Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Gece yarısı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Gece yarısı

Gece yarısı neye göre belirleniyor? yatsı namazının bitiş vaktinin gece yarısı olduğunu okudum fakat gece yarısı neye göre belirleniyor onu bilmiyorum. Bilen biri cevap verebilir mi?
    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Ynt: Gece yarısı

Selamun Aleykum
    Kardeşim akşam ezanı ile sabah ezanı arasında kaç saat varsa ikiye bölüp akşam ezanına ekleyince
    ya da daha kısa yöntemle öğle ezanına 11 saat 15 dakika ekleyince gece yarısı belli oluyor.
    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

[quote author=Fuzuli link=topic=23587.msg156423#msg156423 date=1340554713]
      Selamun Aleykum
      Kardeşim akşam ezanı ile sabah ezanı arasında kaç saat varsa ikiye bölüp akşam ezanına ekleyince
      ya da daha kısa yöntemle öğle ezanına 11 saat 15 dakika ekleyince gece yarısı belli oluyor.
      [/quote]
      Teşekkür ederim sağolun.
      O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Geçenlerde bi şey gördüm. Demişler ki gece yarısı gecenin 3/1'dir yani yatsı namazının son vakti gecenin 3/1'i bitincedir. Bu doğru değil de mi gece yarısı öğle vaktinin üstüne 11 saat 15 dakika konulunca bulunulan zamandır?

Yorum

Selamun Aleykum
          Değerli kardeşim gecenin yarısı gecenin 3/1'dir cümlesini anlayamadım.
          Gece yarısının şiaya göre ne zamana denk geldiğini söyledim. Üstteki yorumumu kendimden yazmadım. Musa Aydın hocamızın cevabıdır. Bir sohbette sorulmuştu ben de not almıştım bu cevabı.
          Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

[quote author=Fuzuli link=topic=23587.msg156974#msg156974 date=1342778856]
            Değerli kardeşim gecenin yarısı gecenin 3/1'dir cümlesini anlayamadım.
            [/quote]
            diyelim ki akşamla sabah arasında 9 saat var. Yatsının son vakti akşamın üstüne 3 saat koyunca çıkan vakit oluyo bu durumda 3/1'i yani.

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X