Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Bağdat Alimleri Konferansı" adlı kitap

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

"Bağdat Alimleri Konferansı" adlı kitap

Arkadaşlar, yıllar evvel okuduğum bu kitapta Selçuklu Sultan'ı Melikşah ve kardeşi ve veziri olan Nizamülk'ün kitabın sonunda Şii olduğu yazıyordu.Yıl 2006 idi.Kitabta Kitabı basanın telefonlarıda vardı.

Bende merak edip kitabı basan DOĞAN ÇİMENLİ'ye telefondan ulaşıp, MELİKŞAH'ın Şİİ OLDUĞUNA DAİR KAYNAK İSTEYEcEKTİM. Fakat cep telefonu kullanılmıyordu, iş telefonundan aradım, Doğan Çimenli ile mi görüşüyorum dedim.Adam "Hayır" dedi, "o Almanyada ama iş yeri burada "dedi. Bende merak ettiğim soruyu sordum. Dedim "gerçektende Melikşah Şia mı oldu?" Adam aynen şöyle dedi Önemli olan onların Şia olup olmadığı değil, kitabtaki bilgilerin doğru olup olmadığıdır dedi.

Şimdi arkadaşlar soruyu araştırmadım, fakat sizlerin bilgisi varsa paylaşmanızı isterim.

"MELİKŞAH VE NİZAMÜLK GERÇEKTEN ŞİA MI OLDU?" sorum bu kardeşler.

Selamun Aleykum

Ynt: "Bağdat Alimleri Konferansı" adlı kitap

Kitabı okuduğumda bende şaşırdım.Bu yüzden nizamülmülkün siyasetnamesini okumaya karar verdim.Kitabı buldum içinden rastgele bir sayfa açtım.Sayfada yazan şu ;

Peygamber bir hadisinde şöyle diyor :

eğer bende sonra peygamberlik olsaydı Hattab oğlu ömer peygamber olurdu.

Sanırım olayı yeterince açıklıyor.Bu kısmı gördükten sonra kitabı okuma gereği bile duymadım.

Ayrıca Nizamülmülk Alevilere atılan iftiraların kaynağıdır.Şia olsa ehl-i beyt taraftarı bi inanca neden ağza alınmayacak hakaretler etsin.Yine selçuklu-İsmaili savaşını göz önünde bulundurursak kitap uydurmadan başka birşey değil.

Yorum

Doğan Çimenliyi tanırım. Misafirim olmuştur. Yanlış bilgi aktaracağını zannetmem.

Ama inşaallah bu meseleyi etraflıca araştıracağım.

Yorum

Sultan Melik Şah ve Vezir Nizamı Mülkün Hasan Sabbaha bağlı İsmaili dailer tarafından şehit edildiği söyleniyor.
        Buna benzer birşeyde "Hüsniye" adlı kitapta var.Onunda Hüsniye adlı hayali bir kızın ağzından anlatılıyor.Ama her iki kitabında üslupu biraz sert.Ayrıca Peygamberimizin Rukeyye ve Ümmügulsum adlı kızlarının gerçekte peygamberimizin kızları olmadığı bilgisi var.Ama Yine Sayın Doğan Çimenli tarafından yayınlanan H.z.Fatıma adlı kitapta tersi yazıyor.Ama Melik Şah ve Nizamı Mülk akıllı insanlardır.Caferiliği kabul edebilecek potansiyelleri vardır.
        Cengiz Han ve Hülagü Hanın(Her ikiside Şamanist olarak ölmüşler) torunlarından İlhanlı Hükümdarı Olcaytu Hanın Şii-Caferiliği benimsediği bilinmektedir.Ama kendisinden Sünnilere baskı yapmasını isteyen bir Şii din adamına karşı çok sinirlenmiş ve huzurundan uzaklaştırmış.
        Ayrıca Oniki İmamcı Şiilik açısından İsmaililer sapkındır.

Yorum

Hasan sabbah fatımı şii devletinin gücünün zayıflaması ve nihayetinde selahaddin eyyubi nin kontrolune geçmesi ne denk gelen dönemde , Yeni ve güçlü bir fatimi (şii) devletinin inşası ve dönemin abbasi-türk-haçlı üçlüsü arasında gidip gelen sürekli el dğeiştiren sürekli sorunlar yaşayan ortadoğu bölgesinde birazda o baskılara maruz kalmamak için alamuta yerleşmiş ve kendince bazı faaliyetlerde bulunmuştur -bu faailiyetler hakkında söylenenlerin hemen hepsi tahmindir gerçeği ortaya çıkaracak dökümanların hepsi bilindiği üzre alamutu yerle bir eden moğollar tarafından yakılmıştır-

Bu durumda Eğer melikşah ve nizammülmülk şia idilerse hasan sabbah tarafından öldrülmüş olma ihtimalleri yoktur. Yani ya Bu iki ünlü isim şia olmamıştır yada hasan sabbahın bunların ölümü ile alaksı yoktur.

