Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Taliban terör örgütü bir Şii'yi daha alçakça katletti (+18 )- FOTO

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Taliban terör örgütü bir Şii'yi daha alçakça katletti (+18 )- FOTO

baktım o sözü hangi şii soyluyor Seyyid Ali Hamenei diye biri, bilmiyorum senin için ne kadar onemli yada değil..
    Kadına aşırı düşkünlük ahmakların işidir. Hz. Ali

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=16533.msg129424#msg129424 date=1312886017]
      baktım o sözü hangi şii soyluyor Seyyid Ali Hamenei diye biri, bilmiyorum senin için ne kadar onemli yada değil..[/quote]

kaynak alalım

valla diger video da ne diyor ben anlamadım ne ingilizcem var ne arabcam..
      zaten ne ingilizce ve nede arapça uzun cümle falan yok. bir kaç yerde ingilizce var o da kısa.

isterse 7 sulalesi olsun onu baglamaz..
      iyi ama bin Ladin bu hainlerle ne yapıyor o zaman?

senin, benim hak oldugumuzun yazılı bir belgesi varmı ?
      yok elbette.

Yorum

Sovyet-Afgan Savaşı Sovyetler Birliği'nin Afganistan'daki Marksist hükümetin daveti üzerine Afganistan'a girerek, İslamcı Mücahitlere karşı savaştığı 9 yıl süren bir savaştır. Hindistan savaşta Afgan hükümetine destek vermiştir. Mücahitler ise ABD, Suudi Arabistan, Pakistan gibi bazı ülkelerden yardım almışlardır. Bu savaş Soğuk Savaş'ın ve Hindistan-Pakistan mücadelesinin bir uzantısı sayılabilir.

Bölgeye Sovyet askerleri ilk olarak 24 Aralık 1979'da Sovyet lideri Leonid Brejnev'in emriyle gönderildi. Sovyet askerlerinin geri çekilmesi ise 15 Mayıs 1988'de başladı ve 15 Şubat 1989'da büyük kayıplar nedeniyle Mihail Gorbaçov'un emriyle sona erdi. Savaş sonrası Sovyetler bölgede 14.453 ölü bıraktı ayrıca 451 uçağını yitirdi.

Sovyet-Afgan savaşı

işte bu sözleri ABD dış işleri bakanı Hilary Klinton da onaylıyor. azacık ingilizce lazım:

Yorum

El Kaide, 1988 yılında, Sovyet birlikleri ile savaşmak amacıyla, soğuk savaş döneminde SSCB'nin Afganistan'ı işgal edebileceği öngörüsü üzerine kurulmuştur....

el-Kaide

Yorum

Kelime anlamı İslam öğrencileri olan Taliban, şeriat okullarından ve mülteci kampından toplanan askerlerden oluşur. 1994 yılında ilk kez kendisini göstermiş, 1996'da Afganistan'ın hükümet merkezi Kabil'in kontrolünü eline geçirmiştir.

Taliban

Yorum

Usame bin Muhammed bin Avad bin Ladin (Arap: أسامة بن محمد بن عوض بن لادن; d. 10 Mart, 1957; Riyad, Suudi Arabistan; ö. 2 Mayıs, 2011; İslamabad, Pakistan [1]) Kökten dinci El Kaide'nin kurucusu ve lideri olarak bilinmektedir.

Çok zengin Suudi Arabistanlı bir ailenin çocuklarından biridir. Usame bin Ladin'in kökü Güney Yemen'de Hadramut'tur. Babası Muhammed 1930'da geldiği Suudi Arabistan'da hızla yükseldi ve zamanla Ortadoğu'nun en büyük müteahhitlerinden biri oldu. 1968'de kaza sonucu öldüğünde mirası 11 milyar dolardı.

