Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

HAYIRLI CUMALAR...

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: HAYIRLI CUMALAR...

[quote author=Musavi link=topic=2353.msg84822#msg84822 date=1274998026]
    arkadaşlar sizce cumayı nasıl yapmalı ehli sunnetle kılmalı mı.elleri baglama konusu ne olacak.elleri baglamazsam cok tepki alırım ne yapmam lazım.
    [/quote]cuma namazı vacip değilki kardeşim yani farz değil...Ehli sünnettte öyle 3 cuma kılmazsan nikahın düşer imanın gider olayıda yok....
    De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
    (Tevbe Suresi 105)

Yorum

ben hiç bir şekilde sünni camiiye gitmiyorum. çünkü onları meşru sayamam.. gitmek her hal u karda meşru saymak gibi geliyor bana. veya onların gücünü kabul etmek gibi.. benim öyle vahdet mesajı verecek konumum da yok Ahmedi necat gibi.. o halde neden gideyim tağutlara bağlı sünni camiilerine tam siyasi namaz olan cuma için..

ancak herkesin şartları değişiktir. takiyye yapmanız gerkiyorsa kardeşim.. takiyye yapın ellerinizi bağlamayın diyor Hz. Humeyni çünkü bu konuda takiyyeye izin yok çünkü dört mezhepden malikiler de bağlamıyor. dolayısıyla onu tklit ediyorum deme imkanı var bu yüzden el bağlama konusunda takiyye yoktur diyor ama mühür konuusnda var.. eğer özel şia seccadesi alıp onda kılma durumu yoksa.. takiyye yapın.

Yorum

hasırlar var bitkilerden yapılan onlar oluyor
        De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
        (Tevbe Suresi 105)

Yorum

gitmem zorunlu degil arkadaslar eger vacip degilse gitmemek.eger gidip ellerimi baglasam cok tepki alırım.gecen abdestte ayagımı meshettim ve arkadasımdan kufurlu tepki aldım.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=2353.msg84833#msg84833 date=1275000777]
            gitmem zorunlu degil arkadaslar eger vacip degilse gitmemek.eger gidip ellerimi baglasam cok tepki alırım.gecen abdestte ayagımı meshettim ve arkadasımdan kufurlu tepki aldım.
            [/quote]Sabır kardeşim sabır...bizlerde neler yaşıyoruz ama bir süre sonra doğal oluyor herşey...çünkü hakkı biliyorsun
            (Tevbe Suresi 105)

Yorum

kardeş birde sunu soracam ankarada caferilerin toplandıgı bir yer mescit falan var mı ?

Yorum

var var cami var ... birda Bab-ı ali ilim vakfı var ...çok değerli şia alimleri var orada
                (Tevbe Suresi 105)

Yorum

yerini ogrenebilrimiyim arkadaşım muhakkak gıtmek ıstıyorum cunku behestının torunu olan arkadasım irana gidiyor.yalnız kalmak ıstemıyorum.

Yorum

Yebnel hesen aga biya.wuslat kaldi hangi cumaya?yolunu gözleriz herzaman.gel ey sahibe zaman.
                    [center]

[center][center]

Yorum

[quote author=yebne-zehra link=topic=2353.msg10929#msg10929 date=1236943730]
                      [quote author=ali_siasi link=topic=2353.msg10927#msg10927 date=1236942951]
                      [quote author=yebne-zehra link=topic=2353.msg10923#msg10923 date=1236940862]
                      Hayırlı cumalar kardeşler..

Hz.Fatıma(a.s)buyuruyorki “Cuma günü öyle bir vakit vardır ki, Müslüman bir kul o vakitte Allah’tan bir hayır dilerse Allah onu ona bağışlar, o vakit de, güneşin yarısının batmaya koyulduğu andır.”

Son hüccet Begiyetullah'ın gelişini beklediğimiz bir cuma'yıda Ağamız olmadan geçiriyoruz AĞamızın zuhurunun Acil olması arzusuyla..

ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ALİ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM...
                      [/quote]aminnnnnnn inş..ALLAH RAZI OLSUN
                      [/quote]Amin cümlemizden,ruzi mahşer gününde Günahlarımızın örtülmesi temennisiyle,Dualarda buluşmak arzusuyla,Rahmen ve Rahim olan Yaradanıma en güzele emanetsiniz selam ve dua ile .i.dua
                      [/quote]
                      QUR WAY IS THE WAY OF İMAM MOOSA AL KADHEM
                      WHO TEACHED US TO LİVE IN THE PRISON......

Yorum

Tüm Mümin kardeşlerime hayırlı Cumalar olsun.
                        Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

[quote author=ali_siasi link=topic=2353.msg13890#msg13890 date=1238736946]
                          HAYIRLI CUMALAR
                          BEKLENEN ZURUHUN ACİL OLMASI UMUDUYLA..
                          Allahumme salli ala Muhammed'in ve âl-i Muhammed ve accil ferecehum ve ferecena bihim
                          [/quote]

Yorum

Yorum

[quote author=kevseri_resul_76 link=topic=2353.msg88682#msg88682 date=1276262692]

[/quote]

Yorum

[quote author=Divane-i HÜSEYİN link=topic=2353.msg88697#msg88697 date=1276265349]
                                [quote author=kevseri_resul_76 link=topic=2353.msg88682#msg88682 date=1276262692]

[/quote]
                                [/quote]

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
                                Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X