Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Başlık sizi yanıltmasın sonuna kadar okuyun

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Başlık sizi yanıltmasın sonuna kadar okuyun

http://www.timeturk.com/tr/2011/12/0...tanri-yok.html

Ynt: Başlık sizi yanıltmasın sonuna kadar okuyun

"Ben Gazali’den bir şey öğrendim: Söz konusu olan Yezid bile olsa ben asla birini lanetlememeliyim. Ancak şimdi ben alçak gönüllülükle bu kafir yetiştiricisi İran İslam Cumhuriyeti’ni lanetlemek için senin iznini talep ediyorum." Abdulkerim Suruş

“Hakka götüren mi uyulmağa daha lâyıktır, yoksa (tutulup) yola götürülmedikçe kendisi doğru yolu bulamayan mı?”(Yunus 35)
    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=23939.msg160353#msg160353 date=1346850879]
      "Ben Gazali’den bir şey öğrendim: Söz konusu olan Yezid bile olsa ben asla birini lanetlememeliyim. Ancak şimdi ben alçak gönüllülükle bu kafir yetiştiricisi İran İslam Cumhuriyeti’ni lanetlemek için senin iznini talep ediyorum." Abdulkerim Suruş

[/quote]

Yezidin Emevi devletiyle İran arasında fazla fark yok. Yezid döneminde de ayrıcalıklı bir tabaka vardı İran'da da var. Molla oligarşisi var İran'da. İnsanlar korktuklarından fazla muhalefet gösteremiyorlar. Zaten gördük geçen seçimlerde de Mir Hüseyin Musavi taraftarlarının başına gelenleri. Siz eğer mezhepçi açıdan bakarsanız problemi teşhis etmekte zorlanırsınız. Ne İran ne Arabistan bu gibi ülkeler insanları dinden soğutur, dinden nefret ettirir. Yazıdaki şarap örneği olayı güzel özetliyor.

Yorum

Allah'tan korkun!Madem din derdiniz yok hiç olmazsa özgür insanlar olun! Allah İran İslam İnkılabı düşmanlarına lanet etsin

sizi ABD ve siyonist israil kurtaramayacak.! Allah'ı açıkça inkar edin de insanlar gerçek yüzlerinizi görsün! Az önce yazmıştım bazılarının Allah inancı onları Allah'tan alıkoymak içindir. tam da bu tipler içinmiş... Monoteist senin de baya kafan çalışır sanmıştım. ama görüyorum ki sen de kendine bir şeyler ezberletilenlerdensin. onlar tükenince sövgüyle atılıp kahramanlık amacındasın!

birisi iran neden İslami yönetimi bıraksın. Mollalar yüzbinlerce molla devletten nasipleniyor bedava maaş alıyor şeklinde bir iftira attı da. buna karşın Yusuf Ziya Abi dedi ki: Allah'tan kork 20 milyon da Besici (gönüllü olarak İslam Cumhuriyetini koruma ordusuna kayıtlı) var onları neden söylemiyorsun! dedi. iftiracı sus pus!

yazık çok yazık..

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23939.msg160362#msg160362 date=1346856930]
          Allah'tan korkun!Madem din derdiniz yok hiç olmazsa özgür insanlar olun! Allah İran İslam İnkılabı düşmanlarına lanet etsin

sizi ABD ve siyonist israil kurtaramayacak.! Allah'ı açıkça inkar edin de insanlar gerçek yüzlerinizi görsün! Az önce yazmıştım bazılarının Allah inancı onları Allah'tan alıkoymak içindir. tam da bu tipler içinmiş... Monoteist senin de baya kafan çalışır sanmıştım. ama görüyorum ki sen de kendine bir şeyler ezberletilenlerdensin. onlar tükenince sövgüyle atılıp kahramanlık amacındasın!

birisi iran neden İslami yönetimi bıraksın. Mollalar yüzbinlerce molla devletten nasipleniyor bedava maaş alıyor şeklinde bir iftira attı da. buna karşın Yusuf Ziya Abi dedi ki: Allah'tan kork 20 milyon da Besici (gönüllü olarak İslam Cumhuriyetini koruma ordusuna kayıtlı) var onları neden söylemiyorsun! dedi. iftiracı sus pus!

