Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ayetullah Seyyid İzzuddin Hüseyni Zencani Vefat Etti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

BİSMİHİ TEALA
    HAMD ALEMLERİN RABB’İ ALLAH’A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
    RABB’İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum Aziz Canlar;

İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciun

[img alt=40406-iç.jpg]http://admin.ehlibeytalimleri.com/Folders/Haber_Ic_Foto/40406-iç.jpg[/img]
    Ehlader Haber

Ayetullah Seyyid Hüseyni Zencani, dün sabah uzun bir hastalık döneminden sonra Meşhed'de gözlerini bu fani dünyaya kapadı.

Ayetullah Zencani'nin son haftalarda durumu iyi değildi ve doktorlar ameliyat olması gerektiğini söylemişlerdi. Tedavi süreci devam ederken dün sabah (Salı) aniden rahatsızlığı arttı ve vefat etti.

Ayetullah Hüseyni Zencani'nin büyük oğlu vefat haberini doğrulayarak, mübarek naşının Perşembe sabahı saat 08:30'da Lokman Camii önünden kaldırılacak ve İmam Rıza'nın (a.s) türbesinde defnedileceğinin haberini verdi.

Hz. Ayetullah Seyyid İzzuddin Hüseyni Musevi Zencani, 1921 yılında Zencan'da ilim ehli bir ailede dünyaya geldi. 1975 yılında müminlerin ve âlimlerin isteğiyle Risalet-u Cami-ul Ehkam (tam ilmihal) kitabını yayınladı.

1994 yılında Merhum Ayetullah el-Uzma Eraki'nin vefatından sonra, Tam ilmihal kitabı "Tevzih'ul Mesail" kitabı adı altında yayınlandı.

Meşhed, Zencan ve Tebriz'de bürosu bulunan Merhum Ayetullah Zencani'nin vekilleri Hac mevsiminde Mekke ve Medine'de de huzur bulmakta ve ihtiyaç sahiplerinin sorularına cevap vermekteler.

Meşhed üniversitelerinde büyük bir yere sahip olan Rahmetli Ayetullah Zencani, Meşhed'de Danişkah caddesinde bulunan İmam Sadık (a.s) camiinde namaz ikame etmekteydi.

Allah'a emanet olun...

Ynt: Ayetullah Seyyid İzzuddin Hüseyni Zencani Vefat Etti

BİSMİHİ TEALA
    HAMD ALEMLERİN RABB’İ ALLAH’A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
    RABB’İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum Aziz Canlar;

Taziye Mesajları
    Ayetullah Seyyid Hüseyni Zencani’nin vefatından sonra taklit mercileri taziye mesajları yayınlandı.

[img alt=1368536523_14.jpg]http://admin.ehlibeytalimleri.com/Folders/Haber_Ic_Foto/1368536523_14.jpg[/img]
    Ehlader Haber
    Ayetullah Seyyid İzzuddin Hüseyni Müctehid Zencani'nin vefatından sonra taklit mercileri, âlimler ve büyük şahsiyetler tarafından başsağlığı mesajları yayınlandı. Aşağıda birkaç tanesini zikretmekteyiz.

Ayetullah Safi Gulpaygani'nin mesajı:

Allah'ın adıyla, ‘Bir âlim vefat ettiğinde, İslam dininde bir boşluk oluşur ki hiçbir şey yerini dolduramaz.'

Büyük âlim ve fakih olan Ayetullah Seyyid İzzuddin Hüseyni Zencani'nin vefat haberi bizleri derinden yaralamış ve üzmüştür. O büyük fakih, büyük bir ilim makamına sahipti, ömrünün uzun yıllarını büyük İslam dininin yayılması için çaba sarf ederek geçirdi. Büyük âlimler ve talebeler yetiştirdi. Sahip olmuş olduğu yüce ahlak, faziletleri ve İslami güzellikler, ubudiyet ve maneviyat yolunu öğrenmek isteyenler için büyük bir öğretmen ve ilim havzaları için büyük bir üstattı.

