Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bir istek..

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Bir istek..

Selamun Aleykum Öncelikle hepinize..
    Henüz 17 yaşımda olmama rağmen dünyadan bıktım, onun yalanlığını, basitliğini gördükçe soğudum. Kısacası artık yaşamayı istemiyorum.. Namazlarımda dua ediyorum fakat daha etkili olması için neler yapmam konusunda da sizlere danışmak istiyorum..
    Selametle..

Ynt: Bir istek..

[color=rgb(162, 67, 30)]Size aşağıdaki şiirle cvap vermek istedim küçük kardeşim. Gençliğin bu durumu hep yüreklerimizi yaralar.[/color]
    [color=rgb(162, 67, 30)]Arkadaş[/color]
    • [li][color=rgb(0, 0, 0)][/color][color=rgb(162, 67, 30)]Hangi rüzgar eğdi dalın kırıldı,
      Gözün çeşme, suya döndün[/color][/li]
      [li]Gönül yüklerinden dizin yoruldu, [/li]
      [li]Hangi yoldan yaya döndün arkadaş.

Sadakat azıktır mutlak bu yolda,
      Takvamız nevale su gibi çölde,
      Kentler mi yakıldı sizin bu ilde,
      Neden ıssız köye döndün arkadaş.

Dostlara ayrılan gönül tahtımız,
      Kararmaya mı başladı bahtımız.
      Azrail mi müjdeledi mevtimiz
      Garip ıssız koya döndün arkadaş.

İtretin hüznünü taşırsın hala,
      Her gün ruhunda kurulur Kerbela,
      Hubbu Al-i Beyte oldun mübtela,
      Hüznü barı neye döndün arkadaş.

Manasız sözlere gönlün tok mudur,
      Dostluktan bi[color=rgb(162, 67, 30)]haber[/color]
      [color=rgb(162, 67, 30)] dostun çok mudur,
      Yalnızlıktan başka dostun yok mudur,
      Gurbet ele niye döndün arkadaş.

Ebu Turabın gönlünde nar oldun,
      Tahir itretine her dem yar oldun,
      Zannetme ki onlara ağyar oldun,
      Çileden ne diye döndün arkadaş.

Bu yol kaçış değil ölüm yoludur,
      Bu yolun meyvesi gamla doludur,
      Bu yolda ölende Allah kuludur,
      Okken neden yaya döndün arkadaş.[/color][/l][/l][/li]
    [color=rgb(162, 67, 30)]Ömer Liman[/color]
    Antolji
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

şiir gerçekten güzel, derin manalarla gizli. Fakat derdime çağre olamıyor..

Yorum

Seqhaleyn kardeşim imtihan dünyasındayız bu sıkıntınız sabrederseniz elbet giderilecektir.Sonra başka bi imtihan başlayacaktır. Önemli olan kulluk görevinden taviz vermemektir. Bende 16 yaşındayım her şeyden bezmişlik arada bir bana da oluyo ama geçiyo elhamdulillah. Mesela 1 ay önce sıkılmıştım her şeyden ama şuan gayet iyiyim. Sabırlı olmak lazım.
        O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

Hiç şüphesiz sabredenlerdenim. Fakat benim sorunum dünyadaki sorunlarım değildir. Hani bir ayet var "Onlar uykudadırlar, ölünce uyanırlar" diye.. Dünyanın yalandan olduğunu nasılda kanıtlıyor. Yalan olan bir dünya beni hoşnut etmiyor.. Biran önce gerçekliğe kavuşmak istiyorum.. Hz. Fatıma anamız da Peygamberimiz (s.a.a) in ölümünden sonra dertlere sıkıntılara karşın Allah'tan ölümü çabuklaştırmasını dilemiştir..

Yorum

ALLAH YARDIM ETSİN. HZ. MEHDİ A.S'I AN VE SABIRLA BEKLE...BEKLENMESİ GEREKTİĞİ ŞEKİLDE BEKLE...

