Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

HAYIRLI CUMALAR...

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: HAYIRLI CUMALAR...

[color=rgb(128, 0, 0)]Bekleyişlerin en güzelidir seni beklemek.. [/color]

Gönül toprağına umut tohumları ekmek...

Ey Zehranın oğlu(Mehdi a.f) hangi cuma vuslatımız..?

Hangi cuma dinecek feryadımız..?

ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ALİ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM VE FERECENA BİHİM...
    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

[img width=525 height=525]http://img832.imageshack.us/img832/4804/bcd101c3gul.jpg[/img]

Yorum

amin kardeşim senin de cuman mübarek, amellerin Ehlibeytin şefaatine layık olsun

Yorum

Allahumme Salli ala Muhammed ve âli Muhammed ve accil ferecehum

Cumamız mübarek olsun.

Selamun aleykum canlar cuma vakti ne zaman başlar ve ne zaman biter ?

Yorum

Cuma namazı İmam Mehdi’nin (a.f) gaybeti döneminde “tahyiri” vaciplerdendir.Yani mükellef cuma günü isterse öğlen namazı kılar, isterse öğlen namazı yerine cuma namazı kılar. Ama cuma namazı daha faziletlidir.Ama ihtiyat etmek isteyen biri için her ikisini de kılması daha uygundur.

Cuma namazı erkekler tarafından eda edilir; ama kadınlar da ona katılabilirler. İki cuma namazı arasındaki fasıla en az bir fersah (takriben altı km) olmalıdır. Cuma namazının kılınabilmesi için en az beş kişi lazımdır.Beş kişiden az olursa cuma namazı kılınmaz.

Yolcu cuma namazına katılabilir. Bu taktirde öğlen namazını kılmayabilir.Ama o beş kişiden biri yolcu olamaz.

Cuma namazının vakti güneşin zevalinden başlar. Şahısın boyu (yere dikilen dik çubuk) iki adıma ulaşıncaya dek sürer. (güneşin zeval vakti öğle namazı vaktidir).

Ebelfez Kocadağ
            Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Allah razı olsun Özdemir kardeş benim sormak istedigim cuma günüydü vakti yazmışım yanlış anlaşılmış cuma günü ve cuma gecesi hadislerde dua edilmesi tavsiye edildiğnden ben cuma günü nün tam olarak perşembe hangi vakitle başlayıp cuma hangi vakitle sona erdiğini sormak istedim

Yorum

Değerli vahidetun kardeşim. Selamun aleykum.

Senin sorunu bir alimimize sordum. Cuma gecesi aynı Sünni kardeşlerimizde olduğu gibi, perşembe günü öğleden sonra başlar ve sabaha kadar sürer. (ya sabah namazı başlangıcı, ya da güneş doğana kadar, tam emin değilim) saygılarımla...
                Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Ve aleykum selam kıymetli kardeşim, Allah razı olsun zahmet edip sormuşsunuz ilginiz için teşekkür ederim ancak acaba cuma namazından sonra bitiyor olabilir mi sonuçta sabah bitse cuma namazına cuma namazı denmez di. normalde sünniler de gün ikindi vaktinde başlayıp diğer günün ikindi vaktinde bitiyor diye biliyorum...

Yorum

sevgili Vahidetun kardeşim

Cuma gecesini siz sorduğunuz için cuma gecesi cuma sabahı bitiyor ve ardından cuma günü başlıyor ve cuma günü de ikindiden önce bitiyor. Yani cuma gününün sabahından sonra ki vakit cuma gecesi olarak geçmiyor, cuma günü olarak geçiyor. Siz cuma gecesini sormuştunuz. saygılarımı sunuyorum. (bu konuda farklı düşünce duyarsam iletirim inş.)

Yorum

Teşekkür ederim, şimdi oldu anladım biraz geç oldu ama ... yolculuktayım şu anda algılarım pek iyi çalışmıyor heralde saygı ve selam ile ...

Yorum

Benden de sana saygı ve selam olsun değerli kardeşim. Hayırlı yolculuklar temenni ediyorum.

Yorum

[quote author=özdemir link=topic=2353.msg173894#msg173894 date=1401824861] Benden de sana saygı ve selam olsun değerli kardeşim. Hayırlı yolculuklar temenni ediyorum. [/quote]

Allah razı olsun

Yorum

hayırlı cumalar dualarınız kabul olsun

Yorum

Bismihi Teala;

Selamun Aleykum AZİZcanlar;

Hayırlı Cumalar..Amin cümlermizinde

Allah'a emanet olun...

Yorum

Bekleyişlerin en güzelidir seni beklemek..

Gönül toprağına umut tohumları ekmek...

Ey Zehranın oğlu(Mehdi a.f) hangi cuma vuslatımız..?

Hangi cuma dinecek feryadımız..?

ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ALİ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM VE FERECENA BİHİM...
                                [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X