Genç yaşta Müslüman Kardeşler teşkilatının fikirlerinden etkilenen Usame bin Ladin, 1979 Aralık ayında, arkadaşı olan Suudi Gizli Servisi Şefi Prens Turki bin Faysal tarafından Pakistan Peşaver'e yollandı. Buradaki kamplarda, başta Arap ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir tarafındaki İslâmcı gençler birer uzman savaşçıya çevriliyordu. Beş ülkenin birlikte üstlendiği bu çalışmanın sorumluluğu Pakistan Gizli Servisi ISI'deydi, yürütücüsüyse Filistin asıllı Abdullah Azzam'dı.

Azzam'a asistanlık yapan Usame bin Ladin, bizzat savaştı; hatta Celalabad yakınlarında yaralandı. 1986'da kendi kamplarını kurdu. Kurumsallaşmasının temelini 1988'e doğru gönüllüler hakkında bilgileri içeren bir veritabanı kurarak attı. Bu bilgisayar kayıtlarından hareketle 'El Kaide' adlı bir yapılanma ortaya çıktı. Suud rejimi, cihadı her yere yaymak isteyen bu kişiden korkmaya başladı ve 1989'da pasaportuna el konuldu.

Haziran 1990'da Saddam Kuveyt'e girince Usame bin Ladin, Suudi sınırlarının korunması görevinin kendisi ve tabanına verilmesini istedi. Kral Fahd Amerikan askerlerini çağırınca çok öfkelendi; önce Pakistan'a, ardından Afganistan ve nihayet Sudan'a gitti. Artık Pakistan'da istenmeyen ve kendilerine yer arayan binlerce cihatçıyı Sudan ve Yemen'e yerleştirdi, onlara birçok ülkede iş buldu.

Usame b. Ladin

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=16533.msg129350#msg129350 date=1312733772]
                suud benım zerre umrumda degıldır..zira amerikanın işbirlikcisidir onlar..

el kaıde ve talıbana gelınce Allah onlardan razı olsun..

[/quote]

Büyük Şeytan Amerika ve fitne-i amiz odağı El-Kaide terör örgütü, aynı tavanın balığıdırlar...
                Taliban ise, 5 Ağustos 1988'de Tehrik-i Nafez-i Fıkh-i Ca'feriyye Kurucu Genel Sekreteri Allame Seyyid Arif Hüseyin Hüseyni'nin şehit edilmesinin sorumlusudur..
                Bu semptom yığınlarına rağmen, siz hala Şii - Sünni vahdetinin karşıtlarına mı dayanak oluyorsunuz!

[quote author=kevserr link=topic=16533.msg129350#msg129350 date=1312733772]

mehdi ordusuna gelince ben sadece ıraka ilk gırdıklerınde dırendıklerını işittim ama ondan sonra ortadan kayboldular, acaba neden ?

[/quote]

Sorduğun sorunun cevabı, sana sorduğum aşağıdaki soru içinde saklı:

Hazret-i İmam Humeyni (ks) ağamızın “Öz Muhammed-i İslam’ın cesur evladı'' olarak nitelediği, Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi Kurucu Genel Sekreteri Seyyid Muhammed Baqır Hakim (ra) ağamızı ve 81 dava dava arkadaşını, Necef-ül Eşref'te Vahhabi / Selefi akıma mensup teröristlerce şehit edilmesiyle neticelenen eyleminin emrini, Ebu Musab Zerkavi alçağına vabeste hareket eden hücreler vermedi mi?
                Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

kaynak burda

şimdi biz bu adamın sozunemi itibar edicez senin mi ?

yada bu adam yalancı, satılmış bir adam..

yazdıklarınla kendin çelişiyorsun hem suud işbirligi icinde diyorsun hemde suuda duşman diyorsun bu ne biçim bir tezattır.?

senin bu anlattıklarına baktık mı usame bin laden resmen suud duşmanı olarak goruluyor madem oyleyse sorun ne o zaman onceki mesajındada işbirligi yapıyor diyordun hangisine inanıcaz şimdi?