yazık çok yazık..
          [/quote]

Ben "hepsi demiyorum" ama önemli bir kesimin devletten nasiplendiğini düşünüyorum. Mesela humusu neden mollalara veriyoruz ki dağıtsınlar diye. Kendimiz verelim ayette zikredilenlere. Şu klasik edebiyatta bıktırdı artık. İran'ı eleştirince hemen yok İsrail yok ABD... Bana ne onlardan. İran ABD ile sürtüşüyor diye kendi halkına yaptığı teokratik baskıyı hoş mu görelim. Özgür bıraksınlar bakalım hepsine Avrupa'da imkanlar sunsunlar, kaç kişi durur İran'da acaba? Mecburiyetten ya da imkansızlıktan gitmiyor çoğu.

İran'da inkılap şarttı o dönemler. Ama iktidar ele geçince "Ali'nin adalet devletini" göremedik kusura bakmayın. Humeyni'ye yine biraz saygım var da şimdikilerin abartılacak bir yanı olduğunu düşünmüyorum.

Yorum

[quote author=Monoteist link=topic=23939.msg160368#msg160368 date=1346864573]

Ben "hepsi demiyorum" ama önemli bir kesimin devletten nasiplendiğini düşünüyorum. Mesela humusu neden mollalara veriyoruz ki dağıtsınlar diye. Kendimiz verelim ayette zikredilenlere. Şu klasik edebiyatta bıktırdı artık. İran'ı eleştirince hemen yok İsrail yok ABD... Bana ne onlardan. İran ABD ile sürtüşüyor diye kendi halkına yaptığı teokratik baskıyı hoş mu görelim. Özgür bıraksınlar bakalım hepsine Avrupa'da imkanlar sunsunlar, kaç kişi durur İran'da acaba? Mecburiyetten ya da imkansızlıktan gitmiyor çoğu.

İran'da inkılap şarttı o dönemler. Ama iktidar ele geçince "Ali'nin adalet devletini" göremedik kusura bakmayın. Humeyni'ye yine biraz saygım var da şimdikilerin abartılacak bir yanı olduğunu düşünmüyorum.
            [/quote]
            kimse mecbur deyil humusunu hocaya vermeye kim söylüyor mecbur? humsunu hocaya hesplatiriyorsun nekadar oldugunu nerelere verbileceyin hakinda sana yol gösteriyor, isteyen istediyi yere verbilir, yurt disinda yasayanlar yeni cami alindiginda camilere veriyor genelde, bilmeden konusuyorsunuz.
            ikincisi iranlilar Avrupa imkani verilirse kimse iranda duramaz söylüyorsunuz, bunu nereden biliyorsunuz? Avrupada olupta Avrupyi cok terk eden iranli gördüm, etrafimda cok örneyi var, hatta öyleleri varki aylesini cocugunu Avrupada birakmis irana yerlesmis, bunu daha öncede süylemistim adamlar Avrupada muhendisliyi okuyup iranda havalaninda tuvelet temizliyor vede bundan cok mutlular Avrupada yasamaktansa kendi ulkemde yasarim, imaninlari tabi böyle düsünüyor irani yukarida haberde oldugu gibi karalayanlar imansizlari sahin adamlari, zaten Avrupada cok az imanli iranli var hepsi sahin adamlari, irani karalarken bilmeden konusmayin lütfen,ben bire bir iranlilarla ic ice yasadigim icin olanlari cok iyi biliyorum.

Yorum

Anlamadigim irandan bir imasiz cikinca tüm irani karalamak icin elerine firsant gecmis gibi deyerlendiriyorlar, peki feytullah güllen hangi ülkenin vatandasi? oda sizlere göre siradan birisi deyil neden onun yaptigi pislikler turk devletine mal edilmiyor?

