Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Taliban terör örgütü bir Şii'yi daha alçakça katletti (+18 )- FOTO

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Taliban terör örgütü bir Şii'yi daha alçakça katletti (+18 )- FOTO

hanefilik fıkhi mezheptir itikadi değil.vahhabiler mezhepsiz değildir hanbeli mezhebine genelde uyarlar.hanefi olup o zihniyette olanda var.
    HASBUNALLAH

Yorum

işte bu tam bir saçmalık vahhabiler selefi olduklarını soylerler, ve bir cogu mezheplerın hak olmadıgını soyler, hanbeli mezhebıyle sadece bazı goruşlerı uyar onun dısında bir mezhebe isnat edilmelerine ise şiddetle karşı cıkarlar..

ayrıca tc deki o kadar belamın vahhabılık gelıyor dıye korkuttugu hanefıler nasıl vahhabi goruşune sahip oluyorlar onuda anlamadım..
      Kadına aşırı düşkünlük ahmakların işidir. Hz. Ali

Yorum

sayısız var ankarada çok konuştum.vehhabilik bir zihniyettir.
        HASBUNALLAH

Yorum

evet dediğin gibi akımdır.
          HASBUNALLAH

Yorum

vehhabilik muhammed bin abdulvahhab la baslayan bır akımdır o ise ıbnı kayyım, teymiyye, ve ahmed bın hanbelden etkılenmıstır ve ibni kayyım, teymiyye gibi selefidir..

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=16533.msg129306#msg129306 date=1312677718]
              ALLAH TALİBANDAN RAZI OLSUN..

ALLAHIN LANETİ IRAKTA KADINLAR GİBİ OTURANLARIN ÜZERİNE OLSUN.[/quote]

Allah c.c ABD-nin Sovyetlere karşı Afganistanda kurduğu "Taliban" ve "el-Kaide" örgütlerinede, onların destekçilerinede lanet etsin, dünyadan habersizce onları destekleyenleride hidayet etsin.

"İrakta kadınlar gibi oturan" sözü ile kimi kast ettiğini bilmiyorum ama gerçek şu ki, İrakta ne işgal güçleri (NATO), ne Şiiler (Mehdi ordusu, İrak Hizbullahı) ve nede işgal güçlerinin müttefikleri (el-Kaide) oturmuyorlar. İrakta bir otran varsa o da sünnilerdir.

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=16533.msg129323#msg129323 date=1312681596]
                hanefilik hem fıkıh hemde itikadidir.[/quote]

ehli sünnetin fıkhi mezhepleri (şuan kalanlar):

1. Hanefilik
                2. Malikilik
                3. Hanbelilik
                4. Şafiilik

ehli sünnette akidevi mezhepler:

1. Selefi
                2. Eşari
                3. Maturudi

Selefilik Eşari ve Maturudilikten daha önce vardı. asıl ehli sünnet ile bugünkü Selefiler aynı inançtadır. Eşari ehli snünete bidat getirmiştir, en başlıcası ise Tevhid konusunda. çünkü asıl ehli sünnetin Tevhid konusundaki inancı CİSM OLAN BİR MABUDA tapmaktır: ehli sünnet ve Tevhid

Eşari ise bunun şirk olduğunu ve o devirde ehli sünnetin Şia ile Mutezile tarafından tekfir edildiğini gördüğü için reform ederek ayet ve hadislerde Allah c.c-a isnat edilen "el", "yüz" ve b. sıfatları tevil etmiştir. daha sonra Eşarinin ashabından da Maturidi ayrılmıştır. aralarında az fark vardır. bu konularda Eşari ve Maturidiyi kabullenmeyip eski innaçlarını sürdürenler (yani asıl ehli sünnet) kendilerinde "Selefi" demiştirler ve halende aynı inançtadırlar.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=16533.msg129336#msg129336 date=1312697055]
                  Allah c.c ABD-nin Sovyetlere karşı Afganistanda kurduğu "Taliban" ve "el-Kaide" örgütlerinede, onların destekçilerinede lanet etsin, dünyadan habersizce onları destekleyenleride hidayet etsin.