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

ben o kitabı okudum.yalnız bana pek doyurucu gelmedi. Nizamülmülk ve Melikşahın Şii olduklarını da ilk kez o kitapta okudum.Buda bana pek inandırıcı gelmedi.
            Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

Nizamülmülk Şafii idi. 631 Hicri-1233 Miladi tarihinde Mustansiriye Medresesini yapmış olup ehli sünnetin dört mezhebinin fıkhının okutulmasını sağlamıştır. Hak mezheplerin dört olduğu, dışındaki mezheplerin batıl ve biad olduğu (sapkın) düşüncesinin temeli de bu medrese olmuştur. Yani o tarihten önceki insanların aklına hak mezheplerin dört olduğu fikri hiç gelmemiş bulunmamıştır. Sultanların şii olmasına imkan var mıdır?
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Şunları bilmekte fayda var ;

-Hasan Sabbah herhangi bir faliyette bulunmadı alamut ve khuzistan kaleleri elindeyken melikşaha gönderdiği mektupta :

Siz bize saldırmayın bizde size isteğimiz barıştan başka birşey değildir.

diyor.

-Nizamülmülk le melikşahın ölümüne gelince:

Nizamülmülkü öldüren melikşahtır.Nitekim mesela kısas-ı enbiya kitabındada ilgili sayfada melikşahın eşi yüzünden aralarının açıldığı yazılıdır.Ordada olayı ismailiyeye yıkar ama bu olayıda belirtiyor.Doğru olanı onu melikşahın öldürtmesidir.Melikşahın ölümüne gelince yaklaşık 6 ay sonra oluyor.Ve onun ölümünden herhangi bir ismaili sorumlu tutulmadı o zaman.Yani kendisi eceliyle öldü.Etme bulma dünyası

-İsmailiye gelince safevi devletide 12 imama inanıyordu ama aralarında sorun olmadı hiç.Hatta şah ismail askerlerini eğiymesi için ismaili komutanlar getirtti.Ve safevinin kuruluşuna yardım ettiler.Aynı şekilde ismaili imamı 2.kasım şah hayatını 12 imama inanan alevilerin yanında geçirdi.Bu yüzden ismailiye şiaya göre sapıktır demek yanlış.İtikad gereği yanlıştır ancak birbirlerine yardım etmişlerdir.
                -Hüsniye uydurma biri değil.İmamın kadın öğrencilerindendir.Eğer aynı kişiden bahsediyorsak ve kendisi dönemim ehl-i sünnet alimine galip gelecek kadar alim bir insandır.

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=7841.msg51393#msg51393 date=1251730329]
                  Vezir Nizamı Mülk Fars kökenli olduğu için İran`daki Türkmenleri İran`dan uzaklaştırmak için Anadoluya göçü teşvik etmiş.Ayrıca Hasan Sabbah,Ömer Hayyam ve Nizamı Mülkün medreseden sınıf arkadaşı oldukları söylenir.Hasan Sabbah İsmailiyeyi bağlamaz.Alamutu sonunda Moğollar düşürmeyi başarmışlar.Dinsizin hakkından imansız gelir misali.

-İsmailiye gelince safevi devletide 12 imama inanıyordu ama aralarında sorun olmadı hiç.Hatta şah ismail askerlerini eğiymesi için ismaili komutanlar getirtti.Ve safevinin kuruluşuna yardım ettiler.Aynı şekilde ismaili imamı 2.kasım şah hayatını 12 imama inanan alevilerin yanında geçirdi.Ona bakarsan Osmanlılarda ordunun islahatı için Avrupadan subay getirtmişler.Ayrıca Şah İsmailin Ordusunda Sünni subaylar olduğuda söyleniyor.Dünyada herşey inanca göre, dine göre olmuyor.Günümüzden bir örnek verecek olursak Afganistanın en büyük Şii-Caferi partisinin Sünni Hazara ve İsmaili Hazara üyesi var.Ama Hazara olmuyan Şii üyesi yokmuş.Safevilerin kuruluşu sırasında İsmailerin çoğu asimile olmuşlardır.Bana göre Şah İsmail Şiiliği sadece kullanmıştır.Tamam Şiiliğe inancı vardır.Ama Siyasetine alet etmiştir.Bu yüzden ismailiye şiaya göre sapıktır demek yanlış.İtikad gereği yanlıştır ancak birbirlerine yardım etmişlerdir.Eğer İmamet Oniki İmama inanmaksa sapkındırlar.Tamam belki Müslümandırlar.Şiidirler ama...
                  -Hüsniye uydurma biri değil.Vallahi alevisesi.com`daki arkadaşlar uydurma olduğunu söylüyorlar.
                  [/quote]