Yorum

İranı Şöför milletine sorun. Bir Şöför gider bir Fahişe bulur İranda her gittiğinde zina yapar. Gelir Türkiyede ballandıra ballandıra anlatır İran Fahişe kaynıyor diye...Ve bir şöför gider iranda edebi ile Geçici Nikah yapar gelir Türkiyeye edepsizleriş "ya ben yıllarca İrana çalıştım İranda yok geçiciyi yap istediğini yap, yok iran fahişe kaynıyor yok iran türkiyeden beter..."

Sık sık İran Topraklarında bulunduğum ve bir çok şehrini bizzat gezdiğim için insanlarla içiçe olduğum için soruyorum...

Tövbe Allahım Affetsin...

Ya biz neden görmedik? Veya neden hep sana denk geliyor? Veya Senin ne işin vardı orda?

Şöför Namussuzluğu Namus bilip Aydın bir şehrin karanlık köşesinde fahişe bir kadına gitmiş ise Aydın şehrin Kadınlarının suçu ne?

Tahran - İstanbul Uçağında bütün İranlı kadınlar Uçağa binerken başını açıyorsa tüm İranlı Kadınların suçu ne?

Ye neden mesele İran olunca Kişilerle hep yıkılıyor İran, mahkum ediliyor...

Neden Örneğin bu durum Türkiye için, Katar için, Mısır için sergilenmiyor?

Allah ıslah etsin bu insanları. İran hakkında saçma sapan konuşanların büyük çoğunluğu vallahi iranı tanımıyor.

Yorum

İranı Türkiyede Halk bazında 1- Medya (İFTİRA) 2- Şöförler (İFTİRA ve SAPIKLIK) 3- Bazı İranlılar (CAHİL OLANLAR - NEFSİNE KUL OLANLAR)

Kendilerince Rezil etmektedirler...

Yorum

[quote author=Monoteist link=topic=23939.msg160368#msg160368 date=1346864573]

[/quote]

Şia ile sünnilik arasındaki farkları hep anlatıyoruz bu vesileyle bir daha anlatalım: Şiiler sünniler gibi bireysel takılmazlar, kendi kafalarına göre hareket edemezler. Tıpkı Peygamber s.a.a zamanındaki gibi. Size vasiyetim olsun, kim şiilikle sünnilik arasındaki farkı anlamak isterse Peygamber s.a.a zamanınıyla kıyaslasın. Şimdi bu kıyası humus konusunda uygulayalım:

şia: biz kendi kafamızdan fakir bulup humusu oraya veremeyiz,
                    sünni: neden mollalara veriyoruz ki kendimiz bulup fakirlere verelim

Peygamber s.a.a zamanında humus Peygambere verilirdi. Peygamber s.a.a. bu humusu 6 paya ayırırdı:
                    Enfal 41: Bilin ki, ganimet (gibi elde ettiğiniz) olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah’a, Peygamber’e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah’a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir’de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir.

Peygamber bu altı paydan Allah Peygamber ve yakınları (ehlibeytin payı)nı birleştirir bununla Kabe'nin giderlerini kendi ihtiyaçlarını ve Ehlibeytinin giderlerini karşılardı. Diğerleri de ayette belirtildiği gibi Ehlibeytin yakınları yolcular ve yoksullarına dağıtırdı.