Yorum

beynimi bilgisayar olarak görüyorum.
              biz zamanlar beynimin içi virüslerle doluydu.
              virüslerden kurtulmak istesemde bir türlü olmuyordu. tahmin edin ne yaptım.

en sağla olanı seçtim. format attım. sonrada istediğim dosyayı istediğim programı yükledim.
              biraz olsun işlemeye başladı. virüslere karşıda programlar yükledim. iyi kötü çalışıyor.

bu formatı atarken lazım olan dosyaları ağa firugi'den aldım.
              gerçektende firugi ağanın programları çok sağlam. hatasız çalışıyor. sorun yok.
              sonra ayetullah seyid hasan amoli de iyi yazılımcı. onunda bazı programlarını kaydettim. lazım olduğunda beyin otomotik olarak arşivden buluyor ve gereğini yapıyor.

güzel kardeşim. sana tavsiyem. format at. güzel programlar yükle. inşaallah iyi olacak.

sana firugi ağayı öneriyorum. emin ol pişman olmazsın.

eğer azerice bilmiyorsanız bildirin alt yazı eklerim.

[flash=450,400]http://www.youtube.com/v/P61qjrqKOTk[/flash]
              [center]
              ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
              [center]
              Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
              Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

ve aleykum selam

Allah razi olsun kardeslerimiz en güzel sekilde söylemisler söylenecekleri
                Allah yardimciniz olsun insaAllah

dünyadan bikmak?
                neden?
                farzedelim ki yalan, ama bu öyle bir yalan ki inananlar icin en güzel gercekliklere gebe... yalanciligi yalnizca ona kapilip gidenleredir aslinda
                dünya güzeldir, güzel bir düsün sonsuz cesitliligidir, hepsinden güzeli esmaul husnanin envayi tecellisidir...

müminin imtihani hele hele de Ali (a.s) sevenlerinin imtihani agirdir
                mümin arada bir sendelese, bikkinlik yasasa da cok uzun sürmez bu
                sayet sürekli yinelenen bir bezginlik, karamsarlik gibi durumlar varsa, baska nedenlere bakmali.... insan evre evre gelisir, bir ergenlik bunalimi, bir genclik bunalimi, bir ortayas bunalimi ve birde yaslilik bunalimi!
                bunlardan biriyle alakali olabilecegi gibi, daha bircok neden sözkonusu olabilir

size bir kac önerim olabilir, özelinize yaziyorum ins.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Allah razı olsun hepinizden.. cok yardımcı oldunuz.. Allah hepinizin kalbine göre verir inşallah..

Yorum

Aslında bu üç kuruşluk dünya o kadar yaşamaya değer değil de boşver takıl öyle sen ..
                    Haktır Allahım Muhammed mahım
                    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Bu hadisler size yardımcı olur inş:

Dünya Ahiretin Tarlasıdır

Resulullah (s.a.a): “Dünya ahiretin tarlasıdır.”[Avali el-Leali, 1/267/66]

İmam Ali (a.s): “Dünya ile ahiret elde edilir.”[Nehc’ul-Belağa, 156. hutbe]

İmam Bakır (a.s): “Dünya ahirete ne güzel bir yardımcıdır.”[el-Bihar, 73/127/126]

İmam Zeyn’ul Abidin (a.s): “Dünya iki dünyadır. Araç olan dünya ve lanetlenmiş dünya.”[el-Kafi, 2/317/8]

Dünyayı Cahilce Kınamak

Resulullah (s.a.a): “Dünyaya sövmeyin. Şüphesiz dünya mümin için güzel bir binektir. Zira onunla hayra ulaşılır ve kötülükten kurtulunur. Şüphesiz kul, “Allah dünyaya lanet etsin” deyince dünya şöyle der: “Allah ikimizden, Rabbine en çok isyan edene lanet etsin.”[el-Bihar, 77/178/10]

İmam Ali (a.s): “Ey dünyayı kötüleyen, aldatıcılığına kanan, boş şeylerine kapılan! Dünyaya aldandıktan sonra mı onu kötülüyorsun?! Sen mi dünyayı suçluyorsun, yoksa o mu seni suçluyor?! O seni ne zaman azıttı, aldattı!...Dünya, ona doğru davranana doğruluk, ondan bir şey anlayana afiyet, ondan azık toplayana zenginlik yurdudur.”[Nehc’ul-Belağa, 131. hikmet]

İmam Ali (a.s): “İnsanlar dünyanın çocuklarıdır. Hiç kimse annesini sevdiği için kınanmaz.”[Nehc’ul-Belağa, 303. hikmet]
                      عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X