Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yeni bir Mehdi mi türedi? Ahmet Hasan

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Yeni bir Mehdi mi türedi? Ahmet Hasan

Cevab el Münir Kitabı - Ahmed el Hasan as

Yorum

Imam as'ın Facebook Post'ları

[img width=783 height=600]http://img19.imageshack.us/img19/3985/facebookpost3.jpg[/img]

Yorum

p5 Sheikh Al-Korani and other scholars confirm the Mahdies

Yorum

pt.25 The first companion of Imam Al Mahdi a.j from Basra احمد الحسن اليماني

Yorum

pt.58 Sheikh Nazim: Ahmad comes before the Mahdi احمد الحسن اليماني

Yorum

pt.13 The Yamani From Basra Ahmed Al Hasan احمد الحسن اليماني

Yorum

pt.83 Nastradamus,Torat,and the one from Basraاحمد الحسن اليماني

Yorum

Müjde! Hz Mehdi a.s'ın Elçisi zuhur etti! - Nübüvvet Mührü

Mujde! Hz Mehdi aramizda!

Müjde! Hz Mehdi a.s'ın Elçisi zuhur etti! - Yamani Hadisleri

Yorum

bu adam bir yalanci ve sahtekardir. Seyh Muhammed Zekeriyy h.a bu adama karsi reddiyesinde onun kiraat, lugat, nahv gibi degisik konulardaki onlarca hatasini ortaya koymustur. Bir düsün, henüz Kur'an'i kiraat edemeyen bu kisi mi mehdi? insaAllah vakit bulunca hem konu hakkinda bilgi verecegim, hem bunun taraftarlarinin sitelerinde yer alanlara cevap yazacagim ve hem de Seyh Muhammed Zekeriyy h.a'in reddiyelerini ekleyecegim.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=24722.msg167032#msg167032 date=1364837319]
                      bu adam bir yalanci ve sahtekardir. Seyh Muhammed Zekeriyy h.a bu adama karsi reddiyesinde onun kiraat, lugat, nahv gibi degisik konulardaki onlarca hatasini ortaya koymustur. Bir düsün, henüz Kur'an'i kiraat edemeyen bu kisi mi mehdi? insaAllah vakit bulunca hem konu hakkinda bilgi verecegim, hem bunun taraftarlarinin sitelerinde yer alanlara cevap yazacagim ve hem de Seyh Muhammed Zekeriyy h.a'in reddiyelerini ekleyecegim.
                      [/quote]

Onlara karsi sahtekar veya yalanci demenizi gerçekten sizlerden beklemezdim abim.. Onlarca hatasi mi? Ben Onun kadar simdiye kadar bu dönemde yasayan alim tanimiyorum, bu konuda zaten çiktigi kitabinin türkçesini koymustum, isterseniz okuyabilirsiniz.. seyh Muhammed Zekeriyy adli birisinide tanimiyorum? yahudiler Peygamberin döneminde onu gördügü halde "yalanci" ve "sahtekar" demediler mi? Oysa o bölgede öyle essiz insan gelecegini bildikleri halde..
                      Eger münazaraya hazirsaniz sizleri www.hashemstudios-board.com sitesine davet ediyorum abim, oradaki abilerle ve ablalar daha bilinçli

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=24722.msg166948#msg166948 date=1364339981]

İmam Bakır a.s: "Kıyam edeceği günden vefat edeceği güne kadar on dokuz yıl geçecek. ( Mucemul Ehadisi İmam Mehdi: 3/329. Gaybeti Numani: 232. Biharul Envar: 52/299.

İmam Sadık a.s: on dokuz yıl birkaç ay.. Mucemul Ehadisi İmam Mehdi: 4/76. Biharul Envar: 52/298

[/quote]

