naklettiğini söyledi.
Ben de; "Sahih-i Buhari ile Sahih-i Müslim sadece Ehl-i Sünnet'e göre muteberdir; ama benim mensup olduğum Şia mektebine göre bunların hiçbir itibarı yoktur." cevabını verdim.
Bunun üzerine o şöyle dedi: "Bize göre Şia'nın görüşü önemli değildir. Çünkü Müslümanların çoğu onları tekfir ederler. Ehl-i Sünnet Müslümanlar, Şia'nın on katı kadar olup Şiilere hiç değer vermezler." Sonra alaylı bir şekilde gülerek şöyle devam etti: "Eğer siz Müslümanlar kendi aranızda Peygamberinizin masum olduğu konusunda anlaşırsanız, işte o zaman bizi ikna edebilirsiniz."
Sonra tekrar bana dönerek; "Muhammed'in yüce ahlakı konusunda konuşma yaptığın için sana bir soru soracağım." dedi. "Muhammed elli dört yaşını geçtiği halde altı yaşını geçmeyen Aişe ile neden evlendiği konusunda burada bulunanları ikna edebilir misin?"
İşte hocam biz gayrımüslümleri nasıl inandıracağız bu rivayetlerin olmadığına, BUHARİ nin ne gibi bir çıkarı varda bu hikayeyi uydurmuş olsun. Hadi Ehlibeyt hakkında uydurdu ama Hz.Peygamber aleyhinde uydursa Sünnilerden de çok tepki gelir. Bu durumda acaba bu rivayet doğru mu kabul edilecek maalesef.
Yorum