Peygambere varis olan kimse ki zamanın İmamı'dır humusu o almaya ehildir ve O alır Peygamber s.a.a gibi dağıtır. Peygamberin ölümüyle değişen bir şey yoktur. Peygamber s.a.a. zamanında nasıl O varken biz kafamıza göre davranamıyorsak ondan sonra da davranamıyoruz. biz şiiler böyleyiz huyumuz kurusun. hiç bir zaman Peygamber s.a.a. zamanındaki geleneği bozmuyoruz. Nasıl ki Peygamberin canlı bedeni Allah'ın hükümlerine göre hükmediyor, hadi canlar bu gün Uhud Savaşına çıkıyoruz Allah'ı emri bu şekilde diyor ve müslümanları canlı olarak kontrol ediyor toparlıyor, Allah'ın hükümlerin açıklıyor ihtilafları dağılmaları engelliyorsa, bu gün de böyledir. İmamız bize Allah'ın hükümlerini getiriyor, savaş barış kararı alıyor, derleyip toparlama işi yapıyor. Bunları görmeyip bidat çıkararak herkes başına buyruk davranamaz. Mollalar bile humus toplayamaz. Ancak İmam Zaman a.f.'e bağlı taklit merciileri humus toplar. Onlar da İmam Zaman a.f.'ten izinlidirler. Ve onlar dağıtırlar ayetteki gibi gerekli yerlere. Bireyselleşme yoktur. Çünkü onda dağınıklık düzensizlik gücün dağılması zayıflık vardır. Nasıl ki bir deprem bölgesine yardım giderken düzenli dağıtım için tek elden organize şart oluyorsa, acil afet yardım koordine merkezi oluşturuluyorsa bu da böyledir. eğer bireysel davranılırsa bir aç ölürken diğer aç değil doymak zengin seviyesine gelir, bir humus sahibi görevini yerine getirirken, diğer humus sahibi nefsine yenilir ve görevini savsaklar... Daha sayılamayacak kadar gerek ve faydası vardır humusun Zamanın İmamına verilmesinin. Örneğin humus helal maldan verilmelidir.

iran eleştirilince ABD ve siyonistlere lanet okumayalım da eleştiren gafil müslümana mı lanet edelim! Biz biliyoruz ki İran İmam Mehdi a.f. elinde sahihi bir İslam devletidir. Ve dünyada tüm müslümanların özlemini çektiği ancak gerçekleştiremediği büyük bir nimettir. Her coğrafyada her müslümanın Allah hükümlerinin geçerli olduğu bir siyasal düzen kurma zorunluluğu vardır. Kahraman İran halkı bunu gerçekleştirmiştir. bu yüzden dünyada tüm müslümanların imrenmelerinin ve sevgi ve saygılarının cazibe merkezi olmuştur. Ancak dünya müstekbirleri ve sömürgecileri büyük şeytan ABD ve kan içici terör örgütü Siyonist israil çetesi bu hakkı yerine ulaştıracak olan İslam devletinin diğer coğrafyalara sıçramaması için akla hayale gelmez çalışma plan ve tuzakları sürdürmekteler. Ve bu yüzden İslami iranın örnek olmaması için her şeyi yapmaktalar. her müslümanın sevmesi gereken İran'ı bazen kitle propoganda araçlarıyla öyle iftiralara boğmakta öyle yoğun bombardımana tutmaktadırlar ki müslümanlar yukardaki durumu unutuyor ve İrana kin ve düşmanlık iftiraları atabiliyorlar. İşte bu iftiralar müslüman işi değil ABD ve siyonislerin telkinlerdiri. biz nerede bir İrana söven bir Müslüman görsek İran kadar bu kişinin de mağdur olduğunu biliriz. Bu zulmü oluşturan müslümanı kandıran ABD ve siyonistlerdir. İftiranın kaynağı oraya dayanır, finansmanı orasıdır. biz kaynağı iyi biliriz. O yüzden nerede İran'a sövülse orada ABD'ye ve siyonistlere lanet okuruz! Haksız mıyız siz de bundan böyle öyle yapın!

Halkın isteyip istemediğine göre Hakka karar verilmez. İran halkının değil dünya halkının tamamı karşı çıksa Allah hükmü geçerli olmalıdır. Çünkü Allah bizden bunu istemektedir. Gücümüz oranında onun dinini hakim kılmakla sorumluyuz. İran'dan elbette cehennemlikler laikler putperestler müşrikler nefispersetler ve arkadaşların dediklerinden vardır. 80 milyon bir halktan söz ediyoruz. bunların kaçta kaçı yurt dışına gidip geliyor!

İran inkılabı hakkında ABD ve siyonsitlerin en çok propagandalarından biri de İslam inkılabının halkın çoğunluğunca benimsenmediği ve tepeden gütmeci ve dayatmacı bir yürütmeyle bu sistemin hakim olduğu şeklindedir. Yalan! İran anayasası yüzde 99 ile kabul edildi, bu nedir? SEçime katılma oranı batılılardan daha fazladır. İran fitne hareketi neden başarılı olamamıştır da İmam Hamenei'nin bir emriyle hepsi susmuştur?