"İrakta kadınlar gibi oturan" sözü ile kimi kast ettiğini bilmiyorum ama gerçek şu ki, İrakta ne işgal güçleri (NATO), ne Şiiler (Mehdi ordusu, İrak Hizbullahı) ve nede işgal güçlerinin müttefikleri (el-Kaide) oturmuyorlar. İrakta bir otran varsa o da sünnilerdir.
                  [/quote]

sizde alışkanlık olmuş lanet etmek şii olmayan herkez bu dunyada laneti hak ediyor herhalde, evet ben destekcısıyım siz istediginiz kadar lanet edin biz lanetin hak etmedigimiz zaman karşı tarafa donecegını inanıyoruz, o yuzden sıkıntı yok..

evet amerika el kaideyı talıbanı oyle guzel kurmuş ki şu an kendılerını vuruyor, özelliklede dun ki 31 kişilik amerikan askerin olmesınden sonra bu dewdikleriniz daha bi anlamlı oluyor..

Irakta kimin ne yaptıgı kesinlikle belli kimin kime çalıştıgıda belli..

evet bir adanalı ırakta savaşan sunni bakalım ne yapmış ?

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=16533.msg129341#msg129341 date=1312715337]
                    sizde alışkanlık olmuş lanet etmek[/quote]

alışkanlık değil, ibadet.

şii olmayan herkez bu dunyada laneti hak ediyor herhalde,
                    cümleleri dikkatli kurun lütfen. yoksa iftiraya dönüşür. eğer bizim nezdimizde Şii olmayan her kes laneti hak etseydi "Taliban, el-Kaide destekçileri" diye değil, "şia olmayan her kese" diye dua ederdim.

evet ben destekcısıyım siz istediginiz kadar lanet edin
                    destekçisiyseniz yanılmışsınızdır demektir. sizin içinde lanet istemem, aksine Rabbimin doğruya yöneltmesini isterim.

evet amerika el kaideyı talıbanı oyle guzel kurmuş ki şu an kendılerını vuruyor, özelliklede dun ki 31 kişilik amerikan askerin olmesınden sonra bu dewdikleriniz daha bi anlamlı oluyor..
                    31 kişilik ABD askerimi? Talibanın ve ya el-Kaidenin 31 ABD askerini ortadan kaldırması düşman olduklarına delilmidir? bakınız, isterseniz Sovyet-Afgan savaşı tarihini okuyun, dahası el-Kaide liderinin kim olduğunu araştırın. 31 ABD askerinin ölümünü daha güzel anlamanız içinde Afganistanda kaç kişinin öldüğünü göz önüne alın. gelin birlikte düşünelim, el-Kaide ve Taliban eylemlerinden müslümanlar şuana kadar ne kazandılar? ne kayb ettiler?

Irakta kimin ne yaptıgı kesinlikle belli kimin kime çalıştıgıda belli..
                    elbette ki, belli. el-Kaidenin İrakta camiilere saldırmaktan başka yaptığı ne var? gel araştıraya koyulalım, el-Kaide tarafından öldürülen müslümanların (Şii-Sünni) sayısı ABD-nin öldürdüğü müslümanların sayısından azmıdır çokmudur diye. ek olarak el-Kaidenin yıktığı camiler ABD-nin yıktığı camilerden azmıdır yoksa çokmudur diye.

evet bir adanalı ırakta savaşan sunni bakalım ne yapmış ?

ben inkar ediyor değilim, samimi olarak el-Kaideye, Talibana inanlar, bu uğurda hayatlarından geçenler vardır. ama benim hakkında konuştuğum şahıslar değil, guruplardır. Suud, el-Kaide, Taliban ve s.

