Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Çok korktum!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Çok korktum!

Kuveyt'te yaşayan önemli bir arkadaşım geçenlerde aradı ve ''Katar ve Suudi yönetimi sana çok kızıyor' dedi. Ben de şamata olsun diye 'Çok korktum' dedim. Meğer adamlar Arap ve özellikle Türk medyasında onları hedef alan yazı ve söylemlerimden çok rahatsız. Oysa benim onlarla ilgili yazıp anlattığım her şeyin bin katı Arap ve Batı medyasında yazılıp çiziliyor. Çünkü onların yapısı yazılmayacak gibi değil. Hele Suudiler... 18. yüzyılın sonundan itibaren İngilizlerle işbirliği yapan hatta Vahabi mezhebini bile İngilizlerle birlikte icat eden Suud Ailesi Osmanlı'yı kutsal topraklardan kovduktan sonra 1945'te Amerikalıların hizmet ve himayesine girdi. O gün bugün bu aile hep ABD'nin emrinde oldu hem de din adına!
    Örneğin Mısır'daki Arap milliyetçisi anti-emperyalist idealleri olan Nasır'ın karşısına Suudiler dikildi. Gerekçeleri de Nasır 'Allah'sız komünist Sovyetler Birliği ile işbirliği yapıyor '... O günden sonra Arap coğrafyasında hatta Türkiye dahil İslam ülkelerinde ABD'nin tüm sol ve devrimci hareketlere karşı planlarında hep Suudiler var. Ama petro-dolarlarla... Saddam'ı İran'a saldırtan sonra da aynı Saddam'ı Kuveyt'ten çıkartan ve Irak'ın işgalini sağlayan yine Suudi paraları. Kaide ve Taliban'ı kurup finanse ederek güçlü kılan yine Suudilerdir. Çeçen ve Bosna halklarının mücadelelerini radikalleştiren ve bu mücadelelerin kanlı bir şekilde bastırılmalarının alt yapısını hazırlayan yine Suudilerin Vahabileridir. Libya'nın NATO tarafından işgal edilmesi ve Suriye'deki ayaklanmanın devamı için Suudiler milyarlarca dolar harcadı, harcıyor... Hem de İslam'ın yüce değerleri uğruna!!! Bahreyn'deki halk ayaklanmasının bastırılmasında olduğu gibi.
    Özetle Suudi Ailesi'nin pisliklerini anlatmak için İngilizler, Amerikalılar ve genel olarak Batılılar bir düzine kitap yazmışken ben bunları burada bir makaleyle anlatmam olası değil. Ama söylenmesi gereken temel bir kural vardır : Bu coğrafyada ABD ve yandaşlarının tüm pisliklerinin içinde mutlaka Suudilere önemli bir rol verilmiş, verilmektedir. Örneğin İsrail'i Lübnan'da yenen Hizbullah Suudilerin başdüşmanıdır. Örneğin İsrail için büyük bir tehlike olan İran, Suudilerin başdüşmanıdır. İran'ın başdüşmanı olan ve bölgedeki Sünni ülkeleri Şii İran'a karşı birleştirmeye uğraşan Suudiler doğal olarak İsrail'in baş tacıdır.
    Ama gelin görün ki Suudilerin ABD ve İsrail'e sunduğu bunca hizmet artık yetmiyor. Yani 'Kutsal mekanların hizmetkarı' olarak tüm İslam dinini Vahabileştirerek ABD'nin hizmetine sunmak isteyen Suud Ailesi artık bazı Amerikan çevrelerini mutlu etmiyor. Hem de trilyonları bulan petrol gelirlerini Amerikan hazinesinde tutmalarına rağmen...
    Peki Amerikalılar neyin peşinde?
    Kendi hizmetlerinde 30 yıl süreyle kusur etmeyen Mübarek, Bin Ali ve öncesinde Saddam'dan demode oldukları gerekçesiyle kurtulan ve bu tiplerin yerine daha moda tipler arayışına giren Amerikalılar, sayıları 15 bin civarında Suud Ailesi yerine sayıları daha az olan aileleri tercih ettiği anlaşılmaktadır. Örneğin sayıları 200 kadar olan Katar Şeyhi Hamed'in ailesi. Üstelik Şeyh Hamed de en az Suudiler kadar zengin ve ülkesi Suudi Arabistan kadar büyük ve dağınık değil. Katar 11 bin kilometrekarelik bir toprak ve bu toprağın neredeyse % 30'ı Amerikan üsleleri ile kaplı. Gerçek Katarlıların sayısı ise 250-300 bin civarında. Suudi Arabistan ise 2,2 milyon kilometrekare ve nüfusu yaklaşık 28 milyon. Yani kontrol edilmesi zor bir coğrafya ve bir kısmı Şii olan nüfus. Üstelik Katar Şeyh'i Hamed Amerikalılara 'Ben size daha iyi hizmet ederim' diyor ve bu amaçla 1995'te babasına darbe yaparak işbaşına gelmişti. O gün bugün ne yaptıysa hepsi Amerikalıların noter tasdikli takdirnamesini almak içindi. Ama bir tek eksiği var: O da Mekke ve Medine... Bir de bakarsınız gidip oraları ele geçirebilir. Yeter ki Amerikalılar ona 'Yürü ya kulum' desin. İsrailli dostlarını da yanına aldı mı işte o zaman Hayber'e kadar onu hiç kimse tutamaz !
    İşte o zaman ben çok korkarım.

Ynt: Çok korktum!

yeni fark ettim yukaridaki yazinin linkini koymayi unutmusum,www.aksam.com.tr/cok-korktum-7441y.html

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X