Ben, merhumla birlikte Ayetullah Hüccet'in derslerine katıldığımız zamandan beri o rahmetliyi tanırım ve kendisine büyük bir saygım vardır.

Çok keskin bir zekâya sahipti ve Ehlibeyt (a.s) maarifini ve Al-i Muhammed (s.a.a) fıkhını öğrenmek için çok istekli idi ve sonunda da şükürler olsun çok yüce bir makama ulaştı. O merhumun vefatı, ilmi havzalar için yeri doldurulamaz bir boşluk bıraktı.

Bu musibeti, Sahibimiz İmam Zaman'a (a.s), İlmi havzalara özellikle Meşhed havzalarına, müçtehitlere ve âlimlere, müminlere, onun ailesine ve evlatlarına başsağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin ve o rahmetliye de ilahi gufran ve büyük dereceler inayet etsin inşallah.

Ayetullah Subhani'nin Mesajı:

İnna lillah, ve inna ileyhi raciun.

Büyük âlim ve fakih, Ayetullah Seyyid İzzuddin Zencani'nin vefatını almış bulunuyorum. Merhum Zencan'ın büyük şahsiyetlerinden biri idi. Merhum ve ailesinin âlimlere ve Zencan halkına büyük hizmetleri olmuştur. Merhum, Ayetullah Burucerdi, Ayetullah Hüccet'in talebelerindendi. Allame Tabatabai'den de feyizler almıştı. Ben bu vefatı, tüm Meşhed, Zencan'ın âlim ve halkına, ailesine ve özellikle oğlu Hüccet'ül İslam vel Müslimin Seyyid Muhammed Zencani'ye başsağlığı diliyorum. Merhuma Allah'tan rahmet, yüce makam ve ailesine sabrı cemil niyaz ediyorum.

Ayetullah Nuri Hemedani'nin mesajı:

Ayetullah el-uzma Seyyid İzzuddin Hüseyni Zencani'nin vefatı bizleri derinden yaralamıştır. O bereketli ömrünü tedris, talim, terbiye, tasnif, telif, Kur'an ve Ehlibeyt (a.s) kültürünü yaymaya adadı. Onun vefatını ilmi havzalara, Meşhed'in halk ve âlimlerine başsağlığı diliyorum. O rahmetliye yüce makamlar ve kalanlarına sabırlar diliyorum.

Ayetullah Alevi Gorgani'nin mesajı:

Ayetullah Gorgani, Ayetulalh Zencani'nin ailesine hitaben şu mesajı yayınladı: ‘Babanız Ayetullah Hacı Seyyid İzzuddin Hüseyni Zencani'nin vefatı bizi derinden üzmüştür. Meşhed'in büyük âlimlerinden olan babanız, ömürlerini İslam ve Ehlibeyt maariflerini öğretmekle geçirdi. Sahip olmuş olduğu yüce ilimle büyük âlimler yetiştirdi ve terbiye etti.

Merhumun vefatından dolayı, öncelikle Hz. Sahip Zaman'a (a.s), size ve ilmi havzalara, müçtehitlere, rehberimize ve halkımıza baş sağlığı diliyorum. Onun için Allah'tan yüce dereceler ve sizlere de sabırlar diliyorum.

Ayetullah Haşimi Refsancani'nin mesajları:

İnna lillah ve inna ileyhi raciun. Ayetullah Seyyid Muhammed İzzuddin Hüseyni Zencani'nin İmam Hadi'nin (a.s) şahadet yıldönümünde vefatını öğrenmiş bulunuyorum. Onun vefatı bizi derinden üzmüştür.

O 1963 yılından beri İmam Humeyni'nin yanında idi ve Meşhet'te halkla birlikte ön saflarda hareket etmekteydi. İnkılâptan sonra Zencan Cuma imamlığını kabul ederek, Zencan halkına büyük hizmetlerde bulundu. Kendi bereketli hayatlarında üstatlar, talebeler ve gençleri terbiye etti ve yetiştirdi. Bu büyük kaybı, tüm Müslümanlara, Kum ve Meşhet ilmi havzasına, talebelerine, sevenlerine, ailesine ve özellikle oğluna başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X