Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mezhebi kışkırtıcılık

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mezhebi kışkırtıcılık

En basitinden sana şunu söyliyim .yapmış olduğun bu kıyas ile sen peygamberleri de gereksiz kılmış oldun.
    "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

Ebu Seleme diyor ki: İmam Caferi Sadık aleyhisselamın şöyle buyurduğunu duydum: “Allah bize itaat etmenizi farz kıldı. Halk bizi tanımakla görevlidir. Bize karşı cahil olmaları onlara asla mazeret değildir. Bizi tanıyan mümindir, bizi inkâr eden kâfirdir. Bizi tanımayan ve inkâr da etmeyen ise dalalettedir tâ ki hidayet olana kadar. O hidayet ki Allah bize itaat edilmesini farz kılmıştır. Eğer o şahıs o haliyle ölürse Allah ona dilediği şekilde muamele eder.” (3)

3) Usul ü Kâfi c1 sf 187 11.hadisi şerif.
      "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

Yorum

Hayseme diyor ki: İmam Caferi Sadık aleyhisselam bana şöyle buyurdu “ Ey Hayseme!Biz nübüvvet ağacıyız ve rahmet eviyiz ve hikmet anahtarlarıyız,ilim madeniyiz ve risalet mevkisiyiz,meleklerin indiği mahalliz, Allahın sırrının mevzisiyiz,biz Allah’ın kullara emanetiyiz,biz Allah’ın en kutsal harîmiyiz,biz Allahın ahdiyiz ,biz Allahın zimmetiyiz, herkim bizim ahdimize vefa ederse Allahın ahdine vefa etmiş olur ve herkim onu bozarsa Allahın ahdini ve zimmetini bozmuş olur.”(2)

2) Usul ü Kâfi c1 sf 192 3.hadisi serif.

Yorum

artık beni kınayıp durma:

“Fatıma evlatlarının velayeti yüzünden,
          Beni mi kınıyorsun anan sana ağlasın.
          Benim tattığımı sen de tat da
          Ondan sonra ne istersen söyle.
          Ben onların sevgisi sayesinde
          Tüm hastalıklara şifa olan balı tatmışım,
          Berrak su gibi sefalıdır,
          Tedavi olmayan hastalıkların ilacıdır

. Şeyh Selman Bahraninin kasidesinden

Yorum

[quote author=kerrar14 link=topic=25006.msg169138#msg169138 date=1374095265]
            En basitinden sana şunu söyliyim .yapmış olduğun bu kıyas ile sen peygamberleri de gereksiz kılmış oldun.

[/quote]

Kardeş,bu yazdığın cümleden Allah'a sığınırım.Münazarada bir konuda size soru sorulduğuda cevap vermekten kaçınıyorsanız veya kendinizce bir tanımlamada bulunuyorsanız bu olacak şey değil.Eğer sorulan sorudan kaçıyorsanız bunun anlamı kendinize güvenememenizdir.Eğer böyle bir sorun varsa bence hiç elini bulaştırma.Yok kendime güveniyorum diyorsan o zaman usulünce gidelim.Ben sorayım sen cevap ver sen sor ben cevap vereyim.
            " Söyledim... duydu anlamına gelmez
            Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
            Anladı... hak verdi anlamına gelmez
            Hak verdi... inandı anlamına gelmez
            İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
            Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=25006.msg169145#msg169145 date=1374095891]
              Kardeş,bu yazdığın cümleden Allah'a sığınırım.Münazarada bir konuda size soru sorulduğuda cevap vermekten kaçınıyorsanız veya kendinizce bir tanımlamada bulunuyorsanız bu olacak şey değil.Eğer sorulan sorudan kaçıyorsanız bunun anlamı kendinize güvenememenizdir.Eğer böyle bir sorun varsa bence hiç elini bulaştırma.Yok kendime güveniyorum diyorsan o zaman usulünce gidelim.Ben sorayım sen cevap ver sen sor ben cevap vereyim.
              [/quote]
              peki buyur ,doktora giderim .devam et.

neye kinaye ettğinide açıkla ozaman

Yorum

“Ebu Hâlid el Kâbulî diyor ki; İmam Muhammed Bakır aleyhisselam’a “
                Allah’a, resulüne ve indirdiğimiz nura iman edin” (1) ayetini sorduğumda buyurdu ki;