ayrıca taliban ogrencilerden kurulmuştur o yuzden adı uzerınde taliban yani talebeden gelen taliban adı almıştır, senin dedigin gibi medresedekı askerler vs degil zaten askerin medresede işi ne ?

birde benim anlamadıgım iran dan taliban aleyhine hic bir laf gelmez iken size ne oluyor ben onu anlamıyorum..

hamanei bile oyle demişken bilmiyorum size soz duşer mi ?

yok diyorsanız hamaney yalancı, işbirlikçi bir adamdır o zaman ayrı..

sana gelince bahesti mehdi inan dediklerinden zerre bir şey anlamadım tek anladıgım zerkavi ye alçak demendir. zerkavi Allah ondan razı olsun Amerika tarafından şehit inş edilmiştir.

yani ben anlamadım ki adam şehit ediliyor gene amerikan adamı, şehit olmuyor yaşıyor amerika oldurmuyor deniliyor, yani bir mucahidin amerikan ajanı olmaması ıcın ılla şii mi olması lazım.

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=16533.msg129433#msg129433 date=1312893358]
                    kaynak burda

şimdi biz bu adamın sozunemi itibar edicez senin mi ?

yada bu adam yalancı, satılmış bir adam..

http://www.velfecr.com/imam-hameneiy...91-haberi.html[/quote]

bana bak! satılmış senin liderin bin Ladindir, sade satılmış değil, satılmış oğlu satılmıştır. bin Ladinin Bush ile olan arkadaşlığından haberin vardır her halde.

şimdi, imam Hamenei'nin sözünün hangi kısmını delil olarak getiriyorsan o kısmını sun. zira verdiğin linkte uzun-uzun konuşma var.

yazdıklarınla kendin çelişiyorsun hem suud işbirligi icinde diyorsun hemde suuda duşman diyorsun bu ne biçim bir tezattır.?
                    kim "Suuda düşman" diyor ki? Suuda düşman olduğu yok, fakat bilinen bir gerçek var. vehhabiler 2 koldurlar:

1. "harici" adlandırılan Cihad taraftarları.
                    2. Cihad taraftarlarının "mürcie" dedikleri Cihada önem vermeyenler.

bunların da bir-birine düşman olup, bir-birini tekfir ettiği bellidir. Azerbeycanda "Ebu Bekir cami"sine (bu 2-ci gurubun camisi) "harici"ler el bombası bile attılar. ama benim kopyaladığım yazılara, özellikle kırmızı ile işaretlediğim bölümlere dikkatlice bakarsan çıkacak sonuç:

1. el-Kaide ve Taliban Sovyetlerin Afganistana müdahelesi ile ortaya çıkmıştır.
                    2. ABD, İngiltere ve Suud Sovyet-Afgan savaşında el-Kaideyi desteklemiştir.
                    3. el-Kaidenin kurucusu bin Ladin Suud vatandaşıdır ve Suud devletinin emri doğrultusunda bu işe koyulmuştur.

senin bu anlattıklarına baktık mı usame bin laden resmen suud duşmanı olarak goruluyor madem oyleyse sorun ne o zaman onceki mesajındada işbirligi yapıyor diyordun hangisine inanıcaz şimdi?
                    sanımırım türkçe okuya biliyorsun. eğer okuya biliyorsan o zaman kırmızı ile işaretlediğim yerlere tekrar bak, ne olduğunu çok güzel anlayacaksın.

ayrıca taliban ogrencilerden kurulmuştur o yuzden adı uzerınde taliban yani talebeden gelen taliban adı almıştır,
                    sanki bilmediğimiz bir şey. sen benim yazdıklarımı okuyormusun?

senin dedigin gibi medresedekı askerler vs degil zaten askerin medresede işi ne ?
                    el-Kaidemi önce kuruldu yoksa Talibanmı?

birde benim anlamadıgım iran dan taliban aleyhine hic bir laf gelmez iken size ne oluyor ben onu anlamıyorum..
                    İran bir devirler Afganistan sınırına ordu yığmıştı bundan haberin varmı?

