Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

TİCANİ'den alıntı ve yine aynı konu hakkında

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

TİCANİ'NİN "ZİKİR EHLİNE SORUN" KİTABINDAN ALINTI

Hıristiyan doktor yeniden söze başlayarak bu söylediklerini en güvenilir kitaplar olan Sahih-i Buhari ve Sahih-i Müslim' den naklettiğini söyledi.

Ben de; "Sahih-i Buhari ile Sahih-i Müslim sadece Ehl-i Sünnet'e göre muteberdir; ama benim mensup olduğum Şia mektebine göre bunların hiçbir itibarı yoktur." cevabını verdim.

Bunun üzerine o şöyle dedi: "Bize göre Şia'nın görüşü önemli değildir. Çünkü Müslümanların çoğu onları tekfir ederler. Ehl-i Sünnet Müslümanlar, Şia'nın on katı kadar olup Şiilere hiç değer vermezler." Sonra alaylı bir şekilde gülerek şöyle devam etti: "Eğer siz Müslümanlar kendi aranızda Peygamberinizin masum olduğu konusunda anlaşırsanız, işte o zaman bizi ikna edebilirsiniz."

Sonra tekrar bana dönerek; "Muhammed'in yüce ahlakı konusunda konuşma yaptığın için sana bir soru soracağım." dedi. "Muhammed elli dört yaşını geçtiği halde altı yaşını geçmeyen Aişe ile neden evlendiği konusunda burada bulunanları ikna edebilir misin?"

İşte hocam biz gayrımüslümleri nasıl inandıracağız bu rivayetlerin olmadığına, BUHARİ nin ne gibi bir çıkarı varda bu hikayeyi uydurmuş olsun. Hadi Ehlibeyt hakkında uydurdu ama Hz.Peygamber aleyhinde uydursa Sünnilerden de çok tepki gelir. Bu durumda acaba bu rivayet doğru mu kabul edilecek maalesef.

Bismillahirrahmanirrahim

Ya mübarek insan, çık artık bu vesveselerin içinden. Hangi akıl ve mantıkla hala avantaj olan bir hususu bile bir dezavantaj olarak değerlendirebiliyorsun? Bunu gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Hatta hiç anlayamıyorum! Sen Gayri müslimden önce kendini inandır! Hıristiyan’dan sana ne? Hıristiyan senin dinine de inanmıyor, Peygamberine de inanmıyor, kitabına da inanmıyor, hiç bir şeyine inanmıyor. Ne yapalım şimdi, onlar inanmıyor diye vaz mı geçelim bütün bunlardan?!
    Boş ver onları da sen kendini inandırmaya bak. Ehlibeyt'in en sağlam kanal ve kaynak olduğuna dair bu kadar delil, belge gördün, okudun. Akıllı insan bunların aksi kendine sabit oluncaya kadar güvenirlikleri sabit olan kimselerin söylediklerinden başkasının peşinden koşarsa, ancak kendisine zulmeder.
    Biz Buhari'de olan zayıfları o uydurdu demiyoruz. Bu tür hadislerin çoğu Beni Ümeyye zamanında uyduruldu. Onlar kendi çirkefliklerini insanların gözünde hafifletmek ve itiraz yollarını kapatmak için, Resulullah hakkında birçok olumsuzluklar uydurdular ki şu mesajı versinler insanlara: "Eğer bize neden şu şu yanlışları, günahları, hataları işliyorsunuz, derseniz, gidin önce Peygamberin hayatına bakın. Eğer o bile peygamber olmasına rağmen bir takım fenalıklar, hata ve yanlışlara müptela olmuşsa, bize bu yaptıklarımızı çok görmeyin." Bu bizim kanaatimiz; kabul edersiniz etmezsiniz, orası sizi ilgilendirir. Ama ortada bir yanlış gözüküyor ve bunu sadece belli kanal ve kaynaklar ileri sürüyor, ama başka bazı güvenilir kanal ve kaynaklar bunu inkar ediyorsa, burada buna mutlu olup sevineceğine ve Elhamdulillah bütün olumsuzluklara rağmen İslam'ı sahih ve şaibesiz bir biçimde bize ulaştıran bir kanal varmış deyip şükredeceğine, anlamsız vesveselerin içinde boğuşup duruyorsun.

Ayrıca sözünü naklettiğin Hıristiyan’ın "Eğer siz Müslümanlar kendi aranızda Peygamberinizin masum olduğu konusunda anlaşırsanız, işte o zaman bizi ikna edebilirsiniz" sözünün de hiç bir itibarı yoktur. Sanki onlar kendi aralarında her şeyde mutabıklar da bir tek müslümanlar bundan yoksun!
    Eğer mutabık olsalardı, aralarında, Katoliklik, Ortodoksluk ve Protestanlık gibi gruplara bölünmezlerdi. Bunlar bile kendi aralarında bir sürü farklı farklı fırkalara bölünmüş, birbiriyle taban tabana zıt iddia ve düşüncelere kaymışlardır. Bir üçlemeyi kabul derken, diğeri reddediyor vs… Daha detaylı bilgi için Wikipedia'ya bakabilirsiniz: http://tr.wikipedia.org/wiki/H%C4%B1ristiyan_mezhepleri

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Hıristiyanlar İslam kaynaklarında geçenleri değerlendireceklerine gidip Ahd-i Atik ve Ahd-i Cedid te geçen normal bir insanın bile yapmıyacağımı sapıkça fiilleri Peygamberlerine nasıl yakıştırdıkları konusunda açıklama yapsınlar. Bir Peygamber çadırda Allah ile güreşip Allah'ı yenmesi saçmalığı bir Peygamber komşusunun hanımına göz dikip kocasını savaşta öldürtmesi ve komşusunu alması bir diğeri kendi öz kızları ile zina etmesi. İncilde geçen Vahiy bölümündeki saçmalıklara önce bir açıklama yapsınlar.

Hamd olsun bu gün bir şii sunni cemaatin olduğu camiye gidip rahatlıkla istediği ibadeti yapabiliyor aynı şekilde bir sunni de şii cemaatin olduğu camide istediği ibadeti yapabiliyor. Kendini bilmez 3 5 kişi dışında iki tarafta birbirini müslüman kabul eder. Ama bu gün bir protestan katolik kilisesinde kutsal ekmek ve şaraptan alamaz. Bir kaç defa buna şahid oldum protestan arkadaş duaya ayine katıldı ama gidip ekmek ve şaraptan alma sorduğumda vermezler bizi kabul etmiyorlar cevabını vermişti. Bir katoliğide protestan kiliselerinde göremezsiniz. Önce kendi meselelerini halletsinler. Akide de bile birleşemiyorlar.
      EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Ben amerikada iken hritiyanlarla kalırdım 5 kişinin klisesi ayrıydı hepsi şehrin farklı kısımlarına giderdi kimisi baptist kimisi metodist kimisi presbiteryen kimisi evangelist.oysa ben sunni-şii namaz kılanda gördüm ama ürdünlüler çok şii düşmanıydı
        ey Besmelenin sırrı mevlam Ali, sensin Muhammed ve Muhammed sensin ey mevlam Ali, ey ebel hasan mevlam Ali ey en güzel ame

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X