Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İSLAMİ DAVET' TEN SEÇMELER

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İSLAMİ DAVET' TEN SEÇMELER

[quote author=miktat111 link=topic=23059.msg148616#msg148616 date=1335507207]
    şiada takiyye denen birşey var.
    Ayrıca velayeti kabul etmeyenin durumuyla ilgili o söyledğiniz hadislerden yazarmsınız acaba
    [/quote]

Sizin için yorulmaya değmez. Çünkü yine aynı bu sitede bu konu ile ilgili yüzlerce kaynak bulunmaktadır. Görmek isteyene tabi. Sizin göreceğinizi hiç sanmıyorum.

Bir de sizin anlayışınızdan çıkan düşmanın takiyye telakkiesi ile aynı sanki. Sizin burda yansıtmaya çalıştığınız takiyye anlayışı tam da iki yüzlülük oluyor.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23059.msg148618#msg148618 date=1335507453]
      Sizin için yorulmaya değmez. Çünkü yine aynı bu sitede bu konu ile ilgili yüzlerce kaynak bulunmaktadır. Görmek isteyene tabi. Sizin göreceğinizi hiç sanmıyorum.

Bir de sizin anlayışınızdan çıkan düşmanın takiyye telakkiesi ile aynı sanki. Sizin burda yansıtmaya çalıştığınız takiyye anlayışı tam da iki yüzlülük oluyor.
      [/quote]
      sizin kelimelerinzden de muaviye siyasetinin kokuları buram buram yükseliyor.
      Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23059.msg148619#msg148619 date=1335507716]
        sizin kelimelerinzden de muaviye siyasetinin kokuları buram buram yükseliyor.
        [/quote]

Bizim kelimelerimizden önceden İmam Huseyne tabi olmasa bile sonradan ona iltihak edip onun safında şehid olanların kokusu var. Sizin kelimelerinizde ise, İmam Huseyne mektup gönderip sonra ona ihanet edenlerin kokusu geliyor.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23059.msg148616#msg148616 date=1335507207]
          şiada takiyye denen birşey var.
          Ayrıca velayeti kabul etmeyenin durumuyla ilgili o söyledğiniz hadislerden yazarmsınız acaba
          [/quote]

miktat kardes velayet-i Fakihe neden bagli olmaliyiz konuyla ilgili yukaridaki linkte hocamizin aciklamalari var.

Yorum

islami davet

Yorum

islami davet

Yorum

"vahdet uğruna şii olun demedik, herkesin mezhebini mantık çerçevesinde seçme hakkı vardır"

bu mübarek söz nerdeee sizin çarpıtmanız sonunda çıkan söz nere

biz bu sözden, herkes yolunu mantığını kullanarak delilleriyle seçmelidir. din tercihi inanç konusuna girer ve inançta ise ne zorlama vardır ne de taklit. bir insan şianın imamet inancını aklıyla kavrayıp kendi "malı" yapmadığı sürece onun imamete iman etmesine zaten gerek yoktur. Çünkü din akıl ile tercih edilen bir şey olmalıdır. biz insanları vahdet uğruna inanmadıkları mantıksız gelen inançlara girmelerini doğru ve yapıcı bulmuyoruz. bu durumda onlardan melez bir toplum çıkar ki bunların kendilerine de başkalarına da hayrı olmaz. tıpkı çürük iplerin bir araya gelmesiyle sağlam bir halat oluşmayacağı gibi..

İmam burda şiilik eşittir sünnilik, her ikisi de hak, herkes kendi yerinde kalsın demiyor. Şia haktır bunu aklıyla kavramak delillerini bilerek tercih etmek, her şeyi Allah için yapmak gerekir, insanlar için dünya egemenliği veya vahdet için insanların mantıklı bulmadıkları delillerini görmedikleri bir şeye inanmalarından hayır gelmez.

Ufukalp,

Eğer İmam Hamenei size dese ki şii olmalısınız şia haktır sünnilikte amel etmeniz doğru değildir, bu durumda şii olacak mısınız?

Yorum

biz insanları vahdet uğruna inanmadıkları mantıksız gelen inançlara girmelerini doğru ve yapıcı bulmuyoruz.
                  Hangi inanclara mesela?

İmam burda şiilik eşittir sünnilik, her ikisi de hak, herkes kendi yerinde kalsın demiyor.
                  Mehmet Ufukalp ve onun gibi düsünenler de bunu demiyor zaten.Siz cok carpitiyorsunuz.

