Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sadece aptallar sekiz saat uyur!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Sadece aptallar sekiz saat uyur!

Bu ifadenin devamı da var. İlaveten deniliyor ki: ‘Çünkü aklı başında olan hiçbir insan, ömrünün üçte birini yastıklara bağlamaz!’

Bakın neler söylüyor Demirkıran: ‘60 yıl yaşadığı varsayılan sıradan bir insan, ömrünün 15 yılını çocuklukta, 15 yılını ıvır zıvır işlerde, 20 yılını da uykuda geçirmektedir ki bu hesapla geriye 10 yıl kalır. Ancak bu aynı sıradan insan, 8 saat yerine 4 saat uyursa, ömrünün sadece 10 yılını uykuda geçirecek ve böylece 10 sene daha fazla yaşamış olacaktır.

Bunu başardığında ise sıradanlığı sona erecek ve sıradışı başarılar elde edecektir... Çünkü sıradışı başarılar elde eden insanlar, tüm başarılarını bu ikinci 10 yıla borçludurlar. Keops , Da Vinci, Edison, Newton, Dostoyevski, Armstrong gibi...’

Mesala Edison'un aslında karanlıktan korktuğunu biliyor muydunuz ? Bende yeni öğrendim Edison'un evinin o dönemdeki en aydınlık ev olmasının nedeni karanlıktan çok korktuğu için evinin her tarafını gaz lambaları ve fenerlerle aydınlatmasıdır..3 saatte bir 15 dk uyuyup çalışmalara başlar ve tekrar uyumaya geçtiğinde ise mavi battaniyesine sarılıp 15 dk uyurmuş...Karanlıktan korkmak insana ne kadar büyük bir icat yaptırabiliyor...

Sadece Edison değil tabiki...Da Vinci odasını bir halatla ikiye bölmüş ve bir tarafta resimlerini yapıyor diğer taraftada matematik çalışmlarını sürüdürüyormuş...Üstelik tablolarına resim yapmadan önce imzasını atıyormuş...Düşünün ki Kriptex'i icat eden Da Vinci 4 saatte bir uyurmuş...

Peki yıllarca bazı kesimlerin Piramidler için kesinlikle insan gücüyle yapılmamıştır bunu yapsa yapsa uzaylılar yapmıştır denilen ve Şahaser Piramiderin yapımcısı Keops'a ne demeli Üstelik yaptığı herşeyin kayıt altına alınmasını istemiş,söylediği her söz yaptığı her hareket papirus kağıdına kaydediliyormuş...Kayıtlarda asla şu saatte şu kadar uyudu diye geçen bir cümle yok..Çünkü bundan utanırmış Keops...Ve sadece çok az uyurmuş bu zamanlarda ise '' Düşünmem için biraz yanlız kalmam gerek '' dermiş,kayıtlarada o şekilde geçermiş...

Şuna emin olun bu kitabı okumaya başladığınızda elinizden bırakamayacaksınız...Tarih kokan sayfalarda yolculuk yaparken günümüzün en büyük icadların mucitlerinin hayatlarına gıpta ile bakacaksınız...

Neden ömrümüzün üçte birini yastığa bağışlayalım ki

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Ynt: Sadece aptallar sekiz saat uyur!

allah razı olsun bu kitabı duymuştum okumak istiyordum zaten

inşallah bulsam okuyacam sağ ol abla
    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

cümlemizden insaAllah
      ben bu kitabin adini duydugumda acik ifade edeyim "ne kadarda küstahca" diye düsünmüstüm
      fakat okudugumda fikrim tamamen degisti, baskalari ne düsünür bilmem ama en azindan ben, yazarin bu hitabini kendi adima hakli bulmustum...

cok akici, bir cirpida okunabilen bir uslub

tavsiye ederim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

sahsen bende cok begendim.Zaten bende uyuyarak gecirdigim zamana üzülüyorum hatta keske insan bedenin uyumaya ihtiyaci olmasaydi diye cok düsünmüsümdür.Ama yine uyumak güzel bir sey herseyse oldugu gibi uyamadada ölcüyü kacirmamak gerekir

Yorum

haklisin bacim...uyuyarak gecirilen vakte yazik
          ama yinede zamaninda, saglikli ve güzel bir uykunun arkasindan kendimi nasilda iyi hissettigimi inkar edecek degilim...yani böyle bir uykuya hayir demek istemiyorum

Yorum

Az uykusuzluk bende sinir yapıyor : Normal hayata devam edemiyorum. Sürekli bir halsizlik uykusuzluk hali var. Bünye alışmayınca alışmıyor çok zor...
            Az uyuyabilenleri tebrik ediyorum ama az uyuyanların da henüz bir icat çıkardıklarını görmedik

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X