Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR''

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Sunni mezheplere göre öldürülmesi gerekenler

Sayın gulistan_2
    Yazıyı okuyunca afalladım dersem yalan olmaz.
    Bir tartışma ortamında bazı Ehli Sünnetler şöyle demiş, böyle demiş.
    Ne zamandır Ehli Sünnet inancı, sohbet ortamıdan birilerinin söylediklerine göre eleşitiri malzemesi oluyor? Daha doğrusu o söylemlere göre Ehli Sünnet damgalanıyor?
    Sizin niyetinizi anlamış değilim. Sizin tek gayeniz Ehi Sünnetle Şia arasında bir uçurum oluşturmakmı!. Hayır öyle bir amacım yok diyorsanız, kusura bakmayında bu sözünüze çocuklar dahi tebessüm eder. Gülmez tebessüm eder, çünki bu gülünecek türden bir gaf değil.
    Ehli Sünnet sizin gözünüzde nedir? Batıl bir inanç mı ?
    Nedir önce bunu açıklarmısınız bayan gulistan_2.
    hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3012.msg15336#msg15336 date=1239309082]
      Sayın gulistan_2
      Yazıyı okuyunca afalladım dersem yalan olmaz.
      Bir tartışma ortamında bazı Ehli Sünnetler şöyle demiş, böyle demiş.
      Ne zamandır Ehli Sünnet inancı, sohbet ortamıdan birilerinin söylediklerine göre eleşitiri malzemesi oluyor? Daha doğrusu o söylemlere göre Ehli Sünnet damgalanıyor?
      Sizin niyetinizi anlamış değilim. Sizin tek gayeniz Ehi Sünnetle Şia arasında bir uçurum oluşturmakmı!. Hayır öyle bir amacım yok diyorsanız, kusura bakmayında bu sözünüze çocuklar dahi tebessüm eder. Gülmez tebessüm eder, çünki bu gülünecek türden bir gaf değil.
      Ehli Sünnet sizin gözünüzde nedir? Batıl bir inanç mı ?
      Nedir önce bunu açıklarmısınız bayan gulistan_2.

[/quote]
      seyyah kardeş
      gulistan_2 kardeşimizi eleştiriyorsun. Ben gulistan_2 kardeşimizin sizin eleştirdiğiniz noktada olduğunu düşünmüyorum. Ama bir an için öyle olduğunu kabul edelim. Bunu kabul ettikten sonra size soruyorum.

Sizin ondan ne farkınız var?!

Eleştirinin kamil olanı olması gerekeni ortaya koymaktır.

Önce bunun için de size bir soru soralım. Olması gereken nedir?

Yani toplumca yanlış bilinen bir konunun aslını anlatmak mı?

Buyrun sizden dinleyelim.

Dindeki mürtedlerin hükmü nedir? Ve paralelindeki konular???
      Torunu; Allah'a inandığını iddia eden(!) insanlar tarafından katledilen bir peygamberin ümmetiyiz!

Yorum

Samimiyetine inandığım Murazzal kardeşim bakalım bu gereksiz yorum ve alıntılar karşısında gulistan_2 ye katılacak mı?

Bende gulistan_2 nin yaptığı gibi, şia içinde oldukça gereksiz yorumlar, inanışları burayamı alıntılayım yani. Amaç bir mezhebi basitleştirmek ise ancak bu yapılabilir değilmi. Ama ben gulistan_2 nin yaptığı bu hataya düşmeyeceğim. Amacım inançları gereksiz alıntı ve yorumlarla baltalamak değil.

Bu arada sırf Ehli Sünnet diye, gözdağı vermek için yazısında hata arayıp, ''gocunma'' kelimesini bulup uyarı alan bir üyemize nasıl yaklaştığını gördük. Sonra Ehli Sünnet inancını bı kadar basite indirgemek için yaptığı alıntılarıda gördük. Bir Genel Moderatör olarak yaptığı bu tutarsız davranışlarını forumda herkes görüyor. Umarım Forum Yönetiminin gözünden kaçmıyordur. İyi niyet taşımadığına artık adım gibi emin olduğum gulistan_2 nin en azından bundan sonra daha tutarlı davranacağını ümit ediyorum.
        Hiçbir şekilde bu alıntıların iyi niyetli açıldığını yazmasın bir şia taraftarı. Bu sadece taraftarlıktan dolayı savunma olur.
        Umarım müslümanlar arasını açmaya vesile olacak davranışlardan vazgeçer ve kapıldığınız heyecandan uyanırsınız, ne büyük hatalar yaptığınızın farkına varırsınız bayan gulistan_2!
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 18:46.
        hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=welayet link=topic=3012.msg15334#msg15334 date=1239308487]
          Sayın nuru dilara...

