Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nusayrilerin Akidesi Nedir

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nusayrilerin Akidesi Nedir

[quote author=cundep link=topic=23764.msg158431#msg158431 date=1344787054]

Hocam, Cebrail a.s. Allahın kulu değil mi? Kulu değilse nedir?
    Bu iddianızın kanıtı nedir?
    [/quote]

Abd kelimesi ruh ve bedene sahip kul anlamındadır. Elbette Hazreti Cebrailde Allahın kuludur ama cismani değil ruhani kuludur. İnsan bedeni gibi bir bedene sahip değildir.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23764.msg158439#msg158439 date=1344796417]
      Abd kelimesi ruh ve bedene sahip kul anlamındadır. Elbette Hazreti Cebrailde Allahın kuludur ama cismani değil ruhani kuludur. İnsan bedeni gibi bir bedene sahip değildir.
      [/quote]
      demek oluyor ki abd kelimesi sadece cismani bedene sahip olana denmiyor.

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
      أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
      Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23764.msg158442#msg158442 date=1344797433]
        demek oluyor ki abd kelimesi sadece cismani bedene sahip olana denmiyor.
        [/quote]

Biz abd in sadece bedene sahip olanlar anlamına geldiğini söylemedik ki zaten.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23764.msg158443#msg158443 date=1344798033]
          Biz abd in sadece bedene sahip olanlar anlamına geldiğini söylemedik ki zaten.
          [/quote]
          ama bunu delil olarak sunuyorsun

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
          Ebu Nevves

Yorum

Siz şunumu demek istiyorsunuz ALLAH katında bir nurdu melekdi yeryüzüne et kemik olaran büründüki bu insanların görebilmesi içindi buna örnek olarak Cebrail a.smın Hz.Meryeme güzel bir erkek olarak görünmesi böyle mi konuyu tam anlayabilmek için yazdım.
            Haktır Allahım Muhammed mahım
            Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Nasl cbril ile kıyas yapiyorsnz hayret Cebrail yemek yermi lavabo ihtiyacı olurmu ? Allah Kuran'da niye melek deglde insan gonderdigini acikliyor . En basitinden insan sunu sorar peygamber sizin dediğiniz manada beşer degilse hanimlarnin ve cocuklarıninda beşer olmaması laZim.
              http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158485#msg158485 date=1344815655]
                Siz şunumu demek istiyorsunuz ALLAH katında bir nurdu melekdi yeryüzüne et kemik olaran büründüki bu insanların görebilmesi içindi buna örnek olarak Cebrail a.smın Hz.Meryeme güzel bir erkek olarak görünmesi böyle mi konuyu tam anlayabilmek için yazdım.
                [/quote]
                yeryüzünde bir insan gibi göründü insan gibi yaşadı bunu diyorum:

İmam Musa el-Kâzım (a.s) şöyle buyurdu: “Şanı yüce olan Allah, Muhammed (s.a.a)’i yaratmak istediğinde o nur'u ikiye böldü ki, birinci kısmından Muhammed'i (s.a.a), ikinci kısmından da Ali b. Ebi Talib'i yarattı. O nurdan başka kimseyi yaratmamıştır. Allah onları kendi eliyle yaratıp, onlara nefsiyle nefsinden nefsine üflemiştir. Ve her ikisinde suretini, suretlerinde kıldı. Ve her ikisini kendisinin emirleri ve yaratılışına şahitleri, yarattığı her şeye halife, bu şeylerin üzerinde onun gözleri, bu şeylere onun dili kıldı. İlmini onlarda depoladı; onlara beyan'ı öğretti ve gaibi hakkında onlara fikir verdi. Birini nefsi, ötekini ruhu kıldı. Hiçbiri öteki olmadan kıyam edemezdi. Zahiri açıdan (görünürde) onlar beşeri, batında (gizlide) ise onlar lahuti idi. Yaratılanların karşısına "nasuti" sıfatlarıyla zuhur ettiler. Bu şekilde yaratılanlar onları kavrayabileceklerdi. Buna dair şanı yüce olan Allah şöyle buyurdu: "Peygamberi bir melek olarak yaratsaydık gene bir erkek şeklinde yaratırdık ve gene düştükleri şüpheden kurtulamazlardı." (Enâm 9. Ayet) ki onlar, alemlerin rabbinin makamıdır. Yaratılanları yaratanın hicaplarıdırlar (örten). Yaratılışın başlangıcını, yaratan, onlarla başlatmıştır; onlarla mülkünü ve kudretini tamamlayacaktır. Daha sonra kendi nurundan nur aldığı gibi, Muhammed'in nurundan bir parça alarak Fatıma'yı; Fatıma ve Ali'nin nurundan da Hasan ve Hüseyin'i yarattı. Onlar ki, nurlardan yaratıldılar ve yüksek makamda, tüm necasetlerden (kirlerden) arınmış olarak, sulbten sulbe ve sırttan sırta, hatta taşınmadan taşınmaya ve diğer yaratılmışlardan farklı olarak, bir sıvı aracılığıyla olmadan yaratıldılar. Onlar ki, tertemiz olanların sulbünden tertemiz kılınmışların rahmine naklolmuş nurlardır. Çünkü onlar arınmışlardır ki, ilminin hazneleri ve onun için yaratılmışlara tebliğ edenler olarak onları tertemiz kılmıştır. Onları, kendi makamında kılmıştır, çünkü O, ne görülebilir, ne idrak edilebilir olandır. Keyfiyeti ve âniyeti bilinmeyen O'dur ki, onlar ancak kendisi için natıklar (konuşurlar) olarak tebliğde bulunabilirler. Emrine amade olan onlardır ki, kudreti onlarda belirir, ayetleri ve mucizeleri onlarda ortay çıkar. O'na ibadet edenler, onu, onlarla ve onlardan bilmiş ve emrine onlarla itaat edeceklerdir. Onlar olmasa idi Allah'ın bilinmesi ve bağışlayıcı olan kendisine nasıl ibadet edileceğinin bilinmesi mümkün olmazdı. Allah'ın emri, O nasıl ve nerede ve ne şekilde isterse gerçekleşir. "O yaptığından sorumlu olmaz, onlar ise sorumludurlar." (Enbiya 23. Ayet)

