Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Gusül ile alakalı bir soru

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Gusül ile alakalı bir soru

Gusül alırken başımızı yıkadık,sonra vücudun sağ tarafını yıkadık, sola geçtiğimizde sağ tarafta bi yerin kuru kaldığından şüphelendik diyelim. Bu durumda napmak lazım? solu bırakıp, sağ tarafta kuru kaldığı sanılan yeri yıkayıp sonra sol taraftan devam etmek mi lazım yoksa sol tarafı bitirip ondan sonra kuru kaldığı sanılan yeri yıkamak mı lazım?

İnternette araştırdım ama böyle uç bi sorunun cevabını bulamadım tabi,bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim.
    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Ynt: Gusül ile alakalı bir soru

Siler misiniz konuyu kimse cevap vermiyo nasılsa.
    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23481.msg155193#msg155193 date=1339070279]
      Siler misiniz konuyu kimse cevap vermiyo nasılsa.
      [/quote]

daha dün sormussunuz soruyu biraz sabırlı olun.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23481.msg155165#msg155165 date=1339007854]
        Gusül alırken başımızı yıkadık,sonra vücudun sağ tarafını yıkadık, sola geçtiğimizde sağ tarafta bi yerin kuru kaldığından şüphelendik diyelim. Bu durumda napmak lazım? solu bırakıp, sağ tarafta kuru kaldığı sanılan yeri yıkayıp sonra sol taraftan devam etmek mi lazım yoksa sol tarafı bitirip ondan sonra kuru kaldığı sanılan yeri yıkamak mı lazım?

İnternette araştırdım ama böyle uç bi sorunun cevabını bulamadım tabi,bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim.
        [/quote]

Guslün farzı 2 dir. Kalben gusle niyet ve bütün dış vücudu yıkamak.

Kuranda baştan aşağı yıkanılır sözünü tertibin farzına delil olarak kabul edenler var ama, o zaman sağ taraf önce sol taraf sonra nasıl farz oluyor. Buna ayetten delil getiremezler. En fazla yorum yapılır, baştan aşağı doğru diye o kadar.

Yorum

Tanrı_kulu benim sorduğum soruyla senin yazdığının ne alakası var?

Admin sil işte konuyu kimse cevap vermiyo zaten.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23481.msg155221#msg155221 date=1339091275]
            Tanrı_kulu benim sorduğum soruyla senin yazdığının ne alakası var?

Admin sil işte konuyu kimse cevap vermiyo zaten.
            [/quote]

Kafana böyle ayrıntıları takma diye yazdım. Bütün vücudu yıka yeterli. Tertip farz değil. Unuttuğun yeri sonra hatırlasanda yıkaman yeterlidir. Tertibe farz diyenlerde en fazla önce başı yıkamaya farz diyebilir gusl ayetini yorumlarsa. Kuranda sağ tarafı önce sol tarafı sonra yıka diye bir ayrıntı yok.

Yorum

[quote author=Muhammed Taki link=topic=23481.msg155165#msg155165 date=1339007854]

[/quote]

365- Gusülden sonra, belirli bir yerin yıkanmadığı anlaşılırsa, eğer sol tarafta ise, sadece o yerin yıkanması yeterlidir. Sağ tarafta olursa, orası yıkandıktan sonra sol tarafın da yıkanması gerekir. Başta ve boyunda ise, orası yıkandıktan sonra sağ taraf ve daha sonra sol taraf yıkanmalıdır.

366- Gusül bitmeden önce sol tarafın bir miktarını yıkadığı hususunda şüpheye düşerse, o miktarı yıkaması yeterlidir. Ancak, sol tarafı yıkamaya başladıktan sonra sağ tarafın hepsini veya bir miktarını veyahut sağ tarafı yıkamaya başladıktan sonra başı ve boynun hepsini veya bir miktarını yıkadığına dair şüpheye düşerse, şüphesine itibar etmemelidir.

İnternetten araştıracağınıza ilmi hallere baksaydınız sorunuzun cevabını bulurdunuz.
              عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X