Bu başlık altında beğendiğim roman türünde kitapları paylaşmak istiyorum. Sizler de okuyup beğendiğiniz romanları burada paylaşabilirsiniz...
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
roman türünde kitaplar
Daraltma
X
-
***Yusuf'un Güzelliğiyle Güzelleşmiş Bir Kitap***
çok etkileyici bir kitap
anlatımı çok güzel
kıssadan sonra bu kıssadan çıkarılan dersler başlıklar altında toplanarak maddeler şeklinde sıralanmış. mesela toplumsal konular ekonomik konular gibi
ayrıca Hz. Yusuf as israiloğullarının da peygamberi olduğu için Tevratta hz Yusuf kıssasının olduğu bölüm kitabın sonuna eklenmiş
ve bu şekilde Kur'anı kerimin kıssaların en güzeli olarak nitelendirdiği bu kıssanın Yahudiler tarafından tahrif edilmiş olan Tevratta(bazı bölümlerinin) ne kadar çirkinleştirdiklerini görmüş oluyoruz. bu güzel Peygambere hakaret sayılacak cümleleri nasılda kutsal kitaplarına hiç çekinmeden koyabildiklerine ibretle şahit oluyoruz.
Allah kitabın yazarından ve yayınlayanların dan razı olsun
-
*** İrmiya ***
son derece ilginç ve sürükleyici bir romandı.
İran İslam Devriminden sonra çıkan İran- Irak savaşında cepheye giden ancak şehit olamayan, beyaz renaultu olan zengin ve üniversiteli bir gencin cephede arkadaşının şehit olmasından sonra yaşadığı ruhsal değişimin konu edildiği romanda devrimden sonra İranda ki toplumsal hayat hakkında da bize bilgi vermektedir
kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
Yorum
-
*** Aşkın Şehidi **
Seyyidüşşüheda Hz. Hüseyin(as)'ın Kerbela'da yaşadıklarını ve şehadetini konu alan bir roman. anlatımı çok güzel ve sürükleyici
kesinlikle okunmalı
Allah yazarından razı olsun
kitabın devamı niteliğinde olan Aşkın Elçisi ise Hz. Zeynebi anlatıyor...
henüz okumadım ancak inşallah okumak istiyorum
Yorum
-
Ynt: roman türünde kitaplar
Bir tavsiye de benden:
Peygamberin Hırkası- Roy Mottahedeh
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=74669
Bu kitap tarihi roman türüne dahil edilebilir. Hem akademik hem de hikaye üslubunda yazılmış. Bence İran'a dair farklı ve eleştirel bir çalışma.
İyi okumalar,
Yorum
Yorum