es-Seyyid Şeref ed-Din el-Hüseyni “Tevil’ül Âyât ez-Zâhira” S.393-395 Müesset’ül Neşr’ül İslamiyye H.1049 Kum Bas.; es-Seyyid Haşim el-Behrâni “Gâyet’ül Merâm” C.1, S.37-38 / Şerefüddin en-Necefi “Fiymâ Nüzile fi Ehlil Beyt Minel Kurân” / Kenz Câmi’ül Fevâid; Merkez el-Mustafa “Edillet Uhra fi İmân Ebu Tâlib” S.100 / Tefsir’ül Burhân C.3, S.193, Hadis No: 7 / el-Meclisi “Bihâr ’ül Envâr” C.35, S.28-29 ‘Hadisten bir kısım kesmiş’ / Enis Emir “Kuran’da Ehl-i Beyt” S.196-197

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

Bir yerde şey okumuştum Hz.Fatıma s.a hayız kanı geçirmediğini şayet nuraniyse adet görmemesi normal Hz.Fatıma anamızın buradan bi delil olabilir.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158494#msg158494 date=1344831930]
                    Bir yerde şey okumuştum Hz.Fatıma s.a hayız kanı geçirmediğini şayet nuraniyse adet görmemesi normal Hz.Fatıma anamızın buradan bi delil olabilir.
                    [/quote]
                    Fatıma anamaızın iki lakabı var biri betül diğeride Zehra bu kelimenin anlamına bakarsan Fatıma (a.s) ın ne olduğunu anlarsınız....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

Kardeş bu inancınız biraz aşırı ama ben imamlar masum diyince bana demediklerini bırakmıyorlar ben şayet beşer değil desem taşlarlar ..

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158496#msg158496 date=1344832567]
                        Kardeş bu inancınız biraz aşırı ama ben imamlar masum diyince bana demediklerini bırakmıyorlar ben şayet beşer değil desem taşlarlar ..
                        [/quote]
                        yukarıdaki hadis hakkındaki düşüncen nedir?

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

Yok kardeşim ben o hadisleri kabul etmiyorum senedi zayıftır yada metini.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158498#msg158498 date=1344833077]
                            Yok kardeşim ben o hadisleri kabul etmiyorum senedi zayıftır yada metini.

[/quote]

daha senedini bile bilmiyorsun

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

Yok aga olmaz öyle şey zayıfıtr buna ben beşer üstü olarak kabul edemem.Bana kim se Şiiler İmamarı beşer üstü görüyor demedi..

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=23764.msg158500#msg158500 date=1344833342]
                                Yok aga olmaz öyle şey zayıfıtr buna ben beşer üstü olarak kabul edemem.Bana kim se Şiiler İmamarı beşer üstü görüyor demedi..
                                [/quote]saygı duyuyorum ama hayatımda en çok pişman olduğum şey nedir biliyormusun ?
                                eskiden okuduğum kitaplarda yukarıdakine benzer anlam veren hadisleri not almadım diye....

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X