Ey Ebu Hâlid! Allah’a and olsun ki nur, Âl-i Muhammed’in kıyamete kadar sönmeyecek olan nurudur. Vallahi onlar Allah’ın nazil ettiği nurlardır. Vallahi onlar Allah’ın gökler ve yerdeki nurudur. Vallahi ey Ebâ Hâlid! İmamın nuru müminlerin kalplerinde gündüz ışık saçan güneş ışığından daha parlaktır. Vallahi ey Ebu Halid! İmamlar müminlerin kalplerini nurlandırırlar. Allah azze ve celle dilediğinden onların nurunu esirger ve onların kalpleri karanlık olur. Vallahi ey Ebu Hâlid! Allah bir kulun kalbini temizlemedikçe, o bizi sevmez ve velayetimizi kabullenmez. O kul bize teslim olmadıkça ve bizim hizmetimizde olmadıkça Allah onun kalbini temizlemez. Eğer o bize hizmet ederse Allah da hesap gününde kıyametin büyük azabından onu korur.”(2)

Mübarek “Teğabun” suresi 8.ayeti şerife.
                Usul ü Kâfi c1 sf 194, 1.hadisi şerif.

Yorum

[quote author=kerrar14 link=topic=25006.msg169146#msg169146 date=1374096110]
                  peki buyur ,doktora giderim .devam et.

neye kinaye ettğinide açıkla ozaman
                  [/quote]
                  Ben senin doktora gittiğine inanmıyorum.Çünkü kendince çok akıllıca düşünüp doktora ne gerek var eczahaneye giderim nerem ağrıyorsa ilaç recetelerine bakarak o ilacı alırım ve her kimin de bir hastalığı varsa reçeteye bakarak ona ilaç veririm diyorsun.Bence böyle.Bunları kabul etmeye bilirsin.Ama amellerin onu gösteriyor.

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=25006.msg169148#msg169148 date=1374096584]
                    Ben senin doktora gittiğine inanmıyorum.Çünkü kendince çok akıllıca düşünüp doktora ne gerek var eczahaneye giderim nerem ağrıyorsa ilaç recetelerine bakarak o ilacı alırım ve her kimin de bir hastalığı varsa reçeteye bakarak ona ilaç veririm diyorsun.Bence böyle.Bunları kabul etmeye bilirsin.Ama amellerin onu gösteriyor.
                    [/quote]
                    biraz önce bana münazaranın nasıl yapılacağından dem vuruyordun . şimdide karşıma geçmiş, ne manaya geldiği açık olmayan, zanna dayanan ve bir faydası olmayan cümleler kuruyorsun.

Yorum

Hz.Ali aleyhisselamın velayeti yolunda temiz kalplerin varabilecekleri en büyük makamlardan biri de teslimiyettir. Bu makam sahipleri Hz.Ali ve onun masum evlatları olan imamlara itaat eder ve boyun eğer.

Muhammed bin Müslim diyor ki ; “Her kim bir iyilik yaparsa onun mükâfatını artırırız.” (1) ayetinin manasını İmam Muhammed Bakır aleyhisselama sorduğumda şöyle buyurdu; “Yapılan iyilik biz Ehli Beyt’e teslim olmak ve bizi doğrulamaktır, aksi halde biz Ehli Beyt’e teslim olmayanlar bizi yalanlamış sayılır.”

Yorum

Fuzeyl bin Yesar diyor ki; Muhammed bin Müslim ile birlikte İmam Caferi Sadık aleyhisselamın yanına giderek şöyle arzettik; Halkın sözleri bizi ilgilendirmiyor. Vallahi sadece sizi imam kabul ettik, sizden ilim alıyoruz, vallahi size teslim olmuşuz, sizin dost saydığınızı dost ediniyoruz, sizin düşmanınızı biz de düşman sayıyor, sizin kabul ettiğinizi biz de kabul ediyoruz. İmam Caferi Sadık aleyhisselam ellerini göğe kaldırarak buyurduki; “Vallahi bu açık hakkın ta kendisidir.

Yorum

Yalnızca şiilere Ali dostu deme,
                          Aslında her insaflı insan şiidir.
                          Bakan gözler için güneş açıktır,
                          Nereden bakarsan onun ışığı görünür,
                          Ey gök şahit ol ve ey yer titre.
                          Ve sevin, bak, ben Ali’yi zikrettim.

