selamun aleykum, elinde Türkçe olarak Ali şeriati e-kitapları bulunan biri var mı? Azerice ye çevrildi ise de olur problem değil.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Ali Şeriati E-Kitapları
Daraltma
X
-
-
Ynt: Ali Şeriati E-Kitapları
Şeriatiyi cazip kılan Şia ve kıyam ruhudur. zulme isyan için bitmek tükenmek yorulmak bilmeyen bir fırtına isyanıdır.
şeriatideki bu aşk bazen kontrolsüz güç haline dönüşmüştür. kendi bindiği dalı kesmek biçiminde.
oysa şeriatiyi bu cazip noktaya taşıyan kendi kişisel yetenekleri değil isyan mektebi ve sistemleştiricisi Şiadır. kaynak şiadır. eğer şeriati bu şahsi ruhuyla bir sünni toplumda yaşasaydı sadece ABD kuklası bir vahhabi olurdu.
o yüzden onun isyan ruhuna aşık olanlar, kelimeleri büyülü şekilde kullanışına hayran olanlar bu ruhun kökenini araştırmalılar. yani şiayı. şianın insan ruhunu ve beynini özgürleştiren inanç ve yaşam ilkelerini. tarih boyunca hiç bir sultan ve kral tarafından satın alınamayan hiç bir diktatörce bastırılamayan isyan aşkı ateşini öğrenmeliler şiadan.
ben bu sebeple şiayı ve şeriatiyi yakından tanıyan biri olarak şeriati severlere Şiayı tanımalarını öneriyorum. Şianın inanç ve yaşam ilkelerini tanısınlar. o zaman kendileri birer şeriati olabileceklerdir.
Yorum
-
Ynt: Ali Şeriati E-Kitapları
en önemlisi şeriati klasik geleneksel islam dünyasında göremediğimiz ama aradığımız bir entelektüel yüz. islamın ruhunu toplum ve insan üzerinde tasvir eden açıklayan seyyid kutub, ali şeriati gibi çağımızın öze dönüşçülerini kendime yakın hissediyorum, kendime yakın hissetmem her zaman aynı düşüncelerde olmaktan değil onun ile kendime dışardan bakabilmeyi öğrendiğimdendir. şii ruhunu da araştırıyorum fakat malesef bahsi geçen tuğyana ve zulme isyan dolu şii ruhu çok kısıtlı zamanlarda izleyebiliyoruz onun dışında şianın bazı özellikleri sebebiyle tenkid ettiği sünni dünyadan büyük farklılıklar içermediğini görüyorum. şeriatiyi şeriati yapan şey ne ise seyyid kutub u seyyid kutub yapan da farksızdı. şeriati sünni medeniyete kapalı olmayan samimi bir mücadeleciydi, kendi toplumunun ya da mezhebinin sırlarıyla uğraşmaktan çok Kuranın sırlarına gönül vermiş ve mezhepsel duyguların Kuranın önüne geçirilen bir tağuta dönüşmesine karşı durmuştur, Kurandan sapma konusundaki konuşmaları bize ışık tutuyor. benden önce pek çok kişinin benzer tuttuğu gibi Kutub da kendi sünni toplumunun geleneklerinin içinde boğulmamış, öze dönüşün gerekli olduğunu bilen ve bunun kaynağının da Kuran olacağını görüp göstermiş bir şahiddir inşallah.
tekrar konuya dönecek olursak, elinizde kitapları varsa yüklerseniz küçük bir hayır işlemiş olursunuz benim için.
Yorum
-
Ynt: Ali Şeriati E-Kitapları
Aleyküm selam ve rahmetullah.
İslam Kütüphanesi sitesinde "Dine Karşı Din" ve "Dinler Tarihi" e-kitaplarını görmüş, ilkini okumuş ve beğenmiştim ama diğerini henüz okumadım..
Ama, temin edip okuduklarım ise fazlasıydı, e-kitapları mevcut mu bilemem ama, "Kevir", "Anne-Baba biz suçluyuz", "Hacc" , "Şehadet", "Siret", "Dua", "İnsanın Dört Zindanı", "Ümmet ve İmamet", "Ebuzer", "Fatıma Fatımadır" hayli güzel kitaplar.
Yalnız, bizim dememiz, islam inkılabında daha muazzam yazarlar ve kitapları mevcuttur, mesela Şehid Beheşti ve Mutahhari, gibi.
Bir bakıverin mesela bu kitaba (Kur'an konusu dediğiniz için tavsiye ediyorum) inşaAllah; http://www.islamkutuphanesi.com/turk...todu/index.htm öyle karar verin.
Seyyid Kutub hakkında ise, evet, Said Nursi kadar olmasa da, mezhebin sınırları ötesinde düşünüp, İslam'ın geçen asırdaki yansımasına kısmen ses olabilmiştir. Ki, bu yüzden, İmam Hamaney'in bizzat kendisi, onun Fi Zilal'il-Kur'an Tefsiri ve birçok başka eserini Arapçadan Farsçaya çevirmiştir. [ Buradan tercüme kısmına bakınız; http://abna.ir/data.asp?lang=10&Id=180230 ]
Selametle
Yorum
-
Ynt: Ali Şeriati E-Kitapları
Birkaç kitabını okudum, ancak ben tavsiye etmiyorum. Elimdeki kitapları sahibine geri gönderdim, yoksa kütüphanemde tozlanacaklardı.
Şeriati'yi sevenler beni topa tutacaklar ancak ben onun ana fikrini pek bulamadım. Fatıma Fatıma'dır kitabı; Fatıma gibi olmalıyız, olmadılar, anlamadılar sorusu döngüsü içerisinde geçen bir kitap. Ancak Fatıma kimdi, ne gibi fazileti, ne gibi bir örneği vardı, bayanlar ondan ne öğrenmelilerdi fikrine hakim değildi.
Onun yerine Mutahhari yi tavsiye ederim.
Yorum
-
Ynt: Ali Şeriati E-Kitapları
Selamun aleyküm.
Ya, Hacc adlı güzel eserinin e-kitap linkini bulayım dedim ki, internetten birkaç arkadaşa göndermek için. Aramaz olaydım. Kitap dışında herşey karşıma çıktı.
Bu kişilerin kitapları okumadığına eminim. Çünkü içerikten uzaklaştırılıp yorumlanan birkaç alıntı kullanarak Şehid Dr. Ali Şeriati'ye saldırmışlar. Bunu yaparken de, ilim-irfan-ihlas-samimiyet yoksunu olmanın yanında ahlak yoksunu da olduklarını, "zındık, şebek, şia köpeği, vs." gibi kullandıkları her pislik sözden belli oluyor. Neyse.
Umarım, bazı kardeşler, yazarın güzel eserlerini e-kitap olarak sunarlar da ümmet faydalanır. Selametle.
Yorum
Yorum