Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

dabbetül arz İmam Ali a.s 'mıdır ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

dabbetül arz İmam Ali a.s 'mıdır ?

Kardeşlerim,abilerim bir yerde dabbenin İmam Ali a.s olduğunu okudum.Ricat inancına göre İmam Mehdi a.s dan sonra dabbe gelicekmiş bu dabbede İmam Ali a.s olucakmış vede Hz.Adem peygamberimize herkes ona yardım edicekmiş bu konu hakkında bir birligisi olan var mı şayet isterseniz nerede gördüğüme ait kaynaklarıda getirebilirim.
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Ynt: dabbetül arz İmam Ali a.s 'mıdır ?

doğrudur... ben de ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. dabbe Kur'an'da canlı anlamında kullanılan arapça bir kelime. sünniler bu kelimenin anlamını acaip saptırmışlar. dabbe sünni hadislerde geçtiğine göre kafirlerle mümünleri ayıracak.

Ali a.s ile ilgili hadislerde de Onun cehennemlikleri ve cennetlikleri taksim edeceği (ayıracağı) belirtilir. bizzat dabbe bu demektir.

sünniler müslümanla kafiri ayırt etme gibi büyük bir olayı bir hayvana verirler de hayvanın bunu yapabileceğine inanırlar da Ali a.s.'ın bu büyük görevi yapabileceğine inanmazlar!

bu durumda şaşırılacak kimdir? şiiler mi sünniler mi?

Yorum

http://www.kevsernet.com/s_ve_c/132.htm

http://www.velayet.com/muhtelif_konu...5352#msg105352

Yorum

Bu ibni sebenin dediklerini doğruluyor o zaman peygamber efendimiz s.a.a'de ricat olunucak....

Yorum

Ricatın ayrıntısında bire bir kimlerin dirileceğine inanmak şia usulü dininden değildir. ancak ricat diye bir olguya iman şia inançlarında vardır. Ricat inancının dayanağı Kur'an'dır. İbn sebe ne diyordu o kimdi ki? Ricat ölüp de geri dirilmeyi ifade eder...

Yorum

Evet ricatı iyi biliyorum demek istediğim ricatta kimin dirileceği bilinmiyor ise buda farklı görüşlerde belirtile bilir en çok İmam Hüseyin ile Ali a.smın dirileceğini gördüm bu demek değildir ki peygamber efendimizde ricat olmasın nitekim bir yerde Hz.Ademden peygamberimize kadar herkes İmam Ali a.s yardım edicekmiş bu yardım dirilme mevzuuna göre mi ?

Yorum

ben bu inancın teferruatına vakıf değilim. bilen birileri açıklarsa öğreniriz inşaAllah...

Yorum

‘Hani, Allah Peygamberlerden, ‘Size kitap ve hikmet verdikten sonra yanınızdakileri tasdik eden bir Peygamber geldiğinde ona mutlaka inanıp yardım edeceksiniz’ diye söz almıştık.’[390]
                İmam Cafer Sadık (as.) yukarıdaki ayetin tefsirinde şöyle buyuruyor;
                ‘Yani Allah’ın Resulüne iman getirip, müminlerin emiri Hz. Ali’ye yardım etsinler.’
                İbni Ebi Şeybe, ‘Müminlerin emirine yardım mı etsinler? Diye sual edince, Hz. İmam Cafer Sadık (as.) şöyle buyurdular; Evet Allah’a yemin olsun ki; Allah’ın Hz. Adem’den Hz. Hatem’e kadar gönderdiği Peygamberlerin tamamı geri dönecek ve Hz. Ali (as.)’ın yanında (düşmanlara karşı) kılıç çekeceklerdir.[391]

İmam Cafer Sadık (as.) bu ayetin tefsirinde başka bir hadisi şerifte şöyle buyuruyor; ‘bu ayet daha icraata dökülmemiştir. Selam b. Müntesir, fedan olayım, bu ayet ne zaman vuku bulacaktır? Diye sual edince, Hazret şöyle buyurdular; Bu ayet, Allah bütün Peygamberler ve müminleri Hz. İmam Ali (as.)’a yardım etmeleri için bir araya topladığında vuku bulacaktır. O zaman Hz. Resulü Ekrem (s.a.a)’in sancağı Hz. İmam Ali (as.)’ın eline verilecektir. O gün Hz. İmam Ali bütün mahlukatın emiri olacak ve herkes onu sancağının altında yer alacak ve o herkese emir olacaktır.’[392]

[390] Al- İmran, 81[391] Tefsir-i Ayyaşi, c.1, s.181, Tefsir-i Burhan, c.1, s.295[392] Tefsir-i Burhan, c.1, s.295, Tefsir-i Ayyaşi, c.1, s.181

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X