Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

3 defa üst üste cuma namazini terk etmek

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

3 defa üst üste cuma namazini terk etmek

selamunaleykum herkese.

Benim provoke etme amaci gütmeyen samimi bir sorum olacak:

Sünni itikadine göre 3 defa üst üste cuma namazini bilerek terk eden, kalbi mühürlenmis sayilmiyor mu? Dolayisiyla cuma namazini terk etmis bu insan günahkar degil, aslinda kafir olmus olmuyor mu?
    Sünni itikadine göre (itikadin baglililarin görüslerine göre demiyorum), kasten cuma namazini terk etmeye ruhsat veren sia, dolayisiyla ile bütün sialar tekfir edilmis olmuyor mu?

Ynt: 3 defa üst üste cuma namazini terk etmek

Kardeşim bu soru boş biri soru sen onları bırak onların itikadını sağlam mı görüyorsun ki onların itikadınca hükmümüzü soruyorsun?Şüphen var ise sen bu furuu meseleleri bırak dinin usuline bak hakkın şia'da olduğunu göreceksin.

Yorum

[quote author=Ahbar date=1402587790 link=topic=25613.msg174205#msg174205]
      Kardeşim bu soru boş biri soru sen onları bırak onların itikadını sağlam mı görüyorsun ki onların itikadınca hükmümüzü soruyorsun?Şüphen var ise sen bu furuu meseleleri bırak dinin usuline bak hakkın şia'da olduğunu göreceksin.
      [/quote]

Sia'nin itikadini sormadim ve sorgulamadim. Ama sen aksini iddia ediyorsun. Peki gösterebilirmisin, nerede sia'nin itikadini sormusum veya sorgulamisim?

Onlarin hükmüne göre diyorum, itikatleri geregi bütün sia'lari (hasa) kalbi mühürlenmis olarak görmüs olmuyorlar mi? Dolayisiyla, sia'yi kafir bilmiyoruz vs. deseler bos sözler olmus oluyor. Bu yüzden soruyorum.

Yorum

Ebu Hanife'ye göre aslında Avrupa ülkelerinde cuma namazının farz olmaması gerekir. Çünkü Darul Harp'da cuma namazı Ebu Hanife'ye göre farz değil. Yine Osmanlı zamanın da iki cuma kılınan yerde Şiadaki gibi belli bir aralığın olması gerekirdi. Bu Ebu Hanife'nin fetvasında var. Ama bu da uygulanmıyor.
        Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

islam ülkesindeki sartlata göre sordum. cevabi bekliyorum halen.

Yorum

Sevgili Muhammet eğer bu iddiayı sünniler ortaya atmışsa onların cevap vermeleri gerekir. Hangi anlamda bu sözü söylediklerini, onlar bilirler.
            Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X