www.welayet.com sitesi yönetimi sizler gibi üyelerimizin paylaşımlarına nasıl paylaşım diyorsa ve sizlerin mesajlarını nasıl hakaret, küfür v.s. gibi rencide edici unsurlar olmadıkça silmiyorsa, aynı şekilde diğer üyelerine de eş mesafededir.

www.welayet.com yönetimi üye gayırmaz.
          Üyeler dilediği inanç sistemine dilediği gibi inanır.
          www.welayet.com yönetimi her türlü taassuptan beridir.
          www.welayet.com yönetimi bir insanın inanç ve fikir özgürlüğüne saygılıdır.
          www.welayet.com yönetimi her türlü dayatmaya karşıdır.

Genel olarak bu ilkelere bağlı kalınarak forumun yönetildiğini tekrar hatırlatmak istiyoruz.

[/quote]

Paylaşım denilen şeyin nasıl olduğu hakkında ya ben yanlış biliyorum yada siz..
          Paylaşım bence şöyle olursa paylaşımadı veriliri..
          Denirki ehlisünnet mezhebi hakkında böyle rivayetler var buradada ehlisünnet arkadaşlarımız mevcut ben bunları okudum ve bana tuhaf geldi sizce böyle bir şey varmıdır yokmudur diye bize sunulsa bizde onun açıklamasını kaynaklarımızla sunarız...
          tatmin olmayacağını bildiğimiz halde..
          ama derizki genede yaklaşım şekli güzeldi..
          ama burada tamamen saldırganlık var ve tüm üyeler öğrenmeye yönelik bir paylaşım dahi sunmadan araştırma tenezzülüne girmeden" aa hadi ya bende kabak sevmiyom desene başım gitti yada oooovv süper bir itham Allah razı olsun nede güzel saldırdın öyle" gibi davranışlara siz paylaşım diyorsanız buyrun diyin ama bu ne sağlıklı bir paylaşım nede ilmi bir paylaşım..
          tamamen saldırma amacı ile açılmış olduğu ortada..
          kendisi bir yönetici ve eğer her kitleye hitap ettiğiniz bir form olduğunuzu iddia ediyorsanız o zaman yönetici objektif olmak zorunda...
          Zaten bizim bu konu hakkında göndereceğimiz kaynağa bu taassub dolu yürek asla tatmin olmayacak ve ilmi olmayan bir saçmalığa bende ilimden ziyade aynnı saldırganlıkla ona cevabımı veririmm..
          niyet hayr değil akıbettende hayr beklensin!
          eğer gerçekten objektif olduğunuzu düşünüyorsanız o zaman hiç bir mezhebi ayırmadan adaletinizi zuhur ettireceksiniz...
          Şiilerle başka sitelerde bir çok münazarada bulundum ve gördüğüm tamamen anlamaya yönelik değil saldırmaya yönelikdir..
          bana muta konusunu örnek vermeyin bizim oradaki halimizden
          çünkü ben bir çok sitede muta hakkında münazaralarda bulundum hiç biride sonuç vermedi bu yüzden burada aynı şey zuhur edecek ve ben tabikide artık görüşlerimi sunucam..
          Şiilerde şu tutum görülüyorki ne öğrenmeye ne anlamaya yönelik tavırdan ziyade sunni taassubu oldumu buna yönetimde dahil ehlisünnet olduğunu iddia edenlerde dahil kimsenin gıkı çıkmıyor..
          benim canımı acıtanda ehlisünnet mezhebi olduğunu idda eden kişilerin sukut etmesidir..
          şiilerin haksızlık karşısında biz savunacaklarını zaten beklemiyorum ama benim mezhebimden olan insan nasıl ssusar aklım almıyor!!!

