Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmam Humeyni meselesi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İmam Humeyni meselesi

[quote author=Qom u aşk link=topic=23928.msg160684#msg160684 date=1347353251]
    4- Şüphesiz ki bu hatırlatma Taki için çok ağır ancak vahye ve vahyin günümüzde fetvaya dönüştürülmesinde Ehlibeyt mektebinin en değerli ve şerefli temsilcisi en üst düzey otoritesi İmam Humeyni'ye yapılacak saldırılar affedilebilecek saldırılar değildir.
    [/quote]
    Humeyni'yi kim şia'nın en değerli ve şerefli temsilcisi ilan etti?

Ya da yok yok cevap falan yazma. Beni daha önce çok uyardınız İran'a körü körüne bağlanmam konusunda doğrudur ama ben bağlanmayacam.
    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Ynt: Ynt: Erdoğan'dan 10 şehit açıklaması

Görende sanacak ki bana ilmi bir şeyler dediniz. Ne zaman bana ayetle ya da hadisle bir şey söylediniz? Hep ezberinizden bir şeyler okumak hariç bir şey yok. Ezberden okumak derken şunun gibi:
    [quote author=Qom u aşk link=topic=23928.msg160684#msg160684 date=1347353251]
    İslam düşmanları müstekbir ve emperyalistlerin onları yıpratma savaşlarını ve bu alçaklara kanan gafil kalbi hastalıklı müslümanlara diyeceğimiz çok şey yoktur.
    [/quote]

Şu fetvayı doğru dürüst savunmanız lazım ayet ve hadislerle,velayet_nuru'nun yaptığı gibi varsayımlardan bir şeyler yazmakla değil. Sonra millet üstümüze gülüyor sizin yaptığınız savunmalar böyle mi diye.
    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23928.msg160702#msg160702 date=1347366484]
      Humeyni'yi kim şia'nın en değerli ve şerefli temsilcisi ilan etti?

Ya da yok yok cevap falan yazma. Beni daha önce çok uyardınız İran'a körü körüne bağlanmam konusunda doğrudur ama ben bağlanmayacam.
      [/quote]

ben seni ne zaman irana körü körüne bağlan diye uyardım! bir gösterir misin yazdığım yeri?

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23928.msg160703#msg160703 date=1347367048]
        Görende sanacak ki bana ilmi bir şeyler dediniz. Ne zaman bana ayetle ya da hadisle bir şey söylediniz? Hep ezberinizden bir şeyler okumak hariç bir şey yok. Ezberden okumak derken şunun gibi:

Şu fetvayı doğru dürüst savunmanız lazım ayet ve hadislerle,velayet_nuru'nun yaptığı gibi varsayımlardan bir şeyler yazmakla değil. Sonra millet üstümüze gülüyor sizin yaptığınız savunmalar böyle mi diye.
        [/quote]

yazdıklarımızı anlayıp iyice inanmadan başkasına anlatmanız mümkün değildir. önce kendiniz anlayıp sindireceksiniz sonra anlatmayı tercih edin. ve gülenler gülsün. gülenlerin kendileri buraya gelip cevap yazamıyorsa bunun nedenini siz dşünün. biz gidip oralarda tartıştığımızda engellendiğimizi daha önce defalarca dile getirdik örneklerini de verdik sitede.

yazdıklarımızın belirli seviyede insanlara hitap ettiği gerçektir. Örneğin İran, ABD siyonizm, tağut, taklit, İmam, emperyalizm, vs kavramların bilinmesi gereklidir. bunun gibi güncel kavramlarda bizi anlamayan, ABD'yi dost sanan birileri bizim yazdılarımızı kavrayamaz. sözüm buraya değil başkalarınadır. üzerinize alınmayın...

İlmi yazılarda kural, her yazılanın cümle cümle kaynağını vermek değildir. kabul edilen genel doğrular var onların üzerine yeni bilgileri kurar yeni çıkarımlar yaparsınız. eğer yazdığınız genelin bildiğinin ya da muhatabınızın kabul etmeyeceği türden bir şeyse o zaman kaynak göstermek zorunludur.

ben yazdığım her şeyin kaynağını bildirdiğimi söylemedim. Ancak yazılarımda geçen bilgilerin kaynağı sorulursa açıklamayı da üzerime aldım.

şu bilginin kaynağı nedir diye sordun da cevap vermedim mi?

