BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
EYYAM-İ FATİMİYYE
EHLİBEYT’İN (a.s) HÜZÜN GÜNLERİ
İmam Cafer Sadık (a.s) ashabından Şebib’e şöyle buruyor:
“...Cennetin yüce derecelerinde bizimle birlikte olmak istiyorsan, bizim üzüntümüzle sen de mahzun ol, sevincimizle sende sevin ve bizim velayetimize sarıl (Bizi kendine veli ve imam bil)...” ?
Kaynak: Bihar-ul Envar, c.44, s.285-286, Emaliy-i Şeyh Saduk, s.112, Cami-u Ehadis-iş Şia, c.12, s.549
Hz. Emirülmüminin Ali (a.s), Resulullah’ın (s.a.a) biricik kızı ve eşi Hz. Fatıma’ya (s.a) hitaben şöyle buyurdu:
“...Senden uzak kalmak ve yokluğunu hissetmek bana ağır gelecektir. Ancak bunun başka çaresi de yoktur. Allah’a yemin olsun ki gidişinle Resulullah’ın (s.a.a) acısını tazeledin. Şüphesiz ki seni kaybetmek çok büyük bir musibettir. Öyle bir musibet ki hiçbir şey ve hiç kimse insanı teselli edemez ve hiçbir şey bu acının yerini tutamaz.”
Kaynak: Fatımatu’z-Zehra (s.a) Minel Mehd ilel-Lehd; Muhammed Kazım Kazvini, Daru’s-Sadık-Beyrut, Birinci Baskı, s.609-610
Usul-u Kafi’de Hz. Ali’nin (a.s) Hz. Fatıma’ya (s.a) şöyle buyurduğu nakledilmiştir:
“Allah-u Teala, onun herkesten daha önce Allah Resulü’ne (s.a.a) kavuşmasını takdir etti. Ondan (Resulullah) sonra sabır ve takatim sona erdi. Ancak senin ayrlığına sabrettiğim gibi kızının ayrılığında da sabırdan başka çarem yoktur. Bu acıya sabretmek bana çok ağır gelir. Resulullah’ın (s.a.a) ölümünden sonra yanımda göklerin ve yerlerin yüzü çirkinleşti. Kalbimin hüzün ve kederi hiçbir zaman dinmeyecek. Gözlerim uykusuz ve kalbim hüzün acısından yanıp tutuşmaktadır. Allah, beni senin yanına alıncaya dek bu acı ve hüznüm devam edecektir. Zehra’nın (s.a) ölümü kalbi yoran ve hüznümü çoğaltan bir darbedir ki çabucak topluluğumuzu dağıttı... eğer zalimlerin galebesinden endişe etmeseydim burayı (Fatıma’nın s.a) kabrinin yanıbaşını) mesken edinir ve bu büyük musibette evladını kaybeden bir anne misali gözyaşı dökerdim.”
Kaynak: Usul-u Kafi, c.1, s.159
İçinde bulunduğumuz “Eyyam-i Fatmiyye” her iki cihan kadınlarının serveri Hz. Fatımatu’z Zehra’nın (s.a) şehadet günleridir. Bu münasebetle bu büyük musibeti özelde serverimiz ve asrımızın sahibi Hz. Mehdi’ (a.f) ve onun naibi Ayetullah Hamanei’ye sonra müçtehidlerimize, alimlerimize ve genelde ise tüm Ehlibeyt aşıklarına tesliyet arz ediyor ve Allah’tan o yüce ve seçkin İslam kadının izinden gitmeyi temenni ediyoruz.
Değerli Ehlibeyt Aşıkları, Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği’nin geçen yıl Hz. Fatıma (s.a) anısına düzenlediği Eyyam-i Fatmiyye matem merasimleri bu yıl da şehrimizin değişik camiilerinde tertip edilecektir. Bu amaçla Derneğimiz Ehlibeyt’e gönül vermiş herkesi Allah Resulü (s.a.a) ve onun temiz Ehlibeytinin (a.s) matem ve hüzne boğulduğu bu günlerde onların hüznüne ortak olmaya davet ediyor.
Şehrimizin farklı camiilerinde düzenlenecek matem merasimleri şu şekilde olacaktır:
1) 24 Nisan 2012 Salı: Hacı Yusuf Hacer Camii
Saat: Öğle Namazını Müteakip
2) 25 Nisan 2012 Çarşamba: Sürmeli Mahallesi İmam Rıza (a.s) Camii
Saat: Akşam Namazını Müteakip
3) 26 Nisan 2012 Perşembe: Sahibuz-Zaman (a.f) Camii
4) 27 Nisan 2012 Cuma: Iğdırmava Camii
Saat: Cuma Namazını Müteakip ve Programdan sonra yemek ikram edilecektir.
5) 27 Nisan 2012 Cuma: Kuzugüden Camii
6) 28 Nisan 2012 Cumartesi: Karakoyunlu Fatımat’uz-Zehra (s.a) Camii
7) 29 Nisan 2012 Pazar: Küllük Camii
Hatırlatma: 17 Nisan 2012 Pazar günü öğle namazını müteakip Alikamerli Camiin’de 1500 kişilik ihsan yemeği verilecektir. Bütün Ehlibeyt (a.s) aşıkları davetlidir.
Yorum