Yorum

Allahin selami üzerinize olsun...
            dogrusu bu basligi acarken bu kadar tepki görecegini hic tahmin etmemistim
            bunun elbette bir nedenleri vardi
            bir nedeni, daima siayi tenkit edip, olmadik iftiralarin nereden kaynaklandigi hakkinda hic düsünmeksizin dogru kabul eden, ehlisünnet kardeslerime, sonradan ortaya cikan mezhepler icerisindeki gelismelere ve nasil yanlis sonuclara gelinebildigine bir örnek vererek, sirf mezhebe aittir diye bütün görüslerin dogru olamayacagina bir örnek vermekti.
            ............................
            bunu biraz acarsak, görüldügü gibi bu olayda resulullahin veya kuranin getirdigi bir hüküm sözkonusu bile degil! dolayisi ile buna bir hadis veya ayet vs. beklememiz abes olur...zaten yukarida da belirttigim gibi mezhep icerisindeki hükümler, sia hakkindaki veya muta hakkinda bir takim hükümlerde dahil, genellikle sonradan, kisisel görüslerle ortaya cikmistir...
            ...........................
            burada beni yeni taniyanlar ve öfkesi düsünmesine oldukca büyük oranda engel olan insanlarin beni bu sekilde tenkit etmelerini dogal karsiliyorum...cünki onlar bu yaziyi ehlisünneti karalamak olarak algiladilar...fakat beni taniyanlar bilenler böyle olmadigina yemin dahi edebilirler, zira onlar benim bu konulardaki görüslerimi iyi bilirler...niyetim mezhebi karalamak olsaydi, yukarida ki alintinin yaninda övgü bile kalabilecegi türden alintilarda yapabilirdim!!! burada ki amacim yalnizca bazi seylere ki bunlari ilk basta acikladim, dikkat cekmekti...fakat dikkatler maalesef mezhebin onuruna cekilmis!
            .........................
            mezheb hükümlerinin akisina bir örnek ise yukarida ki alintidir....görüldügü gibi, kabak sevmeyen, resule muhalefet, resule muhalefet eden kurana, dine Allaha muhalefet etmis olaraktan katline cevaz veriliyor! iste kiyasla gidilen yolun sonuclarindan bir sonuc...
            .......................
            bir an icin varsayalim ki bu bir yalan olsun, bunu isbat ettiginiz taktirde ben özür dilemekle birlikte, o yazilarimi kaldirarak, asil anlatmak istedigim seyi muhteva eden daha saglam bir kaynak getirebilirim...fakat bu yazidan daha agir olur...simdi gelin bu alinti ile anlatmak istedigim asil mesele üzerinde konusalim olmazmi?
            ......................
            sizce böyle hükümler yokmudur?
            sia hakkinda da tipki buna benzer yanlisliklardan kaynaklanan hükümler yokmudur?
            mezheb hükümlerini koyanlar ne resulullahi, ne sahabeyi görmüslerken, onlari izlemekte beyis görmüyorken, neden Allah ve resulünün izahi ve emri üzere, Resulullahtan bir an ayrilmamis hz.ali ve sair ehlibeyti, onlarin ögretilerini izleyenleri, "evli kadinlarin muta yapabilecegi" gibi carpik bir hükümle itham ediyorsunuz?... ehlibeyt ki resulullahin hükmüne asla kisisel fikrini ve kiyasini katmamistir!
            ....................................
            simdi bir nebze düsünecekmisiniz
            yoksa hala bunu size yapilmis bir saldiri olarak görmeye devammi edeceksiniz?
            ve icinizde rahat olsun, sia ehlisünneti karalama calismalarina girismeyecektir
            sia malesef, kendilerine ehlisünnet diyen bir takim kisilerin kendilerine attigi iftiralara cevap vermekle mesguldür
            dolayisi ile, arada bir buldugunuz yazilari mektep karalamasi olarak algilayarak velvele yapmaya gerek yok
            ............................
            nuru dilara bacimiz
            Allah sizi öfkenizin serrinden kurtarsin
            gercekten siz malesef, bulundugunuz ortamda bütün insanlar iyi niyette olsalar dahi, bir anda hepsini kanli bicakli yapabilecek cikislara sahipsiniz
            bu öfke, bu cikislar en cok size zarar verir...samimiyetle söylüyorum ki, yakaniza yapismis olan bu öfke illetine üzüldüm
            ahirete, Allahin huzuruna cikmaya hazirim bacim
            zira gönlümde olani ben biliyorum
            niyetim kimseyi karalamak degil, niyetim yalnizca dikkat cekmek ve düsünmeye sevk etmekti
            belki bunu ilk basta yazmam ve aciklamam gerekirdi, iste bunu yapmadigim icin hepinizden de özür dilerim
            yalniz bu yaziyi kimseyi karalamak icin acmadigima Allahi sahit tutuyorum
            böyle anlamis olanlardan samimiyetle özür diliyorum
            fakat böyle anlamak isteyen ve böyle anlasilmasini saglamak isteyen hic kimseye özür beyan etmedigim gibi ayrica Allaha havale ediyorum
            ..........................
            artik bu mesele üzerine edebiyle erkaniyla konusacak birileri var ise buyursunlar

