Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Erdoğan'dan 10 şehit açıklaması

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Erdoğan'dan 10 şehit açıklaması

qum u aşk zahiri den maksat adamın nıyetını bilmedigimdendir, mesela iran amerikayla savaşır iran askeri olur bu size gore zahiren şehiddir, lakin adam belki desinler diye, belki nam için, vs.. diye savaşmıştır, bu yuzden dedim, sen bir muslumana acaba bu munafık mı gozuyle bakamazsın ameline bakarsın islam alameti varsa musluman dersin, ama içini bilemezsin..

bende o yuzden bunu kullandım, mesela farkettiyseniz sunniler genelde şehid (inş) derler..

evet bılıyorum o hadiseyi çoban dı sanırsam o kişi, lakin o kişi muslumandı iman etmişti yani.. hristiyan felan degildi, iman ettikten sonra şehid oldu..

bak qom u aşk hristiyan, hiç bir zaman şehid olamaz, ama akidesini duzlten ve amacı Allah rızası olan her musluman şehid olabilir..

bak son anlattıgın hadisede dogru anladıysam hristiyan iman ediyor, yani artık bir muslumandır elbette ki oda şerefli bir insandır artık,

cunku şeref Allah'ın, peygamberinin, ve inanlarındır, ve Ali r.a safında olmasıda kendisinin guzelligini gostermiştir..

abd emrinde calısan hic bir kimse şehid olamaz qom u aşk..

----
    meşed sana gelince sana cevap vermek içimden gelmesede vereyim..

sene soyleyeyim, erdogan bi kerem oyle fetva veremez fetva mercisi degil bu 1

2 erdogan once tevbe etsin islama tekrardan girsin..

http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

ben de işte bunu demek istedim. Onlar hayatları boyu hristiyan olarak yaşamış olmalarına rağmen imana ehil ve layık kişilerdi. Ve son anda fedakarlıklarının karşılığı olarak İslam oldular. Beşar Esad'ın adamlarının böyle olmadığına dair elimizde bilgi yok! Bu bilgi Nasrallah'ta bizden çok vardır. bu yüzden ölenlerin gaybi yönü olduğundan ben bilemem. Eğer İmam Zaman a.f.'in tam emrinde olan Hasan Nasrallah şehid dediyse ben buna inanırım. Son anda iman mı etti artık orası beni ilgilendirmez...

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23928.msg160449#msg160449 date=1346968972]
        ben de işte bunu demek istedim. Onlar hayatları boyu hristiyan olarak yaşamış olmalarına rağmen imana ehil ve layık kişilerdi. Ve son anda fedakarlıklarının karşılığı olarak İslam oldular. Beşar Esad'ın adamlarının böyle olmadığına dair elimizde bilgi yok! Bu bilgi Nasrallah'ta bizden çok vardır. bu yüzden ölenlerin gaybi yönü olduğundan ben bilemem. Eğer İmam Zaman a.f.'in tam emrinde olan Hasan Nasrallah şehid dediyse ben buna inanırım. Son anda iman mı etti artık orası beni ilgilendirmez...
        [/quote]

Ne diyeyim herkes sevdigiyle haşredilsin..

NUSAYRİ YALANI

Yorum

İlahi Amin. Bizim günümüzde sevdiğimiz İmam Mehdi İmam Hamenei ve diğer taklit merciilerimiz kontrolündeki tüm şiiler.Ayrıca biz ABD ve siyonistlerle değil tersine onlara karşı bizim yanımızda olanlar da sevgimizi hak edenler. Ama şu var ki biz hiç bir zaman büyük şeytan ABD ve kan içici siyonist çeteyle birlikte de olmadık onlara bir sevgi de beslemedik... Elhamdulillah

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23928.msg160464#msg160464 date=1347017416]
            İlahi Amin. Bizim günümüzde sevdiğimiz İmam Mehdi İmam Hamenei ve diğer taklit merciilerimiz kontrolündeki tüm şiiler.Ayrıca biz ABD ve siyonistlerle değil tersine onlara karşı bizim yanımızda olanlar da sevgimizi hak edenler. Ama şu var ki biz hiç bir zaman büyük şeytan ABD ve kan içici siyonist çeteyle birlikte de olmadık onlara bir sevgi de beslemedik... Elhamdulillah
            [/quote]

amin qom u aşk amin ben o videodaki adamla sizde o hristiyan ile..

NUSAYRİ YALANI

Yorum

Bence sehitlik konusunda burada söylenenler Laf-i güzaftan ibarettir.