122 ختص : عمرو بن ثابت ، عن جابر قال : سمعت أبا جعفر عليه السلام يقول :والله ليملكن رجل منا أهل البيت بعد موته ثلاث مائة سنة ويزداد تسعا قال : فقلت : فمتى يكون ذلك ؟ قال : فقال : بعد موت القائم عليه السلام قلت له : وكم يقوم القائم في عالمه حتى يموت ؟ قال : فقال : تسعة عشر من يوم قيامه إلى يوم موته قال : قلت له : فيكون بعد موته الهرج ؟ قال : نعم خمسين سنة ، ثم يخرج المنتصر إلى الدنيا فيطلب بدمه ودماء أصحابه ، فيقتل ويسبي ، حتى يقال : لو كان هذا من ذرية الانبياء ، ما قتل الناس كل هذا القتل ؟ فيجتمع عليه الناس أبيضهم وأسودهم فيكثرون عليه حتى يلجؤه إلى حرم الله ، فاذا اشتد البلاء عليه ، وقتل المنتصر خرج السفاح من الدنيا غضبا للمنتصر ، فيقتل كل عدو لنا .
                        وهل تدري من المنتصر والسفاح يا جابر ؟ المنتصر الحسين بن علي ، والسفاح علي بن ابي طالب عليه السلام

doğrusunu söylemek gerekirse bu hadis biraz garip ve düşündürücü... hadis hakkında biraz düşünmek gerek...

Şahsa gelince hakkında konuşmaya bile gerek yok; ama bu tür meczublar ne yazık ki zayıf insanların aklını çelebilir bu nedenle bu tür konularda halkı Ehli beyt sevenlerini uyarmak bilgilendirmek gerekmektedir.

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                        أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                        Ebu Nevves

Yorum

Şahsa gelince hakkında konuşmaya bile gerek yok; ama bu tür meczublar ne yazık ki zayıf insanların aklını çelebilir bu nedenle bu tür konularda halkı Ehli beyt sevenlerini uyarmak bilgilendirmek gerekmektedir.

o artik size kalmis, fakat sunu bilin ki o gerçekten alim, temiz, üstün ahlaklidir, dürüsttür, bilinçlidir.. Onunla hiç bir zaman münazarayi kazanamayacaksiniz!! Onda Imam Ali'nin siresi vardir..

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24722.msg167033#msg167033 date=1364842746]
                            Onlara karsi sahtekar veya yalanci demenizi gerçekten sizlerden beklemezdim abim.. Onlarca hatasi mi? Ben Onun kadar simdiye kadar bu dönemde yasayan alim tanimiyorum, bu konuda zaten çiktigi kitabinin türkçesini koymustum, isterseniz okuyabilirsiniz.. seyh Muhammed Zekeriyy adli birisinide tanimiyorum? yahudiler Peygamberin döneminde onu gördügü halde "yalanci" ve "sahtekar" demediler mi? Oysa o bölgede öyle essiz insan gelecegini bildikleri halde..
                            Eger münazaraya hazirsaniz sizleri www.hashemstudios-board.com sitesine davet ediyorum abim, oradaki abilerle ve ablalar daha bilinçli

[/quote]

On iki İmamların hayatlarını incelediğinde imamlıklarının hüccetini tüm taraftarlarına göstermelerinden sonra halk onların imamlığını kabul etmiştir bu hüccetler öyle hüccetler ki normal bir kişi bunları yapamaz. bu yüzden dir ki On iki İmama vardır. On üç yada on beş değil. bahsettiğiniz kişi Elmeddin beyin dediği gibi daha nehiv ilmini bile bilmiyorsa neyin munazarasını yapacaksınız? sizden beklentim o abilerinizi ablalarınızı buraya foruma davet edin onlarla bir konuşalım....

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                            Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=24722.msg167036#msg167036 date=1364843160]
                              bu yüzden dir ki On iki İmama vardır. On üç yada on beş değil.
                              [/quote]

Imamlar 12'dir tabii ki. Fakat 12 Imamlardan sonra 12 Mehdi gelir, öncedende belirmistim kaynaklari mevcut

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24722.msg167035#msg167035 date=1364843098]

o artik size kalmis, fakat sunu bilin ki o gerçekten alim, temiz, üstün ahlaklidir, dürüsttür, bilinçlidir.. Onunla hiç bir zaman münazarayi kazanamayacaksiniz!! Onda Imam Ali'nin siresi vardir..
                                [/quote]

alim ve temiz ahlaklı olsaydı böyle bir iddiada bulunmazdı. Allh (c.c) buyurduğu gibi "Feetu burhaneküm in küntüm sadıkın" sadakallahul 3aliyyul 3azıym. fazla söze gerek yok... bahsettiğiniz konu yenilir yutulur cinsten değil tövbe etmenizi de tavsiye ederim.... hidayete (ehli beyt yoluna) ulaştıktan sonra sapıklığa girmeyin....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X