Yorum

Elmeddin kardeşim, Mutlak Veliyy-i Fakih Hazret-i Seyyid Ali Hüseyni Hamaney (ra) ağamız hakkında; ''bu adam yalancı, satılmış bir adam..'' diye kara çalan bir ajan-provokatör ile karşı karşıyayız. Böylesi ahmakça bühtanları, ilmi münakaşa sırasında söylenmiş kabul edemeyiz.

Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

hocam bu bana hiç garip gelmedi. ABD-İsrail-Suud üçlüsünün başının belası, baş düşmanı kimdir? İran-Hizbullah-Mehdi ordusi-Hamas. el-Kaide ile ABD-İsrail-Suud ilişkilerini de göz önüne alınca her şey açığa çıkmış oluyor.

Yorum

[quote author=Behesht-e Mahdi link=topic=16533.msg129442#msg129442 date=1312897074]
                          Elmeddin kardeşim, Mutlak Veliyy-i Fakih Hazret-i Seyyid Ali Hüseyni Hamaney (ra) ağamız hakkında; ''bu adam yalancı, satılmış bir adam..'' diye kara çalan bir ajan-provokatör ile karşı karşıyayız. Böylesi ahmakça bühtanları, ilmi münakaşa sırasında söylenmiş kabul edemeyiz.
                          [/quote]

şakamısınız siz ya : ))))))))

güldüm vallahi bu ne ya benim niye o cümleyi kurdugum gayet aşikar ben eger onun soyledıklerının aksini soyluyorsan dedim, yani bi cumleyi alıp cevirip nasıl bu hale getiriyorsunuz hayret..

ayrıca niye celalleniyorsunuz ki ? siz hz omere bile laf derken biz sinirlenince hiç bir şey yokmuş gibi davranıyorsunuz da sizin imamınıza ucu dokununca nıye boyle bırden havaya zıpladınız, ki ben o lafları farzı misal soyledım, eger oyle degilse o boyledır dedim..

halen aynı seyler yok arkadaşmış vs. bu kadar amerikan askerini kim oldurdu o zaman hamaney niye diyor o zaman bataklıga saplandı afganistanda bunlardan baska kımsemı var dıger soruları bosver sadece bunun cevabını ver bana...

sen imamının yazısını soruyorsun ben sana linki veriyorum o cumleyide veriyorum sen halen dıyorsunki hangi kısmı diyorsun...

Bu bilgisayar kayıtlarından hareketle 'El Kaide' adlı bir yapılanma ortaya çıktı. Suud rejimi, cihadı her yere yaymak isteyen bu kişiden korkmaya başladı ve 1989'da pasaportuna el konuldu.

bunu sen yazdın şimdi aksini iddia ediyorsunu ne biçim tezattır bu yav ????

sana gelince beheste mahdi senin bu ifaden ne biliyormusun, hani pkk daga cıkan kızların bedenine sahip olmaya kalkışır kız ızın vermez sonra der bu ajan, provokatordur der ya heh işte senın ifadelerininde ondan zerre bir farkı yok..

demişsin belası kim belası onlar olsaydı sunni olan ulkelere katliama girişmezdi.. şu anda iranda olurdu..

he biz irana girince elbetteki iranı tutacagız bazıları gibi yok o işbirlikci yok onlar şoyle boyle demıyecegız...

ayrıca hamaneye gelince ben onu ne satılmış nede baska bırsey olarak goruyorum, ben onu tanımam etmem bir şey desem iftira etmiş olurum, ben burda ne maksatla kullandıgımı aslında cok ıyı bılıyorsunuz ama işte tribunlere oynuyorsunuz

hamaney diyor amerikan afganistanda bataklıkta size gore ise yok isbirligi icinde ya imamınızın dedigini benimseyin, yada ben imamımdan farklıda dusunebılıyorum deyin...