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23928.msg160704#msg160704 date=1347367169]
          ben seni ne zaman irana körü körüne bağlan diye uyardım! bir gösterir misin yazdığım yeri?
          [/quote]
          3. maddede 'sitede Taki çok uyarıldı' lafına atfen söylemiştim bunu. 'Siz' derken sitede bana yazan herkesi kastediyorum. Aslında herkes inkar eder 'ben nerde öyle söyledim' diye ama aslında herkesin bana söylediği;İran'a bağlanıp her yaptığını savunacaksın!

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23928.msg160705#msg160705 date=1347367552]
            şu bilginin kaynağı nedir diye sordun da cevap vermedim mi?
            [/quote]
            Şuna bir cevap verin o zaman : Humeyni'nin şia'nın en değerli ve en şerefli temsilcisi olduğunu söyledin. İspatlasana bunu? Mesela Ayetullah Sistani belki daha şereflidir belki değildir ben bilemem. Peki sen nerden biliyosun Humeyni'nin en değerli ve en şerefli olduğunu?

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23928.msg160708#msg160708 date=1347369767]
              3. maddede 'sitede Taki çok uyarıldı' lafına atfen söylemiştim bunu. 'Siz' derken sitede bana yazan herkesi kastediyorum. Aslında herkes inkar eder 'ben nerde öyle söyledim' diye ama aslında herkesin bana söylediği;İran'a bağlanıp her yaptığını savunacaksın!
              [/quote]

kim nerede dedi? ve körü körüne savun bağlan, yanlışlarını göre göre ses çıkarma dedi?

bunu kimse isteme hakkına sahip değildir. Ancak birilerinin her yanlış dediği yanlış mıdır?

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=23928.msg160673#msg160673 date=1347325578]
                Konunun başlığı "Erdoğan'dan 10 şehit açıklaması" ama Göktürk konuyu nerden nereye çekti, çok rahat bir şekilde İmam Humeyni'den tut, onu taklit eden herkesi sapkın ilan etti! Muhammed Taki de yine fevaran edip aceleyle onu destekledi. Qom u aşk hocamı göstermiş olduğu bu sabrından dolayı tebrik ediyorum..
                Gelelim söz konusu fetvaya; baba kızın velisidir, normal şartlarda bile babanın izni gereklidir. Eğer kızın velisi olan babası, bir maslahat veya zaruret gereği, ergenlik çağına ermemiş kızını mahremiyet için biriyle geçici olarak evlendirirse bunun İslam açısından ne sakıncası olabilir? Fetvada da belirtildiği üzere böyle bir evlilik kızın zararına olmamalıdır, cinsel ilişkiye girmek zaten câiz değildir, buluğa erince kızın kendisi istediği takdirde evliliği sürdürebilir istemediği takdirde ise ayrılabilir. Geçici olursa zaten belli bir süreden sonra ayrılmış olurlar..
                Bazen iki aile bir arada yaşamak veya çalışmak zorunda kalıyor, her zaman kapalı olmak da bazen insanı bunalıma sokuyor, kılimanın olmadığı ve havanın çok sıcak olduğu bir zamanı düşünün, eğer bunların aralarında mahremiyet olmazsa bir arada yaşamaları özellikle bayalar için çok zor olur. Veya diğer sebeplerden dolayı eğer kızın velisi yani babası kızıyla birinin arasında mahremiyet oluşturmayı uygun ve gerekli görüyor ve buna izin veriyorsa ve bu mahremiyetin de çocuğa her hangi bir zararı olmayacaksa, hatta onun yararına olacaksa o zaman İslam açısından bunun ne gibi bir sakıncası olabilir ki? Eğer bir şey, bazı maslahatlardan dolayı helal kılınıyorsa hiçbir delile dayanmadan onu reddetmek, hatta bu konuda fetva vereni sapkın ilan etmek bir müslümana yakışır mı?
                Biz de aynı sertlikte ve aynı dille cevap verebiliriz ama aramızdaki eski bir saygı ve sevginin hatırına sabırlı davranıyoruz, umulur ki zamanla her şey hallolur..
                [/quote]

ALLAH RAZI OLSUN HOCAM...

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=23928.msg160674#msg160674 date=1347325826]
                  Yazdığınız yazının ne kadar çirkin olduğunu ve nerelere vardığını daha anlamamışsınızdır maalesef. İşte bunun için sizden uzak durmaya çalışıyorum..
                  [/quote]

MUHAMMED TAKİYE KARŞI SABRIMIZI KORUYORUZ HOCAM. ÇOCUKTUR DİYORUZ DAHA...

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23928.msg160702#msg160702 date=1347366484]
                    Humeyni'yi kim şia'nın en değerli ve şerefli temsilcisi ilan etti?[/quote]

İLAHİ SABIR!

