Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

sanal yasaklar

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

sanal yasaklar

Muhterem Hocam! Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Telekom aracılığı ile youtube gibi bazı sitelere yasak koymaktadır. Fakat teknolojinin hızla ilerlemesi sonucu bazı programların kurulması ve bazı ufak tefek değişiklikler sonucu o yasaklar delinmektedir?

Aynı Şekilde İran İslam Cumhuriyetide facebook'u yasaklamıştır. Fakat bazı program ve ufak tefek değişikliklerle o yasakda o ülkede delinmektedir?

Bu yasakları çiğnemenin bir sakıncası var mıdır?

Ynt: sanal yasaklar

[quote author=Wilayah link=topic=17357.msg105562#msg105562 date=1285394005]
    Muhterem Hocam! Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Telekom aracılığı ile youtube gibi bazı sitelere yasak koymaktadır. Fakat teknolojinin hızla ilerlemesi sonucu bazı programların kurulması ve bazı ufak tefek değişiklikler sonucu o yasaklar delinmektedir?

Aynı Şekilde İran İslam Cumhuriyetide facebook'u yasaklamıştır. Fakat bazı program ve ufak tefek değişikliklerle o yasakda o ülkede delinmektedir?

Bu yasakları çiğnemenin bir sakıncası var mıdır?
    [/quote]
    Soruyu genişletecek olursak;

İran İslam Cumhuriyetinin Facebook'u yasaklaması diğer müslümanlar üzerinde de mükellefiyet midir?

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Sorunuzu fatwa@leader.ir adresine yazıp fetva isteyin..

Yorum

Bu soruyu ben belirtilen adrese sordum. Gelen cevap aşağıda ki gibidir:

Bismihi Ta`ala

Selamun alaykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu

Bu tip meseleler onlarla ilgili kanunlara bağlıdır. Eğer dediğiniz şey mevcut kanunlara aykırıysa caiz değildir.

Hayatınızda başarılı olmanız dileğiyle.

Yorum

"Onlarla ilgili kanun" sözünden hiçbir şey anlamadım???

Yorum

Bence de cevap müphemdir. Zannedersem bir yanlış anlama, ya da yanlış tercüme söz konudur. Daha detaylı ve tam olarak ne kastettiklerini izah etmelerini isteyerek yeniden sorun.

Yorum

[quote author=mursel_aydin link=topic=17357.msg107233#msg107233 date=1286795823]
              Bence de cevap müphemdir. Zannedersem bir yanlış anlama, ya da yanlış tercüme söz konudur. Daha detaylı ve tam olarak ne kastettiklerini izah etmelerini isteyerek yeniden sorun.[/quote]

Hemen soruyorum...

Yorum

Bismihi Ta`ala

Selamun alaykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu

Devletlerin, Toplumsal düzeni korumak için koyduğu kanunlara uymak gereklidir.

Hayatınızda başarılı olmanız dileğiyle

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X