Siteye üye olduğumdan bu zaman kadar son bir kaç aydır büyük bir değişiklik görmeye başladım.Bazı kişiler siliniyor banlanıyor gönderiliyor,küsüp gidenlerde var.Bu insanlar Şialığı savunmak için burada farklı görüşte olması durumu değiştirir mi..ALLAH razı olsun Elmeddin ile Velayet nuru abilerden ki onların işi var vakitleri müsait olunca yazıyor onlarda olmasa bizi yerden yere vurucaklar Şialık hakkında asılsız yalanlar iftiralar kol geziyor artık bu gibi haberleride çokcada duymaya başladım her önüne gelen bu tür haberleri kaynakları önümüze atıyor cevap verememezlik acizlik sarmış bizi çünki Türkiye'de Şiiliği savunma tam anlamıyla olmuş değil herkes kendi aleminde kimsede inanmışlık yok,kimsenin acaba şu iftiraya bi cevap versemde bi kaç kişinin yanlış düşüncesi gitse diye bir şey göremedim.Türkiye'de şiiler vede neysede şiilik geri planda kalmış kalmayada devam ediyor taam doğru bu sorun hepimizin imkansızlık ne yaparsın ama bir atılım yada bir fikirde gözükmüyor ortada...Yeni Şii olmuş kişilerde bi kaç ay sonra fikirlerini değiştiriyor yada kafası karışıyor bunun sebebi Şii olana kadar ilgi ve alaka gösteriliyor sonra bırakılıyor,bazı paylaşım sitelerinde rastladığım bi kaç yerde Şiilere kendi kaynaklarından verilen rediyeler bazı yeni Şii olmuş kardeşlerimizde etki bırakıp kafasının karışmasına sebeb oluyor.Yahu bana bile soru soruyorlar ben nasıl cevap veriyim cevap veremiyncede kafası karışık duruyor vede bunlar birleşiyor artık tam anlamıyla Şiilliğe olan inancı zayıflıyor.Ayriyetten bu site kısırlı köy gibi oldu gerçekten bazen takılmadığımı düşünüyorum,bir konuyu zor açıyorum yine mi yanlış anlıycaklar diye,kardeşlerim abimlerim acilen birşeyler yapmamız lazım siteyi açtık bıraktıkla olmaz emeğimizi zamanımızın bi kaçını ayıralım,ben üzüldüm bu duruma yeni şii olmuş birisiyim ki hala kafam karışık gerçekten şiiliğin düştüğü şu duruma üzülüyorum.Birde rica ediyorum küsüp giden abilerimizin tekrar gelmesini vede özür dilenip barışılmasını istiyorum..
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Bu site artık Şia'lığı savunamaz hale gelmiştir.
Daraltma
X
-
Ynt: Bu site artık Şia'lığı savunamaz hale gelmiştir.
[quote author=Cihandar link=topic=23747.msg157811#msg157811 date=1344210981]
Yeni Şii olmuş kişilerde bi kaç ay sonra fikirlerini değiştiriyor yada kafası karışıyor
[/quote]
Evet bunu ben de gözlemleyebiliyorum.O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)
-
Kardeş! Sitenin Münazara, Tarih, Reddiye ve İftiralara Cevaplar Bölümünde emin olun ki sizlere neler sorulmuş ise cevapları Fazlası ile vardır. Olabilir ki Yoğun İş trafiğinden dolayı ara, ara bakıp çıkıyoruz. Allah Elmeddinden ve Velayet Nuru Hocamızdan Razı olsun emeği geçen diğerlerindende. Ama bu sizde ümitsizliğe sebep olmamalı. Sizden ricam Eski konuları tek tek inceleyip ele aldıktan sonra kendinize güzel bir arşiv oluşturun ve oluşturacağınız arşivden cevaplar hazırlayın veya sunun. Hatta biz eskiden Ziyaretçiler, merak edenler zorluk yaşamasın diye İÇİNDEKİLER diye bir başıl açtık:
http://www.velayet.com/index.php/topic,16917.0.html
Sizler Maşaallah araştırıyorsunuz. Sıkılmayın, Ümitsizliğe düşmeyin. İnşaallah daha iyi olacak. İşlerin bu yoğun aşamasında bizleri anladığınıza ve bizlere yardımcı olacağınıza eminiz. Teşekkürler.
