İmam Mehdi (a.s) ilk iki vekili olan Ebu Amr Osman bin Said-i Amri ve oğlu Ebu Cafer Muhammed bin Osman bin Said-i Amiri'nin doğum ve ölüm tarihleri kaynağı ile birlikte bana lazım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Mehdi (a.s) vekillerinin doğum ve ölüm tarihleri
Daraltma
X
-
Ynt: Mehdi (a.s) vekillerinin doğum ve ölüm tarihleri
Bismillahirrahmanirrahim
Doğum tarihlerini bulamadım, ama vefat tarihleri şöyle:
1- Ebu Amr Osman bin Said Amri: Bazıları ölüm atrihini, 260 ila 267 Hicri Kameri arasında, bazıları ise 280 olduğunu söylemişlerdir.
2- Muhammed bin Osman bin Said Amri: 304 veya 305.
3- Ebu'l-Kasım Hüseyin bin ruh Nevbahti: 326.
4- Ebu'l-Hasan Ali bin Muhammed Semeri: 329.
Kaynak: Sire-i Pişvayan (Mehdi Pişvai), s.676-681. (Kitabın Türkçesi de Alul'beyt yayınları taraından basılmıştır.)
-
Ynt: Mehdi (a.s) vekillerinin doğum ve ölüm tarihleri
[quote author=mursel_aydin link=topic=18024.msg108558#msg108558 date=1287961700]
Bismillahirrahmanirrahim
Doğum tarihlerini bulamadım, ama vefat tarihleri şöyle:
1- Ebu Amr Osman bin Said Amri: Bazıları ölüm atrihini, 260 ila 267 Hicri Kameri arasında, bazıları ise 280 olduğunu söylemişlerdir.
2- Muhammed bin Osman bin Said Amri: 304 veya 305.
3- Ebu'l-Kasım Hüseyin bin ruh Nevbahti: 326.
4- Ebu'l-Hasan Ali bin Muhammed Semeri: 329.
Kaynak: Sire-i Pişvayan (Mehdi Pişvai), s.676-681. (Kitabın Türkçesi de Alul'beyt yayınları taraından basılmıştır.)
[/quote]
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Lakin bu bilgilere aynı şekilde bende ulaşabilmekteyim. Verdiğiniz kitabın Türkçesine ulaşmaya çalışacağımda bana daha çok arapça kaynak lazım. Birde özellikle doğum tarihi gerekmekteydi....
Ama madem bunu bulamadık sorun değil.
Peki sizden ricam Osman b. Said el-Amrinin ölüm tarihini 280 olarak hangi kaynaklar vermiş yani bu tarihi veren başka kaynak varmı?
Ayrıca ben bir arapça kaynakta İmam Hasan askerinin (as) Osman b.Saide çocuğun oldumu şeklinde bir soru sorup ardından çocuğun olacak onun adını Muhammed koy şeklinde bir hadis okudunuzmu? bu hadisin bir benzerini biliyormusunuz? Biliyorsanız kaynak verebilirmisiniz?
Not: Biraz benim sorularım teknik sorular ama bir çalışma için gerekli... Umarım sakıncası yoktur?“Merhaba özgürlüğün kanı, kimliğimi bu akan kanda buldum ve bu benim özgürlüğümün belgesidir. Akidem için batıl karşısındaki bu duruşum hiçbir zaman yumuşamayacaktır. Batılın gücüne ve kuvvetine rağmen” Ebu Zer
Yorum
Yorum