Kimin Allah yolunda öldügünü ancak Allah bilir Fetva makamlari degil.
              Senin Mümin sandigin Sehit sandigin Allah katinda belki Kafirdir.
              Senin Kafir sandigin da belki sehittir.
              Insan kalbi Yanliz Allah a ayandir.

O halde sözü kisa kesmek gerek vesselam
              Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

[quote author=Göktürk link=topic=23928.msg160519#msg160519 date=1347100924]
                Bence sehitlik konusunda burada söylenenler Laf-i güzaftan ibarettir.

Kimin Allah yolunda öldügünü ancak Allah bilir Fetva makamlari degil.
                Senin Mümin sandigin Sehit sandigin Allah katinda belki Kafirdir.
                Senin Kafir sandigin da belki sehittir.
                Insan kalbi Yanliz Allah a ayandir.

O halde sözü kisa kesmek gerek vesselam
                [/quote]

bu dediğin, dünyadaki/hayattaki tüm konular için denebilir. senin bilgili sandığın Allah katında cahildir, senin iyi sandığın Allah katında kötüdür, senin imam sandığın Allah katında mukallittir, senin ...

bu durumda Kur'an'ın ve bize tutunmamız için bırakılan ve sapmamamız için garanti edilen Ehlibeytin aydınlatıcılığı ve rehberliği neye yarıyor?

Laikler ve seküleristler de buradan yola çıkarak, din hakkında hiç kimse konuşma yetkisine sahip değil kimse dini tekeli altına alamaz, hiç kimse din adına hükmedeceği ve yasa koyacağı hakkına sahip değildir. Bu nedenle her şey dinden arındırılmış olmalıdır. diyorlar...

istediğiniz ve kastınız bu mu?

bir soru daha, siz önceden yazan ama uzun süre kayıp olan Göktürk müsünüz?

Yorum

Bir mümin bir baskasi / baskalari icin Hayatini ortaya koymus ve kaybetmisse Sehittir.
                  Bu Müslüman in bakis acisidir. Gerisi Allah a kalmistir.

فَاسْتَجَابَ لَهُمْ رَبُّهُمْ أَنِّي لاَ أُضِيعُ عَمَلَ عَامِلٍ مِّنكُم مِّن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَى بَعْضُكُم مِّن بَعْضٍ فَالَّذِينَ هَاجَرُواْ وَأُخْرِجُواْ مِن دِيَارِهِمْ وَأُوذُواْ فِي سَبِيلِي وَقَاتَلُواْ وَقُتِلُواْ لأُكَفِّرَنَّ عَنْهُمْ سَيِّئَاتِهِمْ وَلأُدْخِلَنَّهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الأَنْهَارُ ثَوَابًا مِّن عِندِ اللّهِ وَاللّهُ عِندَهُ حُسْنُ الثَّوَابِ

Festecâbe lehum rabbuhum ennî lâ udîu amele âmilin minkum min zekerin ev unsâ, ba’dukum min ba’d(ba’dın), fellezîne hâcerû ve uhricû min diyârihim ve uzû fî sebîlî ve kâtelû ve kutilû le ukeffirenne anhum seyyiâtihim ve le udhılennehum cennâtin tecrî min tahtihâl enhâr(enhâru), sevâben min indillâh(indillâhi) vallâhu indehû husnus sevâb(sevâbi).

O zaman Rab'leri, onların dualarına icabet etti. (Şöyle buyurdu): Sizden erkek veya kadın amel edenin amelini, Ben kesinlikle zayi etmem. Siz birbirinizdensiniz. Hicret edenlerin, yurtlarından çıkarılanların, Ben'im yolumda işkenceye uğrayanların, savaşanların ve öldürülenlerin seyyiatlarını mutlaka örteceğim. Ve onları mutlaka, altlarından nehirler akan cennetlere sokacağım, Allah'ın katından bir mükâfat olarak. Ve Allah, O'nun katında mükâfatların en güzelidir. ( Ali Imran 195 )

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23928.msg160521#msg160521 date=1347101464]
                    bu dediğin, dünyadaki/hayattaki tüm konular için denebilir. senin bilgili sandığın Allah katında cahildir, senin iyi sandığın Allah katında kötüdür, senin imam sandığın Allah katında mukallittir, senin ...

bu durumda Kur'an'ın ve bize tutunmamız için bırakılan ve sapmamamız için garanti edilen Ehlibeytin aydınlatıcılığı ve rehberliği neye yarıyor?

