Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Benim merak ettiğim ki eskiden kafamı baya kurcalayan bir mesele

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Benim merak ettiğim ki eskiden kafamı baya kurcalayan bir mesele

[quote author=Hudeyfe link=topic=9241.msg89251#msg89251 date=1276463444]
    SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Benim merak ettiğim ki eskiden kafamı baya kurcalayan bir mesele şudur. Ki hamd olsun ben değer verdiğim bir kaç alim ile bu konuda ciddi ve uzun sohbet ve benim bitmek bilmeyen sorularıma verilen cevaplardan sonra kafamdaki şüpheleri bitirdim hamd olsun. Neyse soru şudur.

Necm süresi 2-5 ayetlerinde beyan edilen vahiy olan Peygamberin sözleri yanılmıyoprsam burda genel olarak Peygamberin her söylediği söz her fiilini de bu alana girdiği sonucu en azından ben böyle anladım yanlışsam düzeltiniz.

Eğer öyle ise Ümmeti ilgilendirmeyen Peygamberin özel halleri (mesela eşleri ile olan özel hayatı veya başka konularda) sadece kendisini ilgilendiren özel olan meselelerde gene vahiymidir söylediği söz veya yaptığı fiil.

Şöyle bir misal vereyim Peygamber pazara gidip bir kilo hurma alması veya yürürken ayağı takılması yada bardağı konulması gereken yere değil de başka yere koyması yada herkesin bildiği uhutta mübarek dişinin kırılması bunlarda vahiymidir?
    [/quote]
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Ynt: Benim merak ettiğim ki eskiden kafamı baya kurcalayan bir mesele

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Bu konu hakkında görüştüğüm ve bilgilerinden beni mahrum bırakmayan değerli alimlerden biri de Mürsel Aydın ağadır. Buraya bunu kopyalamaya gerek yok sanırım. Benim bu konu hakkında şek ve şüphem kalmadı yapılan münazaranın seyrine göre ben orda bu soruyu sordum ki konu daha iyi anlaşılsın diye.
    EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

aslında konunun burada enine boyuna açıklanması için bunu kopyalamıştım ağanın cevabını bende merak ediyorum ama genede isterseniz kaldırabilirim hudeyfe kardeşim
      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
      İmam Ali (a.s)

Yorum

İsterseniz silmeyin en azından ağanın vereceği cevap ile bilgilenmiş olursunuz
        EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

mahsuru yoksa bende kalmasini rica ediyorum
          gelecek cevabida sabirsizlikla bekliyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Affiniza siginarak,benim anladigim Alemlerin serfi olan Resulu-ekrem´in her fiili vahy uygundur yani asla vahiyle ters düsmez..
            Tabiki en güzel cevabi Üstatimiz Mürsel aga verecektir.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Selamun aleykum

Değerli kardeşlerim, Resulullah'ın (s.a.a) masumiyetinin çeşitli boyutları ve bu konuyla alakalı tenkitlerin cevaplarını geniş bir şekilde şu linkte bulabilirsiniz:
              http://www.velayet.com/index.php?topic=14657.0

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X