İmam Humeyni inkılap sırasında şah taraftarları karşı çıkmak için sokakları doldurdu. Batılılar sandılar ki bunlar çoğunlukta. Ancak bir de O emretti bizim sevenlerimiz çıksın diye. Diğer laik kesim kaçacak delik aradı bir avuç kadar kaldılar İslamın taraftarı Muvahhid İran halkı karşısında.

Dindar insanlar öyle zırt pırt gezmezler sokaklarda boy göstermezler, nefislerini eğlendirmek için sokaklarda vakit öldürmezler. evlerinde iş yerlerinde işleri vardır. bunlar değil de diğerleri gezdiği için iran halkı sanki hep onlardan oluşuyormuş sanısı oluşur. Oysa İran halkının ne kadarının nerede olduğunu ölçmek isteyenler Aşura meydanlarına baksınlar İmam Hamenei'nin emri olduğunda sokaklara dökülenlere baksınlar İmamın namaz kıldırdığı zaman toplanan kalabalığa baksınlar ona gösterilen gönüllü sevgiye baksınlar. O zaman işte Büyük şeytan ABD gözüyle değil Siyonist İsrail kan içici çetesinin hayaliyle değil İmam Zaman a.f. Mehdi a.s. gözüyle onun dedesi Peygamberin gözüyle bakmış olurlar.. biz şiiler böyleyiz. Huyumuz kurusun. Peygamberden başka şekilde bakamıyoruz olaylara. Çünkü onun yaşayan masum oğlu bize yön veriyor. Onun bakışı bizim bakışımız!! bireyleşemedik. bireyleşemediğimizden ABDye yem olamadık. Ne yapalım biz şiiyiz! Elhamdulillah!

İmam Humeyni ile İmam Hamenei arasında hiç fark yok, siz rahat olun! Fark olaydı rejim çökerdi çoktan. Neden? Çünkü bunu en çok isteyen ve İslam İnkılabını çökertmek için İranlı etkili kimselere açık çek veren her türlü desteği sağlayan ABD büyük şeytanı ve siyonsist kan içici cani çetedir. Müslümanlar değil! Eğer İmam Hamenei azıcı gafil gevşek, yapılması gerekenden farklı uygulamada bulunsaydı, bu inkılap bu kadar çok çalışmaya dayanamaz çöküverirdi. ben öyle iddia ediyorum ki dünyada en güçlü devlettir İran Elhamdulillah. ABD'de bile güçlüdür. Gördüğünüz gibi zayıf Suriyeyi korumasına alınca kimse saldırmaya cesaret edemiyor maşaları da bir işe yaramıyor Elhamdulillah.

bir yıl önceki verilere göre İran halkını kandırmak için farsça yayın yapan ve bizzat ABD büyük şeytanı ve cani işgalci siyonistleri tarafından kontrol ve koordine edilen 2000 adet tv kanalı vardı. bunlar iran halkına ulaşıyordu ve İslam İnkılabına sizin duymadığınız binlerce iftira ve saptırmacayla gidiyorlardı. ve sıkı durun 40bin tane de farsça yayın yapan İnkılap karşıtı internet sitesi.

buna rağmen İran halkını kandıramıyorlar! Çünkü o müslüman muvahhid ve kahraman halk biliyor kimin ne mal olduğunu

Elhamdulillah. biz şiiler olaylara böyle bakıyoruz. Huyumuz Kurusun!!!