Yorum

kızılbaş hani imameti inkar eden kafir oluyodu

sünniler inkar edince kafir ama ismaililer inkar edince sapkın bile olmuyolar

bu ne yaman çelişkidir böyle

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7841.msg51408#msg51408 date=1251745624]
                      kızılbaş hani imameti inkar eden kafir oluyodu

sünniler inkar edince kafir ama ismaililer inkar edince sapkın bile olmuyolar

bu ne yaman çelişkidir böyle
                      [/quote]

Aksini idda etmedim zaten. EDİT .Dediğim dönemim 12 imama inanan şiilerle ismailiyenin arasında herhangi bir sorun olmadı.Şöyle bak olaya

Kardeşime karşı ben
                      kuzenime karşı kardeşim ve ben
                      yabancıya karşı kuzenim kardeşim ve ben

Çeri sen tam olarak neyi savunuyorsun anlamadım ??

Ayrıca sapkın kelimesi ayrı kafir ayrıdır.İsmailiye ilmi konularda önde olan bir topluluktur.Sapkın kelimesini ne için kullanacaz ??

Safevi ve İmamlarının aleviler arasında yaşaması örneğini o zamanlar için herhangi bir sorun olmadığını göstermek için verdim.Senin yazdıklarınla ne alaka anlamayadım ?
                      Zaten osmanlıyla avrupanın arası kötü değildiki tam tersi birbirleri gayet yakın görüyorlardı.Hatta timur beyazıdı yakalayınca ona Frenk çocuğu (ifadesi biraz farklı ) diye hitap etmiş yani bu doğudada bilinen bişey .
                      Şah ismail döneminin en büyük evliyasıdır.Onun şiiliği kullanmasına bir tane bile örnek getiremezsin.Sünni tarihçilerin kendi topraklarındaki insanların onu sevmesini kabullenemediği için uydurduğu bir ifadedir.
                      İsmailiyenin asimile olduğuna delil ne ??

NOT: İFADELERİMİZE DİKKAT EDELİM LÜTFEN

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=7841.msg51393#msg51393 date=1251730329]
                        Aynı şekilde ismaili imamı 2.kasım şah hayatını 12 imama inanan alevilerin yanında geçirdi.Bu yüzden ismailiye şiaya göre sapıktır demek yanlış.
                        [/quote]

kızılbaş kardeşini kuzenini falan bilmem ben kelime oyunu yapma bana, seni samimiyete davet ediyorum

sapık bile demekten imtina ediyosun yahu nasıl kafir oluyo?

[quote author=Kızılbaş link=topic=7841.msg51444#msg51444 date=1251756294]

Şah ismail döneminin en büyük evliyasıdır.[/quote]

hem kafir hem döneminin en büyük evliyası bu da güzel

Yorum

Mektebi mülkiye kardeşim kafa mı iyi

Şah ismail ismaili değil

Ona kafir dediğimi nerden çıkardın

Sapkın demek ayrıdır kafir demek ayrı.İsmailiye İmamete şirk koştuğu için dinden çıkmıştır.Ancak sapkın denilecek bir uygulamaları yok.Ayrıca hasan sabbah 17 yaşına kadar imamiyye eğitimi almış sonra davaya katılır artık neyi yanlış gördüyse

Yorum

kafam iyi valla akşamdan beri rapor yazıyom uçacam birazdan ;D

yaw adı ismail olunca benim kafamda ismili olarak kalmış ;D ordanmı bağlantı kurdum nedir

ben sabbah ile karıştırdım sanırım ..

herneyse safevileri sevmediim için belkide aklımda şah ismailde ismaili olarak kaldı

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7841.msg51451#msg51451 date=1251757617]
                              kafam iyi valla akşamdan beri rapor yazıyom uçacam birazdan ;D

yaw adı ismail olunca benim kafamda ismili olarak kalmış ;D ordanmı bağlantı kurdum nedir

ben sabbah ile karıştırdım sanırım ..

herneyse safevileri sevmediim için belkide aklımda şah ismailde ismaili olarak kaldı
                              [/quote]

bu ne kin bu ne nefret

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X