Allah Bize Yeter!
                  O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

bırakın da kendisi cevap versin. ben onu sizden daha iyi tanıdığıma inanıyorum..

bir sünni, sırf İnkılab kurdular diye anlamadığı incelemediği şii inançlarını tercih etmesi beklenmemeli.. anlamasını ve akıllıca tercih yapması beklenmeli..

Yorum

Ben onun adina cevap vermedim,sizin bir cok konuyu carpitarak ele aldiginizi söyledim,ki bu da bir forumun üyesi olarak hakkimdir herhalde degilmi? Düsündügümü yazmayacaksam forumda olmanin ne anlami var.
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

bir sünni, sırf İnkılab kurdular diye anlamadığı incelemediği şii inançlarını tercih etmesi beklenmemeli.. anlamasını ve akıllıca tercih yapması beklenmeli..
                        Sükürler olsun ki ben o dediginiz sii inanclarini sizi ve sizin zihniyetde olanlari tanimadan önce incelemisim.Yoksa Önyargilara kapilip akillica inceleyemezdim kesin.
                        Allah Bize Yeter!
                        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

qummu ask emin olun, emin olun, emin olun ki
                          siz ufukalpi hic ama hic tanimiyorsunuz
                          yalnizca ufukalp fobisi gelistirdiniz

ha pardon bu arada hilalnur bacimizin sorulari kaynamasin arada
                          ben sustum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=23059.msg148734#msg148734 date=1335569091]
                            Ben onun adina cevap vermedim,sizin bir cok konuyu carpitarak ele aldiginizi söyledim,ki bu da bir forumun üyesi olarak hakkimdir herhalde degilmi? Düsündügümü yazmayacaksam forumda olmanin ne anlami var.
                            [/quote]estağfirullah ne demek bacım, tabi ki her konuda yazabilir her soruyu sorabilirsiniz. yanlış anlaşıldığım için kusuruma bakmayın. ancak demek istediğim, onun dediğini şerh etmekse niyetiniz, kendisi daha açıklayıcı yazabilir kastını daha iyi ifade edebilir anlamında dedim..

konuyu çarpıtmıyorum tersine en az sizin kadar abiyi tanıyorum ve yazdıklarını anladığım şekilde cevaplıyorm. yani sizn yaptığınız gibi.

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=23059.msg148736#msg148736 date=1335570972]
                              Sükürler olsun ki ben o dediginiz sii inanclarini sizi ve sizin zihniyetde olanlari tanimadan önce incelemisim.Yoksa Önyargilara kapilip akillica inceleyemezdim kesin.
                              [/quote]

ama ben burda kimseyi itham etmedim. hele sizin gibi bir çok konuda objektif olma gayreti taşıyan ve hasseten, her fikri dinleyen ve görüşe açık olan birini suçlamam hiç söz konusu olamaz.

ben genel olarak İmamın söylediklerini açıkladım.

insanlar elbette inançlarını kendileri seçerler. ancak bu konuda onlara baskı yapmamızı kimse beklemesin diyor İmam Hamenei, kendi taraftarlarına (şiilerine) diğer yandan bunu vahhabi ve emperyalist gibi odaklara da biz kimseyi zorlamıyoruz, insanlar kendileri akıllarıyla şii ya da sünni oluyorlar biz de buna razıyız, diyor, sünnilere ise bununla mesajı, akledin ve şianın hak olduğunu görün öylece şiayı seçin.

yoksa bununla şahıs olarak kimseyi suçlamış değilim...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=23059.msg148730#msg148730 date=1335566836]
                                Hangi inanclara mesela?

Mehmet Ufukalp ve onun gibi düsünenler de bunu demiyor zaten.Siz cok carpitiyorsunuz.
                                [/quote]

ben Ufukalp'in: Biz İmam Hamenei'ye tam bağlıyız, o bizim şii olmamızı şart koşmuyor, eğer bunu istese hemen şii oluruz, ama o şiileri şii sünnileri sünni olarak kabul ediyor ve kimsenin mezhebini mektebini değiştirmeden İnkılaba itaat merkezli vahdeti oluşturmasını istiyor diyor.

biz bu düşüncesine karşın öyle yazdık. ve dedik ki İmam Hamenei, sözü geçen herkese şii olmasını şiddetle tavsiye ederken, şii olmayacak olanlara ise vahdet ve antiemperyalist nedenlerle İnkılaba itaat etsinler diyor. Ufukalp bu noktada şiilerden de inkılaba itaat etmeyi gereksiz görenler var diyerek inkılaba bağlı olan sünnileri bunlardan üstün görüyor...

benim bu noktada sorduğum özellikle, şu:

İmam Hamenei, şii olmalısınız dese şii olacak mı? bu sorunun cevabını bekliyorum...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X