Yorum

suud benım zerre umrumda degıldır..zira amerikanın işbirlikcisidir onlar..

el kaıde ve talıbana gelınce Allah onlardan razı olsun..

mehdi ordusuna gelince ben sadece ıraka ilk gırdıklerınde dırendıklerını işittim ama ondan sonra ortadan kayboldular, acaba neden ?

bu video mesela bu video nun açıklamasını yaparmısın bana ?

http://www.facebook.com/video/video....7&comments

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=16533.msg129350#msg129350 date=1312733772]
                        suud benım zerre umrumda degıldır..zira amerikanın işbirlikcisidir onlar..[/quote]

aynı şey el-Kaide ve Taliban için de geçerlidir. inan bana, sen Taliban ve ya el-Kaideden nefet etsen cebime tek kuruş girmez, sen onları sevsen cebimden tek kuruş çıkmaz. ben söylediğim her şeyin arkasındayım, belgelerle konuşuyorum. sadece yukarıda ekledğim videoya bakman bile yeter. "ABD işbirlikçcisi" dediğin -ve doğru da dediğin- Suud kralları ile Usame b. Ladin ve onun babasını yan-yana göre bilirsin. sence bunlar tesadüf sonucu bir araya gelen sıradan halk kitlesindemi?

el kaıde ve talıbana gelınce Allah onlardan razı olsun..
                        bu sözün bana şunu hatırlatıyor. Rasulullah s.a.a Gadiri Humda "Allahım Aliye dost olana dost, düşman olana düşman" ol dedi ama sizler Ali a.s-ın düşmanları için "Allah ondan razı olsun" diyorsunuz. acaba kimin duası kabuldür? Rasulullahınmı yoksa sizinmi?

mehdi ordusuna gelince ben sadece ıraka ilk gırdıklerınde dırendıklerını işittim ama ondan sonra ortadan kayboldular, acaba neden ?
                        sadece Mehdi ordusu değil, İrak Hizbullahı da direniş gösterdi. İrak Hizbullahı halen direnişte, ama "Mehdi ordusu" Necef kuşatmasından sonra silahlı eylemlerden bir miktar uzaklaştı. Şuan es-Sadr İranda, ama "Mehdi ordusu" yönetimi İrakta. ve inşaAllah yakında yine başlayacak, sadece biraz zaman.

bu video mesela bu video nun açıklamasını yaparmısın bana ?

http://www.facebook.com/video/video....7&comments
                        elbette. es-Sadrın İraktaki yetkililerle görüştü bellidir ama video makaslanmış. sanki es-Sadr sünnileri katliam için emir veriyormuş gibi bir görünüm verilmiş güzel o zaman bana şu videoyu da açıklayın:

ve ehli sünnet sitesinden aldığım şu resmide:

[img width=960 height=600]http://velayet.files.wordpress.com/2011/08/sadrdan-cami.jpg[/img]

Yorum

kevserr

siz bu videodan ne anladınız? önce onu soralım:

siz suudi amerikanın işlevini ve yapısını yaptıklarını, islami cemaatlerle nasıl ne ilişkilerde bulunduğunu el kaide ve talebanla ilişkisini, türkiytedeki bağlantılarını bilmediğiniz çözmediğiniz sürece olayları daha anlamanız mümkün olmayacaktır..

Yorum

valla kusura bakma ama bu video istedigi kadar makaslansın ne olduğu gayet aşikardır..

usame bin laden zaten ailesinden ayrılmıştır, babası veyahut ailesi onu ne ilgilendirir ? adam bı elınde tuz bı elınde su ıle yaşamaya calışıyordu ve hastaydı..

kenan dan nuh aleyhisselammı sorumludur ?

yani benim anlamadıgım bi kardeş taliban saflarında savaşır ve tc ye gelirken iran devriyesine yakalanır kaçak girmeye calıştığı için dolayısıyla gozaltına alınır her sey normal buray akadar dogal olarak bır ulkeye kacak gırersen sorgulanırsın.

anormlik ise bu kardeşe soruyorlar vs buda acık acık soyluyor sonra buna ne dıyorlar bılıyormusun ?

istersen senı talıbana verelım ıstersen turkıye sınırına bırakalım yanı sana yardımcı olalım, heh işte olay bu birlik boyle olur ilk once hz muhammedi peygamber olarak kabul etmyenlerle mucalede edelim sonra ondan sonra bız aramızda zaten ihtilafları cozeriz diye duşunuyorum..

ayrıca bir şii nin Amerika ve bazı Batı'lı güçler İran'ı abluka altına alabilmek için Afganistan ve Irak'a saldırdılar. Ancak şu anda bu iki ülkenin bataklığında kendileri muhasaraya düşmüş olup, bocalayıp durmaktadırlar. demesi bile talibanın ve elkaidenin afganistanda iş yaptıgını gosterir aslında bu ifade onlar için bir onaydır.. ben bu sozu boyle algılıyorum bılmıyorum sız nasıl algılıyorsunuz.