Yorum

kerrar14 kardeş,

Bir doktor 20-30 yılda iyi bir uzman olur.Öyle eczahaneye gitmekle recete okumakla doktorculuk yapılmaya teşebbüs edilirse hem kendimize hemde çevremizdeki insanların hayatına mal oluruz.Şimdi:

Doktor:Müçtehitler,Alimlerdir.Özellikle günümüz alimleri.Çünkü onlar günümüzdeki hastalıkların çözümünü daha iyi teşhis eder ve tedavide daha isabetli olurlar.Ki şianın mantığı da budur.

Eczahane ise:Hadislerin bulunduğu ciltli kitaplardır.

Sen ise:Girmişsin eczahaneye ha bire ilaç dağıtıyorsun.

Haksız mıyız.Bak kaç mesaj yazdın.1 tane de şu günümüz alimi de böyle demiş dedin mi?Yok.Eczahanede dolaşmaya devam.Eee vahbilerde bunu yapıyor.Ne dersen de o hadis var hadis der.Ve hiçbir zaman laf dinlemez.

Not:İnşaallah saygı sınırını koruyarak devam ederiz.Eğer bu sınır aşılırsa ki o zaman kasıt olur.O zaman sonuç hayır değil şer olur.

Yorum

Yetmiş üç fırka dinde ihtilaf eder,
                              Resulullah ne de doğru söylemiş

Bunlardan sadece biri kurtulur,
                              Ey akıl ve göz sahibi ne dersin.
                              Ehli Beyit helak olan fırka mı?
                              Yoksa kurtulanlardan mı ne dersin.
                              Helak olan dersen kâfir olursun
                              Kurtulur dersen yapış ona bırak cahili
                              Birini seven onunla haşrolur dersen eğer,
                              Dinde ben onlara razı olup sevmişim.
                              Ali ve evlatlarını imam olarak bana ver,
                              Sen diğerleriyle git ben onları terk etmişim.

Yorum

Şimdi aşağıdaki pasajı iyi düşün.

ALİ ŞERİATİ

"….Balçıktan Allah’a dek çizilen yol ise mezhep(din) adını alır.Mezhebin yol anlamına geldiği açıktır.Mezhep,hedef değildir,yol ve araçtır.Dini toplumlarda görülen bahtsızlıkların tümü, mezhebin(dinin) ruh ve yön değiştirmesi ve sonuçta,sahip olduğu rolün değişmesi nedeniyledir.Bu ise dini hedef kıldıkları için böyle oldu.Siz bir caddeyi hedef kılıp tuğla,asfalt ve süslemeyle uğraşın; yüzlerce yıl,nesilden nesile bu cadde üzerinde çalışın;caddeperest olun,caddeye inanın,onu sevin,ona aşk besleyin;onu gördüğünüzde ya da adı kulağınıza çalındığında coşku ve heyecandan ağlamaya başlayın;ona yan bakanla savaşın;bütün zaman ve paranızı onu süslemeye,onarmaya,temizlemeye verin,yaşamınızla ilgili işlere koşmak için onu bir an olsun terk etmeyin,hep onun üzerinde yürüyün,onda eğlenin,ondan söz edenin;toprağını yüzünüze sürün,derdinize deva yapın.Ne olacaksınız?Kayıp.Evet,sizin bu doğru,tam ve gerçek yolunuz,sizi hedeften alıkoymaktadır;sizin bir yere götürmemektedir.Yolda kaybolmak,yolu kaybetmekten kötüdür.
                                Duyduğunuz bu gerçek ve doğru yol,bu sırat-ı müstakim,bu düz ve kutsal yol,bundan önce binlerce kişiyi amaca ulaştırmıştır.Ama şimdi sizi,bir ömür boyunca durağan bırakmıştır.Tam olarak,yanlış yolu,kaybolmuşluk ve avarelik yolunu seçmiş kimseler gibi olmuşsunuz.
                                Niçin?Çünkü siz,yolu gezinti yeri kıldınız.Yol yürümeyi,kutsal park,kutsal mezar ve pansiyon haline getirdiniz.Şia’ya bir bakın.İmam-yani insana kılavuzluk eden,yolu gösteren kişi-gaybî kutsal bir kişi,sadece övülmesi,tapınılması,aşk beslenilmesi,yüceltilmesi ve başkaca hiçbir şey yapılmaması gereken insanüstü bir şahsiyet ve asalet haline gelmiştir onun için.Din,esaslar,hükümler ve dinî kişiler hedef olmuşlardır.Bu yüzden bunlar,kimseyi hedefe ulaştırmaz.Namaz bir araçtır.Kur’an,şöyle der namaz için;”Aşırılıktan ve kötülükten alıkoyma aracı.”Oysa şimdi bu özel hareket ve sözlerin kendileri hedef olmuşlardır.Bu yüzden böylesine karmaşık,hassas ve teknik bir hal almıştır,ama etkisi kalmamıştır.
                                Bence,İslam kültüründe çeşitli alanlarda ve türlü türlü nüanslarla din için kullanılan ad ve terimlerin tümü yol anlamındadır.Din kelimesinin kendisi,hikmet,kutsal akıl gibi kullanılan anlamları dışında yol anlamını taşır.Öteki kavramlar da bu anlamı içerirler;Silk,şer,şeriat,tarikat,sırat,mezhep ve ümmet.