HZ. İMAM HUMEYNİ R.A'İ TÜM DÜNYADA Şİİ HALKI VE MAZLUM, MUSTAZAF HALKLAR YER YÜZÜNÜN EN ŞEREFLİ ŞİA'NIN ÖNDERİ SEÇTİ.

BATININI İSTİYORSAN BİZ ONUN ÜZERİNDE HZ. MEHDİ A.S'IN ELİNİN OLDUĞUNA YÜREKTEN, KALBEN İMAN EDİYORUZ.

ŞAYET BU SENİ ÖFKELENDİRİYOR İSE SAKİN OL.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23928.msg160703#msg160703 date=1347367048]
                      Şu fetvayı doğru dürüst savunmanız lazım ayet ve hadislerle,velayet_nuru'nun yaptığı gibi varsayımlardan bir şeyler yazmakla değil. Sonra millet üstümüze gülüyor sizin yaptığınız savunmalar böyle mi diye.[/quote]

VELAYET NURU SENİN BABAN YAŞINDA BELKİ BABANDAN BÜYÜK VE ÖMRÜ KUM İSLAMİ İLİMLER MERKEZİNDE GEÇMİŞ VE ONLARCA ESERE İMZA ATMIŞ VE BİR ÇOK TİTİZ ARAŞTIRMA YAPMIŞ BİR ALİM. GÖRDÜĞÜM KADARI İLE VELAYET NURU SANA DELİLLERLE GÜZELCE CEVAPLAR VERDİ AMA SEN "YA ŞÖYLE YA BÖYLE DİYEREKTEN AKLINA YATMADIĞINI" BEYAN EDEREK İLLA ZITTINI YA REDDİ YA KÖTÜLEMEYİ BEKLİYORSUN. RED YOKSA RED DEMEZ BİR ALİM. ZITTI YOKSA DEMEZ BİR ALİM. AMA SEN ISRAR EDİYOR İSEN RED VE ZITTINI DİYECEK ALİMLER FARKLI SİTELERDE MEVCUTTUR. BİLGİN OLSUN. ADRES KONUSUNDA SANA YARDIMCI OLABİLİR AZİZ KARDEŞ.

Yorum

Sonra millet üstümüze gülüyor sizin yaptığınız savunmalar böyle mi diye.[/quote]

MİLLET DEDİĞİN O ŞAHISLARA HAK DEFALARCA SUNULDUĞUNDADA GÜLÜYORLARDI. SEN GÜLENE TAKILIRSAN O GÜLENE SÜTÜ BARDAKTA SUNDUK DEDİK BU SÜT. ONLAR YA BU ŞARAP DEYİP BİZE GÜLDÜLER...

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23928.msg160708#msg160708 date=1347369767]
                          İran'a bağlanıp her yaptığını savunacaksın![/quote]

ALLAH'DAN KORK.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23928.msg160709#msg160709 date=1347369896]
                            Ayetullah Sistani belki daha şereflidir belki değildir ben bilemem. Peki sen nerden biliyosun Humeyni'nin en değerli ve en şerefli olduğunu?[/quote]

ŞEREFLİ - ŞEREFSİZ YARIŞI MI YAPIYORSUN KARDEŞ! VE BUNU AZİZ MÜÇTEHİTLER ÜZERİNDE Mİ DENİYORSUN. ŞİA'NIN BÜTÜN MÜÇTEHİTLERİ ŞEREFLİ VE TEMİZDİR. İMAM HUMEYNİ R.A'İ GİT AYETULLAH SİSTANİNİN DİLİNDEN OKU. ONDAN DİNLE. İNERNET SİTELERİNDE VE DÜNÜN MÜMİNİ BU GÜNÜN İSE MÜNAFIĞININ İSE MÜMİN İKEN YAZDIĞI KİTAPLARDA VAR. GÖRENDE İKİ MÜÇTEHİT ARASINDA SANKİ BİR SORUN VARMIŞ GİBİ ALGILAYACAK.

Yorum

Ynt: İmam Humeyni meselesi

Önemli not: "Erdoğan'dan 10 şehit açıklaması" adlı konu amacından uzaklaştığı için yönetim tarafından değerlendirilip kilitlenmişti.Ama bir üye tarafından konu içinde İmam Humeyni(ra) nin zan altında bırakıldığı ve buna mutlaka bir açıklama getirilmesi gerektiği konusunda bir talep geldi bunu değerlendiren yönetim İmam Humeyni ile ale alakalı sarfedilen bu sözlerden dolayı konuyu bölüp tekrardan açma gereği duymuştur.
                              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                              İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X