Laikler ve seküleristler de buradan yola çıkarak, din hakkında hiç kimse konuşma yetkisine sahip değil kimse dini tekeli altına alamaz, hiç kimse din adına hükmedeceği ve yasa koyacağı hakkına sahip değildir. Bu nedenle her şey dinden arındırılmış olmalıdır. diyorlar...

istediğiniz ve kastınız bu mu?

bir soru daha, siz önceden yazan ama uzun süre kayıp olan Göktürk müsünüz?
                    [/quote]

يَعْلَمُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَيَعْلَمُ مَا تُسِرُّونَ وَمَا تُعْلِنُونَ وَاللَّهُ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ

Ya’lemu mâ fîs semâvâti vel ardı ve ya’lemu mâ tusirrûne ve mâ tu’linûn(tu’linûne), vallâhu alîmun bi zâtis sudûr(sudûri).

Göklerde ve yerde olanları bilir. Ve gizlediklerinizi, açıkladıklarınızı bilir. Ve Allah, sadırlarda (gönüllerde) olanı en iyi bilendir. ( Tegabun 4 )

Bu Hüküm ile ilgili bir sorununuz mu var ?..

Evet benim ama kaybolmadim cok sükür

Yorum

Ve siz Qom -u ask

Sapmadiginizi mi söylemek istiyorsunuz ?..

Ne büyük bir kelam ?.. Öyle degil mi ?..

Yorum

وَاتْلُ مَا أُوحِيَ إِلَيْكَ مِن كِتَابِ رَبِّكَ لَا مُبَدِّلَ لِكَلِمَاتِهِ وَلَن تَجِدَ مِن دُونِهِ مُلْتَحَدًا

Vetlu mâ ûhıye ileyke min kitâbi rabbik(rabbike), lâ mubeddile li kelimâtihî ve len tecide min dûnihî multehadâ(multehaden).

Sana, Rabbinin Kitab'ından, vahyolunanı oku! O'nun kelimesini değiştirecek yoktur. Ve O'ndan (Allah'tan) başka yönelinecek bulamazsın (yönelinecek yoktur).( Kehf 27 )

أَلَا لِلَّهِ الدِّينُ الْخَالِصُ وَالَّذِينَ اتَّخَذُوا مِن دُونِهِ أَوْلِيَاء مَا نَعْبُدُهُمْ إِلَّا لِيُقَرِّبُونَا إِلَى اللَّهِ زُلْفَى إِنَّ اللَّهَ يَحْكُمُ بَيْنَهُمْ فِي مَا هُمْ فِيهِ يَخْتَلِفُونَ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي مَنْ هُوَ كَاذِبٌ كَفَّارٌ

E lâ lillâhid dînul hâlis(hâlisu), vellezînettehazû min dûnihî evliyâ, mâ na’buduhum illâ li yukarribûnâ ilallâhi zulfâ, innallâhe yahkumu beynehum fî mâ hum fîhi yahtelifûn(yahtelifûne), innallâhe lâ yehdî men huve kâzibun keffâr(keffârun).

Halis dîn, Allah içindir, öyle değil mi? Ve O'ndan (Allah'tan) başka dostlar edinenler: "Biz, onlara sadece bizi Allah'a yakın bir makama yaklaştırmaları için tapıyoruz." (dediler). Muhakkak ki Allah, hakkında ihtilâf ettikleri şey için onların aralarinda hüküm verir. Muhakkak ki Allah, yalanlayan ve inkar ederleri hidayete erdirmez. ( Zümer 3 )

Saniyorum sizin Islam dinini kavrayis sorununuz var

Yorum

Yakinda görüsmek ümidi ile Selamunaleykum.

Yorum

Sorularımla yazdıklarınızın hiç bir bağlantı kuramadım.. bu sayfayı açtığımda başka birine cevap verdiğinizi düşünmüştüm ama baktım bana diye yazmışsınız ama yazdıklarımla ilgili değil..

Yorum

...edit...

Yorum

o zaman ben de sana ayet yazayım Allah'ın ayetlerinden sen bağlantı kur bakim:

"Sonra iyilik edenlere nimetimizi tamamlamak, her şeyi açıklamak, hidayete erdirmek ve rahmet etmek maksadıyla Musa'ya da Kitab'ı (Tevrat'ı) verdik. Umulur ki, Rablerinin huzuruna varacaklarına iman ederler." En'am 154. hadi kur bakim bağlantısını bu sana cevabımdır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X