Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hadislerde Siyah Sarıklılar

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

HADİSLERDE SİYAH SARIKLILAR’IN (İRAN'IN SEYYİDLER ORDUSU) VE SARI BAYRAKLILAR’IN (HİZBULLAH) SÜFYANİLERLE ŞAM VE KUDÜS MÜCADELESİ

1- "Ciğerleri yiyen(Hind)lerin oğlu olan Süfyani kuru bir vadiden çıkar. Kelp kabilesinden abus çehreli, sert kalpli adamlardan bir ordu düzenler ve bunlar her tarafa zulmederler. O; medrese (hüseyniye, türbe) ve mescidleri yıkar, rüku ve secdeye giden herkesi cezalandırır. Zulüm, fesad ve fısk çıkarır. Alim ve zahidleri katleder, pek çok şehri de işgal eder. Kan akıtmayı helal kılarak, Âl-i Muhammed'e düşman kesilir. Temiz insanlara ihaneti tecviz eder." (Suyuti)

2- يخرج على لواء المهدي غلام حديث السن, خفيف اللحية, أصفر, لو قاتل الجبال لهدها, حتى ينزل أيلياء

"Yaşı küçük sakalı hafif ve sarışın bir genç çıkar, Mehdi’nin bayrağını taşır ve karşısına dağlar bile çıksa onları ezerek İlya’ya (Kudüs’e) kadar ulaşır." (Suyûtî)

3- İmam Muhammed Bakır (r.a) buyurdular ki: "Şam’da büyük bir fitne çıkar. Haresta denilen bölge sarsıldıkça sarsılır ve 100 bin kişi orada hayatını kaybeder. Sonra batıdan gelen şimşekler gibi çakan SARI BAYRAKLILAR (Lübnan Hizbullah'ı) Şam’a girer ve daha sonra Süfyani zuhur eder. Süfyani zuhur ettikten sonra Mehdinin zuhurunu bekleyin." (Şeyh Tusi, Gaybet)

4- تخرج راية سوداء لبني العباس, ثم تخرج من خراسان أخرى سوادء, قلانسهم سود و ثيابهم بيض, على مقدمتهم رجل يقال له : شعيب بن صالح [ بن شعيب ], من تميم, يهزمون أصحاب السفياني حتى ينزل ببيت المقدس , و يوطئ للمهدي سلطانه, ويمد إليه ثلاثمائة من الشام , يكون بين خروجه وبين أن يسلم الأمر للمهدي اثنان وسبعون شهرا

"Beni Abbas’a ait (Irak) siyah bayraklar (IŞİD, Nusra ve diğer sahte siyah bayraklılar) çıkar. Sonra Horasan'dan (İran) yine siyah bayraklı (Gerçek Siyah Bayraklılar) bir başka ordu çıkar. Onların “SARIKLARI SİYAH” elbiseleri beyaz olur (Seyyidler Ordusu) ve başlarında Şuayp Bin Salih Temimi bulunur. Süfyaninin ordusunu yenerek Beytül Makdis'de (Kudüs) Mehdinin saltanatını hazırlar. Şam’dan üç yüz kişi de ona yardım eder. Bu ordunun çıkışı ile Mehdiye saltanatın teslimi arasında 72 ay (6 yıl) vardır." (Naiym bin Hammad, el-Fiten ve’l-melâhim kitabı)

Ynt: Hadislerde Siyah Sarıklılar

şuayp bin salih temimi kimdir? ismi açıkça zikredilmiş bundan kasıt ne olaki?

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

Ynt: Hadislerde Siyah Sarıklılar

İslam İnkılabı Rehberi olsa gerek. Şuayb lakabı Arapça kelime anlamı ile yol gösteren demektir ki, Farsça Rehber kelimesi de eş anlamlıdır. Salihlerin soyundan yol gösterici. Tabi başka yorumu da olabilir ama ben böyle düşünüyorum. Selametle

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X