Yorum

Devlet olmayan örgütler, uluslararası gizli savaşın görüntüleridir. Bu örgütleri kim kurarsa kursun, başka ülkelerin de bu örgütlerden kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirme yapmasına açıktır.

Evet talibanı amerika kurmuştur. Ancak bütünüyle abd güdümünde hareket ettirmemek için İslam İnkılabının bu örgütü amerika aleyhine kullanma politikaları vardır. Neden olmasın ki, savaş her alanda tüm hızıyla sürmektedir ve İslam İnkılabı da küfre ve zulme karşı savaşmak için insanların akıl ve hayal edemeyecekleri her teknikten azami derecede istifade etmesi gerekmektedir.

Amerika talibanı İslam İnkılabı aleyhine çok defa kullanmıştır ve zaten. Ancak İslam İnkılabı da talibanı abd aleyhine kullanabilmiştir. Talibanı blok halinde altın tepside abd ye sunmamış, kendi kurduğu örgütü abdnin başına bela etmiştir.

Ve bütün dünyada bütün organizasyonları her şekilde abd ayelhine sokmanın da çabası içindedir.

Savaş zaten nasıl oluyor. Sıcak savaşlar bütün soğuk savaşların son merhalesidir. İranın küfürle zulümle savaşmadığını mı sanıyor insanlar. Küfür ve zulümle savaşla geçmeyen bir saniyesi yoktur İslami İranın.
                            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Ben bu Afganistandaki olayları hala çözebilmiş değilim galiba bu adamlarda akıl yok afedersiniz ama Amerikalılar gelip ağzınıza ediyor. Amerika gibi bir düşman var ken kalkıp kardeşini vuruyorsun.Önce bi birleşin bi kafirin kovun ülkenizden sonra öldürün birbirnizi...
                              Haktır Allahım Muhammed mahım
                              Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Cihandar kardeş, meseleler o kadar basit değil. Her ülkede güç kutupları, sosyal denge unsurları vardır. Her kutup, her unsur o ülke üzerinde iktidar olmak istemektedir. Dünyanın bütün ülkeleri böyledir.

Dışarıdan müdahale eden ülkeler de, oyunlarını bu kutuplar üzerinde oynamaktadırlar. Hangi kutup yardım eden ülkenin çıkarlarını en iyi sağlıyorsa o kutup diğerlerine karşı desteklenir. Savaşlar, olaylar bu kapsamda gelişmektedir.

Mesela, Afganistanın 1979 da Ruslar tarafından ilk işgali, Afganistanda İran benzeri bir islam devrimi olmaması içindi.

Önceden de zaten bir rus peyki olan rejim rus askerlerini yardıma çağırınca, bu sefer, bütün afganistan halkı gibi Afganistanda bir islam devleti kurma niyetinde olan, ama İrana benzemesini istemeyen kutuplar da ruslara karşı direnişe geçtiler ancak bir farkla.

Amerikan ve suud yardım ve fitneleri ile birlikte. Yedi sekiz yıl sürdü bu savaş. Sonuçta ruslar ülkeden kovulmuştu ama Afganistan maddi olarak bitmiş, manevi olarak ta CİA MOSSAD ve suudilerin cirit attığı bir fitne pazarına dönüşmüştü.

Abd ve suudiler bunları 7 parçaya böldüler. Ve aralarındaki fitneyi iyice alevlendirdiler ve savaştan sonra bunlar birbirine düştü.

Amerika ve suud da bundan başka bir şey istemiyordu zaten. Bunlar epey bir zaman da birbirlerini öldürdükten sonra yine efendileri amerika talibanı kurdu ve bu birbiri ile horoz dövüşü yapanları talibanı destekleyerek saf dışı bıraktı.

Taliban iktidar olur olmaz yaptığı kayda değer en önemli iş, haşhaş ve eroin tarlaları ekerek silahlanmak oldu. Bütün enerjisini Afgan halkına kan kusturmak için harcadı.
                                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X