Yorum
-
Şianın savunulmaya değil, tebliğ edilmeye ihtiyacı vardır. Savunulacak düşüncenin savunmaya ihtiyacı olur. Tabi tebliğin de her kesin kafasına estiği gibi olmaması gerekiyor. Burada çok tebliğler gördük, faydadan çok zarar veren tebliğler. Eğer savunulma diye onlar anlaşılıyorsa orasını bilemeyiz.Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.
Yorum
-
[quote author=Murtazaali link=topic=23747.msg157827#msg157827 date=1344262630]
Kardeş! Sitenin Münazara, Tarih, Reddiye ve İftiralara Cevaplar Bölümünde emin olun ki sizlere neler sorulmuş ise cevapları Fazlası ile vardır.
[/quote]
Cevabı olan sorular artık bayatlamış sorular cahiller hariç kimse sormuyo onları artık başka sorular üretmeye başladılar.O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)
Yorum
-
[quote author=Muhammed Taki link=topic=23747.msg157837#msg157837 date=1344277098]
Cevabı olan sorular artık bayatlamış sorular cahiller hariç kimse sormuyo onları artık başka sorular üretmeye başladılar.
[/quote]
sizlerde buraya aktarın cevaplarını üstadlarımız versin
Yorum
-
İslami vahdet İslam İnkılabı Rehberinin Velayeti Fakih Makamının ve takipçilerinin özenle programa aldıkları bir husustur. Mezhep tercihleri özgür ortamda ise insanların bireysel iradesine bırakılmıştır.
Eğer Velayeti Fakihin İslami Vahdet Programını esen yellere bırakır da mezhebi tercihleri program dahiline alırsak ortaya istenmeyen sonuçlar çıkar.
Herkes özgür iradesi ile mezhebi tercihini belirleyebilir. Mezhebi tercihi öncelik olarak belirlemek, islami vahdeti ötelemek anlamına gelir. Bu da cihanşumul islam inkılabının genel islami maslahatlarına uygun düşmeyebilir.
Yapılacak ter türlü etkinliklerde velayeti fakihin genel siyasetlerine uygunluk durumu ölçü olarak belirlenmelidir.Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.
Yorum
-
Mehmet abi İran ile Şiiliği bir birine tam manasıyla katmayalım,tamam İran İslam İnkılabıda önemli ama Şiilik ondan daha önemli yeni bir mezhep kuramayız ama yeni bir İran İslam İnkılabı kurabiliriz.O yüzden diyorum ki Şiilik üzerinde de duralım ayriyetten ben yinede sana katılıyorum..Haktır Allahım Muhammed mahım
Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah
Yorum
-
Buraya taşımaya çalışınca da 'Şia düşmanlarının eline fırsat veriyosun' deyip izin vermiyosunuz.O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)
Yorum
-
Siteye yoğun işlerimden dolayı çok zaman ayıramıyorum cihandar kardeşim sizden rica etsem siteden ayrılan bu abilerin isimlerini bizimle paylaşırmısınız ben onlarla tekrardan diyalog kurmak isterim.Ne zaman ve hangi gerekçe ile siteden ayrılışları konusunda olaylara çok vakıf değilmde.Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
İmam Ali (a.s)
Yorum
-
[quote author=mikdat bin esved link=topic=23747.msg157968#msg157968 date=1344379037]
Siteye yoğun işlerimden dolayı çok zaman ayıramıyorum cihandar kardeşim sizden rica etsem siteden ayrılan bu abilerin isimlerini bizimle paylaşırmısınız ben onlarla tekrardan diyalog kurmak isterim.Ne zaman ve hangi gerekçe ile siteden ayrılışları konusunda olaylara çok vakıf değilmde.
[/quote]
Özelden attım abi..Haktır Allahım Muhammed mahım
Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah
Yorum
-
Almanca sia forumda olan bir bölum genclerin cok ilgisini cekiyor, burdada ayni böüm olsa gencler icin cok daha iyi ve gencleri foruma cekecyimizi düsünüyorum.
forma yeni kayit olan kisi 34 yazi yazdiktan sonra, kiz ve erkek bölümü oluyor o bolumu kimse disaridan göremiyor, bu bölümde özel sorulari olanlar sorusunu soruyor, bu bölüm daha cok ergen yasdakiler icin faydali oluyor, evde soramadiklari sorularin cevabini burada alimis olurlar.
Yorum
Yorum