Yorum

[quote author=kevserr link=topic=16533.msg129411#msg129411 date=1312855532]
                              valla kusura bakma ama bu video istedigi kadar makaslansın ne olduğu gayet aşikardır..[/quote]

öylemi? bence diğer video ile resim daha aşikar.

usame bin laden zaten ailesinden ayrılmıştır, babası veyahut ailesi onu ne ilgilendirir ? adam bı elınde tuz bı elınde su ıle yaşamaya calışıyordu ve hastaydı..

kenan dan nuh aleyhisselammı sorumludur ?
                              güzel örnek ama şunu unutmayalım ki, Hz. Nuh a.s-ın hak olduğunun belgesi, delili var. ya Usame b. Ladinin? dahası da var, Usma b. Ladinin sadece babası Suud kralı ile birlikte değil ki, kardeşide orada.

yani benim anlamadıgım bi kardeş taliban saflarında savaşır ve tc ye gelirken iran devriyesine yakalanır kaçak girmeye calıştığı için dolayısıyla gozaltına alınır her sey normal buray akadar dogal olarak bır ulkeye kacak gırersen sorgulanırsın.

anormlik ise bu kardeşe soruyorlar vs buda acık acık soyluyor sonra buna ne dıyorlar bılıyormusun ?

istersen senı talıbana verelım ıstersen turkıye sınırına bırakalım yanı sana yardımcı olalım, heh işte olay bu birlik boyle olur ilk once hz muhammedi peygamber olarak kabul etmyenlerle mucalede edelim sonra ondan sonra bız aramızda zaten ihtilafları cozeriz diye duşunuyorum..
                              lütfen biraz daha açarmısın, bir şey anlamadım sözlerinden.

ayrıca bir şii nin Amerika ve bazı Batı'lı güçler İran'ı abluka altına alabilmek için Afganistan ve Irak'a saldırdılar. Ancak şu anda bu iki ülkenin bataklığında kendileri muhasaraya düşmüş olup, bocalayıp durmaktadırlar. demesi bile talibanın ve elkaidenin afganistanda iş yaptıgını gosterir aslında bu ifade onlar için bir onaydır.. ben bu sozu boyle algılıyorum bılmıyorum sız nasıl algılıyorsunuz.
                              bunu kim söylüyor bilmiyorum ama şunu unutmayın, ne İrakta ve nede Afganistanda hatta Hindistanda bile vehhabiliğin zerre kadar İslama hizmeti yoktur. tüm cüretimle ve sorumluluğum ile söylüyorum, el-Kaide, Taliban, Sahabe ordusu gibi vehhabi guruplar sadece ve sadece birer ABD oyunlarıdır. belgeleride bizzat bu gurupların amelleri ve ne zaman ortaya çıktıklarıdır.

Yorum

valla diger video da ne diyor ben anlamadım ne ingilizcem var ne arabcam..

isterse 7 sulalesi olsun onu baglamaz.. senin, benim hak oldugumuzun yazılı bir belgesi varmı ?

acarmısın dedigin olay ise yaşanmış bi olay bi kardes evine donerken yakalanıyor ve başından bu olaylar geciyor, iran askeri yardımcı oluyor kısaca..

o zaman o şii niye oyle soyluyor? amerika bataklıkta ise bunun sebebi el kaıde ve talıban olması lazım mantıkı olarak bakarsak sonucta afganıstan onlar da herkezin bilecegi uzere, yani bu şii onu soyluyorsa demek ki amerikaya zarar vereninde el kaide ve talıban oldugunu kabul edıyor..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X