Yorum

İranı Şöför milletine sorun. Bir Şöför gider bir Fahişe bulur İranda her gittiğinde zina yapar. Gelir Türkiyede ballandıra ballandıra anlatır İran Fahişe kaynıyor diye...Ve bir şöför gider iranda edebi ile Geçici Nikah yapar gelir Türkiyeye edepsizleriş "ya ben yıllarca İrana çalıştım İranda yok geçiciyi yap istediğini yap, yok iran fahişe kaynıyor yok iran türkiyeden beter..."
                      murtazali gardas bir yerde okudum türk devleti birde kötü kadinlarin calistigi yerlerin kapilarina asker dikiyormus, devlet kendi eliyle halkini kötü yola itiyor, ama hicbir ülke türkiyenin bu yaptigini balandirip medyaya tasimiyor, iranda ufak birsey oldumu sanki tüm halki ayniymis gibi gösteriliyor bir ülkenin insani hakinda karalama yapiliyor.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23939.msg160382#msg160382 date=1346876202]
                        buna rağmen İran halkını kandıramıyorlar! Çünkü o müslüman muvahhid ve kahraman halk biliyor kimin ne mal olduğunu[/quote]

Geneli kastetmiyorum. Ama özellikle sınır boylarında çok ve içlere doğru ise az da olsa kanan, cahiller ve Allah'dan korkmazlar var.

Yorum

onu da belirttim ya yazımda. bunların sayısı rejimi sarsacak kadar çok değil. Elhamdulillah. diğerlerinin sayısı bunlardan kat kat fazla... bu yüzden emanda İslam Cumhuriyeti. Yalnız benim cevap verdiğim monoteist tersini iddia ediyor. İnkılap zorbalıkla ayakta duruyor çoğunluk inkılap karşıtı diyor... Siz ne taraftasınız?

Yorum

Cahil ve garazlı halkın içerisinde bile şiddet dolu ABD karşıtlığını, İsrail düşmanlığını görebilirsiniz. Fakat Normal konuşmalarda Seyyid Ali Hamanei'de dahil bir çok kimseyi tekfir ederler. Örneğin İran'da çok dedikodu vardır. Özelliklede Seyyid Ali Hamanei hakkında dedikodular had safhadadır. Halkı Rehberlerinden uzak tutmak arayı soğutmak için Fitne merkezleri asla boş durmaz. Örneğin bir taksici (Urumiyede) Seyyid Ali Hamaneinin tiryak (Azeri-Uyuşturucu) kullandığını söylüyordu, Bir başkası onun trilyon dolarlar içinde yaşadığını (Azeri-Tebriz), bir başkası onun at çiftliğinin olduğunu (Azeri- Tebrizli) vs. vs...

Fitne Merkezleri özellikle bu tür dedikodu ve İftiraları özellikle Rehberle ilgili ve özellikle Azeri bölgelerde ortaya atarlar. Azeri halktan özellikle Azerbaycancı Milliyetçi takımı azeriler bu oyuna gelir ve oyuna resmen alet olurlar fakat Milliyetçi duygulardan arınan Azeriler asla bu sözleri dikkate bile almazlar.

Örneğin; Garmsarda Kaza yaptığımda Tedavi sonrası, bir vesile ile Tahranda Kendisi FARS hanımı AZERİ olan bir eve misafir olmuştum. Evde Ayetullah Hamanei Resmi vardı. Ama Erkek Rehberi pek benimsemiyordu. İleri geri konuşuyordu ama çok da kaba değildi. Sadece KANMIŞTI. Yalnız Azeri olan Hanımın sözlerine bakınca ŞOK olmamak mümkün değil. Rehbere öyle bir bağlılık ve ortaya atılan iftira ve dedikodulara akıl ile kadar güzel cevap veriyordu ki. Vel hasıl 2-3 saat sonra Türkiyeden bakış açımız ile Rehber hakkında anlattıklarımızı dinleyen Erkek baya şaşırmış ve Tövbe etmişti.

Bu Fars Erkek gibi Azeri bölgelerde bir çok KANAN azeri var. KANMIŞ ama FİTNECİ değiller.

Evet...İranda çoğunluğun durumu gerçekten mükemmeldir ve bu mükemmelliği en güzel örneği ile Muharrem ayında görebilirsiniz.

Yorum

erbab muharrem ayı ile sınırlı kalmamalı diye düşünürem.
                              evvela 3 aylar dersek tam yeridir.
                              [center]
                              ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                              [center]
                              Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                              Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X