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3012.msg15392#msg15392 date=1239358393]
              Allah ve resulünün izahi ve emri üzere, Resulullahtan bir an ayrilmamis hz.ali ve sair ehlibeyti, onlarin ögretilerini izleyenleri, "evli kadinlarin muta yapabilecegi" gibi carpik bir hükümle itham ediyorsunuz?[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem Gülistan kardeşim, forumda bu meseleyi İbrahim Cananın eserinden alıntı yaparak bizlere sunan YPA kardeştir fakat YPA kardeşin kendisi bu Alıntıyı inandığı için aktarmadı hatta yanılmıyorsam inanmadığınıda belirtti. Aynı şekilde bu iğrenç iftiraya forumda mevcut olan Ehl-i sünnet kardeşlerimizde inanmamakta ve inanmadığı gibi Şia'ya atılmış bir iftira kabul etmektedir.

Yorum

Allah razi olsun abi;
                ben o meseleyi yalnizca bir örnek olarak verdim
                yoksa, onlar buna inaniyorlarda bende alin size bu dercesine bir harekette bulunmak niyetinde degilim...
                yalnizca mezhep icinde bazi hükümlerin,
                ki hani ypa kardesimizde söylemisti "kulun olupta hatali olmayan ne var"
                iste böylece hatadan korunmuslugu malum olan ehlibeytin degilde, sair insanlarin, facialara yol acan kisisel görüsleri ile konulan hükümlerin varligina, bir örnek vermek istemistim...

sayet bu konu yanlis anlasilmada devam edecek
                ve konuyu acmamdaki amaca ulasilamayacak olursa, konuyu kaldiracagim insaAllah

kardeslerimin ici rahat olsun
                amacim asla karalamak olmadi, olmayacak, olmazda

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3012.msg15338#msg15338 date=1239311011]
                  Samimiyetine inandığım Mufazzal kardeşim bakalım bu gereksiz yorum ve alıntılar karşısında gulistan_2 ye katılacak mı?[/quote]
                  Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem Seyyah kardeşim öncelikle hakkımdaki düşüncenizden dolayı teşekkür ederim.

Gülistan kardeşe katılıp katılmama mı merak etmiş olmalısınız.

Şimdilik şunları söyleyebilirim:

Gülistan kardeşin bu başlıkta bazı kaynakları sunarak aktarmaya çalıştığı bir kaç fetvayı ilk kez okuyorum. Ve şu an Gümüşhanevi Hazretlerinin eserinde araştırma aşamasındayım.

Bu güne kadar bu sözleri ne okudum, nede duydum.

Ama anladığım kadarı ile Gülistan kardeş bu fetvaları veya bu yazıları Hanifçilerin Sitelerinden alıntı yapmış.

Gülistan kardeşimiz, en başta bu başlığı açmadan önce güzel bir giriş yazısı yazsaydı ve daha sonra bu konuya girseydi inanıyorum ki her hangi bir yanlış anlaşılma olmayacaktı. ama konuya direkmen girmek konuyu içinden çıkılmaz hale getirebiliyor.

Katılıp katılmama konusuna gelince, her fikri, her görüşü okurum, dinlerim, kabul ederim veya etmem bu önemli değil ama içeriğinde küfür ve alay yoksa, ayrıca delilsizde değilse sadece saygı duyarım...Kabul edip etmeme meselesi ise bizzat kendi araştırmama bağlıdır.

Yalnız şu bir gerçek ki burada Gülistan kardeşin aktardığı fetvalar her ne kadar bazı eski eserlerde geçiyorsada, Ehl-i sünnetin çoğunluğu tarafından kabul görmemektedir. Hatta çoğusu iftira olarak nitelemektedir.

Kıyasla gelen bir çok ilginç fetva bazı eserlerde olabilir ama her Ehl-i Sünnetin o fetvayı kabul ettiği anlamınada gelmiyor. Tabiki Ehl-i sünnet dünyası için bunu diyorum. Zaten bu da başlı başına bir konu. Yani kabul edip etmeme meselesi...

Seyyah kardeşim inşaallah beni anlamışsınızdır.
                  En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 18:45.