Dolayısıyla mezhep(din) ,insanı aşağılıktan,donukluktan,cehaletten,çamurca yaşayıştan,iblisçe yapıdan yüceliğe,devinime,görmeye,ruhsal yaşayışa,tanrısal yapıya götüren bir yoldur balçıktan,Allah’a dek olan yol seni bir yere götürürse dindir,yok götürmezse ya yanlış yola gitmişsindir ya da yolu yanlış gitmişsindir.Her ikisi de aynı kapıya çıkar. Bu yüzden Müslüman da kâfir gibi,Şia da Sünni gibi,hiçbir yere varamazlar.
                                Şöyle diyebilirsiniz;Ama Müslüman olmayanların durumları şu anda bir oranda daha iyidir.Şiilerin durumlarıysa Şii olmayanlardan daha iyi değildir.
                                Doğrudur.Yanlış yolda gitmiş olan biri,doğru yol yürüse,doğru yolu doğru yolda yanlış yürüyenden daha tez bulabilir.Uzakça bir yolda yürüyen,geç de olsa bir yere ulaşır.Doğru yolu yanlış yürüyenler ya da bizim gibi geri geri gidenlerse ya aslında oturup yolun faziletlerinden söz etmektedirler ya da adımlayarak gezinti yapmaktadırlar.Başları kendilerine bağ olmaktadır.Bu yüzden her ikisi de bahtsızdır. Çünkü doğru ve hak yolda olduklarına ilişkin bin bir delilleri vardır;bundan önce,bu yolun yolcularının menzile ulaştıklarına,hem de doğru söylediklerine ilişkin bin bir örnek ve belgeleri vardır, tüm bu kanıt,ayet,yakin ve güvene karşın,geri kalmışlık tüm görkemiyle durmaktadır.Sonuçtaysa kendilerine karşı bir kuşkuları,bir şeyler yapmak,kendilerini değiştirmek,kusur ve hastalığın nerede olduğuna bakma çabaları yoktur.Bu yüzden,ineğe tapan,Allah’a tapandan daha ileri geçer;Allah’a inananınsa haberi olmaz.

Ali,bin bir kanıtla Ömer’den daha iyidir;bu ise Ali şiasına,zamanı,yezidin akıbetinden daha kötü de olsa huzur,güven ve gurur verir.Bu da onun ve halkın can belası olur.Ne kimsenin sözünü dinler,ne de yaptığı işten kuşkuya düşer.Görüyoruz ki Ali vardır,Ali’nin yolu vardır;o da Ali’nin yolundadır.
                                Ama yolunu şaşıranlar,ondan daha ilerdedirler,hatta.Ali şiasını kendi Şiaları yapmışlardır.Niçin? Ali’nin yolu, Ali şiasının gezinti alanı olmuştur da ondan.İmam ise put olmuş,gezinti alanının kalbine yerleştirmiştir,altından yapılmış kutsal bir heykel haline gelmiştir;imam,yol üzerinde virajları ve yönü gösteren bir işaret değildir artık.

Kaynak:İslâm Bilim I,II,S.47,48,49.)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X