Yorum

siteden alinti yapmadim, fakat bu kaynak yukarida serdarcana acikladigim gibi bende var
                    gercekten büyük bir hata oldu baslangicta aciklama yapmayisim, buna üzüldüm...

bir baska dikkat cekmek istedigim tehlike daha var, fakat su an deginmeme gerek kalmadi
                    bakalim konu akisi nereye varacak ona göre belirleriz artik

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=3012.msg15404#msg15404 date=1239360651]
                      siteden alinti yapmadim, fakat bu kaynak yukarida serdarcana acikladigim gibi bende var
                      gercekten büyük bir hata oldu baslangicta aciklama yapmayisim, buna üzüldüm...
                      [/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Değerli Gülistan kardeşim, demiştim ki: anladığım kadarı ile Gülistan kardeş bu fetvaları veya bu yazıları Hanifçilerin Sitelerinden alıntı yapmış.

Lütfen bu konuda özrümü kabul ediniz. Demek ki yanılmışım.

Yorum

Ynt: ''EHL-İ SÜNNETİN BAZI FETVALARINA GÖRE KİMLER ÖLDÜRÜLÜR''

sorun degil abi estf.
                        siteden de olsa kitaptanda olsa sonucta ayni kaynak sayilir...farketmez

bu arada basligi amacina daha yakin bir cümle ile degistirdim
                        insaAllah, görüsbirligine varilirsa, ilk basa bir de aciklama yaparim

Yorum

Yaziyi "hanif"cilerin (her müslüman haniftir) sitesinden bende okumustum.Ehli-sünnet bunlari kabul etseydi günümüze kadar dayanirdi herhalde demekki kabul görmemis.öyle bir fetva gercekden varmi yokmu o da ayri bir konu tabii.Ama sünnilerin nasil böyle fetvalari var ise siilerin de var.Ve sia alimlerinden de kabul görmemistir.Her sii yada sünninin yazdigi dogru olacak diye bir kaide yok.
                          Gülistanin ard bir niyeti olmadigina inaniyorum ben,aciklama yapacagini biliyordum,cünkü sanki kendi de yaziyi onaylamis gibi aksettirdi okuyanlari
                          Allah Bize Yeter!
                          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=3012.msg15408#msg15408 date=1239362368]
                            Yaziyi "hanif"cilerin (her müslüman haniftir) sitesinden bende okumustum.Ehli-sünnet bunlari kabul etseydi günümüze kadar dayanirdi herhalde demekki kabul görmemis.öyle bir fetva gercekden varmi yokmu o da ayri bir konu tabii.Ama sünnilerin nasil böyle fetvalari var ise siilerin de var.Ve sia alimlerinden de kabul görmemistir.Her sii yada sünninin yazdigi dogru olacak diye bir kaide yok.
                            Gülistanin ard bir niyeti olmadigina inaniyorum ben,aciklama yapacagini biliyordum,cünkü sanki kendi de yaziyi onaylamis gibi aksettirdi okuyanlari
                            [/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Sözlerinize aynen katılıyorum Hilal nur Kardeşim. Yalnız keşke, saldırmadan, yanlış anlamadan ve emin olmadan bu fetvalara benzer Şia tarafında da her hangi bir fetva var ise beyan edilmesi bizlere sunulmasıdır. Nitekim yanlışlar yazışarak ve kaynaklardan tarafsızca inceleme yapılarak ortadan kaldırılabilir.

Yorum

gulistan_2 hanımefendi hatanızdan dönmeniz güzel bir gelişme.
                              İlk başta yazıları aktarmışsınız, arkasından size Allah razı olsun diyenlere mukabelede bulunmuşsunuz ve yazıyı onaladığınızı ifade etmişsiniz.
                              Sonradan aslında ben öyle demek istememiştim, beni tanıyanlar böyle biri olmadığımı bilir gibi yorumlar biraz kaçamak olur. Zira forumlar dünyanın heryerinden girilebilen sanal ortamlar. O zaman siz burda aktardıklarınız gibi değilseniz, bundan sonraki aktarımlarınızı Mufazzalın dediği gibi, girizgah yaparak aktarınız. Zira herkes sizi tanımaz ve tanımak zorunda değil. Değerlendirenlerde sadece tanıyanlar değil.

Hatanızdan dönmenizde güzel, teşekkür ederim.
                              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 18:45.
                              hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=3012.msg15444#msg15444 date=1239367620]
                                Mufazzalın dediği gibi, girizgah yaparak aktarınız.[/quote]
                                Bismillahirrahmanirrahim

Kardeş, GİRİZGAH kelimesini anlayamadım? Açıklarsanız memnun olurum.
                                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 18:46.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X